Jack Russell teriér - zvládnu ho?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.4.2015 14:15

Dobrý den, už dlouho toužím po fenečce JRT. Chtěla bych si ji pořídit na letní prázdniny. Nejsem si ale jistá, jestli jí bude stačit to, co jí můžu nabídnout. Ráno bych s ní šla na procházku. Od 7.30 by byla doma sama a první se vrací domů ségra (kolem jedné), která by ji vyvenčila. Já přicházím domů kolem třetí a pak se jí můžu věnovat až do večera. Šli bychom na procházku, házení míčků a hlavně proč bych ji chtěla, aby se mnou chodila bruslit, ona tedy běhat . Víkendy trávím na chalupě, kde je obrovská zahrada a nedělní dopoledne na cvičáku, protože mám ještě čivavku. Moc všem děkuji za odpovědi a doufám, že budou kladné

26.4.2015 14:20
noemi

XXX.XXX.64.236

Já se zeptám asi hloupě - kolik ti je?
Pes je záležitost na cca 10 - 15 i více let.
Pokud nebude pes mít dostatek pohybu, může začít ničit vybavení v bytě.
Za to dobu přijde náročnější studium, partner (který nemusí mít rád psy), dítě a další životní "nástrahy" - budeš mít na pejska opravdu stále dostatek času a nálady?

Pokud jsem psala padesátnici, tak se omlouvám, ale dle dotazu bych tipla věk kolem 15-ti let (možná i níž).

26.4.2015 14:30
fram

XXX.XXX.70.158

Jak je stará ta čivavka, nezvládla by to rekreační bruslení ona ? Bude JRT společně s čívou v jedné domácnosti ? Mohou nastat problémy- čubiny si nemusí "sednout". Věnovala bych se psovi, který je doma a počkala bych, až budu mít opravdu dobré podmínky a mohla si JRT vychutnat bez omezení.

26.4.2015 14:34

noemi napsal(a):
Já se zeptám asi hloupě - kolik ti je?
Pes je záležitost na cca 10 - 15 i více let.
Pokud nebude pes mít dostatek pohybu, může začít ničit vybavení v bytě.
Za to dobu přijde náročnější studium, partner (který nemusí mít rád psy), dítě a další životní "nástrahy" - budeš mít na pejska opravdu stále dostatek času a nálady?

Pokud jsem psala padesátnici, tak se omlouvám, ale dle dotazu bych tipla věk kolem 15-ti let (možná i níž).

Opravdu mi je jen 17. Já se ptám, jen tak dopředu, ještě nevím, jestli to vůbec dopadne. Je mi jasné, jak dlouho pes žije. Toho, že by přišly děti či přítel se opravdu zatím nebojím . Loni jsem si právě pořídila čivavu, kterou bych za nic na světě nevyměnila, ale tak nějak neuspokojila mé touhy - když prší nebo hodně fouká tak lehne na zem a nechce jít, z procházek má radost jen když má zrovna náladu, to pak ujde klidně 7 km a parťák na brusle to zrovna také není a když jsme jeden den venku, tak druhý den prospí a já pak jen tal sedím doma, jestli chápete

26.4.2015 14:41
noemi

XXX.XXX.64.236

Jenže v porovnání s čivavou je JRT pytlík nevyčerpatelné energie, a problémy s ničením doma opravdu mohou nastat.
Potřebuje zaměstnat fyzicky i psychicky a bývá k neutahání.

A pokud to bude pes bez PP, tak není jistota, co za exemplář z něj vyroste...jednu takovou fenečku mají sousedi a vždycky, když ji vidím, musím se v duchu smát - oni mají ve svých očích samozřejmě čistokrevnou JRT .

26.4.2015 16:31
Lexaurin

XXX.XXX.137.156

Znam spoustu JRT z okoli bydliste, obecne lidi jim neposkytuji to co potrebuji a vysledek je agresivita.Jedni lide si ho poridili jako bezdetni, psovi se maximalne venovali, pak prislo dite a pes sel na druhou kolej.Zaviraji ho na balkon a venci stylem otevrene dvere od domu.Pes je nevybyty a utoci na jine psysmajlík Dalsi si poridili dve fenky a venci je pouze na voditku, jedna fenka to zvlada, je hodna vdecna, ta druha je aagresivnismajlík Dalsi pes nad nami, vyje cely den a napada ostatňi psy.smajlík

26.4.2015 16:33
umpa.lumpa

XXX.XXX.54.225

Zas tak bych s hyperaktivitou nepanikařila. Ale hlavně si vyberte pejska sPP z kvalitní chovatelské stanice. Jinak máte dost našlápnuto na labilní potvoru, která bude mít luxaci patelly nebo nekrózu kyčelního kloubu a budete mít dalšího gaučáka (v ceně několika zdravých psů s PP).

26.4.2015 16:37
umpa.lumpa

XXX.XXX.54.225

Lexaurin napsal(a):
Znam spoustu JRT z okoli bydliste, obecne lidi jim neposkytuji to co potrebuji a vysledek je agresivita.Jedni lide si ho poridili jako bezdetni, psovi se maximalne venovali, pak prislo dite a pes sel na druhou kolej.Zaviraji ho na balkon a venci stylem otevrene dvere od domu.Pes je nevybyty a utoci na jine psysmajlík Dalsi si poridili dve fenky a venci je pouze na voditku, jedna fenka to zvlada, je hodna vdecna, ta druha je aagresivnismajlík Dalsi pes nad nami, vyje cely den a napada ostatňi psy.smajlík

Je otázka, jestli se bavíte o JRT nebo o flekatých vořeších, namnožených na kdejaké frndě.

26.4.2015 17:57
dadu

XXX.XXX.250.70

K čivavě JRT rozhodně nedoporučuju - nemusela by to přežít

26.4.2015 18:11
umpa.lumpa

XXX.XXX.54.225

dadu napsal(a):
K čivavě JRT rozhodně nedoporučuju - nemusela by to přežít

Ale jdi ty brepto.

26.4.2015 20:06
dadu

XXX.XXX.250.70

Nejsem brepta, jsem chovatelka čivav.

26.4.2015 20:32
manbea

XXX.XXX.18.54

Zvažte ještě papillona, ten JRT je opravdu hodně aktivní zvířátko a je možné, že si i z čivavky proti její vůli udělá plyšáka na hraní. Papillon je stejně fyzicky zdatný, u bruslí uběhne co chcete a jinak je to přizpůsobivý šikulka, který bude dobře vycházet i s čivavkou. Navíc ho můžete učit různé triky a bude z toho nadšený, jsou to opravdu chytří psíci a výborní společníci.

26.4.2015 20:44
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Opravdu mi je jen 17. Já se ptám, jen tak dopředu, ještě nevím, jestli to vůbec dopadne. Je mi jasné, jak dlouho pes žije. Toho, že by přišly děti či přítel se opravdu zatím nebojím . Loni jsem si právě pořídila čivavu, kterou bych za nic na světě nevyměnila, ale tak nějak neuspokojila mé touhy - když prší nebo hodně fouká tak lehne na zem a nechce jít, z procházek má radost jen když má zrovna náladu, to pak ujde klidně 7 km a parťák na brusle to zrovna také není a když jsme jeden den venku, tak druhý den prospí a já pak jen tal sedím doma, jestli chápete

Nechápu.

26.4.2015 22:44
koňadra

XXX.XXX.128.31

Taky nechápu. Jestli se čivava takto chová, asi to nebude její chyba. A když se ptáte, jestli zvládnete JRT, tak bych řekla, že pokud jste nezvládla čivavu, tak s JRT to bude podobné, ne-li horší. Bez urážky. Kdysi jsem čivavu měla a pohodovější zvíře jsem už nezažila. Téměř neštěkala, k jiným lidem se chovala přátelsky, ani jako štěně nic v bytě nezničila, když jsem s ní nemohla jít ven (nemoc), tak klidně prospala den, na druhou stranu byla schopná s mojí smečkou běhat 3 hodiny po lese ať bylo počasí jaké chtělo.

27.4.2015 06:09
Lexaurin

XXX.XXX.137.156

umpa.lumpa napsal(a):
Je otázka, jestli se bavíte o JRT nebo o flekatých vořeších, namnožených na kdejaké frndě.

Bohuzel o JRT s PP

27.4.2015 10:55
umpa.lumpa

XXX.XXX.54.225

koňadra napsal(a):
Taky nechápu. Jestli se čivava takto chová, asi to nebude její chyba. A když se ptáte, jestli zvládnete JRT, tak bych řekla, že pokud jste nezvládla čivavu, tak s JRT to bude podobné, ne-li horší. Bez urážky. Kdysi jsem čivavu měla a pohodovější zvíře jsem už nezažila. Téměř neštěkala, k jiným lidem se chovala přátelsky, ani jako štěně nic v bytě nezničila, když jsem s ní nemohla jít ven (nemoc), tak klidně prospala den, na druhou stranu byla schopná s mojí smečkou běhat 3 hodiny po lese ať bylo počasí jaké chtělo.

Co na tom nechápete? Prostě čivava nedokáže podávat takové výkony, jako JRT. Majitelka ji má nejspíš ráda a je s ní spokojená, nicméně měla by radši aktivnějšího parťáka, kterého nezničí 15ti kilometrová procházka. Kde tam vidíte, že čivavu nezvládli?

27.4.2015 10:57
umpa.lumpa

XXX.XXX.54.225

Lexaurin napsal(a):
Bohuzel o JRT s PP

Můžete mi prosím napsat, ze kterých CHS ty spousty JRT ve Vašem okolí jsou? Klidně do soukromé zprávy.

27.4.2015 11:49
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

umpa.lumpa napsal(a):
Můžete mi prosím napsat, ze kterých CHS ty spousty JRT ve Vašem okolí jsou? Klidně do soukromé zprávy.

Nezlobte se, ale to psát nebudu, opravdu si myslím, že je to věc přístupu ke psům, je to o lidech, proto to píšu, že si musí člověk uvědomit co to které plemeno vyžaduje a jaké má konkrétní člověk možnosti, co mu může nabídnout...ale ne jen dnes, ale i za pár let...

27.4.2015 12:02
gordonek

XXX.XXX.56.42

Samozřejmě, že je vše o přístupu...nicméně, že by se někde najednou vyskytoval větší počet JRT s PP se mi zdá velmi nepravděpodobné.

27.4.2015 12:08
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

gordonek napsal(a):
Samozřejmě, že je vše o přístupu...nicméně, že by se někde najednou vyskytoval větší počet JRT s PP se mi zdá velmi nepravděpodobné.

5- z toho 1 umřel- to je moc ?

27.4.2015 12:14
gordonek

XXX.XXX.56.42

Ano,6 raslů s PP v blízkém okolí je moc, protože tolik se nevyskytuje ani psů s PP na běžném sídlišti...

27.4.2015 12:28
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

gordonek napsal(a):
Ano,6 raslů s PP v blízkém okolí je moc, protože tolik se nevyskytuje ani psů s PP na běžném sídlišti...

No, nesouhlasím s vámi- nějak mi nedochází ty souvislosti v čem by měl být problém. Ale možná jsem natvrdlá. Dalšího máme u nás v práci- prostě toho času, kdy si je tito lidé pořizovali to bylo velice módní plemeno- jedni si vzali dvě fenky - sestry, a druzí si vzali dva- ale s časovým odstupem od stejné matky- ten jeden umřel na selhání ledvin ostatní mají po 1
A věřte tomu, nebo nevěřte, že jsme hodně hodně saturovaní psy smajlík

27.4.2015 12:31
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

...ještě dodatek- já sama mám 3 psy S PP - tedy na osobu - což je polovina, víte kolik je na sídlišti u lesa lidí ?

27.4.2015 12:39

Já osobně znám několik JRT z PP. netvrdím že je to špatný pes. Při dobrém výcviku je to dobrý pes. ovšem jen házení míčků a občasné lítání za bruslema ho neuspokojí. Pokud nechce mít zadavatelka nervního, uňafaného, kousavého hajzla tak se mu bude muset věnovat i jinak. Ti co s námi chodí cvičit jsou docela dobří, jedna fenka má poslušnost přímo ukázkovou, Ti co potkávám mimo, ve městě na procházkách, na těch přesně poznám že si je majitelé pořídili jako gaučáka a podle toho se ti psi chovají.Jinak ted sem s jedním měla možnost ztrávit celý výcvikový víkend, pes poslouchal a makal opravdu dobře, ovšem mě tohle plemeno nesedí, na mě jsou příliš hyperaktivní, hlasití a nervozní smajlík

27.4.2015 13:05
umpa.lumpa

XXX.XXX.54.225

Lexaurin napsal(a):
Nezlobte se, ale to psát nebudu, opravdu si myslím, že je to věc přístupu ke psům, je to o lidech, proto to píšu, že si musí člověk uvědomit co to které plemeno vyžaduje a jaké má konkrétní člověk možnosti, co mu může nabídnout...ale ne jen dnes, ale i za pár let...

Protože jsou to normální vořeši, namnožení na hysterický labílcích.

Opravdu je to věcí přístupu ke psům? Takže bígla bez problémů každý laik naučí chodit na volno po zazvěřených lesích, stejně tak naučí německého ovčáka norovat a pitbulla usínat mezi čivavkami. O genech a povaze, kterou si pes nese po předcích to vlastně vůbec není.

27.4.2015 13:30
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

umpa.lumpa napsal(a):
Protože jsou to normální vořeši, namnožení na hysterický labílcích.

Opravdu je to věcí přístupu ke psům? Takže bígla bez problémů každý laik naučí chodit na volno po zazvěřených lesích, stejně tak naučí německého ovčáka norovat a pitbulla usínat mezi čivavkami. O genech a povaze, kterou si pes nese po předcích to vlastně vůbec není.

Blbost.Nebudu vám nic vymlouvat, mně je v podstatě jedno, co si myslíte, já vím, jak to je. Možná je to vaše srdeční plemeno, ale to nic nemění na tom, že pokud se takto akční pes ať už s PP nebo bez PP nudí, je nevyřáděný, nevychovaný, lidi ho nikdy nic neučili, je to peklo.
Ano, je to o přístupu lidí ke psům, kteří mají mozek v hlavě a než si pořídí jakékoli plemeno, něco si o něm načtou a dají mu to, co to které plemeno potřebuje.JRT je, pokud se nepletu plemeno lovecké- to, že si je pořizují lidi na mazlíky, protože jsou héééééééééézcí, podcení jejich povahu a pak se diví, jsou z nich nešťastní a snaží se je- nezvladatelné, napadající děti a ostatní psy, upíchnout jinam, je fakt.

27.4.2015 16:16
abigailbc

XXX.XXX.244.221

"Dobrý den, už dlouho toužím po fenečce JRT. Chtěla bych si ji pořídit na letní prázdniny. "

- a co po letních prázdninách? Nevěděla jsem, že Jackové mají životnost dva měsíce.

27.4.2015 17:39
Chasity

XXX.XXX.228.221

My máme dva JRT s PP a nejsou to takoví blázni jako ti bez PP. Našim stačí hodinová procházka + pár čůracích, zbytek vyběhají na zahradě a pokud ven nemůžeme, tak klidně celý den prospí na gauči. Jsou dobře vychovaní, žádné problémy s povahou nemají. Já si myslím, že špatnou pověst "hyperaktivních" psů dostali kvůli bez PP JRT, kteří jsou kříženci kdo ví čeho a většinou to bývají fakt šílenci a často se jejich majitelé diví, že ti naši jsou tak klidní. Vím i od pár chovatelů, že to mají podobně.

27.4.2015 19:28
umpa.lumpa

XXX.XXX.54.225

Lexaurin napsal(a):
Blbost.Nebudu vám nic vymlouvat, mně je v podstatě jedno, co si myslíte, já vím, jak to je. Možná je to vaše srdeční plemeno, ale to nic nemění na tom, že pokud se takto akční pes ať už s PP nebo bez PP nudí, je nevyřáděný, nevychovaný, lidi ho nikdy nic neučili, je to peklo.
Ano, je to o přístupu lidí ke psům, kteří mají mozek v hlavě a než si pořídí jakékoli plemeno, něco si o něm načtou a dají mu to, co to které plemeno potřebuje.JRT je, pokud se nepletu plemeno lovecké- to, že si je pořizují lidi na mazlíky, protože jsou héééééééééézcí, podcení jejich povahu a pak se diví, jsou z nich nešťastní a snaží se je- nezvladatelné, napadající děti a ostatní psy, upíchnout jinam, je fakt.

Pro mě jsou srdeční plemeno teriéři typu bull, takže to jste vedle jak ta jedle. Nicméně se zabývám problémovým chováním psů a mám poměrně dost dobrý přehled o tom, jak na tom tahle flekatá vořešidla, vydávající se za JRT opravdu jsou.

27.4.2015 21:35
Clayton

XXX.XXX.224.187

Lexaurin napsal(a):

A hlavně, vypadá jak SEZNAM!To je to hlavní lákadlo!Kdo nemá Seznama, není cool. Všichni si myslí, že když je to malý pes, nepotřebuje pohyb, ani výchovu.
PS:Někde jsem četla, že Seznam je Český strakatý pes a jinde zase, že je to obyčejný vesnický vořech, tak nevím.

27.4.2015 21:40
umpa.lumpa

XXX.XXX.54.225

Clayton napsal(a):
A hlavně, vypadá jak SEZNAM!To je to hlavní lákadlo!Kdo nemá Seznama, není cool. Všichni si myslí, že když je to malý pes, nepotřebuje pohyb, ani výchovu.
PS:Někde jsem četla, že Seznam je Český strakatý pes a jinde zase, že je to obyčejný vesnický vořech, tak nevím.

Seznamácký maskot - pejsek Krastík, byl neidentifikovatelný kříženec, který pocházel z útulku v Olomouci.

27.4.2015 21:45
Clayton

XXX.XXX.224.187

umpa.lumpa napsal(a):
Seznamácký maskot - pejsek Krastík, byl neidentifikovatelný kříženec, který pocházel z útulku v Olomouci.

Až tak?Ale je roztomilý.

27.4.2015 21:53

Všem přeju hezký večer a děkuju těm, co odpověděli na to, na co jsem se ptala. A pokud vím, na to jestli jsem zvládla či nezvládla výchovu mojí čivavky jsem se neptala ale jinak Vám samozřejmě patří velký obdiv za to, že to takhle na dálku zvládnete určit... Že jste nevěděla, že mají životnost jen 2 měsíce? To je mi líto, že máte takové špatné porozumění textu. Už se těším na další zamindrákované odpovědi

27.4.2015 21:59
28.4.2015 15:33
Chasity

XXX.XXX.228.221

Všem přeju hezký večer a děkuju těm, co odpověděli na to, na co jsem se ptala. A pokud vím, na to jestli jsem zvládla či nezvládla výchovu mojí čivavky jsem se neptala ale jinak Vám samozřejmě patří velký obdiv za to, že to takhle na dálku zvládnete určit... Že jste nevěděla, že mají životnost jen 2 měsíce? To je mi líto, že máte takové špatné porozumění textu. Už se těším na další zamindrákované odpovědi

Pokud se jí budeš doopravdy věnovat tak, jak jsi psala nahoře, tak jí to stačit určitě bude . Hlavně si najdi kvalitní chovatelskou stanici JRT s pp (kdyžtak ti některé chs můžu doporučit).

28.4.2015 17:33
koňadra

XXX.XXX.128.31

abigailbc napsal(a):
"Dobrý den, už dlouho toužím po fenečce JRT. Chtěla bych si ji pořídit na letní prázdniny. "

- a co po letních prázdninách? Nevěděla jsem, že Jackové mají životnost dva měsíce.

No, tak - nešlo by to bez ironie? Plno lidí si pořizuje štěně hlavně na prázdniny. Proč? Protože mají 2 měsíce času si vypiplat štěňátko. Je to tak těžké pochopit?

29.4.2015 11:34
Romiky

XXX.XXX.72.161

Mám druhou fenku JRT. Musím říct že když jsem si tu první před lety pořizovala pár lidí si tukalo na čelo, že jsou to prý psi k neutahání. Já za sebe musím říct že milejší poslušnější a věrnější zvíře jsem neměla. Fenky jsou klidnější než psi. Ted se nám narodil pejsek a chcem si ho nechat, tak uvidíme co z něj bude. . Ale je pravda že fenka je se mnou všude kam se hnu, Denne dvouhodinová prochazka za každého počasí, prostě na ní musíte mít čas to je nejduležitější. A taky bych se přimlouvala koupit jedině s papíry, ta naše první byla bez a taky to dopadlo špatně, myslím s jejím zdravotním stavem.. Takže hodně štěstí.

29.4.2015 12:44
nikkkolkaa

XXX.XXX.255.6

My máme také JRT, máme pejska. Já si osobně myslím, že zase tak neunavitelní jak tady někdo píše nejsou. Chodíme s ním pravidelně ráno tak na půl hodiny až hodinu ven, pak jdeme odpoledne tak na hodinu a půl až 2 a večer chodíme tak na půl hodiny ven. Na procházkách například aportujeme a tak. Doma ho učím různé povely. O víkendech jezdíme na výlety kdy jsme venku i celé odpoledne. A myslím si, že mu to bohatě stačí. Když hodně prší tak našeho psa někdy nemůžu dostat ani ven. Protože se mu nikam nechce, byl by raději doma. Když jsme zrovna nemocní tak se dokáže válet třeba celý den s námi v posteli. Je tedy pravda, že máme kamarády, kteří mají 2 JRT, takže chodíme hodně ven spolu. A pejsci se při tom vyblbnou. Myslím si, že je to skvělý společník a moc veselý a hravý pejsek. Ale nevím jestli bych si ho pořídila zrovna k čivavě. Nevím tedy jak je tvoje čivava velká, ale bála bych se je nechat spolu samotné. Bála bych se hlavně, že té čivavě při hře něco udělá. Když si hraje tak je docela divoký. A myslím si, že by se to moc nelíbilo ani té čivavě.

30.12.2015 22:57
lenka80

XXX.XXX.252.182

Rasla naučíte všechno :
http://www.youtube.com/embed/PztO-OvzRyg?rel=0.

Super video..to by jsme taky chtěly umět..no uvidíme co na to Barunka

31.12.2015 04:46
rapotacka11

XXX.XXX.32.92

Barunka?
Je to o učiteli.

31.12.2015 19:39
lenka80

XXX.XXX.252.182

rapotacka11 napsal(a):
Barunka?
Je to o učiteli.

Učitel by hrozně chtěl všechno ale je to boj, nebo spíš běh na dlouhou trať. Ale v necelých 7měsícich myslím, že posloucháme super. Někdy teda spíš my dva doma než naše Barunka

Přidejte reakci

Přidat smajlík