Zdravím. Často jsem četla, že psi mají mit variaci procházkových tras, nikoliv svůj okruh, ale častou změnu.
Jak moc to dodržujete? Mě přijde, že já moc ne, každé ráno a v poledne chodím na tu samou buď delší či kratší trasu, kde je fenka 90% času bez vodítka a lítá si, jak se jí zachce. Odpolední procházka je různá, ale často zahrnuje jedno ze dvou míst kam chodím ráno i v poledne. Večer jen vzadu na zahradě, občas s míčkem, občas jen opravdu vyčůrat a spát.
O víkendech jezdíme po všech čertech na několika hodinové procházky.
Můj problém je, že jakékoliv jiné místo v mém okolí, kam mám čas jít, není tak bezpečné abych jí mohla pustit. Takže pak je nová procházková trasa 80% času na vodítku, kde se se mnou přetahuje a podle mě se tak nevyblbne. Má i tak cenu měnit ty trasy, aby viděla nová místa, nebo je důležitější jí nechat vyblbnout? Jak to děláte vy?
Děkuji.
Co to je vyblbnout? Jakože si lítá jak chce a na vodítku tahá? = je nevychovaná
Podle mě psa nejvíc zajímají pachy, takže já se snažím trasy měnit alespoň trochu (máme málo ulic, tak to zas tak moc nejde..) a mám psy na vodítku, a to z více důvodů. Nechám je čuchat kde chtějí podle libosti (ale nesmí tahat) a jsou spokojený. Pes nemusí lítat, aby se vyžil a unavil..
Myslím, že jednou za čas by vám změna trasy neuškodila a fence by trocha procvičování chůze na vodítku prospěla
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.178.38
Nemám štěně, ale už sedmileté psy. Ráno máme jen takovou obchůzku, které říkáme, kontrolková", kdy jdem navštívit k plotům známé pejsky. Je to zhruba 1, 5km bez vodítek, ten větší, divočák" lítá kolem potoka, vyhání kačeny z vody, proběhne sousedům za ploty a zkontroluje, jestli náááhodou už nejsou puštěné slepice , poštěká se se psy za ploty, sem tam objeví a vyžene na strom veverku. Má svoje místa, kde se to musí pořádně přečichat, to i druhý pes, který je klidný, jde převážně po cestě a jen si čichá a přeznačkovává. Není to v ulici, ale za humny, není tu silnice a nejezdí tu auta. Tahle trasa je prakticky neměnná, změníme jen vyjímečně, třeba když potkáme a nechcem obtěžovat někoho cizího se psem, tak obejdem kousek jinudy. Podvečerní prochajda už je jiná, samojed je na vodítku(berňák chodí všude na volno, má výbornou poslušnost) máme tras cca 10(4-6km) a i ty s většíma či menšíma obměnama. Jsme na vesnici, kolem louky, lesy - takže jednou, slušná" prochajda jen vesnicí, jindy trasa přes les atd. Z mé zkušenosti je to tak, že když je pes zvyklý na to, že na, své" trase potkává i jiné psy(a já jim vždycky zdůrazňuju, že:, pejsek si jde taky zkontrolovat" ) je to bez problémů. Jedinné co by mohlo nasvědčovat, hlídání svého, rajonu" je to, že slepice, co tam vidí chodit denně, už nechává na pokoji, neprožene je, jako by už tedy byly, naše"
Uživatel s deaktivovaným účtem
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nemám štěně, ale už sedmileté psy. Ráno máme jen takovou obchůzku, které říkáme, kontrolková", kdy jdem navštívit k plotům známé pejsky. Je to zhruba 1, 5km bez vodítek, ten větší, divočák" lítá kolem potoka, vyhání kačeny z vody, proběhne sousedům za ploty a zkontroluje, jestli náááhodou už nejsou puštěné slepice , poštěká se se psy za ploty, sem tam objeví a vyžene na strom veverku. Má svoje místa, kde se to musí pořádně přečichat, to i druhý pes, který je klidný, jde převážně po cestě a jen si čichá a přeznačkovává. Není to v ulici, ale za humny, není tu silnice a nejezdí tu auta. Tahle trasa je prakticky neměnná, změníme jen vyjímečně, třeba když potkáme a nechcem obtěžovat někoho cizího se psem, tak obejdem kousek jinudy. Podvečerní prochajda už je jiná, samojed je na vodítku(berňák chodí všude na volno, má výbornou poslušnost) máme tras cca 10(4-6km) a i ty s většíma či menšíma obměnama. Jsme na vesnici, kolem louky, lesy - takže jednou, slušná" prochajda jen vesnicí, jindy trasa přes les atd. Z mé zkušenosti je to tak, že když je pes zvyklý na to, že na, své" trase potkává i jiné psy(a já jim vždycky zdůrazňuju, že:, pejsek si jde taky zkontrolovat" ) je to bez problémů. Jedinné co by mohlo nasvědčovat, hlídání svého, rajonu" je to, že slepice, co tam vidí chodit denně, už nechává na pokoji, neprožene je, jako by už tedy byly, naše"
.. No tak vás bych teda chtěla mít za sousedy. Pes líta kolem potoka, honí kachny, beží k sousedům za plot jestli nejsou puštěné slepice (mimochodem, co by se stalo, kdyby byly?), štěká na psi za plotem, honí veverky. Nedivím se, že na pejskaře lidé pořád více a více nadávají..
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já jsem poměrně hodně snášenlivý člověk, ale co je moc, to je moc. Vám vážně přijde normální nechat psa soustavně lítat kolem plotů a oštěkávat se se psy, lítat do cizích zahrad za slepicema, prohánět kačeny? Samozřejmě každému se může stát, že mu pes uteče, ale každý den?
Mít vás za sousedy, tak už máte ve schránce trestní oznámení. A pokud je takových xxx jako vy víc, tak se přestávám divit, že je tolik případů otrávených návnad na psy.
napsal(a):
.. No tak vás bych teda chtěla mít za sousedy. Pes líta kolem potoka, honí kachny, beží k sousedům za plot jestli nejsou puštěné slepice (mimochodem, co by se stalo, kdyby byly?), štěká na psi za plotem, honí veverky. Nedivím se, že na pejskaře lidé pořád více a více nadávají..
Štěká na psY
Pravidelné trasy jsem ocenila, když můj minulý pejsek oslepl a mohl chodit navolno. Plno lidí mi nechtělo věřit, že ten pes je opravdu slepý. Pro něj to bylo úžasné a přesně věděl, kde je.
Máme tak 5 tras, ale pokud má madam představu, že dneska jdeme do úvozu a já chtěla na hřiště, klidně s ní do toho úvozu půjdu.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.178.38
papuchalk
napsal(a):
Já jsem poměrně hodně snášenlivý člověk, ale co je moc, to je moc. Vám vážně přijde normální nechat psa soustavně lítat kolem plotů a oštěkávat se se psy, lítat do cizích zahrad za slepicema, prohánět kačeny? Samozřejmě každému se může stát, že mu pes uteče, ale každý den?
Mít vás za sousedy, tak už máte ve schránce trestní oznámení. A pokud je takových xxx jako vy víc, tak se přestávám divit, že je tolik případů otrávených návnad na psy.
No, možná se špatně vyjadřuju, nebo se špatně chápe: sousedům za ploty - myslím venku, za zahradama. Puštěné slepice myslím venku, na ulici. Kachny myslím divoké v potoce. Nestane se nic. Kolem slepic proběhne, někdy má tendenci pozahánět je zpátky do zahrad. To mu nedovoluju. Kačeny z potoka mu uletí. Na pejsy štěká - jsou to naši sousedé, známí. Ti co za náma nemůžou, či nejdou ven, s těma jen polítá u plotu. Ti co by jim to vadilo, pejsy do zahrady nepustí. Ti, co s nima kamarádíme, je tam mají buťo napořád, nebo jim schválně otevřou, aby mohli za náma. Takže v klidu, když neznáte situaci, neřešte.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No, možná se špatně vyjadřuju, nebo se špatně chápe: sousedům za ploty - myslím venku, za zahradama. Puštěné slepice myslím venku, na ulici. Kachny myslím divoké v potoce. Nestane se nic. Kolem slepic proběhne, někdy má tendenci pozahánět je zpátky do zahrad. To mu nedovoluju. Kačeny z potoka mu uletí. Na pejsy štěká - jsou to naši sousedé, známí. Ti co za náma nemůžou, či nejdou ven, s těma jen polítá u plotu. Ti co by jim to vadilo, pejsy do zahrady nepustí. Ti, co s nima kamarádíme, je tam mají buťo napořád, nebo jim schválně otevřou, aby mohli za náma. Takže v klidu, když neznáte situaci, neřešte.
Ti co by jim to vadilo, pejsy do zahrady nepustí.
Vám vážně přijde v pořádku, že kvůli vám a vašim nevychovaným psům nemůžou majitelé pustit psy na svou vlastní zahradu?
No a honění zvířátek (kachen, slepic, veverek, v jiném tématu jste tuším zmiňovala i srnky...) - bez komentáře.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.42.7
kobroor
napsal(a):
Co to je vyblbnout? Jakože si lítá jak chce a na vodítku tahá? = je nevychovaná
Podle mě psa nejvíc zajímají pachy, takže já se snažím trasy měnit alespoň trochu (máme málo ulic, tak to zas tak moc nejde..) a mám psy na vodítku, a to z více důvodů. Nechám je čuchat kde chtějí podle libosti (ale nesmí tahat) a jsou spokojený. Pes nemusí lítat, aby se vyžil a unavil..
Myslím, že jednou za čas by vám změna trasy neuškodila a fence by trocha procvičování chůze na vodítku prospěla
Normální zdravý pes k životu potřebuje hry a pohyb (jinak z něj bude tupá guča sádla), a čuchat si může i bez vodítka když má volno. Já bych třeba psovi na vodítku nikde čuchat nedovolila - když už ho připnu na vodítko, tak se někam jde, a ne že se bude motat a někde si něco vyčuchávat (leda tak na flexině tam, kde pes nejde pustit).
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nevyjadrujete sa zle, ja vás chapem. :) Ale príde mi, že ostatní sú tu moc prudérní.
Keď ideme so psami na vesnici do lesa, tiež sa "zdravia" (rozumej štekajú jak na lesy) so všetkými susedmi a teda žiadne trestné oznámenia v schránke nemáme. :D
Proste zdravý selský rozum. Pes nám tiež na náplavke honí labute a kachny. Keď to presiahne nejakú mez, zavolám ho späť.
Nedokážem si predstaviť, že mám psa iba na vodítku, ako si to tu hned niekto predstavil a automaticky vydedukoval, že psy ťahajú, aj keď o tom zakladateľka vlákna nič nepíše. :).
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Normální zdravý pes k životu potřebuje hry a pohyb (jinak z něj bude tupá guča sádla), a čuchat si může i bez vodítka když má volno. Já bych třeba psovi na vodítku nikde čuchat nedovolila - když už ho připnu na vodítko, tak se někam jde, a ne že se bude motat a někde si něco vyčuchávat (leda tak na flexině tam, kde pes nejde pustit).
A já jsem někde psala, že moji psi nemají volný pohyb? Moji psi jsou svalnatí a vysportovaný. To, že váš pes neumí chodit na vodítku a motá se, to je váš problém. Moji psi se nikde nemotají. Flexina... To ani nebudu komentovat.
Já jsem pouze napsala, že by zadavatelce neuškodilo jednou za čas, třeba jednou týdně, změnit trasu a vzít psa na vodítko, protože zjevně pes na vodítku chodit neumí a vám by to taky zjevně prospělo...
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.42.7
kobroor
napsal(a):
A já jsem někde psala, že moji psi nemají volný pohyb? Moji psi jsou svalnatí a vysportovaný. To, že váš pes neumí chodit na vodítku a motá se, to je váš problém. Moji psi se nikde nemotají. Flexina... To ani nebudu komentovat.
Já jsem pouze napsala, že by zadavatelce neuškodilo jednou za čas, třeba jednou týdně, změnit trasu a vzít psa na vodítko, protože zjevně pes na vodítku chodit neumí a vám by to taky zjevně prospělo...
Ty Vaše deukce jsou naprosto famózní!
Naopak, mí psi na vodítku chodit umí, a dokonce i bez čuchání po všech čertech. Na flexině vůbec nic špatnýho nevidím - jsou místa, kde pes bez vodítka být nesmí, nebo může být v rekonvalescenci, vysokobřezí, hárající apod., a tam je flexina alternativa místo pohybu navolno.
S tim souhlasim, opravdu mi prehnane taha a snazim se to napravit. Oproti predchozimu stavu netaha konstantne, jen kdyz se nekam zene, ale spis tak jednou za par kroku. Chodime na cvicak a prikaz k noze zacina zvladat, zatim teda nejvic pokud ma piskot pred nosem.
Me ale nebavi s ni chodit na voditku (mam 1, 4m dlouhe a na flexi voditka neverim, dokud se neodnauci tahat, nehodlam ji v tom flexinou podporovat) a kdykoliv si chce nekam cuchnout, tak bud za ni musim jak blbec behat do krovi, nebo ji od vseho rvat pryc ( rvat myslim obrazne, odvolavat, smerovat jinam, proste vite jak)
Mela sem kdysi predstavu, ze voditko je jen na transport na lokaci, kde se ten pes muze vyblbnout (a u AUO je to opravdu o vyblbnuti, je jinak silena, at je to honeni micku, klacku, jinych psu, holubu,...) a tam by pak clovek cekal chuzi u nohy a poslusnost. Pak samozrejme pes musi byt vycviceny na privolani, aby se dal okamzite spolehlive odvolat a voditko mit nemusi ( no tam jsme tak na 70% procentech)
Treba se tam nekdy dostaneme, voditko vychovava i ze me despotu, protoze staci aby me nekam zatahla, ja si skoro nabiju usta na tom co mame ted venku na chodniku a uz nam to kazi prochazku...
Nevím, ale mně taky nepřijde normální, že se psi oštěkávají okolo plotu navíc, když bydlíme v části obce s malými dětmi, stejně jako bych nenechal psa jen tak pro nic za nic honit kachny a polodivoké slepice. Normálně jdeme okolo, nevšímám si jich já, nevšímají si oni. Vše v klidu v tichosti, vyštěkat se pak mohou mezi sebou doma do sytosti.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.178.38
imattree
napsal(a):
Nevím, ale mně taky nepřijde normální, že se psi oštěkávají okolo plotu navíc, když bydlíme v části obce s malými dětmi, stejně jako bych nenechal psa jen tak pro nic za nic honit kachny a polodivoké slepice. Normálně jdeme okolo, nevšímám si jich já, nevšímají si oni. Vše v klidu v tichosti, vyštěkat se pak mohou mezi sebou doma do sytosti.
Ale každý nemá dva, tři, deset psů...aby se doma mohli spolu vyštěkat dosytosti. Nevím, proč bych psům měla upírat přirozený kontakt se svou rasou, ano i to už jsem psala jinde: nejsou to moji otroci, co budou neustále dělat jen to, co si panička přeje. To bych si mohla koupit psa na baterky od Mattela - ten bude vším, čím chcete aby byl Co chcete říct tím, v části obce s malými dětmi"? To jako je těžké dítěti vysvětlit, že pes na druhého psa za plotem štěká, protože ho chce pozdravit, naštvat a pod. Že štěkání je psí jazyk, bo mluvit neumí? Sousedovi děti u baráku ječí tak, že je to slyšet až k nám 200m. Mám to taky řešit. Ne, je to normální, děcka také dělají kravál.
Pro papuchalk: ne, nepouští psa na zahradu kvůli tomu, že by mohli jít kolem naši psi, ale to jsou ty typy lidí, co si pořídí psa a pak ho zavřou na malý dvorek, do kotce...protože by jim zahradu pošlapal, protože by u plotu vylítal chodník atd. Po venku pak pes chodí na krátkém vodítku a s ohlávkou...vadí to jen mě, sousedům pravda ničím neškodí...
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.42.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ale každý nemá dva, tři, deset psů...aby se doma mohli spolu vyštěkat dosytosti. Nevím, proč bych psům měla upírat přirozený kontakt se svou rasou, ano i to už jsem psala jinde: nejsou to moji otroci, co budou neustále dělat jen to, co si panička přeje. To bych si mohla koupit psa na baterky od Mattela - ten bude vším, čím chcete aby byl Co chcete říct tím, v části obce s malými dětmi"? To jako je těžké dítěti vysvětlit, že pes na druhého psa za plotem štěká, protože ho chce pozdravit, naštvat a pod. Že štěkání je psí jazyk, bo mluvit neumí? Sousedovi děti u baráku ječí tak, že je to slyšet až k nám 200m. Mám to taky řešit. Ne, je to normální, děcka také dělají kravál.
Pro papuchalk: ne, nepouští psa na zahradu kvůli tomu, že by mohli jít kolem naši psi, ale to jsou ty typy lidí, co si pořídí psa a pak ho zavřou na malý dvorek, do kotce...protože by jim zahradu pošlapal, protože by u plotu vylítal chodník atd. Po venku pak pes chodí na krátkém vodítku a s ohlávkou...vadí to jen mě, sousedům pravda ničím neškodí...
A víte, že přirozený kontakt jde psům dopřát i slušnějším způsobem - třeba že se s někým venku domluvíte, že si spolu pustíte psy, ať si pohrají!
Kdyby někdo pouštěl vysírat psa k našemu plotu, tak mu 1x řeknu, ať to nedělá, ještě jednou bych mu to zopakovala, aby neřekl, a pak bych opatřila naši smečku košíky, a pustila je, ať má teda ten jeho psík ten "přirozený kontakt se svou rasou" - docela by mě zajímalo, jestli by byl jeho páneček i v této situaci tak liberální...
Oni ti cikáni ty fousky v kotcích taky tak dlouho provokovali, po psech házeli tak dlouho kameny, až se psi dostali ven, a rozhodili jim sandál.
KAŽDÝ by se měl chovat tak, aby neobtěžoval své okolí - on, ani jeho pes!
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Štěkání přes plot nemá s přirozeným mezipsím kontaktem absolutně nic společného. Je to jen opruz a stres jak psy (nejen pro ty za plotem, i pro ty vaše), tak hlavně pro lidi. Jestli chcete svým psům dopřát kontakt s vlastním druhem, choďte na společná venčení, do psích parků apod., kde na sebe nemusí řvát jak kreténi, ale normálně komunikovat a hrát si. A vychovejte si je nebo si je dejte na vodítko, aby nelítali a neřvali kolem cizích plotů - to je totiž základní lidská slušnost. Asi je to pro vás nová myšlenka, ale výchova nedělá ze psa otroka. Dělá z něj vychovaného psa, se kterým se dá jít kamkoliv, protože nikoho neobtěžuje.
Pes se potřebuje vyštěkat přes plot asi stejně, jako se děcko potřebuje vybrečet - tedy vůbec. Pokud víte o psech tak málo, že pokládáte řev přes plot za normální komunikaci a nepostradatelnou zábavu, tak doporučuju honem rychle začít doplňovat znalosti - v zájmu pohody vašich psů i sousedů
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Asi jste ideální vesnice. Nikdo se nepere, žádná slepice či pes nepřijde k úhoně, i při takovémto režimu. Nechat pejsky polítat u plotu, z toho se mi ale dělá mdlo. Co kdyby třeba pes za plotem měl zdravotní problém, a skutečně takového jedince radši lidi zavřou, než aby si u plotu s vaším sluníčkovým přístupem zlámal hnát? Co vy víte, jestli lidem vadí vydupaný chodníček u plotu nebo jen jim vadí váš přístup? Přidávám se k ostatním, nechci vás za sousedku. Je slušnost, nepsaná venkovská/městská slušnost, procházet kolem plotu se psy jištěnými a nenechat je lítat u plotu. Neřeš, nepřepínej, nejde o tvou vesnici. Jistě. Ne, mě takoví majitelé psů serou průběžně.
A zajímavé, ž lidé tu napíšu x nesouhlasných příspěvků s vaším postupem a přístupem, stejně si melete to své.
Zastánce "svobodné výchovy" bych střílela. Psi si můžou svobodně řvát u cizích plotů a prohánět cizí slípky, děcka můžou svobodně tahat spolucestující v tramvaji za vlasy a v restauraci chodit zabahněnýma botama po stolech... Nedej bože abychom z nich dělali otroky, omezovali jejich svobodnou duši a učili je aspoň trošku pravidlům slušného chování
Mít někoho jako je divoženka za sousedku, tak podpálím barák a odstěhuju se na Aljašku. Tohle jsou přesně lidi, kvůli kterým mají pejskaři jako celek špatné jméno ve společnosti
Taky bych takového souseda samozřejmě nechtěla, to je jasné, pes by měl být vychovaný a nikoho neobtěžovat... Ale divoženka psala, že ty ranní procházky neprovozuje nikde na ulici, ale kdesi za humny, kde se asi všichni znají a nikoho to chování neobtěžuje, jinak určitě nebude taková "prudička" aby někoho nervovala schválně... Nevím no, nikdo nezná všechny okolnosti pořádně a jen kritizuje. Jinak decka i psy musí mít disciplinu a pravidla, to uznavám ale ne vždy se s tím holt můžeme setkat. Třeba můj soused nechává svého jezevčíka pul dne štěkat na mého psa přez plot a vůbec ho to nevzrušuje, přitom můj pes ho ignoruje... Slušně se to řešit nedá, protože on mi na to řekne, že prostě jeho pes nemá rad jiné psy a hotovo, však přeci já svého psa na zahradu pouštět nemusím, když mi to tak vadí. Na jaře stavím zeď
Já tedy své psy kačeny honit nenechávám (taky bydlíme taky na vesnici a chodíme za humny), a nenechávám je vybíhat ani za srnkami ani za zajíci, kočkami atd...a už vůbec si nemyslím, že bych dokázala najít "nějakou mez", která určí, od kdy už je to nepřípustné. Podle mě je to nepřípustné vždy. Pes se má bavit něčím jiným, než plašením jiných živočišných druhů, zvláště v přírodě, tedy "za humny". Kde je návštěvníkem. O tom, že nechat psy lítat kolem plotů je čistá nevychovanost a sobectví (ať se můj miláček vyběhá, co na tom, že zvedne půlku vesnice), o tom není pochyb. A jak už tu bylo řečeno, k psí komunikaci to má sakra daleko...
Já si myslím, že stačí jeden takovýhle dobrák a lidi mají další protipsí argument...
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.178.38
Nemíním se stále obhajovat, ale tedy ještě jednou: se sousedy mluvím, zeptám se, jestli jim nevadí, že jim tam pes proběhne a poštěká jim na psa (mimochodem na dva: jednoho s kterým se nemá rád a je to pes příbuzných a druhý zase nemá rád jeho a je to pes mé dobré známé, která mi sama chodí k plotu děkovat, že za jejich psy chodíme - ten pes má rád mně, ale hold nemá rád psy, je to bandog) Tady do těch míst, chodí spousta pejskařů, co bydlí kolem, protože ví, že se tu dají psi pustit na volno a není nebezpečí vlínutí třeba pod auto. Takže moji psi mají kontaktů dost. Pak jsou pejsové, co se tu venčí úplně sami, chodí ven dírama v plotě. Neslyšela jsem, že by si někdo stěžoval. Jsou to psi dobře samosocializovaní A zrovna včera jsem šla na prochajdu úplně druhým koncem vesnice. Po chodníčku kolem potoka, stejně jako u nás zadem zahrad. Na protějším břehu byl v zahradě pes, který nás uviděl a začal štěkat a lítat kolem plotu. Začala řvát celá tahle část vesnice, psi cca na 150m, co mají to štěstí a jsou alespoň puštění v té zahradě. Ježíši, mám si jít na ty lidi stěžovat, že jim pes řve u plotu na nebohou kolemjdoucí se psem(na vodítku)? Opravdu nedramatizujte...
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.42.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nemíním se stále obhajovat, ale tedy ještě jednou: se sousedy mluvím, zeptám se, jestli jim nevadí, že jim tam pes proběhne a poštěká jim na psa (mimochodem na dva: jednoho s kterým se nemá rád a je to pes příbuzných a druhý zase nemá rád jeho a je to pes mé dobré známé, která mi sama chodí k plotu děkovat, že za jejich psy chodíme - ten pes má rád mně, ale hold nemá rád psy, je to bandog) Tady do těch míst, chodí spousta pejskařů, co bydlí kolem, protože ví, že se tu dají psi pustit na volno a není nebezpečí vlínutí třeba pod auto. Takže moji psi mají kontaktů dost. Pak jsou pejsové, co se tu venčí úplně sami, chodí ven dírama v plotě. Neslyšela jsem, že by si někdo stěžoval. Jsou to psi dobře samosocializovaní A zrovna včera jsem šla na prochajdu úplně druhým koncem vesnice. Po chodníčku kolem potoka, stejně jako u nás zadem zahrad. Na protějším břehu byl v zahradě pes, který nás uviděl a začal štěkat a lítat kolem plotu. Začala řvát celá tahle část vesnice, psi cca na 150m, co mají to štěstí a jsou alespoň puštění v té zahradě. Ježíši, mám si jít na ty lidi stěžovat, že jim pes řve u plotu na nebohou kolemjdoucí se psem(na vodítku)? Opravdu nedramatizujte...
To bude srandy kopec, až ten bandog jednou nebude za plotem
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.178.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To bude srandy kopec, až ten bandog jednou nebude za plotem
Tohle beru jen jako škodolibou poznámku od člověka, který má zřejmě problém hlavně sám se sebou. Ano, byl by to problém velký, poněvadž bandog nikdy nic jiného jak zahradu nepoznal. I veterinář ho musí chodit očkovat k nim domů. Ale pro vás je tenhle přístup ke psu asi přijatelnější, neb nasírá jen svoje sousedy, kteří se toho taky bojí...že jednou k nim přes chatrný plot proběhne a roztrhá jim vnoučata. Já se snažím alespoň o to, aby nebyl tak agresivní na lidi tím, že za ním denně chodíme, pohladím ho, dám mu mlsku. Klidného psa snese, na uštěkaného samojeda, který mu rád odpovídá, je vysazený, ale je už schopný ho u plotu v klidu tolerovat, když na něj samojed neštěkne. Mimochodem, asi jste ještě nezachytila, že jsou psí plemena, taková ukybicovaná", která musí na všechno vyštěkávat a všechno komentovat a plemena, která prakticky nevydají hlásku, jako třeba berňák. Samojed je někde mezi, znám i horší kousky, například sousedovy minijezevčíky. Dneska nás, hnal" jeden po silnici před jejich barákem, respective letěl za náma 30m po cestě. Soused je v klidu, ani brvou nehnul(i když ta potvora malá, má tendence kousat psy do zadních) protože ví, že moji psi na něj hodí maximálně škaredý pohled.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tohle beru jen jako škodolibou poznámku od člověka, který má zřejmě problém hlavně sám se sebou. Ano, byl by to problém velký, poněvadž bandog nikdy nic jiného jak zahradu nepoznal. I veterinář ho musí chodit očkovat k nim domů. Ale pro vás je tenhle přístup ke psu asi přijatelnější, neb nasírá jen svoje sousedy, kteří se toho taky bojí...že jednou k nim přes chatrný plot proběhne a roztrhá jim vnoučata. Já se snažím alespoň o to, aby nebyl tak agresivní na lidi tím, že za ním denně chodíme, pohladím ho, dám mu mlsku. Klidného psa snese, na uštěkaného samojeda, který mu rád odpovídá, je vysazený, ale je už schopný ho u plotu v klidu tolerovat, když na něj samojed neštěkne. Mimochodem, asi jste ještě nezachytila, že jsou psí plemena, taková ukybicovaná", která musí na všechno vyštěkávat a všechno komentovat a plemena, která prakticky nevydají hlásku, jako třeba berňák. Samojed je někde mezi, znám i horší kousky, například sousedovy minijezevčíky. Dneska nás, hnal" jeden po silnici před jejich barákem, respective letěl za náma 30m po cestě. Soused je v klidu, ani brvou nehnul(i když ta potvora malá, má tendence kousat psy do zadních) protože ví, že moji psi na něj hodí maximálně škaredý pohled.
že za ním denně chodíme, pohladím ho, dám mu mlsku
Vy ty cizí psy dokonce i krmíte?
Ne, já to vzdávám, vy evidentně nemáte nejmenší ponětí o naprosto základních pravidlech mezilidské slušnosti. A je úplně fuk, kolik lidí vám to tady i na cz-psu napíše, vy si pořád melete svoji.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.178.38
pidla
napsal(a):
že za ním denně chodíme, pohladím ho, dám mu mlsku
Vy ty cizí psy dokonce i krmíte?
Ne, já to vzdávám, vy evidentně nemáte nejmenší ponětí o naprosto základních pravidlech mezilidské slušnosti. A je úplně fuk, kolik lidí vám to tady i na cz-psu napíše, vy si pořád melete svoji.
Chápu, že třeba nemáte čas číst všechno, pak ovšem nekritizujte. Specielně pro vás vypíchnu: a je to pes mé dobré známé, která mi sama chodí k plotu děkovat, že za jejich psy chodíme - ten pes má rád mně, ale hold nemá rád psy, je to bandog Opravdu se mi nechce tady vypisovat všechny podrobnosti, které se navíc týkají třetích osob...Ano, paní ví, že její psy krmím psíma sušenkama(domácíma) a je tak ráda, že za mnou někdy, prý na oplátku" letí s nějakým jejím pečivem. Takže pokud je vaše hobby jen do někoho vysírat...hledejte bedlivě dál.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.42.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To není škodolibá poznámka, to je jen zamyšlení nad tím, co se stane, až se jednou bandog dostane ven, a sečte a podtrhne vašemu psovi všechny ty provokace a vysírání za plotem!
Inu: Komu není z hůry dáno...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Chápu, že třeba nemáte čas číst všechno, pak ovšem nekritizujte. Specielně pro vás vypíchnu: a je to pes mé dobré známé, která mi sama chodí k plotu děkovat, že za jejich psy chodíme - ten pes má rád mně, ale hold nemá rád psy, je to bandog Opravdu se mi nechce tady vypisovat všechny podrobnosti, které se navíc týkají třetích osob...Ano, paní ví, že její psy krmím psíma sušenkama(domácíma) a je tak ráda, že za mnou někdy, prý na oplátku" letí s nějakým jejím pečivem. Takže pokud je vaše hobby jen do někoho vysírat...hledejte bedlivě dál.
Mám dojem, že na cz-psu jste onehdy psala, že krmíte úplně všechny zahradní psy, kolem kterých procházíte, a že kdyby to majitelům vadilo, tak vám to přece řeknou
A pokud ten bandog nemá rád psy, tak nechápu, čeho chcete dosáhnout tím, že za ním vodíte vaše psy, aby se do sebe vzájemně přes plot vysírali.
Úplně mimo téma, ale taky mě překvapuje, že mi cizí lidi, specialně pejskaři, pořád hladí psa. Ona je až moc přítulná, dokonce ještě občas skáče (ale už mnohem méně) a oni mi jí vesele hladí a volají. Nebýt to pejskaři, s jejichž psy blbne, asi by mi vadilo, že se ani nezeptají.
A ta opice jde za každým, bála bych se jí nechat před obchodem, klidně by mi s někym odešla :).
beastije
napsal(a):
Úplně mimo téma, ale taky mě překvapuje, že mi cizí lidi, specialně pejskaři, pořád hladí psa. Ona je až moc přítulná, dokonce ještě občas skáče (ale už mnohem méně) a oni mi jí vesele hladí a volají. Nebýt to pejskaři, s jejichž psy blbne, asi by mi vadilo, že se ani nezeptají.
A ta opice jde za každým, bála bych se jí nechat před obchodem, klidně by mi s někym odešla :).
Jo, spoustě lidí přijde normální bez optání a přes námitky majitele hladit nebo krmit úplně cizího psa. Napotlamě, fakt. Zvlášť když má člověk štěně, které se snaží naučit neskákat a nežebrat...
Víte, klidně si své chování obhajujte, my, co vás kritizujeme, vycházíme z toho, co tady píšete, můžete pochopitelně situaci popisovat nepřesně (a nám to pak připadá nepřípustné, to vaše chování), anebo může být skutečnost daleko horší. Co my víme. Já za sebe jsem ráda, že nebydlíme ve stejné vesnici. Já mám tři velké psy a všemožně se snažím, aby lidi kolem nás ani nevěděli, že ty psy máme. Stejně tak se snažím vycházet s našimi myslivci, už jenom proto, že jsme denně v honitbě (to, že to jsou naše pozemky, není vůbec podstatné). Ale tak nějak si myslím, že je nefér, aby jeden živočišný druh honil jiný. Protože ten pes z toho má srandu, ale ta kačena (labuť, srnka, atd.) jen těžko- a to i v případě, že je ten pes "jen tak honí, ale nic jim neudělá".
Lítání kolem plotů odsuzuju, to je prostě jenom pruzení (pokud takhle nelítají kamarádi, kteří u toho "hraní" nezvednou půl vesnice).
A nikdy nevíte, jestli pes, dosud "bezpečně zavřený za plotem", se jednou těm vašim neocitne tváří v tvář. V případě bandoga tedy bych se toho docela bála.
Http://www.ceskatelevize.cz/ct24/regiony/299761-misto-tanku-osidli-milovicke-lesy-divoci-kone/
Podle info zde budou koně na elektrikou ohrazené pastvině, takže je to spíš trochu nafouklá bublina. Nejde o snahu vrátit do naší krajiny koně, ale o to udržet v ní motýli a kytky, které vyžadují sešlap Nejsem biolog abych dokázala posoudit, jestli by to samé zvládly třeba ovce nebo stádo běžných poníků,
Ale třeba ve vojenských brdech ze stejného důvodu plánují párkrát ročně uspořádat na loukách závody na motorkách/čtyřkolkách apod.