Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.7.2019 14:25
martin7575

XXX.XXX.62.245

Mohu dát dohromady samičku albína se samečkem lutino? jaká barevná mutace bude u mláďat? Někdo zkušenosti?

25.7.2019 15:01
hersyko

XXX.XXX.144.116

martin7575 napsal(a):
Mohu dát dohromady samičku albína se samečkem lutino? jaká barevná mutace bude u mláďat? Někdo zkušenosti?

Můžete,ale ....Mladé budou lutino/albino ,záleží na tom zda vám lutino samec štěpí do modré řady. Jestliže ne budou lutino/albino v případě ,že štěpí do modré ,můžete odchovat i albino.Je to to samé jako modrá na zelenou.

25.7.2019 16:49
atobajus

XXX.XXX.195.189

hersyko napsal(a):
Můžete,ale ....Mladé budou lutino/albino ,záleží na tom zda vám lutino samec štěpí do modré řady. Jestliže ne budou lutino/albino v případě ,že štěpí do modré ,můžete odchovat i albino.Je to to samé jako modrá na zelenou.

Dovolím si opravit. Lutino nebudou štěpit na albino, ale na modrou.

25.7.2019 17:17
hersyko

XXX.XXX.144.116

atobajus napsal(a):
Dovolím si opravit. Lutino nebudou štěpit na albino, ale na modrou.

Ano jasně špatně jsem to napsal.Samci budou štěpit na INO a modré samice pouze na modré.
.Děkuji

25.7.2019 21:39
vabl

XXX.XXX.129.226

Nebo také na sede

25.7.2019 22:20
lupus4

XXX.XXX.205.61

hersyko napsal(a):
Ano jasně špatně jsem to napsal.Samci budou štěpit na INO a modré samice pouze na modré.
.Děkuji

nechápu

ze spojení lutino(zelený ino) x albino (modrá ino)

nebude nic jiného než lutina /modrá obojího pohlaví

takže jaký Samci budou štěpit na INO a modré samice pouze na modré.???...je nějaký nesmysl, asi jste se kapánek "upsal"

albina odchová pouze bude-li samec lutino štěpit na modrou

jak už tu bylo výše uvedeno

já osobně bych ina vzájemně NEpároval

Nebo také na sede prosím o vysvětlení, neb žiji v domění , že šedá je strukturální dom mutace, tudíž štěpení taky nechápu

25.7.2019 23:43
hersyko

XXX.XXX.144.116

lupus4 napsal(a):
nechápu

ze spojení lutino(zelený ino) x albino (modrá ino)

nebude nic jiného než lutina /modrá obojího pohlaví

takže jaký Samci budou štěpit na INO a modré samice pouze na modré.???...je nějaký nesmysl, asi jste se kapánek "upsal"

albina odchová pouze bude-li samec lutino štěpit na modrou

jak už tu bylo výše uvedeno

já osobně bych ina vzájemně NEpároval

Nebo také na sede prosím o vysvětlení, neb žiji v domění , že šedá je strukturální dom mutace, tudíž štěpení taky nechápu

Ano máte pravdu nějak jsem se v tom v rychlosti zamotal (nějak mě unikla ta ino samice) Naopak tu šedou tam chápu, přestože je to asi špatně napsané ,formulované jako štěpení.Děkuji za opravu a zadavateli se omlouvám za svojí chybu.At se daří v chovu.

26.7.2019 13:05
vabl

XXX.XXX.0.251

"Nebo také na sede prosím o vysvětlení, neb ......"

Pokud používáte v chovu albino (mutace Ino v modré řadě) pro zamezení namodralého nádechu, šedé. (poz. šedá se řadí do modré řady),
např. 1,0 zelené ino/modrou (lutino/modrou) X 0,1 Ino modré řady (albino) po šedých dají šedé ino a část (polovinu) navíc štěpitelnou na modrou.
Samozřejmě u Ina šedá není ve fenotypu viditelná, ale v genetické "výbavě" zůstává.

Pro zadavatele - párovat Ino x Ino nedoporučuji a považuji toto spojení za naprosto nevhodnou kombinaci - viz první reakce hersyka.

Další případné dotazy zodpovím po telefonu, případně v SZ, nikoli však anonymům s řádně nevyplněným profilem.

Přeji všem hezký den

26.7.2019 13:28
lupus4

XXX.XXX.205.61

Samozřejmě u Ina šedá není ve fenotypu viditelná, ale v genetické "výbavě" zůstává.

tak to chápu, jen v souvislosti ...štěpí na modrou /...nebo šedou ...bylo mnou nešťastně pojato

28.7.2019 09:41
martin7575

XXX.XXX.62.245

Děkuju vám všem za radu,nebudu tedy dávat dohromady lutino a albino,mám samici albíno a co tedy doporučujete? jakou barvu samce nejlépe zvolit? Nemám zkušenosti.Děkuji

28.7.2019 10:58
kubanec

XXX.XXX.103.242

Dej tam co chceš jestly to jsou obyčejný andulky a ne výstavní s rodokmenem tak je to tak doprskany že stejně nevíš co z toho vypadne ....tak si s tim hlavu nelamej hlavně něco ze zdravého chovu bez skokanu takže nejlepe u chovatela doma

28.7.2019 11:32
martin7575

XXX.XXX.62.245

dobrá,nebudu si s tím lámat hlavu,díky :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík