DoktorkaQ
XXX.XXX.220.6
Chtěla bych se zeptat, jak se koukáte na různé druhy příspěvků (většinou na fcb), kde je hrozně zubožená kočička a oni pro ni zveřejnili účet a vybírají na její záchranu. Je tam toho tolik, že člověka napadne, že neví, komu má dřív pomoci, sledujete, většinou to lidi sdílí a v mnoha dalším příspěvku to zapadne tak, že člověk ani neví, jak to s tím kotětem dopadlo.
Pak na něho vyjede, pomáhejte 20, - nebo oželíte litr benzínu nebo 5 rohlíků? Pomůže to kočkám a vám to chybět nebude atd. atd. Zajímálo by mě, přispíváte? Jak to na vás působí? Není to citové vydírání?
Taky jsem zažila příklad, kdy se na koťátko vybíralo, dalo se dohromady a ta paní pak za něj chtěla něco kolem dvou tisíc. Je to normální? Neodradí to lidi a nemělo by to kotě být zadarmo, když se vyléčí ze složených peněz?
Zajímalo by mě taky, jestli u nás jede nějaký kastrační program.
A proč( ano, nemají peníze) útulky nedávají kočky už vykastrované. Nepředcházelo by to ten věčný koloběh plození dalších koťat? Neměla by to být to primární a nejdůležitější, co by útulky měly splňovat? Žádný z těch příspěvků a organizací, který chtějí pomáhat neřiká- tyhle peníze půjdou jen a jen na kastrace a budeme chtít nějaký doklad, že to tak je. Smutný. Ale tady tomu bych přispěla. Jinak nemám důvod. Jak jste na tom Vy?
DoktorkaQ
napsal(a):
Chtěla bych se zeptat, jak se koukáte na různé druhy příspěvků (většinou na fcb), kde je hrozně zubožená kočička a oni pro ni zveřejnili účet a vybírají na její záchranu. Je tam toho tolik, že člověka napadne, že neví, komu má dřív pomoci, sledujete, většinou to lidi sdílí a v mnoha dalším příspěvku to zapadne tak, že člověk ani neví, jak to s tím kotětem dopadlo.
Pak na něho vyjede, pomáhejte 20, - nebo oželíte litr benzínu nebo 5 rohlíků? Pomůže to kočkám a vám to chybět nebude atd. atd. Zajímálo by mě, přispíváte? Jak to na vás působí? Není to citové vydírání?
Taky jsem zažila příklad, kdy se na koťátko vybíralo, dalo se dohromady a ta paní pak za něj chtěla něco kolem dvou tisíc. Je to normální? Neodradí to lidi a nemělo by to kotě být zadarmo, když se vyléčí ze složených peněz?
Zajímalo by mě taky, jestli u nás jede nějaký kastrační program.
A proč( ano, nemají peníze) útulky nedávají kočky už vykastrované. Nepředcházelo by to ten věčný koloběh plození dalších koťat? Neměla by to být to primární a nejdůležitější, co by útulky měly splňovat? Žádný z těch příspěvků a organizací, který chtějí pomáhat neřiká- tyhle peníze půjdou jen a jen na kastrace a budeme chtít nějaký doklad, že to tak je. Smutný. Ale tady tomu bych přispěla. Jinak nemám důvod. Jak jste na tom Vy?
O kastračním programu je zde diskuzní vlákno.
Vybírání peněz je vždy o lidech - jsou slušní a pak ti, co se na tom chtějí napakovat...
DoktorkaQ
XXX.XXX.220.6
Vložila byste mi sem link? Díky.
Ja osobne prispievam na jednu organizaciu, kde zakladatelka sama ma program do skol a uci male deti o kastracii, kocickach, pejskoch a proste celkovo sa mi fungovanie tej orgainzacie paci. Pokial ide do domu kocicka/ kocur ktory uz zvlada operaciu kastracie ide kastrovana. Pani je velmi mila a venuje vsetku lasku, cas a samozrejme vybrane peniaze len a len kocickam. Mala som moznost sa pozriet aj do zakulisia a nestacila som sa divit aka je dopriavana nadherna starostlivost, dobra strava a veterinarna starostlivost kocickam. Takze chapem to ze clovek si mysli ze si ludia chcu len namastit kapsy, ale snazim sa verit na to ze z ludstva este dobro uplne nevycpelo. Ze sa tu najde par dobrych dusi co pomahaju nemim tvoreckom.Nastastie pod heslom doveruj, ale preveruj sa mi to v tomto pripade vratilo 100 % a som rada ze som verila a budem dalej pokracovat v prispievani a samozrejme v sireni osvety o kastracii a toho preco je to nutne. som hrda ze u nas v rodine je vela kociciek a jedine co nejsu vykastrovane su moji 3 drobecci ktory uz len cakaju na svoj spravny vek
DoktorkaQ
XXX.XXX.220.6
Ano, link na ty kastrační programy.
DoktorkaQ
XXX.XXX.220.6
Tak oni asi žádný nejsou, jak koukám.o).
joanne.s
napsal(a):
Https://www.facebook.com/KastracnyProgram/timeline.
Aha, já jsem myslela, že je to někde ve starých vláknech
Chodím pravidelně na umisťovací výstavy, kde se dám s lidmi z daného útulku / depozita do řeči a pokud mi sedí, ráda přispěji /zatím se mi nestalo, že bych narazila na někoho, kdo mi neseděl..až teda na Toulavé tlapky.../. Většinou tam kupuju kočenám pytlíčky se šantou, kozlíkem, apod. takže zároveň pomůžu a zároveň udělám radost kočičákům doma. Taky tam občas mívají krásné hrníčky, apod. takže obdarovávám známé.
Konkrétnímu zvířeti jsem zatím přispívala na léčbu jen 1x - letos v červnu na pejska, který měl hroznou smůlu jako malý a když už se měl radovat z domova, vytrhl se a srazilo ho auto. Tak musel na nákladnou operaci. Jinak příspívám prostě obecně na provoz útulku. ;)
Jinak pokud by to měl někdo blíže - letos se koná další ročník umisťovací výstavy SEN ZVÍŘAT v Praze - Vinoř. Tam bývá super atmosféra a třeba by někomu nějaká čičina či hafan padl do oka... já se jdu mrknout, co kdyby náhodou... :).