Ochrana proti klíšťatům

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.3.2015 10:29
mishule

XXX.XXX.99.26

Dobrý den,

ráda bych se zeptala, zda máte někdo vyzkoušenou spolehlivou ochranu proti klíšťatům, případně blechám. Letos opět hlásí jejich přemnožení. :(

Plánuju se psem výlety na louky a do lesů, ale s obojky ani s "vodičkami" za krk nemáme dobré zkušenosti.

Můžete někdo, prosím, poradit?

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.3.2015 10:45

My j sme se spotama měli dobrou zkušenost (od Frontline), ale přeci jen na 2 velký psy je to každý měsíc výdaj, švagrová má 2 chodský psy...každý den v lese...používá rozmarýnový odvar a prej super...letos ho zkusím taky a uvidíme...

18.3.2015 10:48
mishule

XXX.XXX.99.26

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
My j sme se spotama měli dobrou zkušenost (od Frontline), ale přeci jen na 2 velký psy je to každý měsíc výdaj, švagrová má 2 chodský psy...každý den v lese...používá rozmarýnový odvar a prej super...letos ho zkusím taky a uvidíme...

Já jsem právě dávala Frontline na blechy, když fenka měla tři měsíce, od sousedovic psa je chytla přes plet , ale nějak vůbec neměl účinek, a to jsme prali pelíšek, deky a všechno ostatní jsme stříkali.

Tak nevím, i vet mi říkal, že frontline už dávno ztratil účinnost.

Ale ten rozmarýnový odvar je super nápad.

18.3.2015 10:56

Někdo taky radí podávání pangaminu...ale z toho co jsem četla diskuzích je účinek tak půl na půl

18.3.2015 11:11
ainu

XXX.XXX.79.46

Dobry den, jak ten rozmarynovy odvar pouzivate? Dekuji za informaci.

Ja pouzivam pro hafany Foresto, a jsem spokojena, sem tam nejake kliste chytnou, ale pri tom vyskytu... drive Scalibor, ale Foresto mi pripadne lepsi.

18.3.2015 11:46

Odvar do rozprašovače a psa tím nastříkat...nejlépe před každou procházkou...

18.3.2015 11:52
McG

XXX.XXX.217.69

Mám výbornou zkušenost s antiparazitním obojkem Foresto - je sice o něco dražší, ale po několika "kapičkách za krk", kdy jsem vytahovala každý den několik klíšťat A vydržel celý rok

18.3.2015 12:22

McG napsal(a):
Mám výbornou zkušenost s antiparazitním obojkem Foresto - je sice o něco dražší, ale po několika "kapičkách za krk", kdy jsem vytahovala každý den několik klíšťat A vydržel celý rok

Už jsem na to koukala...cenově to na sezonu vychází super, ale neumim si představit, že budou mít psi obojky furt na krku...nejsou zvyklý...

18.3.2015 12:41
kobroor

XXX.XXX.41.2

Já doporučuju Advantix - pipety. Mám dvě velké feny, pořád někde courají v trávě a tohle nám funguje spolehlivě..
Po obojcích měly kožní vyrážku

18.3.2015 12:42
kobroor

XXX.XXX.41.2

Odvar jsem taky zkoušela, ale nevydržela jsem. Jako stříkat je každý den.. na to jsem pohodlná a navíc se jim to moc nelíbilo.

18.3.2015 13:23

kobroor napsal(a):
Já doporučuju Advantix - pipety. Mám dvě velké feny, pořád někde courají v trávě a tohle nám funguje spolehlivě..
Po obojcích měly kožní vyrážku

Pipetka je samozřejmě nejpohodlnější a také se mi velmi osvědčily, ale je to pro mě 500, - každý měsíc. Neříkám, že jsem úplný žebrák, ale už tak mě stojí má chlupatá zlatíčka cca 2000, - měsíčně, proto chci zkusit i levnější variantu, obzvláště když v létě chodíme do parku, kde je výskyt klíšťat minimální a do lesa tak 5x za měsíc.

18.3.2015 13:26

Já mám taky dobrou zkušenost s obojkem Foresto. Ani jedno klíště a to jich u nás bylo strašně moc.

18.3.2015 15:05
kobroor

XXX.XXX.41.2

Pipetka je samozřejmě nejpohodlnější a také se mi velmi osvědčily, ale je to pro mě 500, - každý měsíc. Neříkám, že jsem úplný žebrák, ale už tak mě stojí má chlupatá zlatíčka cca 2000, - měsíčně, proto chci zkusit i levnější variantu, obzvláště když v létě chodíme do parku, kde je výskyt klíšťat minimální a do lesa tak 5x za měsíc.

A na kolik kilo kupujete? Já kupuju dohromady na 80 kg a nekupuju každý měsíc.. Advantix vydrží dýl. Obykle kupuju 2-3 pipety za sezonu.

30.3.2016 16:29

Máte někdo zkušenosti s pipetami proti klíšťatům MENFORSAN ? Složení by mělo být čistě přírodní, žádná chemie. Což se mi moc líbí, akorát ta cena teda smajlík Beru cenu za měsíc pro svého 36kg labradora.

Ale zajímá mě jestli to vůbec funguje? Doteď jsme používali pipety Bob Martin, vychází to pro něj 200kč na měsíc a naprostá spokojenost - nemíval žádná klíšťata. Akorát je to teda chemické. Náhodně jsem narazila na netu na tyto přírodní tak nad tím uvažuji pro novou sezonu, ikdyž cena je opravdu hodně vysoká. Díky

Jo a vy co používáte pipety, aplikujete nové opravdu po měsíci? Výrobce většinou uvádí měsíc na klíšťata, ale jestli to třeba nemá účinek i 6-7 týdnů? Já jsem nezkoušela, dávám vždycky po 30-35 dnech. Ne teda celý rok, ale od jara do podzimu.

Neregistrovaný uživatel

30.3.2016 19:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Už roky používám Foresto obojky... a spokojenost
Za pipety bych dala majland

30.3.2016 20:16
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Loni se nam osvedcila pipeta Exspot, tak jsem poridila i letos.

30.3.2016 20:19
ainu

XXX.XXX.200.132

Po dnešku, kdy jsem posvi vytáhla 4 klíšťata, Scalibor letí do koše a vracím se k dražšímu, ovšem osvědčenému Forestu.

30.3.2016 20:23

Ale já mám osvědčené pipety a do obojku rozhodně nepůjdu. Zajímalo mě jenom jestli fungují i přírodní pipety a jestli je má někdo vyzkoušené. Navíc obojek je taky chemický, tak co bych si tím pomohla.

Vy co teda dáváte pipetu - aplikujete po těch 30 dnech?

30.3.2016 20:26
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

ainu napsal(a):
Po dnešku, kdy jsem posvi vytáhla 4 klíšťata, Scalibor letí do koše a vracím se k dražšímu, ovšem osvědčenému Forestu.

Scalibor teď praktikuje masivní reklamní kampaň. A vida. Účinky nic moc.

30.3.2016 20:28
Terven

XXX.XXX.110.147

Já jsem nebožce dávala celá léta vždy pipety a naprostá spokojenost se všemi krom Frontline - to byl u nás totální propadák.
K obojkům nějak nemám důvěru, nepozdává se mi, že by to měl mít pes na krku nonstop i doma. V posteli sice nespí, ale intenzivně se mazlíme a vůbec smajlík
Možná mám jenom předsudky. Ale ted váhám, co štěněti - docela se divím, že ještě nepřineslo klíště...venku jsme furt.

30.3.2016 20:31

Terven napsal(a):
Já jsem nebožce dávala celá léta vždy pipety a naprostá spokojenost se všemi krom Frontline - to byl u nás totální propadák.
K obojkům nějak nemám důvěru, nepozdává se mi, že by to měl mít pes na krku nonstop i doma. V posteli sice nespí, ale intenzivně se mazlíme a vůbec smajlík
Možná mám jenom předsudky. Ale ted váhám, co štěněti - docela se divím, že ještě nepřineslo klíště...venku jsme furt.

Já to mám stejně s těmi obojky, navíc mám ráda "nahé" psy a ne aby musel na sobě mít nonstop obojek.

30.3.2016 20:33

Terven napsal(a):

Pipety jsem dosud dávala různé...nejčastěji právě zmiňovaný Frontline a za mě zase spokojenost...jen mi to v sezoně leze (při dvou psech cca 50kg) dost do peněz...takže letos uvažuji o obojku...vyhrál to asi Foresto (právě proto, že máme pesany doma, furt mazlíme i v posteli spíme), ale stále ještě váhám, je to takový divný, když má pes doma obojek...

Neregistrovaný uživatel

30.3.2016 20:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Pipety jsem dosud dávala různé...nejčastěji právě zmiňovaný Frontline a za mě zase spokojenost...jen mi to v sezoně leze (při dvou psech cca 50kg) dost do peněz...takže letos uvažuji o obojku...vyhrál to asi Foresto (právě proto, že máme pesany doma, furt mazlíme i v posteli spíme), ale stále ještě váhám, je to takový divný, když má pes doma obojek...

Antip. obojek musí být nasazen velmi těsně. Takže téměř nevnímáš, že ho pes má na sobě...
Já zahrabu obojek do chlupů, a pokud se na to vyloženě nezaměříš, tak ani nevíš, že ho pes má... Třeba ani na výstavy obojek nesundavám... Protože musíš fakt hodně rozhrabat chlupy, dát obojek na těsno na krk - na 1 prst a zahrabat

Zrovna foresto nijak nesmrdí, nijak psa a ani tebe a ani děti neomezuje.
obojek je vidět jen na krátkosrstých psech, na chlupáčích ho fakt nevnímáš...

30.3.2016 20:44

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Antip. obojek musí být nasazen velmi těsně. Takže téměř nevnímáš, že ho pes má na sobě...
Já zahrabu obojek do chlupů, a pokud se na to vyloženě nezaměříš, tak ani nevíš, že ho pes má... Třeba ani na výstavy obojek nesundavám... Protože musíš fakt hodně rozhrabat chlupy, dát obojek na těsno na krk - na 1 prst a zahrabat

Zrovna foresto nijak nesmrdí, nijak psa a ani tebe a ani děti neomezuje.
obojek je vidět jen na krátkosrstých psech, na chlupáčích ho fakt nevnímáš...

No ono to na něj stejně vypadá...pipety na měsíc na 2 psy cca 500, -, Foresto, i když drahý, vychází na sezonu podstatně finančně lépe...o moc

31.3.2016 08:40
kobroor

XXX.XXX.41.2

Já používám pipety Advantix a minulý rok jsem dávala dvě dávky - tj. cca 500 Kč za sezonu na jednoho psa.

31.3.2016 21:15

kobroor napsal(a):
Já používám pipety Advantix a minulý rok jsem dávala dvě dávky - tj. cca 500 Kč za sezonu na jednoho psa.

...Mě to na psa nad 25kg vychází měsíční dávka kolem 250, - Kč.(Frontline stojí také kolem 250, -)...i kdybych počítala, že sezona má 6 měsíců a psy mám dva...pořád mi to vychází na cca 3000, - za sezonu.
Možná máte zkušenost, že účinnost proti klíšťatům je delší než deklarovaný jeden měsíc, ale když lítám se psy po lese, tak se na to nemohu spoléhat. A to mám sezonu delší- březen až listopad...minimálně...podle počasí...to už jsem na osmi měsících...ach jo...klíšťata blbý

4.4.2016 09:45
Jana9485

XXX.XXX.115.219

My jsme dříve používali obojek Kiltix, ten ale dost smrdí. Pak jsme přešli na pipety Advantix a naprostá spokojenost, až do loňského jara. Měli jsme fenku a chronickým selháním ledvin a po poradě s veterinářem jsme opět dali Advantix a můžu Vám říct, že s pipetama končím... Fenka na to měla hnusnou reakci - stahovali se jí samovolně svaly na zádech. Jeli jsme na veterinu, tam nám řekli ať jí to pořádně opláchnem a počkáme den, dva. Zabralo to, ale vet říkal, že nejsme s tímhle příznakem v ordinaci první, že asi změnili složení a psům to dělá tohle. Takže za mě pipetu jen v krajním případě smajlík
V létě jsme si pořídili nové štěndo, na obojek byla ještě malá, na pipetu taky, s Frontlinem nemám dobré zkušenosti (průjem po aplikaci), tak jsem se dala na bylinky ( rozmarýn s vinným octem) a musím říct, že to docela fungovalo, měla asi jen 2 klíšťata, ale je to trochu otravné před každým vyběhnutím do lesa musí člověk myslet na to, že tím musí čoklise "polejt" a navíc smrdí trochu jak kyselé okurky :-D Takže letos jsme dali Foresto a uvidíme smajlík

4.4.2016 15:00
Iliena

XXX.XXX.10.15

Včera jsme dávali kapku Frontline, bez reakce. Dneska si pořád to místo drbala, kůži červenou nemá ale takhle by se chvíli udrbala, takže jsme to omyli. Nenapadá vás co jiného nebo jakou značku použít? Do obojku se mi nechce, je zvyklá být doma být bez něj a hlavně se bojím, se by udělal větší paseku

4.4.2016 15:40

Moja fena má antiparazitný obojok Kiltix a bude účinkovať až na 7 mesiacov.

11.5.2016 12:39

Ráda bych se popřála na řadu co používat proti klíšťatům u štěněte jorkšíra-8měsíců, bydlím na vesnici, les za humny... AAby nesmrděla, spí s námi v posteli...díky.

Montinero

11.5.2016 14:07
Montinero

XXX.XXX.13.1

Ahoj všem odpůrcům klíšťat. Já dávám už od loňska tablety Bravecto, mám fenu cane corso, váží cca.45kg a na tři měsíce to vyjde 830 Kč. Loni neměla klíště ani jedno tak jsem zvědavá jak letos. Tablety dávám i jorkšírkům, mám tři a tam je ta cena trošku jiná, ale zhruba tak 500, - pro jednoho. Všem přeji krásnou jarní, letní a podzimní sezónu bez klíšťat

11.5.2016 15:06

Frontline má novinku :
http://mevet.cz/wp-content/uploads/2015/07/FRONTLINE-TRI-ACT_Bro%C5%BEura-2015_CZ_n%C3%A1hled.pdf
A pak taky žvýkací tablety Nex gard Spectra.
Třeba bude účinější.

11.5.2016 15:08

Jednou jsem měli Bravecto, jinak Advantix. Za cca 2 a půl roku života neměl ani jednou klíště.

11.5.2016 15:09

Já mám na psici Duowin spot on a spokojenost.
Ještě jsme byli na jedné přednášce upozorněni : Aby spoty fungovaly nesmí být pes vykoupaný, vyčesaný, vytrimovaný.
Nejsou vhodné při jakémkoliv problému s kůží ( alergie, ekzém a pod. ).

12.5.2016 08:23
manbea

XXX.XXX.70.116

My používáme pipetu effipro, zatím spokojenost, výhoda je i cena, např. v této velikosti jsou 4 pipety za 459, - Kč, což je u nás pokrytí jednoho psa na celou sezónu. Jeden ze psů je cíťa a tato značka mu nedělá problémy. Jak s blechami nevím, ty se nám naštěstí vyhýbají, obzvlášť cílevědomé klíště se sice zakousne, ale do dvou dnů je po něm.

http://www.sleky.cz/effipro-spot-on-dog-l-sol-4x2-68ml?category=335.

12.5.2016 10:50
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Klíšťata vybírám i několikrát denně(probírám psa) a před spotem jsem tahala 50ks, teď tak 20ks Kvůli kočkám jsem koupila Fypryst a prd..u nás neučinkuje Že klíště do dvou dnů chcípne je mi prdlajz platné, všechno co může, už na psa přenese Potřebuju něco, co je vyloženě odpuzuje, protože v promořeném prostředí jsme denně, stačí se ráno projít kolem potoka a vybírám nejmíň 5ks.

12.5.2016 11:18
JanulaM

XXX.XXX.174.6

lesnížínka napsal(a):
Klíšťata vybírám i několikrát denně(probírám psa) a před spotem jsem tahala 50ks, teď tak 20ks Kvůli kočkám jsem koupila Fypryst a prd..u nás neučinkuje Že klíště do dvou dnů chcípne je mi prdlajz platné, všechno co může, už na psa přenese Potřebuju něco, co je vyloženě odpuzuje, protože v promořeném prostředí jsme denně, stačí se ráno projít kolem potoka a vybírám nejmíň 5ks.

Přesně tak, mám stejné zkušenosti, proto volím vždycky spíš obojky minulý rok jsme měli scalibor letos zkusím na zdejší doporučení ten Foresto. Je opravdu lepší ty klíšťata domů netahat, Scalibor celkem účinkoval, měli jsme za celou sezónu max.10 klíšťat, ale zkusím ten Foresto, třeba bude ještě lepší.

12.5.2016 14:14

Http://mevet.cz/wp-content/uploads/2015/07/FRONTLINE-TRI-ACT_Bro%C5%BEura-2015_CZ_n%C3%A1hled.pdf

Frontline tri act má i repelentní účinky, t.j. klíšťata ani jiný hmyz na psa nenaleze ( tedy neměl by ).

12.5.2016 14:44
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Http://mevet.cz/wp-content/uploads/2015/07/FRONTLINE-TRI-ACT_Bro%C5%BEura-2015_CZ_n%C3%A1hled.pdf

Frontline tri act má i repelentní účinky, t.j. klíšťata ani jiný hmyz na psa nenaleze ( tedy neměl by ).

Příště budu muset zkusit.

12.5.2016 14:45
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

JanulaM napsal(a):
Přesně tak, mám stejné zkušenosti, proto volím vždycky spíš obojky minulý rok jsme měli scalibor letos zkusím na zdejší doporučení ten Foresto. Je opravdu lepší ty klíšťata domů netahat, Scalibor celkem účinkoval, měli jsme za celou sezónu max.10 klíšťat, ale zkusím ten Foresto, třeba bude ještě lepší.

Obojky mít nemůžeme, mám chlupatého psa, který doma obojek nemá..i tak má chlupy kolem krku vydrané jen, co ho má na prochajdu(bohužel musí chodit na flexině).

14.5.2016 14:17
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Včera jsem se skoro nakrknula ...už chápu, že někdo napíše, že i bez ochrany tahá jedno klíště za měsíc...Byli jsme na výletě na Slovensku v oblasti písku a převážně borových lesů. Na psu jsem neviděla jediné klíště. Když se projdem u nás po lese, můžu je z něho hrabat hráběma, má je všude, posundávám 20 z chlupů, následně vytahám dalších 20 přisátých. Po včerejšku jsem vytahala tři kusy a ty, podle velikosti, stejně nachytal až ráno u nás v zahradě

14.5.2016 14:24
14.5.2016 14:42
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Ne, že bych byla škrťa ale jestli to počítám dobře(no, nejsem fakt v počtech dobrá, přiznávám ) tak bych za postříkání zahrady dala 6000Kč. Bohužel by tam pes a kočky ta klíšťata zase nanosili, poněvadž všechny v kožichu opravdu nenajdu No a na mně osobně...už moc chemie

14.5.2016 14:45

Nevím, jak velkou máte zahradu, ale dole máte ředění 20ml na 1l vody...

14.5.2016 15:01
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

12000m2(a teď se ukáže, jsem to spočítala blbě

Přidejte reakci

Přidat smajlík