Staford se bojí malých psů

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.2.2015 14:15

Je normální že můj pes staford 8 měsíců jde pryč skrceny když na něj zasteka např maltezacek? :D vždy uskoci divne kouká a jde pryč se psy co jsou větší tohle většinou nedělá..jsem ráda že neutoci ale je možné že se jich boji? :D.

20.2.2015 14:44

Je to normální, je to ještě pořád malé štěně i když je mu osm měsíců a vám se zdá velký. Je mu určitě nepříjemný pronikavý štěkot malých psů, krom toho ti malí bývají docela často agresivnější než ti velcí a on to pozná. Teď je zatím normální že se jich bojí, ale jednou přijde okamžik že se bát přestane, na to budte připravení.

20.2.2015 21:03
Chingis

XXX.XXX.175.70

Souhlas s Habe. U nás to bylo podobné. Na veterině si k nám přišlo hrát asi půlkilové štěně čivavy a naše roční puberťačka (30kg) skončila schoulená v koutě s hlavou za regálem, protože na ní čivava zaštěkala (ve hře). Teď jí jsou dva roky a už začíná i oplácet, když na ní malí psi útočí. Naštěstí né ve zlém, ví, že utečou jen co se po nich otočí a z toho má legraci, ale i tak se musím mít na pozoru, co kdyby...

21.2.2015 08:25
ať žijou psi

XXX.XXX.236.4

Já na vašem místě bych byla ráda, že není agresivní, ona - podle mne - v pubertě a po ní se dost osmělí. vodila bych ji mezi jiné psy, by si zvykala a přál si, by neagrsivní a vlídná zůstala pořád, ulehčí vám to život.
Navíc, že odchází od nějkého psa nemusí znamenat, že se ho bojí, můj pes a štítil - a neurážejte se prosím milovníci plemene i mně se líbí, štítil se boxíků, utíkal před nimi, ve tváři výraz naprostého zhnusení, na jeho vkus asi moc slintali. ale bázlivý nebyl ani maličko.

Neregistrovaný uživatel

21.2.2015 09:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Je normální že můj pes staford 8 měsíců jde pryč skrceny když na něj zasteka např maltezacek? :D vždy uskoci divne kouká a jde pryč se psy co jsou větší tohle většinou nedělá..jsem ráda že neutoci ale je možné že se jich boji? :D.

Tohle ne, musí bý vůbec strach, ale jen způsob, jak se vyhnout konfliktu.
Můj starý pes se do cca 2,5 let rád pral, sice si sám nezačínal, ale jak mu dal jíný pes-samec většího plemene sebemenší záminku (třeba blbej pohled, postoj), tak mu "rozhodil sandál". Když psychicky dospěl, začal krýt a posunul se ve smečce nahoru, tak zjistil že není potřeba si nic dokazovat, a začal se konfliktům vyhýbat tak, jak to dělá Váš pes, nebo v případě, že se tomu vyhnout nešlo otočil protivníka na záda, po chvilce držení na zemi ho vyplivl a odešel.
Samozřejmě nejde srovnávat dospělého sebevědomého psa se štěňetem, co ještě neví co se sebou, ale je to příklad toho, že to že se pes raději vyhne konfliktu, nemusí znamenat, že je poseroutka.
... a jak psala Habe - u Vašeho psa musíte očekávat, že se jeho zatím štěněcí chování ke psům v pubertě změní, a buďte na to připravení, protože v případě staforda to není až taková legrace (i s ohledem na mediální "popularitu" těchto plemen ).

Přidejte reakci

Přidat smajlík