Zdravím, mám párek křepelky čínské. Měl jsem dva roky samce bez problémů a vloni v létě mu vypadalo na zádech peří a zůstalo jen na křídlech. Mladým křepelkám se cca po 14 dnech po vylíhnutí stalo to samé. Letos jsem koupil nového samečka a opět cca do 14 dnů po vypuštění přišel o všechno peří na zádech a nové mu nedorůstá. Letošní odchovy mají stejný problém, opět vypadané peří a mají ho pouze na křídlech. Samička je stále stejná a ta žádné problémy nemá. Poradíte mi, čím by to mohlo být, nebo co dělat jinak?
Všem vyklovává - kohoutkovi i mladým? Jak se tomu bránit? První dva roky bylo vše v pohodě, začalo to cca když jsem měl pár třetím rokem a pokračuje i s jiným kohoutkem. Jinou samičku nebo jí něco chybí? V jakém věku můžu kuřátka odstavit a předpokládáte, že jim peří doroste? Kohoutka dát pryč nemůžu, aby mohli být další kuřátka.
alvys
napsal(a):
Takze od samicky? Ikdyz dva roky zadny problem nebyl? Samicka je jedina plne operena.
Myslím, že je to samičkou na 99%. Důvod ale zřejmě nezjistíme. Může to být zlozvyk (jednou si škubla a zachutnalo jí to). Možná by pomohla jenom změna prostředí, ale těžko říct. Možná to začalo tím, že jí chybělo něco ve stravě, co pak "našla" ve škubaném peří.Prostě důvod nejistý, ale samička jako původce problému téměř jistá.