Zdravím. Jelikož čekáme kočičí přírůstek, mohli by jste prosím doporučit opravdu kvalitní kočičí, strom " za přijatelnou cenu. Nějaká škrábadla již mám i vlastnoručně vyrobená, ale chtěla bych dopřát koťátkům více zábavy a šplhání. Vím, že hračky se jim brzy omrzí, ale lumpárny a honičky ve výškách nikdy. Tak, aby to ty kotěcí nájezdy něco vydrželo. Ono na fotce vše vypadá ideálně, ale ne každý výrobek splní očekávání. Moc děkuji za každý příspěvek s Vaší zkušeností
My pořídili toto http://www.zoohit.cz/shop/kocky/skrabadla_odpocivadla/strom_velky/200_cm/502659 a je velice dobře a kvalitně provedené vzhledem k tomu, že jsem pracovala ve firmě kde se tyto stromy vyráběli nedá se to srovnat myši pořád drží a máme ho už půl roku ani plyš není zatím nikde poškozená a malá ted už 7 měsíců ragdolka na ní hodně řádí a často xkrát denně škrábe spinká úplně nahoře hned od začátku měla cca 10 měsíců cena je přijatelná na velikost.
rybka
napsal(a):
Zdravím. Jelikož čekáme kočičí přírůstek, mohli by jste prosím doporučit opravdu kvalitní kočičí, strom " za přijatelnou cenu. Nějaká škrábadla již mám i vlastnoručně vyrobená, ale chtěla bych dopřát koťátkům více zábavy a šplhání. Vím, že hračky se jim brzy omrzí, ale lumpárny a honičky ve výškách nikdy. Tak, aby to ty kotěcí nájezdy něco vydrželo. Ono na fotce vše vypadá ideálně, ale ne každý výrobek splní očekávání. Moc děkuji za každý příspěvek s Vaší zkušeností
Mrkni se na bazoš, apod. Mnohdy se tam dá sehnat nádherné škrabadlo za pár kaček. Já mám nádherné - PC 2,5 tície za tisícovku a není nijak poškozené, apod.
To samé, jako má Laila.aila inzerovala paní též za tisícovku, ale bohužel mi ho někdo vyfoukl před nosem.
Trochu se bojím těch třech odpočívadel na delším sloupku. většina má krátký spojovací šroub a při dovádění koťátek se brzy vyviklají. Určitě bych šla do výšek, menší máme tři, ale není to to pravé, ořechové. Něco jsem našla co mne zaujalo, ale jak si to člověk nemůže omrknout a omacat. Cenově by to šlo, ale jaká je kvalita, to se většinou dozvíme při vybalení, posléze při montáži. Nevlastníte jej náhodou někdo ? První je Cat 005 a druhé Cat 020.
Jen nedoporučuji od výrobce cat-gato pracovala jsem tam plyše z číny sisál taky hnusný chlupatý a majitel to řešil že nakoupil obyčejné holící strojky na vlasy a my to museli holit aby to nebylo tak hrozné oplyšování taky strašné protože se ve výrobě jede na kvantitu a ne kvalitu a na čalounění se používají čínské sponky, které často nešly ani zastřelit a vylézali ven.
rybka
napsal(a):
Trochu se bojím těch třech odpočívadel na delším sloupku. většina má krátký spojovací šroub a při dovádění koťátek se brzy vyviklají. Určitě bych šla do výšek, menší máme tři, ale není to to pravé, ořechové. Něco jsem našla co mne zaujalo, ale jak si to člověk nemůže omrknout a omacat. Cenově by to šlo, ale jaká je kvalita, to se většinou dozvíme při vybalení, posléze při montáži. Nevlastníte jej náhodou někdo ? První je Cat 005 a druhé Cat 020.
To první vypadá luxusně.
Jinak mně se na těch "volnějších" horních dílech válí vždy dospěláci (kočky i kocour), různě na to i v rychlosti vyběhnou a zatím to stále drží.
Nejnadšenější, co do stability a kvality jsem z tohoto škrabadla - viz foto (rozmontované na převoz od paní). Má sloupky cca o půlku širší než ta všechna klasická škrabadla a poličky, apod. fakt z "festovního" materiálu. Bohužel ale jsem ho kupovala od jedné paní přes inzerát a nikde na něm není uvedená značka. :(.
Uživatel s deaktivovaným účtem

rybka
napsal(a):
Mě se zamlouvá to druhé. Smím se zeptat, kde se dá koupit?
Zdravím, oba stromy jsou na www.skrabadla.eu. Mně se líbí obě a jelikož mám tři tak přibližně střední velikosti, volila bych pro lepší vyžití asi to vyšší... do stropu. Jen jsou u něho sloupky 8 cm a i když má docela velkou základnu a bude ke stropu upevněno, mám obavy, aby vydrželo. Co myslíte ?
To druhé, menší vypadá masívněji i když sloupky jsou jen o 1cm v průměru silnější.
Těžká volba když jej nelze vidět v realu.
rybka
napsal(a):
Zdravím, oba stromy jsou na www.skrabadla.eu. Mně se líbí obě a jelikož mám tři tak přibližně střední velikosti, volila bych pro lepší vyžití asi to vyšší... do stropu. Jen jsou u něho sloupky 8 cm a i když má docela velkou základnu a bude ke stropu upevněno, mám obavy, aby vydrželo. Co myslíte ?
To druhé, menší vypadá masívněji i když sloupky jsou jen o 1cm v průměru silnější.
Těžká volba když jej nelze vidět v realu.
Jako když na ně mrknu, tak mi festovnější sloupky přijdou na tom druhém škrabadlu. Na tom prvním se mi líbí, že má více poliček a ty měkké povlaky na ležení, které naše kočky milují.
Za mě pokud bude škrabadlo přidělané i ke stropu, nemělo by nějak povolovat. Mám první škrabadlo již asi 5 let a krom odmotaného sisalu na jednom sloupku, kde to kočky přeškrábaly a začalo se to odmotávat, škrabadlu nic není.
rybka
napsal(a):
Jen Zuzi a ty měkoučké pelíšky se dají přidělat na každý sloupek ? Jinak Auriska už zřejmě začíná rodit tak nám drž palečky.
Ano, na každý sloupek - je to vlastně kovový kruh na konci se širším kovem, který se právě přikládá na sloupek - a má uprostřed dírku, kudy se prostrčí ta škroubovací tyčka, co spojuje sloupky. :) Viz foto.
Jo¨? tak to moc držím palečky!
Ke škrabadlům standardně dávají menší průměry - tak pro koťátka, ale dospěláci se tam vlezou jen tak tak, tak jsem právě přikoupila ty velké...ale co myslíte, Bico miluje dál ty malé, kam se sotva vsouká. :D.
lavacca
napsal(a):
Ano, na každý sloupek - je to vlastně kovový kruh na konci se širším kovem, který se právě přikládá na sloupek - a má uprostřed dírku, kudy se prostrčí ta škroubovací tyčka, co spojuje sloupky. :) Viz foto.
Jo¨? tak to moc držím palečky!
Moc tomu nerozumím. Musí být sloupek odšroubovaný ze škrabadla, aby se mohlo odpočívadlo nasunout, nebo ho lze přidat na sloupek dodatečně bez toho, abych musela strom rozmontovat ?
rybka
napsal(a):
Moc tomu nerozumím. Musí být sloupek odšroubovaný ze škrabadla, aby se mohlo odpočívadlo nasunout, nebo ho lze přidat na sloupek dodatečně bez toho, abych musela strom rozmontovat ?
Rozmontovat. :) Já je umisťuju mezi sloupek a sloupek /sloupek a domeček, aby se to moc neohýbalo pod váhou koček. :) Je to vlastně taková kvoová destička kulatá, jež se dá mezi něco (sloupek a sloupek, apod.).