Ahoj mám fenu křížence a jsou jí dva roky, děláme domácí agility a poveli a dozvědela jsem se o voříškiádě a chtěla bych se k ní na něco zeptat děkuji tomu kdo mi odpoví ;)
1. Co obnáší disciplína "Pes šikula" ?
2. Byli jste někdy na voříškiádě? berou jí lidi hodně vážně nebo je to spíše zábava?
3.Slyšeli jste o opičí dráze?
děkuji moc vždy jsem se chtěla podívat s fenkou na závody ale zatím mi nějaké opravduvé závody připadají moc brzy možná až bude starčí ona i já a tak mě zaujali voříškiády ;).
Voříškiád jsem se zúčastnila několikrát pouze jako divák (mám psy s PP), ale snad moje odpověď postačí.
1) Disciplína "Pes šikula" bývá většinou o tom, že každý se svým psem ukáže to, co jde jeho pesanovi dobře a v čem se například liší od ostatních - panáčkování, dávání pacek, válení sudů, slalom mezi nohama, výskoky do náruče...
2) Voříškiády berou většinou vážně hlavně ti, co se jich zúčastní a co jsem tak zaregistrovala, tak mi přijde, že nejvíc ji prožívají majitelů psů bez PP. Majitelé voříšků mi přijdou víc nad věcí
Ale je to jenom můj dojem, možná se pletu ![]()
3) Opičí dráha bude pravděpodobně nějaká překážková trať, sestavená třeba z nějaké lávky (např. prkno položené na barelech), z pneumatiky (prolézání), z nějakýho tunelu, z překážek co se musí přeskočit, podlézt, obejít dokola atd.
Dekuji za odpověď 3) mi přijde jako agility, kterých se tam chceme s Teri (pes bez PP) zůčasnit ale spíše jen pro to aby jsme viděli jak to chodí a jak na tom jsme nechci aby jsme to brali nějak vážně a bála jsem se že když něco pokazíme aby na nás všichni necivěli tak doufám že to tam bude spíše takové odlechčené :D děkuji moc za odpopvěď ;).