Australské andulky

Prodám Andulku vlnkovanou - Australské andulky 2:3 r. 2024 za 250kč/ks. 728...
martin7575
napsal(a):
Mohu dát dohromady samičku albína se samečkem lutino? jaká barevná mutace bude u mláďat? Někdo zkušenosti?
Můžete,ale ....Mladé budou lutino/albino ,záleží na tom zda vám lutino samec štěpí do modré řady. Jestliže ne budou lutino/albino v případě ,že štěpí do modré ,můžete odchovat i albino.Je to to samé jako modrá na zelenou.
hersyko
napsal(a):
Můžete,ale ....Mladé budou lutino/albino ,záleží na tom zda vám lutino samec štěpí do modré řady. Jestliže ne budou lutino/albino v případě ,že štěpí do modré ,můžete odchovat i albino.Je to to samé jako modrá na zelenou.
Dovolím si opravit. Lutino nebudou štěpit na albino, ale na modrou.
hersyko
napsal(a):
Ano jasně špatně jsem to napsal.Samci budou štěpit na INO a modré samice pouze na modré.
.Děkuji
nechápu
ze spojení lutino(zelený ino) x albino (modrá ino)
nebude nic jiného než lutina /modrá obojího pohlaví
takže jaký Samci budou štěpit na INO a modré samice pouze na modré.???...je nějaký nesmysl, asi jste se kapánek "upsal"
albina odchová pouze bude-li samec lutino štěpit na modrou
jak už tu bylo výše uvedeno
já osobně bych ina vzájemně NEpároval
Nebo také na sede prosím o vysvětlení, neb žiji v domění , že šedá je strukturální dom mutace, tudíž štěpení taky nechápu
lupus4
napsal(a):
nechápu
ze spojení lutino(zelený ino) x albino (modrá ino)
nebude nic jiného než lutina /modrá obojího pohlaví
takže jaký Samci budou štěpit na INO a modré samice pouze na modré.???...je nějaký nesmysl, asi jste se kapánek "upsal"
albina odchová pouze bude-li samec lutino štěpit na modrou
jak už tu bylo výše uvedeno
já osobně bych ina vzájemně NEpároval
Nebo také na sede prosím o vysvětlení, neb žiji v domění , že šedá je strukturální dom mutace, tudíž štěpení taky nechápu
Ano máte pravdu nějak jsem se v tom v rychlosti zamotal (nějak mě unikla ta ino samice) Naopak tu šedou tam chápu, přestože je to asi špatně napsané ,formulované jako štěpení.Děkuji za opravu a zadavateli se omlouvám za svojí chybu.At se daří v chovu.
"Nebo také na sede prosím o vysvětlení, neb ......"
Pokud používáte v chovu albino (mutace Ino v modré řadě) pro zamezení namodralého nádechu, šedé. (poz. šedá se řadí do modré řady),
např. 1,0 zelené ino/modrou (lutino/modrou) X 0,1 Ino modré řady (albino) po šedých dají šedé ino a část (polovinu) navíc štěpitelnou na modrou.
Samozřejmě u Ina šedá není ve fenotypu viditelná, ale v genetické "výbavě" zůstává.
Pro zadavatele - párovat Ino x Ino nedoporučuji a považuji toto spojení za naprosto nevhodnou kombinaci - viz první reakce hersyka.
Další případné dotazy zodpovím po telefonu, případně v SZ, nikoli však anonymům s řádně nevyplněným profilem.
Přeji všem hezký den