Kocour z venku do bytu?

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Charlotte22

12.12.2016 11:30
Charlotte22

XXX.XXX.103.180

Dobrý den, mám dotaz.. zachránila jsem kocourka. Mrzl nám u dveří, chtěl dovnitř. Není to žádný chudáček, je to celkem macek, krásný, zdravý. Teď už i vykastrovaný. (opravdu ničí nebyl, asi ho někdo vyhodil). Nemohla jsem se na to dívat a odvezla ho na kliniku. Následně jsem mu našla domov, kam ho dnes povezu. Jde mi o tohle - je kocour, strašný mazel ale na druhou stranu byl zvyklý venku, takže je ostražitý a když se lekne trošku zaútočí, ale nic hrozného, škrábne nebo kousne. Mě se to stalo za celou dobu jednou. Je prostě trošku divočejší v tomto směru ale jinak je hodný. Ve svém novém domově mí chovatelkou stanici, takže bude mít plno kamarádek a kamarádů včetně pejska. Paní ho nechá zatím odděleně a bude si pomalu zvykat. Jaký na to máte názor? Zvykne si? Nebude dělat binec? Teď je třetí den na klinice, vykastrovaný ale je tam tři dny zavřený. Byl zvyklý být venku, ikdyž teda mrzl a seděl pořád na stejném místě ani do boudičky nechtěl. Já myslím, že si zvykne na pohodlí domova rychle ale mám strach jak se bude chovat. co myslíte?

Děkuji moc.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.12.2016 11:58

"Já myslím, že si zvykne na pohodlí domova rychle ale mám strach jak se bude chovat. co myslíte?"

...že ten strach je oprávněný a víra, že si v novém domově - chápu v bytě+další kočky + pes v uzavřeném prostoru - v pohodě zvykne a bude spokojen (platí oboustranně), je možná až příliš optimistická...To sis ho nemohla nechat (seděl u dveří...předpokládám domek)?

Charlotte22

12.12.2016 12:03
Charlotte22

XXX.XXX.103.180

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"Já myslím, že si zvykne na pohodlí domova rychle ale mám strach jak se bude chovat. co myslíte?"

...že ten strach je oprávněný a víra, že si v novém domově - chápu v bytě+další kočky + pes v uzavřeném prostoru - v pohodě zvykne a bude spokojen (platí oboustranně), je možná až příliš optimistická...To sis ho nemohla nechat (seděl u dveří...předpokládám domek)?

Ne nemohla. A nepotykali jsme si mimochodem. Mohla jsem ho strčit do dočasky a nebo právě sem do stálého domova, kde o něj mají zájem a chtěji si ho nechat. Paní má chovatelskou stanici, takže má zkušenosti a snad takhle by to mělo být, ne? Najít kocourkovi domov. Nebo bylo by lepší ho nechat venku na mrazu nebo někde v dočasce odkud by musel putovat dál a kdo ví ke komu? Proto píšu, že kocourek bude mít možnost být oddělen v jiném pokoji a pomalu si bude zvykat. Pokud by to z nejakeho duvodu neslo, mam dalsi zajemce, ale jednou si zvyknout musí takže je blbost ho stále stěhovat.

12.12.2016 12:52

"Ne nemohla"
tož to je důvod...

"A nepotykali jsme si mimochodem"
mimochodem je tykání v souladu s netiketou, právě proto, že jde o anonymní diskuzi

"Paní má chovatelskou stanici, takže má zkušenosti a snad takhle by to mělo být, ne?"
jakože se kočičích bezdomovců mají ujímat majitelé chovných stanic? Jako proč? Jaká je souvislost? Nebylo by takovému kocourovi líp, kdyby si mohl vybrat doma x venku, společnost x samota? než být zavřený mezi čtyřmi stěnami s kupou jiných zvířat, bez možnosti výběru, úniku...

ptala ses "co myslíte", tak jsem napsala, co si myslím...

Charlotte22

12.12.2016 13:08
Charlotte22

XXX.XXX.103.180

"Ne nemohla"
tož to je důvod...

mimochodem je tykání v souladu s netiketou, právě proto, že jde o anonymní diskuzi

"Paní má chovatelskou stanici, takže má zkušenosti a snad takhle by to mělo být, ne?"
jakože se kočičích bezdomovců mají ujímat majitelé chovných stanic? Jako proč? Jaká je souvislost? Nebylo by takovému kocourovi líp, kdyby si mohl vybrat doma x venku, společnost x samota? než být zavřený mezi čtyřmi stěnami s kupou jiných zvířat, bez možnosti výběru, úniku...

Tak za prvé, pokud komunikuji s cizími lidmi, vykám jim. Jsem v kočičích skupinách na FB a všichni slušní lidé si vykáme, pokud si samy nepotykáme.

Za druhé já nemám důvod Vám vysvětlovat proč jsem si ho nevzala. Laskavě se probuďte - zachránila jsem kočku. Nechala ji otestovat, vykastrovat a je hospitalizována, za vše sama platím. A našla jsem mu domov, to je Vám málo?

Za třetí - nemyslela jsem to tak, že se jich mají ujímat lidé z chovatelských stanicí ale tak - že MŮJ POSTUP je více než dobrý. Bylo to myšleno tak, že se ho ujme někdo kdo má zkušenost s kočkami a má na to prostředí atd. To, že paní má stanici je bonus navíc, nic zásadního.

Ano ptala jsem se, co si myslíte ale vy jste mi odpověděla otázkou proč jsem si ho nenechala. Asi proto, že k tomu mám své důvody. Lidem, kteří se ke mně chovali pěkně a ocenili mou snahu, těm jsem svůj důvod řekla. Vám ho sdělovat nemusím. Takže zrovna vy si svoje názory klidně nechte pro někoho jiného, stejně o ně nikdo nestojí.

Navíc kocourek si sám určí jestli bude raději sám nebo ve společnosti. Bude mít možnost výběru, jako být uvnitř domu nebo venku.

Uvědomte si, že většina lidí kočky nesnáší. Lidé je trápí, týrají, neudělají jim ani tu blbou boudu z polystyrenu... tak si laskavě važte každého, kdo chce pomoci a hned nerýpejte! Nic vám do toho není jestli si někdo může nebo nemůže nalezence nechat.

Charlotte22

12.12.2016 13:09
Charlotte22

XXX.XXX.103.180

"Ne nemohla"
tož to je důvod...

A zavřený nebude! Bude mít možnost chodit ven i domů, může být sám nebo s ostatníma kočkama... Samozřejmě ze začátku si musí zvyknout na nový domov, takže ho těžko nová panička hned pustí ven...

12.12.2016 13:09
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Lepší by bylo, kdybyste kocourkovi zpřístupnila přístup do tepla, ale i možnost chodit ven. Ideálně u baráčku, kde by ho někdo krmil, přístup do sklepa/stodoly/předsíně apod. Nebo i ta boudička/pokud bude velmi zima, věřím že do ní vleze.
Velmi pochybuji, že si takový venkovní kocourek jen tak zvykne být zavřený. To že jde o chovatelskou stanici, tudíž větší koncentrace koček /notabene dalších zvířat/ je další obtíž/resp. velmi pravděpodobně obtíž bude.

Charlotte22

12.12.2016 13:14
Charlotte22

XXX.XXX.103.180

joanne.s napsal(a):
Lepší by bylo, kdybyste kocourkovi zpřístupnila přístup do tepla, ale i možnost chodit ven. Ideálně u baráčku, kde by ho někdo krmil, přístup do sklepa/stodoly/předsíně apod. Nebo i ta boudička/pokud bude velmi zima, věřím že do ní vleze.
Velmi pochybuji, že si takový venkovní kocourek jen tak zvykne být zavřený. To že jde o chovatelskou stanici, tudíž větší koncentrace koček /notabene dalších zvířat/ je další obtíž/resp. velmi pravděpodobně obtíž bude.

Měl polystarenovou boudu, obalenopu igelitem, vevnitř kupu sena. Nalákala jsem ho tam jen na šantu, vlezl tam ale jen na chvíli, v noci tam nebyl. Spával ve křoví odkud se v podstatě nehl. takže na studené promrzlé zemi. Kocourek neměl blechy ani ušní svrab vůbec nic. Je zdravý a vykastrovaný a v novém domově nebude zavřený ale bude mít možnost chodit ven. Jen ze začátku si musí zvyknout na nový domov a až pak ho paní bude postupně pouštět. Já mu nemohu udělat přístup do tepla, není to u mně doma ale u přítelových rodičů navíc mají staforda a jednoho kocoura a nic jiného nechtějí. Kdyby to bylo na mne, vezmu si ho. Sklep ani půdu nemají. Takže jediná možnost byla najít mu nový domov.

Charlotte22

12.12.2016 13:16
Charlotte22

XXX.XXX.103.180

joanne.s napsal(a):

Navíc je 4 dny zavřený na klinice, takže si pomalu zvyká na to, že je v teple a někdo se o něj stará.

12.12.2016 13:24

Téma má název "Kocour zvenku do bytu"...

"co si myslíte ale vy jste mi odpověděla otázkou proč jsem si ho nenechala."
nikoliv, odpověděla jsem přesně na danou otázku...na kterou patrně odpověď slyšet nechceš

"Mrzl nám u dveří, chtěl dovnitř. Není to žádný chudáček, je to celkem macek, krásný, zdravý. Teď už i vykastrovaný. (opravdu ničí nebyl, asi ho někdo vyhodil)."
asi ho vyhodil? Nebo se jenom zatoulal a něčí je - dospělý kocour v dobré kondici...Jak dlouho ti tam mrzl u dveří, než jsi ho jela vykastrovat? Jakou šanci jsi dala třeba jeho majiteli, aby ho našel? Nahlásila jsi nález zvířete na obecní úřad, jak káže zákon?

Charlotte22

12.12.2016 13:29
Charlotte22

XXX.XXX.103.180

nikoliv, odpověděla jsem přesně na danou otázku...na kterou patrně odpověď slyšet nechceš

"Mrzl nám u dveří, chtěl dovnitř. Není to žádný chudáček, je to celkem macek, krásný, zdravý. Teď už i vykastrovaný. (opravdu ničí nebyl, asi ho někdo vyhodil)."
asi ho vyhodil? Nebo se jenom zatoulal a něčí je - dospělý kocour v dobré kondici...Jak dlouho ti tam mrzl u dveří, než jsi ho jela vykastrovat? Jakou šanci jsi dala třeba jeho majiteli, aby ho našel? Nahlásila jsi nález zvířete na obecní úřad, jak káže zákon?

Uklidnětě se dámo s tím obviňováním. Co si o sobě myslíte?

Kocour se tam potuluje od léta. Jsme maličká vesnička na kopečku, kde se všichni známe. Isousedky, které mají několik koček nevěděli, čí je, jen ho krmili. Jakmile začali mrazy, začal se držet u lidí a u dveří. Jeho místo bylo ve křech naproti našeho domu, byl tam ráno v 5 když jsem šla k autu do práce, byl tam odpoledne ve 14h když jsem se vracela a byl tam i v noci když jsem šla kontrolovat jetli je v boudě. Majitel měl možností více než dost! Navíc bylo sdílené v okolních vesnicích i městě... Takže klídek... Zákonem se oháněj jinde a ty svoje rozumy si schovej pro někoho, kdo ti to žere... čus.

Charlotte22

12.12.2016 13:35
Charlotte22

XXX.XXX.103.180

Chtěla jsem zkušenost někoho, kdo tohle zažil a ne někoho, kdo si myslí, že je chytrej jak rádio. Já bych ho jen tak nevzala z prostředí kde byl zvyklý. I o tomhle jsem se nejdřív radila a na klinice mi to zařídila jedna organizace pro kočky, takže rozhodnutí bylo správné a dlouho konzultované! Ale bylo to už dlouho, navíc mu někdo tu boudu ze křoví vyhodil, takže tam někomu vadí, měla jsme čekat než ho někdo otráví nebo mu něco udělá?

Takže s takovými otázkami, jak dlouho mi tam mrzl než jsem ho vykastrovala a jestli měl vůbec šanci aby ho majitel našel na mě nechoď.

12.12.2016 14:09
koňadra

XXX.XXX.128.31

Charlotte22 napsal(a):
Uklidnětě se dámo s tím obviňováním. Co si o sobě myslíte?

Kocour se tam potuluje od léta. Jsme maličká vesnička na kopečku, kde se všichni známe. Isousedky, které mají několik koček nevěděli, čí je, jen ho krmili. Jakmile začali mrazy, začal se držet u lidí a u dveří. Jeho místo bylo ve křech naproti našeho domu, byl tam ráno v 5 když jsem šla k autu do práce, byl tam odpoledne ve 14h když jsem se vracela a byl tam i v noci když jsem šla kontrolovat jetli je v boudě. Majitel měl možností více než dost! Navíc bylo sdílené v okolních vesnicích i městě... Takže klídek... Zákonem se oháněj jinde a ty svoje rozumy si schovej pro někoho, kdo ti to žere... čus.

Nevím, proč jste na hmn agresivní. Nenapsala vám nic špatného, podobné otázky napadly i mne. Kdybyste hned v úvodu napsala ty další informace, nemusela jste se tady rozčilovat.

Proč si "obyčejného" kocoura bere někdo, kdo má chovatelskou stanici koček, celkem nechápu, já bych si třeba nevzala do svého chovu psů podvraťáka. Není to o tom, že by podvraťák byl pro mne "málo", ale protože můj čas i peníze jsou omezeny počtem psů, které již mám a chci se svými psy pracovat, jezdit na výstavy... takže čas na další zvíře prostě nemám. A abych ho jen měla na zahradě a krmila ho - byl by to pro něj život? Rozhodně by se měl lépe tam, kde by byl jediným (případně druhým) psem u lidí, kteří by neměli jiné ambice než mít psa jako kamaráda. Ovšem u koček to může být trošku jinak. Nicméně vaše zadání asociovalo představu, že kocour bude trvale zavřený v domě (bytě) s xkočkami, takže takový lepší útulek. A to skutečně není ten pravý život pro kocoura, který byl zvyklý na svobodu. Navíc kočky mají mezi sebou zvláštní společenství, některé do té party ani nezapadnou a když nemají možnost úniku, tak jsou chudáci. Pokud ho ovšem paní bude pouštět ven, to je jiná, když se kocourovi u ní nebude líbit, jednoduše se odstěhuje a již nepřijde. A ještě taková technická poznámka: nevím, jestli si paní také uvědomuje, že tím, že mezi svoje kočky bude pouštět jinou, která chodí volně ven, tak podstupuje riziko, že kocour může donést domů nějakou nemoc - minimálně blechy, roztoče, svrab...

Charlotte22

12.12.2016 15:10
Charlotte22

XXX.XXX.8.254

koňadra napsal(a):
Nevím, proč jste na hmn agresivní. Nenapsala vám nic špatného, podobné otázky napadly i mne. Kdybyste hned v úvodu napsala ty další informace, nemusela jste se tady rozčilovat.

Proč si "obyčejného" kocoura bere někdo, kdo má chovatelskou stanici koček, celkem nechápu, já bych si třeba nevzala do svého chovu psů podvraťáka. Není to o tom, že by podvraťák byl pro mne "málo", ale protože můj čas i peníze jsou omezeny počtem psů, které již mám a chci se svými psy pracovat, jezdit na výstavy... takže čas na další zvíře prostě nemám. A abych ho jen měla na zahradě a krmila ho - byl by to pro něj život? Rozhodně by se měl lépe tam, kde by byl jediným (případně druhým) psem u lidí, kteří by neměli jiné ambice než mít psa jako kamaráda. Ovšem u koček to může být trošku jinak. Nicméně vaše zadání asociovalo představu, že kocour bude trvale zavřený v domě (bytě) s xkočkami, takže takový lepší útulek. A to skutečně není ten pravý život pro kocoura, který byl zvyklý na svobodu. Navíc kočky mají mezi sebou zvláštní společenství, některé do té party ani nezapadnou a když nemají možnost úniku, tak jsou chudáci. Pokud ho ovšem paní bude pouštět ven, to je jiná, když se kocourovi u ní nebude líbit, jednoduše se odstěhuje a již nepřijde. A ještě taková technická poznámka: nevím, jestli si paní také uvědomuje, že tím, že mezi svoje kočky bude pouštět jinou, která chodí volně ven, tak podstupuje riziko, že kocour může donést domů nějakou nemoc - minimálně blechy, roztoče, svrab...

Až budu agresivní, poznáte to. Nikdo zatím agresivní nebyl. Jen nechápu zbytečné kecy kolem dokola, které k ničemu nejsou.

Ženský, trochu se vzpamatujte.. zadala jsem přispěvek jinam a úplně jiné ohlasy. Rady od zkušených chovatelů, žádné zbytečné rýpání. Příspěvek byl psán v rychlost ve zkratce, šlo o podstatu věci a ne o tisíc dalších kravin, proč si ho nenechat a jetli měl šanci e vrátit k majiteli...na co tyhle kecy? Zbytečnost. Venku mrzne, v noci to není sranda a vidím, že kocour je furt nastejnm místě stačí otveřít a běží ke mě, tak není na co čekat. V okolí nasdíleno, odezva žádná. Stačí?

Kdybyste si to přečetla, tak víte, že je kocourek na klinice, kde mu udělali testy, je zdavý, vše negativní, nemá blechy ani ušní svrab a budu mít papír z kliniky pro budoucí majitelku, takže nikoho nenakazí. Nedělejte z nás blbce, zase se štouráte do něčeho po čem vám nic není, na tohle se nikdo neptal. Paní má u sebe doma tři zachráněné kočky, to že má stanici je vedlejší věc, jde o to, že má prostě nějaké zkušenosti a cítí se na to aby to s kocourkem zvládla. Chtěla jsem jen zkušenost někoho kdo měl doma takovou kočku z ulice... ale tady, už nemám zájem.

Jestli vám to připadne divné, že si bere jak říkáte "obyčejného kocoura" asi jste ho viděla, když tvrdíte, že je obyčejný podvraťák, tak na to vám řkenu jedno - paní má srdce na správném místě a je jí jedno jestli pomáhá obyejné kočce z ulice nebo nějakému plemenu.

Žádný útulek to není, možná vy dvě byste ho dali do útulku a děj se vůle boží, ale to bych nikdy neudělala. Bude mít normální domov.

vy pletete stanici s jejím domovem... a to zase řešíte něco, co nemáte... zbytečný... jinde mi už lidi radí ve velkém a jsou to cenné rady a zkušenosti. Místo rýpalek, které by asi nechli kocoura dál mrznout anebo by ho šupli do útulku...

Charlotte22

12.12.2016 15:19
Charlotte22

XXX.XXX.8.254

Neumíte ocenit pomoc v nouzi... Karma vám to vrátí. Sbohem.

12.12.2016 15:36
ladd

XXX.XXX.34.53

Vy jste to nazvala kocour z venku do bytu + se ptáte, zda si zvykne na pohodlí domova a jmenujete, mezi kolika zvířaty bude muset žít. Nedivte se tedy otázkám, proč nemohl zůstat tam, kde byl. Vyplynuly z obav, že to pro něj nebude zdaleka ideální.
Pokud bude mít kocour možnost chodit ven, tak mi Váš dotaz přijde celkem zbytečný. -Buď se mu bude uvnitř líbit nebo bude zůstávat venku… Zřejmě Vás rozdurdilo to tykání. Klid, budou Vánoce.

Charlotte22

12.12.2016 15:42
Charlotte22

XXX.XXX.42.45

ladd napsal(a):
Vy jste to nazvala kocour z venku do bytu + se ptáte, zda si zvykne na pohodlí domova a jmenujete, mezi kolika zvířaty bude muset žít. Nedivte se tedy otázkám, proč nemohl zůstat tam, kde byl. Vyplynuly z obav, že to pro něj nebude zdaleka ideální.
Pokud bude mít kocour možnost chodit ven, tak mi Váš dotaz přijde celkem zbytečný. -Buď se mu bude uvnitř líbit nebo bude zůstávat venku… Zřejmě Vás rozdurdilo to tykání. Klid, budou Vánoce.

To tykani vubec ne, jindy si na to nepotrpim ale ten zpusob a hned otazka proc jsem si ho nenechala aby mohli rejpat, stourat atd
Misto toho aby si uvedomili, ze mu kazdy zaviral pred nosem, nikdo ho nechce domu a ja se na nej divat nebudu jak mrzne a chodi porad zamnou. Driv nebo pozdeji by ho neco prejelo nebo by ho nekdo otravil. Udiveje me, ze jinde jsou fajn lidi, co oceni pomoc, poradi a nemaji potrebu rypat. Rikam, uz zde nic nepotrebuji, stejne tu nikdo z tech co psali zadne zkusenosti nemaji. Akorat dotazy k nicemu. Jen jsem chtela aby mel domov, ocividne po nem touzil. Diky za vasi reakci.

12.12.2016 16:24
koňadra

XXX.XXX.128.31

Charlotte22 napsal(a):
Až budu agresivní, poznáte to. Nikdo zatím agresivní nebyl. Jen nechápu zbytečné kecy kolem dokola, které k ničemu nejsou.

Ženský, trochu se vzpamatujte.. zadala jsem přispěvek jinam a úplně jiné ohlasy. Rady od zkušených chovatelů, žádné zbytečné rýpání. Příspěvek byl psán v rychlost ve zkratce, šlo o podstatu věci a ne o tisíc dalších kravin, proč si ho nenechat a jetli měl šanci e vrátit k majiteli...na co tyhle kecy? Zbytečnost. Venku mrzne, v noci to není sranda a vidím, že kocour je furt nastejnm místě stačí otveřít a běží ke mě, tak není na co čekat. V okolí nasdíleno, odezva žádná. Stačí?

Kdybyste si to přečetla, tak víte, že je kocourek na klinice, kde mu udělali testy, je zdavý, vše negativní, nemá blechy ani ušní svrab a budu mít papír z kliniky pro budoucí majitelku, takže nikoho nenakazí. Nedělejte z nás blbce, zase se štouráte do něčeho po čem vám nic není, na tohle se nikdo neptal. Paní má u sebe doma tři zachráněné kočky, to že má stanici je vedlejší věc, jde o to, že má prostě nějaké zkušenosti a cítí se na to aby to s kocourkem zvládla. Chtěla jsem jen zkušenost někoho kdo měl doma takovou kočku z ulice... ale tady, už nemám zájem.

Jestli vám to připadne divné, že si bere jak říkáte "obyčejného kocoura" asi jste ho viděla, když tvrdíte, že je obyčejný podvraťák, tak na to vám řkenu jedno - paní má srdce na správném místě a je jí jedno jestli pomáhá obyejné kočce z ulice nebo nějakému plemenu.

Žádný útulek to není, možná vy dvě byste ho dali do útulku a děj se vůle boží, ale to bych nikdy neudělala. Bude mít normální domov.

vy pletete stanici s jejím domovem... a to zase řešíte něco, co nemáte... zbytečný... jinde mi už lidi radí ve velkém a jsou to cenné rady a zkušenosti. Místo rýpalek, které by asi nechli kocoura dál mrznout anebo by ho šupli do útulku...

Mám pocit, že vy jste jen chtěla slyšet, jak jste skvělá, že jste se ujala kocoura, vlastně žádné rady nepotřebujete.

Pokud byste se tady na této diskusi objevovala pravidelně, tak byste věděla, že řada z nás má zkušeností určitě více než vy a co vy si dovolujete napsat, to hraničí s drzostí a nevychovaností.

Já bych určitě žádnou kočku do útulku nedala. Kdybyste tady byla častěji, věděla byste, že já jsem zásadně proti útulkům a tvrdím, že tam to pro kočku není žádná výhra. Mimochodem: zrovna mám doma 2 koťata (a hodlám si je nechat, i když mám svých 5 koček), která byla opuštěná v jedné prázdné stodole. A že byla opuštěná, to vím na 100 %, úplně náhodou jsem je totiž pár dní předtím viděla ještě s matkou, kterou potom přejelo auto. Byla hladová, ta by se o sebe ještě nepostarala. Takže možná mám i já srdce na správném místě, ne? Proč tedy takové útoky, když mne ani neznáte? Mám kočky venkovní, ale kdybych se zabývala chovem čistokrevných koček (tuto etapu už mám v životě také za sebou), tak bych s venkovním kocourem do toho (hlavně zdravotního) rizika nešla, ale našla bych mu nový domov - u lidí, ne v útulku.

A zdravotní stav vašeho kocoura? To je sice hezké, že je momentálně zdravý, vyšetřený... ale to dá rozum, že to tak nemusí být za čas, může přece nějakou nemoc získat od jiných venkovních koček.

Já jsem přece nenapsala, že paní má útulek, naučte se číst. Napsala jsem, že kocour bude zavřený v bytě s xkočkami, tím jsem chtěla říct, že z pohledu vámi nalezeného kocoura to je jedno jestli má někdo tlupu čistokrevných koček za účelem chovu, nebo tlupu nalezených koček, kterým poskytuje azyl, prostě je to JAKO v útulku - hodně koček a málo soukromí pro každého jedince. Pro kočku z venku to prostě není dobré, má stres z uzavřeného prostoru a často i z těch koček, protože si každá nesedne.

A ještě vám něco prozradím. Ten váš kocour, pokud je ve výborné kondici, by venku určitě nezmrzl (konec konců ještě ani pořádné mrazy nebyly), našel by si útočiště někde ve stodole (určitě je máte i na vaší malé vsi), časem by zdivočel a bez problémů by se uživil. Máme tady opuštěné objekty bývalého JZD, žije tam několik takových zdivočelých koček, jeden kocour pravidelně každou zimu trávil dokonce i u nás ve stodole, kde jsem ho přikrmovala, ale vůbec to nepotřeboval. Odstěhoval se vždy na jaře, to trvalo 5 let než jsme pořídili psa, kterého se bál, ale i teď toho kocoura občas vidím v poli. Všechny ty kočky vypadají dost dobře, venku se chovají jako šelmy, mizí v trávě, sotva vidí člověka na 200 m, ty by se ani zachraňovat nenechaly. On je trošku něco jiného pes, ten je více navázaný na člověka, a něco jiného kočka. Zavřít takovou kočku do baráku s ostatními kočkami, to bych nazvala týráním. Venku je jim líp.

12.12.2016 16:59
Acamar

XXX.XXX.29.135

"Charlotte22" mám jednu zkušenost s něčím podobným z okolí. Sousedka se ujala toulavého venkovního kocoura, který podobně jako ten, o kterém píšete, vypadal že jej někdo vyhodil a zdržoval se neustále na jednom místě - u jednoho opuštěného baráku na sídlišti, kde jsme ho chodili na střídačku krmit. Vždy jsme ho tam našli. Na zimu si jej vzala do bytu a neměla s ním žádný problém.

Druhá věc ale je, že měla pouze jednu další kočku a pejska - větší množství (neznámých, a asi nijak vstřícně vůči "vetřelci" naladěných) zvířat je asi stres pro většinu normálních koček. Ale to už vám tady lidi psali. To opravdu trochu připomíná prostředí dočasky nebo útulku, i když o útulek nejde.
Píšete, že máte i další zájemce - nenašel by se tam někdo třeba méně zkušený než zmíněná chovatelka, ale s malým počtem zvířat, ideálně i s přístupem (pro kocoura) ven? To by možná bylo lepší. Pokud tedy nemůžete vykoumat tu variantu, jak najít nějaký přístup do tepla a krmit na místě, kde je zvyklý...

Je hezké, co jste pro kocourka udělala. Škoda, že si ho nemůžete nechat, když si vás sám "vybral".

12.12.2016 17:08
Bejina

XXX.XXX.112.69

Acamar napsal(a):
"Charlotte22" mám jednu zkušenost s něčím podobným z okolí. Sousedka se ujala toulavého venkovního kocoura, který podobně jako ten, o kterém píšete, vypadal že jej někdo vyhodil a zdržoval se neustále na jednom místě - u jednoho opuštěného baráku na sídlišti, kde jsme ho chodili na střídačku krmit. Vždy jsme ho tam našli. Na zimu si jej vzala do bytu a neměla s ním žádný problém.

Druhá věc ale je, že měla pouze jednu další kočku a pejska - větší množství (neznámých, a asi nijak vstřícně vůči "vetřelci" naladěných) zvířat je asi stres pro většinu normálních koček. Ale to už vám tady lidi psali. To opravdu trochu připomíná prostředí dočasky nebo útulku, i když o útulek nejde.
Píšete, že máte i další zájemce - nenašel by se tam někdo třeba méně zkušený než zmíněná chovatelka, ale s malým počtem zvířat, ideálně i s přístupem (pro kocoura) ven? To by možná bylo lepší. Pokud tedy nemůžete vykoumat tu variantu, jak najít nějaký přístup do tepla a krmit na místě, kde je zvyklý...

Je hezké, co jste pro kocourka udělala. Škoda, že si ho nemůžete nechat, když si vás sám "vybral".

Acamar, hezky jste to napsala...

12.12.2016 21:27
Machyska

XXX.XXX.252.23

Naprostý souhlas s Acamar.

Kočičky jsou strašně rozdílné a myslím, že nelze dopředu předvídat, jak se kocourek zachová. V zimě mu bude doma dobře, ale až začne teplo, tak ho to může táhnout hodně ven.
Pokud bude mít časem přístup ven, tak si bude regulovat bydlení doma a venku sám a bude spokojený.

Určitě bych se přimlouvala za umístění, kde je jen jedna kočička a přístup ven, než větší množství pro něj cizích zvířat.

Jste hodná, že se mu snažíte pomoct.

14.12.2016 14:37
koňadra

XXX.XXX.128.31

Pro Charlotte 22, nebo-li Char 22:
napsala jste mně soukromou zprávu, která má název "Máš mozek?".
Sama se pohoršujete, že vám "hmn" tykala a teď tykáte vy mně. No, já už jsem nejspíš starší než vy, a tak si zase tolik na svém egu nezakládám, tudíž mě to nevadí, konec konců je to zde anonymní diskuse. Takže vám odpovím: ano, mám mozek. A proto vaši SZ mažu bez přečtení, protože si myslím, že diskuse s vámi je bezpředmětná. Nebudu si kazit předvánoční čas ani náladu.
Přeji hezké vánoce.

14.12.2016 18:28
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Charlotte22 napsal(a):
Dobrý den, mám dotaz.. zachránila jsem kocourka. Mrzl nám u dveří, chtěl dovnitř. Není to žádný chudáček, je to celkem macek, krásný, zdravý. Teď už i vykastrovaný. (opravdu ničí nebyl, asi ho někdo vyhodil). Nemohla jsem se na to dívat a odvezla ho na kliniku. Následně jsem mu našla domov, kam ho dnes povezu. Jde mi o tohle - je kocour, strašný mazel ale na druhou stranu byl zvyklý venku, takže je ostražitý a když se lekne trošku zaútočí, ale nic hrozného, škrábne nebo kousne. Mě se to stalo za celou dobu jednou. Je prostě trošku divočejší v tomto směru ale jinak je hodný. Ve svém novém domově mí chovatelkou stanici, takže bude mít plno kamarádek a kamarádů včetně pejska. Paní ho nechá zatím odděleně a bude si pomalu zvykat. Jaký na to máte názor? Zvykne si? Nebude dělat binec? Teď je třetí den na klinice, vykastrovaný ale je tam tři dny zavřený. Byl zvyklý být venku, ikdyž teda mrzl a seděl pořád na stejném místě ani do boudičky nechtěl. Já myslím, že si zvykne na pohodlí domova rychle ale mám strach jak se bude chovat. co myslíte?

Děkuji moc.

Nějak jsem to celé prolítla (ke konci se to jaksi hrotí) a myslím, že nikdo zde nemůže odpovědět na Váš dotaz - jak se kocour bude chovat v novém prostředí. Protože na to odpovědět podle mě nejde. Kočky jsou individualistky, ale navíc bývají i velmi interindividuální - tedy některé si třeba v kolektivu zvyknou snadno, některé vůbec. Jak to bude s tímto kocourem, ukáže až budoucnost. Kastrace toulavého kocoura je záslužnou činností, to ano. Tak ať to s kotíkem dopadne jak nejlépe to bude možné!

14.12.2016 18:30
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Charlotte22 napsal(a):

Děkuji moc.

Ještě si dovolím poznámku: opravdu zde píší zkušení chovatelé. Je zbytečné je napadat.

Cac

26.10.2020 07:34
Cac

XXX.XXX.19.45

Podle me zadny kocour nee istuje a chtela sisjen pokecat a pohadat se:)

Přidejte reakci

Přidat smajlík