Letošní andulky

Prodám Andulku vlnkovanou - Prodám andulky 12/24 - 2/25. Výběr z více kusů...
Začínám s chovem andulek a nyní řeším jak kroužkovat mladé. Nejstarší mají nyní 7 dní a samice stále sedí na vejcích. Bojím se že je vyplaším a pokud začnu teď budu muset kroužkovat vícekrát než všechny dorostou. Také se těch prcků bojím, abych jim neublížil a tak se rozhoduji, že kroužky nedám. Chybí praxe a zkušenosti.
Dobrý den,na kroužkování nic není nemusíte mit strach každý začínal.Mladé se kroužkují kolem toho 7 dne tři nejdelší drápky dáte dopředu a převlečete kroužek nejkratší směruje dozadu potom ho musíte provlíknout k ostatním .Nemusíte mít strach vyrušit samici v bodce vrátí se zpět jak budku pověsíte.později kroužkovat bývá problém .druhý den zkontrolujte kroužek jestli nespadl.Chovu zdar Karel
Roman76
napsal(a):
Dobrý den
Přidám se k dotazu ohledně kroužkování . Jaké máte zkušenosti s otvíracími kroužky od pana Šestáka a jak se nasazují . Jsem taky úplný začátečník tak se radši ptám . Děkuji za případnou odpověď . Nashledanou
Zdravím, já špatné, jednou jsem je dala pyrurám, a rodiče jim je okamžitě sundali a házeli mi je na hlavu. Doslova.
zosrnia
napsal(a):
Dobrý deň,to čo popisujete sa môže stať,ale sú otváracie označovacie krúžky kvalitnejšie ktoré sa dajú zaistiť a ktoré papagáje určite dole nedajú.
Zdravím. Já měla teda plastové a i mě dalo práci je zapnout, jak to šlo ztuha, nicméně rodiče s tím problém neměli. Nevím, jaké jiné by nesundali, já měla jen tyto.
Množič
XXX.XXX.248.126
Na označovanie som si kúpil plastové zapínacie krúžky a po návrate z burzy som ich zapatrošil a nikdy nepoužil.
Pre svoju potrebu označujem medenými a nerezovými pásikmi, neuzavretými krúžkami. Pásik má pred stočením rozmery 14x4x0,5 mm. Mám na to kliešte s otvorom 5mm v čelustiach. "Krúžok" stočím do polmesiaca, neuzatvorím... Pri nasadeni krúžok domačknem do uzatvoreného kruhu spomínanými kliešťami.
Takto krúžkujem až dorastené andulky. Kúžkujem veľmi opatrne, aby som neodstrihol nožičku. Ešte sa to nestalo.
Ešte by som potreboval 3mm číselné razidla, ale také malé som nenašiel.
eli22
napsal(a):
Zdravím. Já měla teda plastové a i mě dalo práci je zapnout, jak to šlo ztuha, nicméně rodiče s tím problém neměli. Nevím, jaké jiné by nesundali, já měla jen tyto.
Dobrý deň,kúpte kovové neviem z akého materiálu sú ale ten keď nasadíte a zaistíte tak ten dolu rodičia nedajú iba že by im nohu odhryzli.
lada3
napsal(a):
A jak vam dodatecne krouzkovani ptaci krouzky snasi? Jednou jsem to zkusil a musel jsem ho dat pryc, protoze andulka si ohryzala nohu do krve (krouzek byl zcela na volno), takze o nejakem spatnem nasazeni nemuze byt reci..
Snáď nenasadzujete označovacie krúžky dospelým vtákom ktorý v živote nemali krúžok na nohe,to sa potom nečudujte že to potom dopadne ako to dopadlo vo Vašom prípade,označovacie krúžky by sa mali používať pri mláďatách.
Množič
XXX.XXX.248.126
Samozrejme že dospelý vtáčik sa snaží strhnúť krúžok.
Krúžok nesmie mať ostré hrany, musí mať predpísané 4mm.
Andulka sa ho snaží zbaviť tak pol dňa, potom ju to prejde. Asi by mala mať inú "zábavu". Kŕdeľ, hniezdo ...
Krúžkujem vždy dospelé a nikdy som s tým nemal problém.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Kroužkuji mláďata ve věku 7-8 dnů. Jak již někdo výše psal, prstíky do kroužku až na prst, který jde dozadu, přetáhnout. Zkontrolovat, jak sedí (pokud by padal je ještě moc brzy).
U zakoupených dospělých či mláďat, která chci do chovu a nemají kroužek, dávám označovací kroužky kovové. Jdou těžce rozevřít i člověku, takže to jen tak nikdo nesundá. Doporučuji dát kroužek a zabavit pak ptáky zeleným, senegalským prosem, ovocem, apod. Většinou je víc zkoumají jen ten 1.den, poté už se s tím smíří. Ještě se mi nestalo, že by si někdo z nich tu nohu začal nějak poškozovat.
Množič
XXX.XXX.251.12
Treba okrúžkovať a dať na nové miesto do malej klietky s viacerými "cudzími" andulkami. Kým si zvykne na nové prostredie a nové spoločenstvo, zabudne že jej vadí nejaký krúžok. Za pol dňa si nebude na nič sťažovať.
Pokiaľ bude mať svoju voliéru a svoj konárik, a svoj klídek, nebude mať nič iné na starosti, iba ako si to dať z nohy dolu.