Alergie-bleší kousnutí

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.5.2018 18:22
lunin

XXX.XXX.109.199

Zdravím,

mám 5-letého kocoura a bohužel má alergii na bleší kousnutí. Pravidelně mu dávám pipety, ale stejně se nějaká ta blecha najde když chodí i ven :(. Na hlavě se mu udělal menší strup, ale vydrbal si to do krve i se srstí a teď tam má obří bolák skoro přes celou hlavu . Žádný zánět tam není, ale vždycky když se mu udělá strup a začne ho to svědit opět to strhne. A to je pořád dokola . Mažu mu to calciovou mastí na doporučení. Jestli má někdo zkušenost jak mu zabránit, aby to nedrbal budu vděčná za rady.
.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.5.2018 18:35

lunin napsal(a):
Zdravím,

mám 5-letého kocoura a bohužel má alergii na bleší kousnutí. Pravidelně mu dávám pipety, ale stejně se nějaká ta blecha najde když chodí i ven :(. Na hlavě se mu udělal menší strup, ale vydrbal si to do krve i se srstí a teď tam má obří bolák skoro přes celou hlavu . Žádný zánět tam není, ale vždycky když se mu udělá strup a začne ho to svědit opět to strhne. A to je pořád dokola . Mažu mu to calciovou mastí na doporučení. Jestli má někdo zkušenost jak mu zabránit, aby to nedrbal budu vděčná za rady.
.

Já už automaticky při takové ráně nasazuji Tenazym a ATB, veterinářka už ví a píše nám je jen mezi dveřma. Jo a taky nějaké léky na svědění, asi antihistamika?
Když se pouze začne škrábat, tak pomáha nějaký protisvědivý šampon, teď nevím název, mám ho v suterenu domu.

A proti blechám se mi momentálně osvědčilo Bravecto, je drahé jak pes, ale kočka ho má měsíc zatím ani jedna lysinka.

10.5.2018 18:43
lunin

XXX.XXX.109.199

Je to hrozný kolotoč .Vždy měl jen sem tam malý stroupek a teď tohle. Zkusím ještě ten šampon. Nevím, zda by byla vhodná ATB když je ložisko bez zánětu. Ono se to po té masti hojí, ale jak to začne svědět, tak to strhne. Asi zkusím i jinou pipetu. Zatím dostává pravidelně Fypryst nebo Frontline Combo. Blechy už si asi zvykly .

10.5.2018 18:55

Někdo dává límec, my ho zatím nepotřebovali, tak nevím.
Fypryst ani Frontline našim kočkám na blechy nefunguje, v první řadě bych ho pořádně odblešila.

Já v šamponu koupu hned, jak se začne drbat než se udělají krvavé strupy.
Tak pokud má tu ránu velkou, tak asi ATB nebudou úplně od věci.

10.5.2018 19:20
lunin

XXX.XXX.109.199

Zkusím toho veta a uvidíme co řekne. Hlavně ať se mu uleví. Dříve žádné problémy neměl, začalo to nějak po 3-tím roce. Ten límec by byl dobrý, ale nevydrží zavřený doma a ven ho s tím pouštět je riziko.

10.5.2018 19:21
lunin

XXX.XXX.109.199

Mohu ještě poprosit název šamponu

10.5.2018 20:31

lunin napsal(a):
Mohu ještě poprosit název šamponu

Tak jsem doběhla do prádelny.
Šampon je Clorexidine, hodně odmašťuje, takže pipetu na blechy musíte aplikovat až několik dní po vykoupání nebo rovnou odblešit tabletou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík