Kastrace toulavé kočky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.8.2016 09:14
sisi58

XXX.XXX.191.1

Krmím toulavou kočičku. Letos mi přivedla tři krásná koťátka.
O ty se postarají noví majitelé, ale další kočičí nadělení už nechci.
Mám domluvenou její kastraci. Bohužel veterinář nemá záchytné zařízení, kde by kočička přečkala alespoň noc po zákroku. Takže ji musím vzít zpět tam, kde žije.
Je to velký problém?
Doma ji mít nemohu, máme psa.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.8.2016 09:28

"Je to velký problém?"
u kočky ano, zotavit by se měla v klidu a čistu, doma a pod dozorem

"Doma ji mít nemohu, máme psa"
Nemáš doma dveře a za nimi místnost (klec), kam by se dala kočka na tu krátkou dobu separovat?

P.S. psy mám dva a koček aktuálně a čerstvě 7 (+1).

23.8.2016 09:40
sisi58

XXX.XXX.191.1

Nejde o tu separaci, spíše o to, že nejsem na kočičky vybavená.
Je to dost narychlo.

23.8.2016 10:21

Vždyť na to žádnou extra výbavu nepotřebuješ - voda, jídlo, záchod (či savou podložku, v každém případě duševní smíření se s potřebou vykonanou kdekoliv v daném prostoru).

23.8.2016 10:22
sisi58

XXX.XXX.191.1

Njn, co mi zbývá. Jen kdyby ty kočičáky tak moc nesmrděly.

23.8.2016 10:28

Ta bude smrdět akorát tak desinfekcí...

23.8.2016 10:54

Máme doma každoročně několik vyhozených koťat, většina u nás zůstane, a tak je také necháveme kastrovat.Po zákroku necháme kočku doma dva, tři dny, pak už je venku.Veterinář jim dává vstřebatelné stehy, tak je ani nemusím vytahovat.Všechny kočky to bez problémů zvládly.Kocoury nechám jen pořádně probrat a druhý den už lítají venku.

23.8.2016 11:19
sisi58

XXX.XXX.191.1

Děkuji za info.
Ještě jedna věc. Nemám možnost kočku nechat vyhladovět, budu ráda, když se mi ji podaří najít a polapit.
Vadí, že mohla něco sežrat, při narkóze? Bude mi trvat asi 1,5 hod, než ji přepravím k vetce. Stačí to?

23.8.2016 12:12

sisi58 napsal(a):
Děkuji za info.
Ještě jedna věc. Nemám možnost kočku nechat vyhladovět, budu ráda, když se mi ji podaří najít a polapit.
Vadí, že mohla něco sežrat, při narkóze? Bude mi trvat asi 1,5 hod, než ji přepravím k vetce. Stačí to?

Naše kočky také nejsou vyhladovělé, zatím jim to nějak nevadilo, jen se některé poblejí po probuzení.

23.8.2016 13:54
sisi58

XXX.XXX.191.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Naše kočky také nejsou vyhladovělé, zatím jim to nějak nevadilo, jen se některé poblejí po probuzení.

Takže nejen pach po hovínkách, ale i po zblitkách. A ještě to všechno budu platit z vlastní kapsy.

23.8.2016 15:07
rapotacka11

XXX.XXX.32.75

Budete li mít hrudkující stelivo do WC (stačí to nejlevnější),
zápach není žádný.
Jen v okamžiku "výroby bobků".
Stelivo pach pohlcuje.

Po operaci připomeňte injekci proti bolesti.
Nám ji započítali a zapomněli dát. Když jsem si ji brala, na vše
jsem se ptala, dr. povídá: jé, tu jsme zapomněli .
Nám kastroval jinou kočku dr. v Č. BRODĚ.
Malá jizva, materiá na šití , nemuseli jsme na stehy,
ranka-řez ošetřil hliníkem? nebo to prostě nějak pokovil.
Sprejem? Píchnul ATB. Nemuseli jsme dávat žádnou "košilku", kočky se
do rány nedostaly.Po narkoze ji nechte v klidu někde.Mrkněte na ni.
Neměla by mít možnost někam lézt, než se zcela probere.
Spadla by. Pozor, může se utopit i v misce s vodou.
Vodu potřebuje. Klid a bezpečí po operaci taky.
NEBOJTE SE TOHO .

23.8.2016 15:12
sisi58

XXX.XXX.191.1

Musím to zvládnout.
Nemůže mít 2x do roka koťata.

23.8.2016 16:40

sisi58 napsal(a):

Takže nejen pach po hovínkách, ale i po zblitkách. A ještě to všechno budu platit z vlastní kapsy.

Nechávám kočky než se pořádně proberou zavřené ve větší bedně a dávám tam podestýlku, peletky pro králíky.Blitky a moč se nasají a pak to jen vysypu.Když už se kočka probere pořádně, tak si dojde na toaletu.

23.8.2016 17:14
sisi58

XXX.XXX.191.1

Nechávám kočky než se pořádně proberou zavřené ve větší bedně a dávám tam podestýlku, peletky pro králíky.Blitky a moč se nasají a pak to jen vysypu.Když už se kočka probere pořádně, tak si dojde na toaletu.

Díky za info.

23.8.2016 17:18
Machyska

XXX.XXX.252.23

sisi58 napsal(a):

Určitě bych řekla veterináři, že není vyhladovělá, aby na ni dal víc u narkózy a probouzení pozor, právě proto, aby se nezadusila zvratky. Než se úplně probere, tak by měla být někde v teple, aby neprochladla.

Možná by se zapůjčením klece pomohl i nejbližší útulek, nebo chovatel koček, nebo psů v okolí.

Stelivo kupte v Penny, nebo v Kauflandu, tam je snad nejlevnější 20, - až 25, - Kč/5 kg, stačí nasypat do starého lavoru, nebo bedýnky...cokoliv co máte doma a stelivo se z toho nebude sypat...

Ještě, že se najdou hodní lidé, kteří pomáhají. Kočička má štěstí.

23.8.2016 17:27
sisi58

XXX.XXX.191.1

Hledala jsem informace i jinde a našla, že je možnost kočku jen sterilizovat, tedy podvázat vejcovody.
U koček doma se tím neodstraní projevy mrouskání, což je jeden z důvodů kastrace, ale u venkovní kočky by to bylo jedno. Jde jen o to, aby nezabřezla.
Váš názor?

23.8.2016 18:04
Machyska

XXX.XXX.252.23

sisi58 napsal(a):
Hledala jsem informace i jinde a našla, že je možnost kočku jen sterilizovat, tedy podvázat vejcovody.
U koček doma se tím neodstraní projevy mrouskání, což je jeden z důvodů kastrace, ale u venkovní kočky by to bylo jedno. Jde jen o to, aby nezabřezla.
Váš názor?

Při sterilizaci zůstávají vaječníky a děloha v těle a přeruší se pouze vejcovody (klasický podvaz vaječníků). Zvíře se pak sice nemůže rozmnožovat, ale je i nadále pohlavně aktivní se všemi důsledky, zatímco při kastraci zmizí i nežádoucí chování.

Já bych to viděla asi takto:

a) pokud uděláte sterilizaci, tak za kočkou budou chodit i nadále kocouři a značkovat okolí, také kočička bude prožívat období mrouskání tj, hormonální změny, bude v období mrouskání zbytečně chudnout a samozřejmě je větší riziko nemocí,

b) pokud kočku vykastrujete, tak bude hormonálně vyrovnaná, ale pravděpodobně klesne v žebříčku hierarchie dolů (ale i na to jsou různé názory). Aby to nebylo tak jednoduché, tak kastrace jsou dva druhy - buďto pouze odebrání vaječníků (mělo by se snad rychleji hojit) a nebo odebrání vaječníků včetně dělohy (náročnější zákrok a delší hojení)

Je to jen laický rozbor

23.8.2016 18:25
rapotacka11

XXX.XXX.32.75

Stelivo kupte v Penny, nebo v Kauflandu, tam je snad nejlevnější 20, - až 25, - Kč/5 kg, stačí nasypat do starého lavoru, nebo bedýnky...cokoliv co máte doma a stelivo se z toho nebude sypat...
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Mělo by být hrudkující.
Teď mám z Kaufu - nehrudkuje, už ho nechci.
Počůrané nejde vybrat.

23.8.2016 18:29
Machyska

XXX.XXX.252.23

rapotacka11 napsal(a):
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Mělo by být hrudkující.
Teď mám z Kaufu - nehrudkuje, už ho nechci.
Počůrané nejde vybrat.

To je zvláštní, nám hrudkuje lépe než to z Penny. Asi záleží na tom, jak se zrovna povede vyrobit.

23.8.2016 19:49
sisi58

XXX.XXX.191.1

Milé dámy a pánové, vyřešila jsem to tak, že u jiného veta stráví kočka noc v boxu a pak ji dám ke známé na barák, má místnost na venkovní nábytek a hračky a kola. Půjčí mi ji.
Děkuji za rady, zase jsem o něco chytřejší, jen doufám, že tyto vědomosti už nebudu potřebovat.

23.8.2016 20:01
Machyska

XXX.XXX.252.23

sisi58 napsal(a):
Milé dámy a pánové, vyřešila jsem to tak, že u jiného veta stráví kočka noc v boxu a pak ji dám ke známé na barák, má místnost na venkovní nábytek a hračky a kola. Půjčí mi ji.
Děkuji za rady, zase jsem o něco chytřejší, jen doufám, že tyto vědomosti už nebudu potřebovat.

Šikulka, a pak, že to nejde. Vyřešila jste to perfektně :), myslím, že by se od Vás mohlo hodně lidí učit.

A pozor, zaříkaného největší krajíc, alespoň už příště budete vědět co a jak

23.8.2016 20:34
sisi58

XXX.XXX.191.1

Nezlobte mě, srdce mi krvácelo, když jsem koťátka předávala.
Znovu bych to zažít nechtěla a teď budu týden nervózní z té kastrace.
Kočičku, které kamarádka říká Bezzubka, budu opatrovat, ale další už raději ne.
Mám starání s pejsky od jedné ženské, co je shromažďuje a nekastruje, a je toho hodně i bez kočiček.
Řekla bych, že za poslední rok od ní bylo nejméně 10 pejsků, ztrácím přehled.
A teď dotáhla další fenku se štěňaty. Je to blázen

Na fotkách štěňátka, od jejich fenek. Ty jsou na poslední fotce už vypulírované, v dočasné péči.

23.8.2016 21:48
ladd

XXX.XXX.126.7

sisi58 napsal(a):
Váš názor?

Určitě nepodvazovat, ale odstranit. Pokud kočka nezabřezne, říje se často opakuje, případně může mít i permanentní říji. Hrozí nebezpečí rakoviny.

23.8.2016 21:58
sisi58

XXX.XXX.191.1

Ono jí toho hrozí podstatně víc. Je to venkovní kočička.
S tou sterilizací to byl spíše dotaz. Abych to měla všechno pokopě.

23.8.2016 21:59
Machyska

XXX.XXX.252.23

sisi58 napsal(a):
Nezlobte mě, srdce mi krvácelo, když jsem koťátka předávala.
Znovu bych to zažít nechtěla a teď budu týden nervózní z té kastrace.
Kočičku, které kamarádka říká Bezzubka, budu opatrovat, ale další už raději ne.
Mám starání s pejsky od jedné ženské, co je shromažďuje a nekastruje, a je toho hodně i bez kočiček.
Řekla bych, že za poslední rok od ní bylo nejméně 10 pejsků, ztrácím přehled.
A teď dotáhla další fenku se štěňaty. Je to blázen

Na fotkách štěňátka, od jejich fenek. Ty jsou na poslední fotce už vypulírované, v dočasné péči.

To chápu, tu nervozitu z jakéhokoliv zákroku v narkóze prožíváme asi všichni stejně. Držím pěsti, ať vše proběhne bez problémů.

To máte taky pěkně nabitý program, klobouk dolů.

23.8.2016 22:25
ladd

XXX.XXX.126.7

sisi58 napsal(a):
Ono jí toho hrozí podstatně víc. Je to venkovní kočička.
S tou sterilizací to byl spíše dotaz. Abych to měla všechno pokopě.

Tak nějak předpokládám, že je to kočka stájová. Pokud ji necháte vykastrovat, budete ji krmit a občas odčervíte, hrozí jí krásný kočečí život.

23.8.2016 22:34
sisi58

XXX.XXX.191.1

No užila si toho špatného dost, něco pěkného by si opravdu zasloužila.

23.8.2016 22:50
ladd

XXX.XXX.126.7

Teď jsem si všiml, že koka má jméno Bezzubka. Je stará nebo po úraze? Když už bude v narkóze, veterinář by se jí měl i zkontrolovat zuby. Tím krásným životem jsem myslel, trochu lepší granule, chytání myší, teplo ve stáji. Pokud je bezzubá, trochu se to komplikuje s krmením (+ chudinky žvýkané myši).

24.8.2016 05:18

sisi58 napsal(a):

Skvělé! Jak se říká - kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody! Tak ať to všechno klapne a kočička se brzy zbrchá smajlík

24.8.2016 07:57
sisi58

XXX.XXX.191.1

ladd napsal(a):
Teď jsem si všiml, že koka má jméno Bezzubka. Je stará nebo po úraze? Když už bude v narkóze, veterinář by se jí měl i zkontrolovat zuby. Tím krásným životem jsem myslel, trochu lepší granule, chytání myší, teplo ve stáji. Pokud je bezzubá, trochu se to komplikuje s krmením (+ chudinky žvýkané myši).

Ale nic jí není, jen když položí uši, vypadá jak Bezzubka.
Má vše, co může venkovní kočka mít.
Znáte ten vtip? Chlap si povzdechne, "chtěl bych se mít jako náš kocour!" Kamarád na to "a proč?"
"No, manželka mu dá nažrat a pustí ho ven!"
Takže venkovní kočky to mají nejspíš lepší, než domácí. Ale nedožívají se mnoha let.

25.8.2016 08:40
hanka s.

XXX.XXX.72.61

sisi58 napsal(a):
Znáte ten vtip? Chlap si povzdechne, "chtěl bych se mít jako náš kocour!" Kamarád na to "a proč?"
Takže venkovní kočky to mají nejspíš lepší, než domácí. Ale nedožívají se mnoha let.

Měli jsme na Šumavě venkovního kocoura, lítal si, kde chtěl.Kolikrát šel někam na rande za kočkama do nelbližší osady(cca6km).A do 14 dnů byl doma.Dožil se 14 let.

25.8.2016 09:33
fikovnice

XXX.XXX.30.49

sisi58 napsal(a):
Nejde o tu separaci, spíše o to, že nejsem na kočičky vybavená.
Je to dost narychlo.

"Sisi", jak jste to zvládli? Teda já čtu příspěvky vždy postupně, tak se omlouvám, pokud jste to pak již psala... Dnes totiž akce kastrace čeká i tetinu kočku, já jí mám přijet pomoct, také je to jen venkovní kočka, ale na noc bude u nich doma. Ale nějaké postřehy, čeho se vyvrovat, apod., pokud nějaké máte, budu ráda...

25.8.2016 09:34
fikovnice

XXX.XXX.30.49

sisi58 napsal(a):
Krmím toulavou kočičku. Letos mi přivedla tři krásná koťátka.
O ty se postarají noví majitelé, ale další kočičí nadělení už nechci.
Mám domluvenou její kastraci. Bohužel veterinář nemá záchytné zařízení, kde by kočička přečkala alespoň noc po zákroku. Takže ji musím vzít zpět tam, kde žije.
Je to velký problém?
Doma ji mít nemohu, máme psa.

Btw, kotě-stříbrňák je luxusní, a černé s bílými packami taktéž!

25.8.2016 09:36
fikovnice

XXX.XXX.30.49

sisi58 napsal(a):

Tady je to zas domluvené tak, že vetka brzy odpol. kočku vykastruje, pak bude u ní až do večera a až relativně pozdě večer pojedeme pro kočku...

25.8.2016 12:59
sisi58

XXX.XXX.191.1

fikovnice napsal(a):
"Sisi", jak jste to zvládli? Teda já čtu příspěvky vždy postupně, tak se omlouvám, pokud jste to pak již psala... Dnes totiž akce kastrace čeká i tetinu kočku, já jí mám přijet pomoct, také je to jen venkovní kočka, ale na noc bude u nich doma. Ale nějaké postřehy, čeho se vyvrovat, apod., pokud nějaké máte, budu ráda...

Nedopadlo to nijak.
Všechny 3 veterinářky měly dovolenou. Nerozumím, proč mají všechny dovolenou naráz?! Ještě neobjevily výhody vynálezu pana A.G.Bella?
První se tedy dnes už vrátila, ale na nějakou kastraci nemá vůbec čas Milion pacientů čeká.
Kočičku vykastrovat musím, jen se to posunuje.
Docela se zlobím, nejspíš už bude zase březí a to mě vůbec netěší.

25.8.2016 13:02

sisi58 napsal(a):

Máme venkovní kočky, pokud je nepřejedou do roku, pak už se naučí respektovat silnici a necháváme je kastrovat.Nejstaršího kocoura jsme měli 20let, druhému bylo 18, většinou se dožívají okolo 15 let.Nyní máme nejstaším kocourům 12 a 13 let, kočky 11 a 12 let.

25.8.2016 15:34
sisi58

XXX.XXX.191.1

Máme venkovní kočky, pokud je nepřejedou do roku, pak už se naučí respektovat silnici a necháváme je kastrovat.Nejstaršího kocoura jsme měli 20let, druhému bylo 18, většinou se dožívají okolo 15 let.Nyní máme nejstaším kocourům 12 a 13 let, kočky 11 a 12 let.

Hezké.
Zřejmě nemáte v okolí cizince, provozující občerstvení.
U nás na sídlišti bývalo koček a koček. Teď jsou tu dvě. Kocour chodí na noc domů a kočička bydlí ve sklepě u sousedů. To už je taky veteránka.

25.8.2016 21:51

sisi58 napsal(a):
Hezké.
U nás na sídlišti bývalo koček a koček. Teď jsou tu dvě. Kocour chodí na noc domů a kočička bydlí ve sklepě u sousedů. To už je taky veteránka.

Cizince naštěstí nemáme, jen silnici, několik sousedů a jinak pole, les, sady.

26.8.2016 06:57
Machyska

XXX.XXX.252.23

sisi58 napsal(a):
Hezké.

S tím občerstvením to není vtip?

26.8.2016 09:38
sisi58

XXX.XXX.191.1

Machyska napsal(a):
S tím občerstvením to není vtip?

Bohužel nikoli

26.8.2016 09:40
sisi58

XXX.XXX.191.1

Cizince naštěstí nemáme, jen silnici, několik sousedů a jinak pole, les, sady.

Silnice je sviňa a kočky panikářky. Jinak si neumím vysvětlit, proč čekají na kraji cesty a rozběhnou se ve chvíli, kdy jede auto?!

26.8.2016 11:07
rapotacka11

XXX.XXX.32.203

Protože jsou drzé suverénky nebo co.
Nám přeběhla silnici, volala jsem - nic, seděla dál... přesně vyrazila, když
přijížděl vůz. Snad si myslela, že když tam jsem...
Dopadlo to dobře.

26.8.2016 11:16

sisi58 napsal(a):
Silnice je sviňa a kočky panikářky. Jinak si neumím vysvětlit, proč čekají na kraji cesty a rozběhnou se ve chvíli, kdy jede auto?!

Některé kočky jsou panikářky, některé se aut bojí a silnici se vyhnou, některé se naučí přecházet.Pokud zrovna nepotkají řidiče, který na ně schválně najede.Bohužel i těch je dost, místo aby přibrzdili, přidají aby kočku porazily.A to by v obci měli jet 50.
Teď třeba máme kocoura suveréna, chodí po krajnici, auta ho míjejí, zatím nenarazil na blbce co ho schválně porazí.

26.8.2016 11:32
sisi58

XXX.XXX.191.1

Přeji mu a všem kočkám ohleduplné řidiče a milující majitele

26.8.2016 12:16
Machyska

XXX.XXX.252.23

sisi58 napsal(a):

Slyšela jsem názor, že se kočky bojí a myslí si, že když na nepřítele (auto) zaútočí, tak zvítězí. To chudinky neví, že to velké blížící se něco, je tak moc zraní.
Těžko říct, ale na každém šprochu...

26.8.2016 13:50
sisi58

XXX.XXX.191.1

Ony moc nevypadají, že útočí
Spíš běží ozlomkrk a buď to stihnou nebo ne, bohužel.
Většina řidičů kočku (psa, srnu, ježka, slepici) schválně nepřejede (svrab na ty, kteří ano), ale kam uhnout nebo jestli přidat, či přibrzdit, tak to je problém

26.8.2016 21:19
fikovnice

XXX.XXX.30.49

sisi58 napsal(a):
Nedopadlo to nijak.
Všechny 3 veterinářky měly dovolenou. Nerozumím, proč mají všechny dovolenou naráz?! Ještě neobjevily výhody vynálezu pana A.G.Bella?
První se tedy dnes už vrátila, ale na nějakou kastraci nemá vůbec čas Milion pacientů čeká.
Kočičku vykastrovat musím, jen se to posunuje.
Docela se zlobím, nejspíš už bude zase březí a to mě vůbec netěší.

Aha, to je fakt blbý...
U nás už je po kastraci, cena neuvěřitelná, více na vlákně "FeLV a kastrace".

26.8.2016 21:24
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Některé kočky jsou panikářky, některé se aut bojí a silnici se vyhnou, některé se naučí přecházet.Pokud zrovna nepotkají řidiče, který na ně schválně najede.Bohužel i těch je dost, místo aby přibrzdili, přidají aby kočku porazily.A to by v obci měli jet 50.
Teď třeba máme kocoura suveréna, chodí po krajnici, auta ho míjejí, zatím nenarazil na blbce co ho schválně porazí.

Ano, také jsem o takovém případu slyšela - de.il schválně přejel kocoura, který mu utíkal z cesty - schválně prý na něj najel!
Jinak jeden tetin kocour, když k nim přijedu pozdě v noci, tak jej často potkám na silnici, mete si to před mým autem - blbeček! Tak vždy zastavím a zařvu "Mourku, ihned domů!" Jak kdyby mi rozuměl, prakticky vždy mě poslechne a vidím už pak jen jak přeskočí plot a je v bezpečí zahrady... Ale proč jej jinak ta silnice láká, když ostatní kočky ne, to nevím...

26.8.2016 21:25
fikovnice

XXX.XXX.30.49

fikovnice napsal(a):
Ano, také jsem o takovém případu slyšela - de.il schválně přejel kocoura, který mu utíkal z cesty - schválně prý na něj najel!
Jinak jeden tetin kocour, když k nim přijedu pozdě v noci, tak jej často potkám na silnici, mete si to před mým autem - blbeček! Tak vždy zastavím a zařvu "Mourku, ihned domů!" Jak kdyby mi rozuměl, prakticky vždy mě poslechne a vidím už pak jen jak přeskočí plot a je v bezpečí zahrady... Ale proč jej jinak ta silnice láká, když ostatní kočky ne, to nevím...

TEXT OBSAHUJE VULGARISMY!

OK, tak jsem to vytečkovala, ale co je to jiného než DE.IL, když SCHVÁLNĚ najede na kočku s cílem ji přejet!

26.8.2016 22:28
sisi58

XXX.XXX.191.1

fikovnice napsal(a):
Aha, to je fakt blbý...
U nás už je po kastraci, cena neuvěřitelná, více na vlákně "FeLV a kastrace".

Četla jsem. Tak to máte za sebou.
Lidem to asi dobře nedělá, ale kočky, až se zotaví, budou spokojené. Aspoň doufám.

27.8.2016 13:53
lavacca

XXX.XXX.164.49

fikovnice napsal(a):

Bohužel i takoví blbci se najdou. :( U nás před lety viděl táta auto, co schválně přidalo, aby srazilo kocoura - byl to nádherný lila britťák, co tam chodil u silnice už několik let...

28.8.2016 02:56
fikovnice

XXX.XXX.30.49

sisi58 napsal(a):
Četla jsem. Tak to máte za sebou.
Lidem to asi dobře nedělá, ale kočky, až se zotaví, budou spokojené. Aspoň doufám.

Ano, šlo o tetinu kočku, která pořád jen rodila. Tak jsem do nich hučela, až se nechali přesvědčit. A snad jsem i trochu pomohla (odvoz, rada s příkrmem koťat, se zotavením kočky...).
Bohužel můj kocourek je smrtelně nemocný (bydlím jinde než příbuzní, kteří kastrovali výše uvedenou kočku).

28.8.2016 07:24
sisi58

XXX.XXX.191.1

fikovnice napsal(a):
Ano, šlo o tetinu kočku, která pořád jen rodila. Tak jsem do nich hučela, až se nechali přesvědčit. A snad jsem i trochu pomohla (odvoz, rada s příkrmem koťat, se zotavením kočky...).
Bohužel můj kocourek je smrtelně nemocný (bydlím jinde než příbuzní, kteří kastrovali výše uvedenou kočku).

Sleduji kocourkovu anabázi.
Kočky jsou krásná stvoření.

28.8.2016 16:08
fikovnice

XXX.XXX.30.49

sisi58 napsal(a):
Sleduji kocourkovu anabázi.
Kočky jsou krásná stvoření.

Děkuji.

9.9.2016 20:50
sisi58

XXX.XXX.191.1

Tak to máme za sebou.
Kočku jsem nakonec vzala domů. Motá se tu po kuchyni.
Pes se chce kamarádit, ale neklaplo to. Malá prská a syčí.
Požádala jsem vetku, aby míce koukla do tlamky, že se mi zdá, že nemá horní špičáky.
A je to tak, je zřejmě po úraze, chybí jí většina horních zubů a v bříšku má nějaké srůsty.
Jak se to stalo, už nezjistím.
Doufám, že už si své špatné vybrala a bude se mít lépe.

9.9.2016 20:59
Machyska

XXX.XXX.252.23

sisi58 napsal(a):
Tak to máme za sebou.
Kočku jsem nakonec vzala domů. Motá se tu po kuchyni.
Pes se chce kamarádit, ale neklaplo to. Malá prská a syčí.
Požádala jsem vetku, aby míce koukla do tlamky, že se mi zdá, že nemá horní špičáky.
A je to tak, je zřejmě po úraze, chybí jí většina horních zubů a v bříšku má nějaké srůsty.
Jak se to stalo, už nezjistím.
Doufám, že už si své špatné vybrala a bude se mít lépe.

Teď už bude jen lépe, ráno už bude mnohem lepší a nejpozději do tří dnů úplně v pohodě. Naše kočenky neměly ani košilku a stehy je vůbec nezajímaly, jen olízaly tu zelenou vodičku na dezinfekci . Máte stehy na vytažení, nebo ty samo vypadávací?

9.9.2016 21:01
Machyska

XXX.XXX.252.23

Na pejska by si postupem času určitě zvykla

9.9.2016 21:13
sisi58

XXX.XXX.191.1

Požádala jsem o vstřebávací.
Nenechám si ji doma. Je to kočička venkovní. Až jí bude dobře, vrátím ji tam, kde to zná.
Má boudičku, krmím ji pravidelně a když nebude mít koťátka, tak snad vydrží déle.

10.9.2016 14:20
fikovnice

XXX.XXX.30.49

sisi58 napsal(a):
Nenechám si ji doma. Je to kočička venkovní. Až jí bude dobře, vrátím ji tam, kde to zná.
Má boudičku, krmím ji pravidelně a když nebude mít koťátka, tak snad vydrží déle.

10.9.2016 16:45
Machyska

XXX.XXX.252.23

sisi58 napsal(a):

Bude jí dobře

10.9.2016 16:58

Sisi58: zařídila jste to skvěle! Spousta lidí by si z Vás měla vzít příklad.

10.9.2016 16:59
sisi58

XXX.XXX.191.1

Pokud na to budu mít vliv, tak ano.
Kočičky za svou volnost a samostatnost někdy platí vysokou cenu.

10.9.2016 19:52
lavacca

XXX.XXX.164.49

sisi58 napsal(a):

Jste úžasná! Za číču velké díky.

Ona takhle bude šťastná, určitě. ;) Naše venkovní miciny, které byly 14 dní po kastraci doma kvůli stehům, byly do vypuštění ven takové..zaseknuté..jak mohly ven ožily, šup na strom, šup do trávy...a pak spát do sena. :).

10.9.2016 20:05
fikovnice

XXX.XXX.30.49

lavacca napsal(a):

Ona takhle bude šťastná, určitě. ;) Naše venkovní miciny, které byly 14 dní po kastraci doma kvůli stehům, byly do vypuštění ven takové..zaseknuté..jak mohly ven ožily, šup na strom, šup do trávy...a pak spát do sena. :).

Přidám také čerstvou zkušenost. Tetina kočka má asi 7-týdenní koťata (možná už 8-týdenní). Konečně, i na moje opakované přímluvy, se odhodlali ke kastraci. Na rady jednak vetky, jednak chovatelů, se nechali koťata na noc venku - jde o venkovní čičiny, které ale mají zastřešené bydlení a v něm boudičku vystlanou hadrama a hned vedle koš se senem, kde také rádi lehávají. Čičina po kastraci byla na noc zavřená doma v přepravce. Druhý den už jsme u toho nebyla, tak to mám jen z vyprávění. Kočka se pustila ven a první, co bylo, že zavolala koťata a dala jim napít. Předpokládám, že ji to břicho necelý den po kastraci ještě muselo bolet, ale ona se ukázala jako fakt vzorná kočičí máma! A do kastrace se šlo tak brzy, ptž vetka říkala, že už kastrovala 6ti týdenní kočku, která měla v děloze 3týdenní plody!

10.9.2016 20:22
sisi58

XXX.XXX.191.1

lavacca napsal(a):

Děkuji za poděkování.
Z mé strany to ale byla i trochu vypočítavost
Při představě, že bude mít kočka 2 x ročně koťátka, kterým budu muset hledat nové, dobré majitele, na mě šly mrákoty. Fakt.
Takto budu moci podstrojovat jedné malé kočičce a ne houfu kočičího nadělení.
Ale napadlo mě, že pokud budu mít příští rok nějaké peníze navíc, zkusím nechat vykastrovat další místní kočku.
Na vesnici se to nenosí a když vidím ty chudinky, samy mladé, stěží roční a ještě s koťaty, je mi jich moc líto.

10.9.2016 20:33
Machyska

XXX.XXX.252.23

sisi58 napsal(a):
Děkuji za poděkování.
Při představě, že bude mít kočka 2 x ročně koťátka, kterým budu muset hledat nové, dobré majitele, na mě šly mrákoty. Fakt.
Ale napadlo mě, že pokud budu mít příští rok nějaké peníze navíc, zkusím nechat vykastrovat další místní kočku.
Na vesnici se to nenosí a když vidím ty chudinky, samy mladé, stěží roční a ještě s koťaty, je mi jich moc líto.

To vypadá jako pěkný plán, ale doufám, že půjde o nějakou toulavku ne kočku "od sousedů", majitel by nemusel souhlasit.

10.9.2016 20:40
sisi58

XXX.XXX.191.1

Machyska napsal(a):
To vypadá jako pěkný plán, ale doufám, že půjde o nějakou toulavku ne kočku "od sousedů", majitel by nemusel souhlasit.

Jasně.
Charita je charita, ale o problémy se sousedy nestojím.
Nemáme tu útulek ani pro pejsky natož pro kočičky, takže každá vykastrovaná toulavka sníží počet dalších toulavých kočiček.

10.9.2016 20:53

sisi58 napsal(a):
Děkuji za poděkování.

Zdravím Sisi, přidávám se k ostatním a dávám velký palec nahoru . Jste hvězda. víc takových jako vy!

10.9.2016 21:23
sisi58

XXX.XXX.191.1

Holky nechte toho, budu se červenat.Vždyť to až taková velká věc nebyla.
Kočička už je v pořádku, šmejdí, kde může, baští s chutí a co mi udělala velkou radost, že šla s bobanem přímo do kočkolitu.
Jenom náš Jacíček ( pejsek), je z ní celý nešťastný. Malá si s ním prostě hrát nechce!

11.9.2016 07:39

sisi58 napsal(a):
Děkuji za poděkování.

Vypočítavost? Vždyť je to od Vás zodpovědné smajlík To je to nejlepší, co jste mohla pro kočičku udělat.

11.9.2016 19:49
sisi58

XXX.XXX.191.1

Dnes už ležela na trávníku na sluníčku, pupík vystrčený. A spala.
Už se očistila, jen je nějaká pohublá A moc nežere Vylízala vývar, maso nechala.
Navařila jsem jí a nic. Sežrali to nakonec psi.

11.9.2016 20:10
rapotacka11

XXX.XXX.32.100

Kousek syrového...

11.9.2016 20:45
sisi58

XXX.XXX.191.1

rapotacka11 napsal(a):
Kousek syrového...

Zkusím. Vždycky jsem vařila, tak mě to syrové nenapadlo.
Ne že by vypadala nešťastně nebo nemocně, ale dokázala zbaštit obsah středně velké zavařovačky na posezení. Teď jen uzobávala. Nezvyklé.

11.9.2016 20:52
joanne.s

XXX.XXX.9.6

Já kocoura po kastraci rozjedla bílým - smetanovým jogurtem. přímo z ruky, na lžičku, a už to šlo.

11.9.2016 21:08
rapotacka11

XXX.XXX.32.81

Mohlo by ji to osvěžit v těch vedrech.já jí ho těsně před podáním opláchnu,
dost mokré podávám. Manžel to opláchne před krájením a kousky jsou
pak sušší, mokré mají raději - naši.

13.9.2016 18:56
sisi58

XXX.XXX.191.1

Mám dotaz, na co se dá použít obyčejný kauflandský kočkolit?
Mám ho celý pytel a je mi líto ho vyhodit!

13.9.2016 19:01
joanne.s

XXX.XXX.7.180

Darovala bych nejbližšímu útulku nebo depozitu..

13.9.2016 19:20
Machyska

XXX.XXX.252.23

sisi58 napsal(a):

Darovat, nebo nechat, člověk nikdy neví, kdy bude nějaký problém a kočička bude den-dva doma s nějakým problémem. Taky ta plánovaná další kastrace příští rok...

13.9.2016 20:09
sisi58

XXX.XXX.191.1

joanne.s napsal(a):
Darovala bych nejbližšímu útulku nebo depozitu..

Nejblíže je cca 50 km od nás přes kopce.
Já jsem spíš myslela třeba jako drenáž pod kytky. Vypadá to podobně.

13.9.2016 20:10
sisi58

XXX.XXX.191.1

Machyska napsal(a):
Darovat, nebo nechat, člověk nikdy neví, kdy bude nějaký problém a kočička bude den-dva doma s nějakým problémem. Taky ta plánovaná další kastrace příští rok...

I když jsem použitou část vybrala, moc se mi nezdá, to někomu dávat. Přece jen to byla toulavá kočička.

14.9.2016 06:55

"Já jsem spíš myslela třeba jako drenáž pod kytky. Vypadá to podobně"
jestli myslíš tu bentonitovou, tak ti po namočení vytvoří hezky těsnící jílovitou vrstvu

14.9.2016 09:11
sisi58

XXX.XXX.191.1

"Já jsem spíš myslela třeba jako drenáž pod kytky. Vypadá to podobně"
jestli myslíš tu bentonitovou, tak ti po namočení vytvoří hezky těsnící jílovitou vrstvu

No vida, tak to je ta informace, kterou jsem chtěla, i když ne zrovna pozitivní.
Chudáci kytky zabetonované
No nic, vyhodím to.
Nějaký kočkolit mě tu nebude strašit.

14.9.2016 09:14

Jsem si takhle jednou tuhle kauflanďáckou podestýlku při slevové akci nakřečkovala, dobrých 10 pytlů, uskladnila v kuchyni pod lavicí a...přišla potopa...vyklízet tu jílovici bylo sadomaso

14.9.2016 09:33
sisi58

XXX.XXX.191.1

Tak to musel být masakr

14.9.2016 19:57
Machyska

XXX.XXX.252.23

sisi58 napsal(a):
I když jsem použitou část vybrala, moc se mi nezdá, to někomu dávat. Přece jen to byla toulavá kočička.

Já jsem myslela, že zbyl zavřený nebo načatý pytel, ne ze záchodku To k ničemu nebude, když to namokne, tak to strašně klouže
Vyklepávala jsem kobereček co mají čičiny pod záchodkem před boudou u dveří, jednou zapršelo a já jsem si na tom nabila nos, pěkně jsem si to na sebe narafičila, klouzačka k nezaplacení... naštěstí bez úrazu

evan

14.9.2016 20:06
evan

XXX.XXX.37.103

Machyska napsal(a):
Já jsem myslela, že zbyl zavřený nebo načatý pytel, ne ze záchodku To k ničemu nebude, když to namokne, tak to strašně klouže
Vyklepávala jsem kobereček co mají čičiny pod záchodkem před boudou u dveří, jednou zapršelo a já jsem si na tom nabila nos, pěkně jsem si to na sebe narafičila, klouzačka k nezaplacení... naštěstí bez úrazu

Jednou, ještě jsem bydlela ve městě, bylo hrozný náledí. pomalu a opatrnými krůčky jdu po té ledovici, až dojdu k chodníku, který je už posypaný (bylo dost brzo ráno). optimisticky rázně vykročím na posypanou plochu a v tom okamžiku jsem rozpláclá na zemi! nějějakej dobrák přesně tohle "využil" jako posypový materiál!

14.9.2016 20:12
Machyska

XXX.XXX.252.23

evan napsal(a):
Jednou, ještě jsem bydlela ve městě, bylo hrozný náledí. pomalu a opatrnými krůčky jdu po té ledovici, až dojdu k chodníku, který je už posypaný (bylo dost brzo ráno). optimisticky rázně vykročím na posypanou plochu a v tom okamžiku jsem rozpláclá na zemi! nějějakej dobrák přesně tohle "využil" jako posypový materiál!

Tak tomu rozumím, opravdu to šíleně klouže to musel nasypat na chodník Pat nebo Mat

14.9.2016 21:15
sisi58

XXX.XXX.191.1

Já věděla, proč se ptám!

15.9.2016 07:28
sisi58

XXX.XXX.191.1

Tak mi kamarádka Bezzubku zdokumentovala.
Nevím, jestli je to po kastraci obvyklé, ale z naší toulavky se stal mazel. A jakoby pookřála

15.9.2016 07:58
rapotacka11

XXX.XXX.32.40

sisi58 napsal(a):

Nevím, kde kočka žije..
Na ulici nebo někde u koní?
Jestli u koní, kočkolit bych nechala na zimu
tam, pod přístřeškem.
Kdyby se stal zázrak a napad sníh,
kočky nemají kam jít na WC.

16.9.2016 10:01
asi Micka

XXX.XXX.158.2

sisi58 napsal(a):
Tak mi kamarádka Bezzubku zdokumentovala.
Nevím, jestli je to po kastraci obvyklé, ale z naší toulavky se stal mazel. A jakoby pookřála

14.10.2016 21:43
sisi58

XXX.XXX.191.1

Je to víc jak měsíc, od posledního focení Bezzubky.
Kamarádka ji dnes, když svítilo sluníčko, udělala další fotky.
Myslím, že trochu přibrala a víc se leskne. A stále žere, jak polský zájezd
No, kdo zažil opravdový hlad, jídla si váží.

15.10.2016 08:18
Machyska

XXX.XXX.252.23

sisi58 napsal(a):
Je to víc jak měsíc, od posledního focení Bezzubky.
Kamarádka ji dnes, když svítilo sluníčko, udělala další fotky.
Myslím, že trochu přibrala a víc se leskne. A stále žere, jak polský zájezd
No, kdo zažil opravdový hlad, jídla si váží.

Ten rozdíl v srsti je obrovský vrátila jsem se na první fotku a porovnala, to je změna .
Je vidět, že je spokojená a šťastná

15.10.2016 12:59
sisi58

XXX.XXX.191.1

Machyska napsal(a):
Ten rozdíl v srsti je obrovský vrátila jsem se na první fotku a porovnala, to je změna .
Je vidět, že je spokojená a šťastná

To mě nenapadlo, srovnat fotky.
Ale máte pravdu, je vidět, že jí kastrace opravdu pomohla. Jsem moc ráda i když jsem k téhle operaci měla určitou averzi.
Mám poslání, budu přesvědčovat majitele nechovných kočiček, aby tu svou nechali vykastrovat, že bude spokojenější a oni také.

16.10.2016 18:06
fikovnice

XXX.XXX.30.49

sisi58 napsal(a):
Ale máte pravdu, je vidět, že jí kastrace opravdu pomohla. Jsem moc ráda i když jsem k téhle operaci měla určitou averzi.
Mám poslání, budu přesvědčovat majitele nechovných kočiček, aby tu svou nechali vykastrovat, že bude spokojenější a oni také.

16.10.2016 18:07
fikovnice

XXX.XXX.30.49

sisi58 napsal(a):

Jen k tomu přesvědčování - připravte se na tuhý boj. Já své příbuzné přesvědčovala snad roky... Až letos - nedávno - nechali kočenu konečně vykastrovat.

16.10.2016 18:08
Machyska

XXX.XXX.252.23

sisi58 napsal(a):

Máte i pádné důkazy

16.10.2016 18:09
Machyska

XXX.XXX.252.23

fikovnice napsal(a):
Jen k tomu přesvědčování - připravte se na tuhý boj. Já své příbuzné přesvědčovala snad roky... Až letos - nedávno - nechali kočenu konečně vykastrovat.

Oni si to uvědomí až ve chvíli, kdy budou všichni v okolí nabízet nechtěná koťata a oni budou mít klid a kočku v pohodě.

16.10.2016 19:23
sisi58

XXX.XXX.191.1

Je to tak.
Když si představím, že bych na jaře řešila další koťátka a klidně místo tří třeba pět, ježí se mi vlasy hrůzou.
Takhle můžu kočce koupit něco dobrého a ne za stejné peníze živit koček šest.

16.10.2016 19:35
Machyska

XXX.XXX.252.23

sisi58 napsal(a):
Je to tak.
Když si představím, že bych na jaře řešila další koťátka a klidně místo tří třeba pět, ježí se mi vlasy hrůzou.
Takhle můžu kočce koupit něco dobrého a ne za stejné peníze živit koček šest.

4.11.2016 20:30
sisi58

XXX.XXX.191.1

Tak jsem tu psala o krmení více koček a ejhle, přitoulal se k nám kocourek, trochu větší kotě.
Žeby to byla jedna z prvních vlaštovek z hejna koťat vyhozených ven, z těch, co si děti vyškemraly o prázdninách?
To mi tak moc vadí, tyhlety sprosté manýry

4.11.2016 20:59
Machyska

XXX.XXX.252.23

sisi58 napsal(a):
Tak jsem tu psala o krmení více koček a ejhle, přitoulal se k nám kocourek, trochu větší kotě.
Žeby to byla jedna z prvních vlaštovek z hejna koťat vyhozených ven, z těch, co si děti vyškemraly o prázdninách?

To člověka vždy chytne za srdce, hlavně když si uvědomí jaké počasí přichází a někomu je to plně jedno. Vyhodí vlastně kočičí děcko, které vůbec nechápe co se děje, kde má svoje lidi a plnou mističku...

Taky nepochopím, jak může někdo zavézt mazlíka někam do neznáma a tam ho nechat osudu .

Pokud existují další životy, taky bych každému takovému člověku přála prožít život kočky, která strádá, nebo i jiného zvířete.

4.11.2016 21:42
lavacca

XXX.XXX.164.49

sisi58 napsal(a):

Je to bohužel možné..nebo další z koťat od majitele zn. "kastrace je nepřirozená" a necháme kočku rodit dokola a pak nevíme, co s koťaty...

5.11.2016 11:38

Ale kotě nikdo vyhodit nemusel, prostě nastala doba odchodu z domova, zvlášť když to není úplně malé mimino a je to kocour, ti jsou obecně akčnější.

5.11.2016 12:36
lavacca

XXX.XXX.164.49

Ale kotě nikdo vyhodit nemusel, prostě nastala doba odchodu z domova, zvlášť když to není úplně malé mimino a je to kocour, ti jsou obecně akčnější.

? A vy jste to zažila u svých koček? Že by kotě odešlo ze svého domova? Že se potulují v okolí, ok ale bývají vůči cizím dost plachá a mažou v případě ohrožení ku domovu...

5.11.2016 13:54

Lavacca, to je zcela normální, že kočka mající koťata, po/před dalším zabřeznutím/říjí může svá odrostlá koťata vyhánět, tak jsem přišla ke své "zakladatelce" smečky Minduši. A ani je nemusí vyhánět, koťata si zvětšují revír a když najdou místo, kde jim je líp, tak zůstanou (jako můj Majki)

"bývají vůči cizím dost plachá a mažou v případě ohrožení ku domovu..."
Jo ku domovu...takhle jsem přišla ku svému Tomíčkovi, který coby "plaché" kotě mazal nikoliv ku domovu, ale chytil se sousedů, když šli z hospody.a to vzdálené hospody, a zůstal se motat u nás, a zatímco všichni "normální" sousedé ho vykopli, domov našel až u té praštěné ženské, co shromažďuje kočky...to bylo na Silvestra
...a stejně tak mám i prázdninový přírůstek Barunku, taky "plaše" přiklusala s turisty...

5.11.2016 19:18
sisi58

XXX.XXX.191.1

Kocourek byl jednoznačně někde u lidí. Nebojí se, cpe se do maringotky a odmítá ji opustit, což je problém. Domácí kočky nemusí.
Už se stihl za ty 3 dny, co přišel nachladit. Pčiká.
A taky byl nejspíš krmený kapsičkami, vývar s masem a nudlemi nechtěl, dokud se do jídla nepustila i Bezzubka.
Vyštrachala jsem boudu pro kočky, tu schovala pod maringotku, zatížila cihlami, teď tu strašně fouká, dovnitř kocour dostal deku od malého koně, tak snad přežije.
Sháním pro něj nový domov, ale to chvilku trvá, je překočkováno

5.11.2016 19:29
joanne.s

XXX.XXX.39.77

Sisi: a nemáte možnost ho aspoň vždy na noc pustit někam, kde není chladno? v maringotce nemůže zůstat..? nebo tam jsou další kočky, s kterými se nesnese..

jestli byl v bytě, musí mu být zima - nachlazení je toho důkazem.

5.11.2016 19:53
sisi58

XXX.XXX.191.1

joanne.s napsal(a):
Sisi: a nemáte možnost ho aspoň vždy na noc pustit někam, kde není chladno? v maringotce nemůže zůstat..? nebo tam jsou další kočky, s kterými se nesnese..

jestli byl v bytě, musí mu být zima - nachlazení je toho důkazem.

Bohužel není místo, kam bych ho na noc dala.
Jak jsem psala, ustajovatelka, které je maringotka, kočky nemusí To by nepošlo i kdybych kocourkovi dovezla bedničku s kočkolitem.
Stále tu na vesnicích v pohraničí převládá názor, že kočka patří ven a má si nachytat myší, z domu dostane mléko ve starém, prasklém, špinavém talíři.
Kocourek má boudičku,
http://www.nekupujadoptuj.cz/?p=743
s flísovou dečkou a dostal plnou misku večeře, než jsem odjížděla. Ostatní kočky ho nehoní, jen o něj nemají zájem. Je tam bobek sám
Zítra jedu ke koním zase, tak může být půl dne vevnitř, dostane nažrat a kamarádka ho bude mazlit, má nemocného koně, jezdit nemůže.

19.1.2017 18:08
sisi58

XXX.XXX.191.1

Zdravím všechny, co se mnou sdíleli příběh kastrované kočičky.
Takže má se dobře a konečně se nastěhovala do boudičky pro kočky. Má ji pod maringotkou.
Přikládám fotku. Posuďte sami, jak jí ta kastrace prospěla.

19.1.2017 18:42

Sisi58: moc Vám fandím, jak jste to všechno skvěle spolu zvládly smajlík

19.1.2017 19:01
Machyska

XXX.XXX.252.23

Kočička je nádherná a pěkný puclíček, je to moc dobře, že je v pořádku a zdravá. Kožíšek má moc pěkný.

Jak to vypadá s kocourkem?

19.1.2017 19:07
sisi58

XXX.XXX.191.1

Děkuji, je z ní kulaťoučká spokojená kočička. A žere jak polský zájezd.
Když přijedu, dostane půlku zavařovačky od znojemských okurek žrádla a když odjíždím, tak tu druhou půlku. Já bych tedy měla co dělat, abych to snědla. Ale je tu hodně zima, tak ať baští, bude jí tepleji.
Jsem moc ráda, že je klidná a teď už i mazlivá.

Přidejte reakci

Přidat smajlík