Jak to je? Prosím o radu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

tess111

9.11.2016 10:58
tess111

XXX.XXX.210.19

Dobrý den,
prosím o radu. Máme doma 3 kočky, Garfielda (10), Miu (9) a Maxe (3) (vykastrované). Jako prvního jsme měli Garfielda, je to perská kočka a mívá často ucpaný nosánek, takže dostává záchvaty a nemůže se nadechnout. Mia, když vidí, že se nemůže nadechnout tak k němu přijde a vyfackuje ho, on se nadechne a je v pohodě. Už to tak udělala několikrát a myslím si, že mu takhle pomáhá. Jenomže když Max dostal zánět močového měchýře, mňoukal a trápil se tak ho Mia taky vyfackala, jenomže on byl z toho víc a víc ve stresu a učůrával všude kolem, vždycky se spolu naháněli po celém bytě a látali se. Zajímal by mě váš názor, jestli si myslíte, nebo s tím máte zkušenost, jak to vlastně je. Jestli jim takhle chce pomoct a nebo si na ně vylívá zlost. Mia je taková, že si nic nenechá líbit, je to taková dáma, ale jinak s oběma vychází celkem dobře. Je to takový můj mazel, Max a Garfield je zase mazel mamky.

9.11.2016 12:49
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Samozřejmě, že mu nechce pomoct.
Zvířata napadají nemocného, indisponovaného.
Proto se má nemocné zvíře oddělit a zajistit mu klid.
To platí i pro zvíře, které se probírá z narkózy ap.

9.11.2016 13:04
Acamar

XXX.XXX.29.135

Taky myslím, že nejde o snahu pomoct. Že kočkám spíš vadí, když se někdo chová netypicky, vydává divné zvuky, divně "smrdí" atd. Naše dcera, když byla mimčo a brečela, tak první kočka chodila a vztekle (naštěstí) nás kousala do lýtek, ať s tím něco děláme. Když si s ní chtěl hrát králík, taky ho profackovala a zmizela, atd.

10.11.2016 10:50
DiaLCS

XXX.XXX.191.151

Ťažko povedať. Zvieratá sú rozhodne neprebádané bytosti. Povedať, že "samozrejme, že mu nechce pomôcť", nie je na mieste. Žiaľ človek je tvor uznávajúci len sám seba, h...o vie a myslí si, že je pán dokonalý. A tí čo pre našich miláčikov žijeme, vieme, že človek je jeden z mnohých živočíšnych druhov na tejto planéte. Nič výnimočné. Mimochodom moji chlapci si pomáhajú.

Treba viac študovať, napr. http://zvieratka.pravda.sk/magazin/5-faktov-o-kurcati-ktore-vas-dostanu-/10436-clanok.html.

10.11.2016 11:41
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Když malé dítě na návštěvě příliš pronásledovalo mého kocourka, tento si zjednal pořádek právě tak, že (bez drápů) dal děcku pár facek. Takže to beru jako signál - už dost, dej mi pokoj, otravuješ mě.

Zvířátka si navzájem mohou chtít pomoci. Ale fackováním? to pochybuju.

10.11.2016 13:04
rapotacka11

XXX.XXX.32.199

DiaL
Treba viac študovať, napr.
"""""""""""""""""""""""""""""""""
Zažila jsem, že si zvířata pomáhají, budete se asi divit - všimla jsem si toho...
Viděla jsem např. jak jedna kočka vodila druhou - slepou.
Chodily vedle sebe, slepá se té zdravé dotýkala ocáskem...
Jednou mi kocour uvízl ve sklepě a druhý kocour pro mne přišel.
Byla to zvláštní situace... neměli se moc rádi...
Myslím, že jsem všímavá i vnímavá, aspoň tak, abychom měli společné
soužití pěkné.
Zažila jsem taky napadání kočky po narkóze a proto jim zajistím vždy klid.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.11.2016 14:40
11.11.2016 02:51
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Já mám zajímavou zkušenost s kocourkem, co mi umíral na FeLV. Když už na tom byl hodně zle a kvůli anémii už jen polehával, tak k němu párkrát starší kocour = neuvěřitelné dobračisko přišel a jako by mu hryzl do kůže za krkem - ale ne bolestivě, jen náznakem - malý nemňoukl, nevykvikl. Dle vetky se prý mohl snažit nějak malého "probrat k životu". Každopádně to pro velkého kocoura bylo něco zvláštního - že kocour, který byl raubíř, najednou jen polehává na jednom místě. Takže ano, kočky vycítí, že se druhému něco děje. A nelíbí se jim to, resp. mohou být z takovéhoto chování zmatené. To, jak pak zareagují, je určitě dáno i jejich povahou.

11.11.2016 16:26
Machyska

XXX.XXX.252.23

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Co si o tom myslíte
https://www.youtube.com/watch?v=TFT67kstFhw.

Až neuvěřitelné, moc pěkné

Přidejte reakci

Přidat smajlík