Patologický strach u psa - odstranění

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.2.2015 09:48
lev

XXX.XXX.253.186

Prosím o doporučení slušného odborníka s dobrými výsledky v Praze, nebo okolí, kdo se zabývá odstraněním patologického strachu (ze všeho) u psa.
Nepotřebuji rady, co máme dělat, není to můj pes. Majitel potřebuje odbornou pomoc, jak pro sebe, tak především pro psa.

27.2.2015 09:57
pidla

XXX.XXX.106.11

Napadá mě Eva Štemberová, možná by uměla pomoct i Šimona Drábková...

A pokud je to opravdu nezvladatelný patologický strach, tak by myslím stálo za to vyhledat i veterináře, který se zabývá psychofarmakologií, a nechat psu předepsat prášky, které pomůžou dostat mozek do stavu, kdy se s tím vůbec může dát výcvikem/výchovou pracovat. Správná medikace může celý proces hodně usnadnit a psu ulevit. Samozřejmě nejde o trvalé řešení, jen o podporu toho procesu učení. Ale bohužel žádného takovéhoto veterináře v Praze neznám. Napadá mě jen MVDr. Žertová - ač si o ní stran výcviku myslím své, tak farmakům docela rozumí.

27.2.2015 09:59
scylla

XXX.XXX.150.32

Eva je dobrá, ale ty prášky určitě ne, dr. Žertovou důrazně nedoporučuji. www.umarkety.cz, bachovky na míru hodně pomůžou.

27.2.2015 14:54
lev

XXX.XXX.253.186

S dr. Ž. jsme kdysi hovořili a nabyli dojmu, že se asi chová jinak v médiích a jinak možná ve skutečnosti. Její názor na nevychovance byl dost razantní, až nás překvapil.
Jinak děkuji za odkaz na bachovky a pokud má ještě někdo nějaký solidní typ, tak díky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík