Vrh štěňat s podprůměrnou váhou - co může být příčinou?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.5.2015 12:45
Monika333

XXX.XXX.49.24

Prosím co vše může ovlivnit narození slabého vrhu? Porod 63.den, březost v pořádku. Štěňátek 7 ale všichni s podprůměrnou váhou.

7.5.2015 13:37
lev

XXX.XXX.253.186

Coje to za plemeno a čemu říkáte podprůměrná váha ?

7.5.2015 14:24
Monika333

XXX.XXX.49.24

Český strakatý pes..obvykle se porodní váha pohybuje cca 240 - 300. Podprůměr myslím štěňata s váhou 86g,99g,104g,136g apod.

7.5.2015 16:51
lev

XXX.XXX.253.186

Přežili ? Porodní váha nemusí nic znamenat.

7.5.2015 17:22
Monika333

XXX.XXX.49.24

Právě že už 4 ne :( 2 snad neměli ani sací reflex. Teď piplám ty 3, ale ač je stále přikládám k feně a i je přikrmuji, tak na váze nijak nepřibývají :(.

7.5.2015 17:34
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Měla fenka kvalitní výživu ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.5.2015 18:07

Může to být herpes virus.

7.5.2015 18:21
Monika333

XXX.XXX.49.24

rapotacka11 napsal(a):
Měla fenka kvalitní výživu ?

Krmíme barfem. Je pravda že v době březosti se teda moc nepřejídala a hoodně si vybírala, ale bylo mi řečeno že nechutenství je normální... a hlavně cpát jí něco do krku to asi néé. Už sem nevěděla co jí mám vymýšlet za meny. Jedla převážně hovězí a kuřecí syrové + vajíčko. Ostatnim dost pohrdala a nevzala si. Ani granulí (Platinum) se nedotkla :/.

7.5.2015 18:22
Monika333

XXX.XXX.49.24

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Může to být herpes virus.

Díky, zkusim si o tom něco načíst.

7.5.2015 18:34
kopek

XXX.XXX.200.106

Monika333 napsal(a):
Právě že už 4 ne :( 2 snad neměli ani sací reflex. Teď piplám ty 3, ale ač je stále přikládám k feně a i je přikrmuji, tak na váze nijak nepřibývají :(.

Je to vaše rozhodnutie, ale ja by som nikdy nepiplal šteňa, ktoré z nejakého dôvodu nechce žiť. Urobil som to iba raz a do dnešných dní na to nie som hrdý, vypiplal som neduživca, bez vlastnej chuti žiť.

7.5.2015 18:57
conie

XXX.XXX.206.202

Taky bych myslela v první řadě na herpes, ale může to být i jinou nemocí, kterou mohla fena v březosti prodělat a ani jste si toho nevšimli. Pokud je to prvnička, pídila bych se trochu po tom, zda po krycím psovi byly ostatní vrhy OK, protože by to pravděpodobně byl on, od koho se fena nakazila. A průběh odpovídá "čerstvé" nákaze, při dalším vrhu by se u herpesu asi již rodila mrtvá štěňata a pak fena ani nezabřezne nebo časně potratí. Je to kruté, ale taky se přimlouvám za nezachraňování štěňat, která sama o život nebojují. Naopak já bych je vzala k vetovi, nechala prohlédnout, prokonzultovala a případně nechala bezbolestně uspat. Je to smutné, člověka to mrzí, ale není všem dnům konec. Proti herpes viru lze očkovat a pak je prý odchov bez zdravotních problémů. Zvládněte to.

7.5.2015 19:09
Monika333

XXX.XXX.49.24

kopek napsal(a):
Je to vaše rozhodnutie, ale ja by som nikdy nepiplal šteňa, ktoré z nejakého dôvodu nechce žiť. Urobil som to iba raz a do dnešných dní na to nie som hrdý, vypiplal som neduživca, bez vlastnej chuti žiť.

Beztak to bylo prd platné...zemřeli. Tyhle 3 sají od fenky, akorát moc nepřibírají, nejsme ještě ani na optimální váze.

7.5.2015 19:11
Monika333

XXX.XXX.49.24

conie napsal(a):
Taky bych myslela v první řadě na herpes, ale může to být i jinou nemocí, kterou mohla fena v březosti prodělat a ani jste si toho nevšimli. Pokud je to prvnička, pídila bych se trochu po tom, zda po krycím psovi byly ostatní vrhy OK, protože by to pravděpodobně byl on, od koho se fena nakazila. A průběh odpovídá "čerstvé" nákaze, při dalším vrhu by se u herpesu asi již rodila mrtvá štěňata a pak fena ani nezabřezne nebo časně potratí. Je to kruté, ale taky se přimlouvám za nezachraňování štěňat, která sama o život nebojují. Naopak já bych je vzala k vetovi, nechala prohlédnout, prokonzultovala a případně nechala bezbolestně uspat. Je to smutné, člověka to mrzí, ale není všem dnům konec. Proti herpes viru lze očkovat a pak je prý odchov bez zdravotních problémů. Zvládněte to.

Dá se např. z krve feny či krycího psa poznat zda herpes virus mají?

7.5.2015 19:35
manbea

XXX.XXX.18.54

Http://stenepes.webnode.cz/veterina/strep-g/

Těch možností, proč se štěňátkům nedaří může být víc. Asi by to chtělo součinnost s veterinární laboratoří. Přeji vám, ať se podaří přijít na příčinu nezdaru a s příštím vrhem si užijete jen radost.

8.5.2015 07:02
aneleh

XXX.XXX.128.47

Zánět v pochvě, zánět dělohy, herpes... Možností je určitě dost, bohužel :( Feně bych nechala okamžitě udělat výtěr z pochvy a počkala si na výsledky. Podle toho bych řešila co a jak dál... A před příštím vrhem bych každopádně očkovala herpes.
Co se záchrany štěňátek týče - jelikož jsem tohle rozhodnutí nemusela nikdy udělat, tak se mi to radí - stejně jako ostatním... Ale nechala bych je vyšetřit vetem - sono vnitřností, jestli nemají rozštěpy v patře, atd... a podle toho bych se rozhodla, jestli jim dát šanci. Každopádně bych je nikdy do budoucna nepouštěla do chovu, ale prodala na mazlíky - s takovým startem do života (byť vy za něj nemůžete) by se na nich nemělo podle mě chovat dále...
Hodně sil a hodně štěstí !

8.5.2015 07:03
samain

XXX.XXX.148.44

Může to být také slabá úživnost mléka (Teď zrovna se to stalo známé, štěňata sála, ale nepřibírala.) Pomohlo přikrmování a zvýšení nitriční hodnoty krmení feny.

8.5.2015 10:58
lavacca

XXX.XXX.164.49

Monika333 napsal(a):
Beztak to bylo prd platné...zemřeli. Tyhle 3 sají od fenky, akorát moc nepřibírají, nejsme ještě ani na optimální váze.

Tak ono všechna mláďata první dne dva na váze uberou a až potom začnou přibírat. Pokud je fena mléčná a štěňata mají dobrý sací reflex, tak by to měla v pohodě brzy dohnat.

8.5.2015 10:59
lavacca

XXX.XXX.164.49

samain napsal(a):
Může to být také slabá úživnost mléka (Teď zrovna se to stalo známé, štěňata sála, ale nepřibírala.) Pomohlo přikrmování a zvýšení nitriční hodnoty krmení feny.

I to je možnost - nevíme, jak moc teď fena jí a co, takže těžko soudit..

Ale jasné je, že pokud má fena vyrábět kvalitní mléko, musí teď jíst kvalitní krmení a pořádně - ideální jsou na zavodnění vývary, atd.

8.5.2015 15:34
Monika333

XXX.XXX.49.24

S tim mám právě problém...fena moc nežere a když už tak si opravdu hooodně vybírá. Jediné co jí s chutí je sušené mléko pro štěňata... :(.

8.5.2015 16:15
lavacca

XXX.XXX.164.49

Monika333 napsal(a):
S tim mám právě problém...fena moc nežere a když už tak si opravdu hooodně vybírá. Jediné co jí s chutí je sušené mléko pro štěňata... :(.

A mléka má kolik? Tipuju, že málo, co? Za každou cenu ji to chce rozjíst. I kdyby měla pít to štěněcí mléko. Co všechno už jste zkoušeli?

Doporučuju odzkoušet maso - syrové i vařené, možno i sušené (dělají se takové kaše z toho), mléčné výrobky, kvalitní granule pokud by si vzala. Na zavodnění vývary či vodu s glukopurem. Nebránila bych se ani pastě na podporu chuti k jídlu. Zkusila byhc klidně i na granule kápnout lososový olej. Do masa přimíchat pivovarské kvasnice (podporují chuť k jídlu). Klidně krmte i z ruky, když to pomůže. Prostě musíte najít něco, co feně bude chutnat a rozjí se. A prozatím bych štěňata dokrmovala, pokud jsou hladovější.

8.5.2015 16:16
lavacca

XXX.XXX.164.49

Ta pasta se jmenuje Calopet, už jsem si vzpomněla. :).

8.5.2015 18:14
Monika333

XXX.XXX.49.24

lavacca napsal(a):
A mléka má kolik? Tipuju, že málo, co? Za každou cenu ji to chce rozjíst. I kdyby měla pít to štěněcí mléko. Co všechno už jste zkoušeli?

Doporučuju odzkoušet maso - syrové i vařené, možno i sušené (dělají se takové kaše z toho), mléčné výrobky, kvalitní granule pokud by si vzala. Na zavodnění vývary či vodu s glukopurem. Nebránila bych se ani pastě na podporu chuti k jídlu. Zkusila byhc klidně i na granule kápnout lososový olej. Do masa přimíchat pivovarské kvasnice (podporují chuť k jídlu). Klidně krmte i z ruky, když to pomůže. Prostě musíte najít něco, co feně bude chutnat a rozjí se. A prozatím bych štěňata dokrmovala, pokud jsou hladovější.

Řekla bych že mléka má (zatim) dost.2 štěňata od ní pijou anabíraj krásně, jen to jedno si drží porodní váhu. I veterinářka řikala že by měla mít dost mléka že má pěkně naběhlé žlázy. Štěněčí mléko jí teď dávám pravidelně, protože vodu taky nechce. To jedno štěňátko přikrmuji. Jinak feně jsem zkoušela už snad vše :( Syrové i vařené hovězí, kuřecí, vepřové, jehněčí, dále makrelu, lososa, kuřecí vývar, tvaroh, vajíčko, granule bric care, granule platinum, všelijaké mletiny. Nechce ani tyčinku...běžnou kterou měla vždy jako odměnu. kamarádka má sušičku tak mi dneska přivezla nasušené játra, ledvinky a kuřecí maso...tak to si něco málo vzala. Dále pak domácí sulc (směska květáku, mrkve, vývaru z nožiček..apod.) - nechtěla :( Už sem zoufalá, je to 4.den po porodu...někdo mi říkal že je to po porodu normální, ale zdá se mi to už dlouho a hlavně musí jíst aby neztratila mléko. Pokud na nic nepřijdu, vemu jí asi v pondělí k vetovi. Na tu pastu kouknu, popřípadě objednám ;).

8.5.2015 18:56

Monika333 napsal(a):
Řekla bych že mléka má (zatim) dost.2 štěňata od ní pijou anabíraj krásně, jen to jedno si drží porodní váhu. I veterinářka řikala že by měla mít dost mléka že má pěkně naběhlé žlázy. Štěněčí mléko jí teď dávám pravidelně, protože vodu taky nechce. To jedno štěňátko přikrmuji. Jinak feně jsem zkoušela už snad vše :( Syrové i vařené hovězí, kuřecí, vepřové, jehněčí, dále makrelu, lososa, kuřecí vývar, tvaroh, vajíčko, granule bric care, granule platinum, všelijaké mletiny. Nechce ani tyčinku...běžnou kterou měla vždy jako odměnu. kamarádka má sušičku tak mi dneska přivezla nasušené játra, ledvinky a kuřecí maso...tak to si něco málo vzala. Dále pak domácí sulc (směska květáku, mrkve, vývaru z nožiček..apod.) - nechtěla :( Už sem zoufalá, je to 4.den po porodu...někdo mi říkal že je to po porodu normální, ale zdá se mi to už dlouho a hlavně musí jíst aby neztratila mléko. Pokud na nic nepřijdu, vemu jí asi v pondělí k vetovi. Na tu pastu kouknu, popřípadě objednám ;).

Takové nechutenství normální není.

A porod málo životaschopných, malých štěňat způsobují i infekce placent - a dělohy. Zadržená lůžka a poporodní záněty dělohy k tomu tak nějak patří.

8.5.2015 19:28
lavacca

XXX.XXX.164.49

Monika333 napsal(a):

Vzhledem k úmrtí těch 4 štěňat předtím může mít tohle 1, co nepřibírá, nějaký vrozený problém. Kontroloval ho veterinář? Třeba má slabé srdíčko, apod... zkusila bych dokrmovat a prostě uvidíte.

Jinak že fena nežere 4.po porodu normální není. Děje se tak u případů, kdy fena měla komplikace a zůstala v ní placenta, apod. Ale fena bez potíží normálně už 2.den baští o sto šest. Byli jste udělat sono po porodu? Aby ve feně ještě něco nebylo... jinak pastu by měli mít k dostání i na veterině.

8.5.2015 20:35

Takové nechutenství normální není.

A porod málo životaschopných, malých štěňat způsobují i infekce placent - a dělohy. Zadržená lůžka a poporodní záněty dělohy k tomu tak nějak patří.

Kdyby měla zadržená lůžka, tak už by se 4. den po porodu potýkala s horečkou a hrozila by celková sepse. To by se neprojevovalo nechutenstvím, ale úplným odmítnutím potravy a kdyby něco málo snědla, tak by to zcela nestrávené vyhodila.

9.5.2015 11:42
lavacca

XXX.XXX.164.49

Kdyby měla zadržená lůžka, tak už by se 4. den po porodu potýkala s horečkou a hrozila by celková sepse. To by se neprojevovalo nechutenstvím, ale úplným odmítnutím potravy a kdyby něco málo snědla, tak by to zcela nestrávené vyhodila.

To není tak jisté - fena velkého plemene po porodu ok, v noci na 3.den z ní vyšlo poslední štěně. Do té doby normálně žrala! Pak dostala ATB a neměla chuť k jídlu, takže se krmilo z ruky a povídalo se jí u toho, že musí papat, aby měla štěňátka dost mléka. Trvalo to cca týden než začala jíst s chutí a pořádně. A nezvracela vůbec.

Takže to, že trochu žere, ještě neznamená, že tam to lůžko být nemůže..

9.5.2015 11:48
domcaast

XXX.XXX.176.60

lavacca napsal(a):
To není tak jisté - fena velkého plemene po porodu ok, v noci na 3.den z ní vyšlo poslední štěně. Do té doby normálně žrala! Pak dostala ATB a neměla chuť k jídlu, takže se krmilo z ruky a povídalo se jí u toho, že musí papat, aby měla štěňátka dost mléka. Trvalo to cca týden než začala jíst s chutí a pořádně. A nezvracela vůbec.

Takže to, že trochu žere, ještě neznamená, že tam to lůžko být nemůže..

3. den po porodu z ní vyšlo poslední štěně? Co to máte proboha za veta, že na sonu po porodu přehlédl štěně?

9.5.2015 12:31
Monika333

XXX.XXX.49.24

My jsme s fenou hned po porodu jeli na KO k vetovi...ta jí ovšem jen prohmatala a řekla že v ní nic neni. Fena je jinak čilá, když se jde vyvenčit, lítá jak pominutá. Napadlo mě ještě...možná je to naprostá blbost...ale nemůže to být psychický? Jako že ze 7mi štěňat má 2? (dnes nejmenší pejsek který nepřibíral zemřel ) Na druhou stranu..je to příroda a slabí jedinci by opravdu mohli v dospělosti mít i potíže. Takhle nám zbyli sice jen 2...zato oba dravci a přibírají denně velice bravůrně :) Kéžby se ještě fena rozjedla. Zavezu jí dnes na pohotovost k jinému vetovi a budu požadovat sono..popř. nějakou tu pastu či něco podobného na podporu chuti k jídlu... Díky všem za tipy.

9.5.2015 13:31
lavacca

XXX.XXX.164.49

domcaast napsal(a):
3. den po porodu z ní vyšlo poslední štěně? Co to máte proboha za veta, že na sonu po porodu přehlédl štěně?

Je to x let zpátky a na sonu jsme nebyli. Nevím jak vy, ale nejsem zastáncem toho tahat oslabenou u fenu po porodu do ordinace, kde může něco chytit (a přenosné sono tu v okolí nikdo nemá).

9.5.2015 13:39
lavacca

XXX.XXX.164.49

Monika333 napsal(a):
My jsme s fenou hned po porodu jeli na KO k vetovi...ta jí ovšem jen prohmatala a řekla že v ní nic neni. Fena je jinak čilá, když se jde vyvenčit, lítá jak pominutá. Napadlo mě ještě...možná je to naprostá blbost...ale nemůže to být psychický? Jako že ze 7mi štěňat má 2? (dnes nejmenší pejsek který nepřibíral zemřel ) Na druhou stranu..je to příroda a slabí jedinci by opravdu mohli v dospělosti mít i potíže. Takhle nám zbyli sice jen 2...zato oba dravci a přibírají denně velice bravůrně :) Kéžby se ještě fena rozjedla. Zavezu jí dnes na pohotovost k jinému vetovi a budu požadovat sono..popř. nějakou tu pastu či něco podobného na podporu chuti k jídlu... Díky všem za tipy.

Prohmatání bohužel není záruka (tehdy jsem fenu sama prohmatávala a to poslední štěně prostě někde bylo schované), takže raději to sono, ať máte jistotu.

Psychické - to si nemyslím. Psi to takhle neberou - ano, pokud by přišla o celý vrh, pak může být smutná a hledat je, ale vemte si že dříve se nechávalo v PP chovu jen 6 štěňat a u velkých plemen se běžně rodí štěňat více, takže fena taky krátce po porodu o část vrhu přišla a přitom dále "fungovala".

Pejska je mi líto, ale nejspíš měl nějakou vrozenou vadu, takže by to stejně nebylo asi ok...

9.5.2015 14:41
lev

XXX.XXX.253.186

Kontroloval někdo, zda ta štěńata neměla rozštěpy ? Co vám k tomu řekl poradce, u čsp se to dost hlídá ne ? Ono je čsp asi dost příbuzné, proto se kdysi regenerovalo, aby nebyly problémy.

9.5.2015 17:06
Monika333

XXX.XXX.49.24

Štěňátka byla v pořádku, jen velice slabá. Poradkyně chovu se mi ještě neozvala, už sem jí nechala 3 vzkazy..tak čekám. Co se našeho problému týká...přikláním se buď k herpes viru nebo k výživě březí feny...opravdu jedla minimálně :(.

9.5.2015 17:21
domcaast

XXX.XXX.176.60

lavacca napsal(a):
Je to x let zpátky a na sonu jsme nebyli. Nevím jak vy, ale nejsem zastáncem toho tahat oslabenou u fenu po porodu do ordinace, kde může něco chytit (a přenosné sono tu v okolí nikdo nemá).

No tak já jsem zastáncem tahat fenu po porodu do ordinace. A to se mi ještě nikdy nestalo nic takového jako Vám Možná právě proto jsem zastáncem, že tohle nechci zažít.

9.5.2015 18:55
arosek

XXX.XXX.210.47

Zaprve sono! To by melo byt uz standartni po porodu.
Za druhe - pokud ji chutna steneci mleko, klidne ji zkuste dat mleko do zradla - udelat kasi :) U nas se to osvedcilo, zacali jsme piskotkama ve stenecim mleku, nasledne mlete hovezi, kure, granule, proste vsechno zalite mlekem... po trech dnech se rozezrala krasne :) Snad se u vas take zadari.

9.5.2015 19:00
fikovnice

XXX.XXX.99.69

conie napsal(a):

Souhlasím s "Conie" , přestože se jí zkušenostmi nemohu rovnat. Ale vím, že se nedoporučuje neduživá, v podstatě téměř života neschopná štěňata zachraňovat a vypiplávat. Nevíte, jaké další vady by si pak nesly po celý život, zda by třeba netrpěly nějakou vrozenou vývojovou vadou a utrácet třeba ročního psa už je těžší než novorozence.

9.5.2015 19:05
fikovnice

XXX.XXX.99.69

fikovnice napsal(a):
Souhlasím s "Conie" , přestože se jí zkušenostmi nemohu rovnat. Ale vím, že se nedoporučuje neduživá, v podstatě téměř života neschopná štěňata zachraňovat a vypiplávat. Nevíte, jaké další vady by si pak nesly po celý život, zda by třeba netrpěly nějakou vrozenou vývojovou vadou a utrácet třeba ročního psa už je těžší než novorozence.

Pardon, nečetla jsem celou diskusi, až teď a vidím, že píšu to stejné, co už někteří přede mnou.

9.5.2015 20:23
lavacca

XXX.XXX.164.49

domcaast napsal(a):
No tak já jsem zastáncem tahat fenu po porodu do ordinace. A to se mi ještě nikdy nestalo nic takového jako Vám Možná právě proto jsem zastáncem, že tohle nechci zažít.

Tak ono záleží na průběhu porodu, apod. I na tom, zda člověk dělal předtím sono a je tam pár štěňat, takže když vyjdou všechna, je jasné, že se tam žádné nezapomnělo, atd. Prostě chce to přizpůsobit dané situaci...ale brát jako standard, že táhnu fenu hnedka po porodu do potencionálně nebezpečného prostředí místo toho, aby měla klid, no...každého věc. Stejně je to vždy starost chovatele, když se případně něco děje...

10.5.2015 11:00

Monika333 napsal(a):
Štěňátka byla v pořádku, jen velice slabá. Poradkyně chovu se mi ještě neozvala, už sem jí nechala 3 vzkazy..tak čekám. Co se našeho problému týká...přikláním se buď k herpes viru nebo k výživě březí feny...opravdu jedla minimálně :(.

Docela by mě zajímalo, jak to s fenkou vypadá.
Přikláním se k názoru Arosek :
..."Za druhe - pokud ji chutna steneci mleko, klidne ji zkuste dat mleko do zradla - udelat kasi :) U nas se to osvedcilo, zacali jsme piskotkama ve stenecim mleku, nasledne mlete hovezi, kure, granule, proste vsechno zalite mlekem."...
Když má produkovat mléko, tak ho možná potřebuje. Dnes se chovatelé psů mléka bojí a dají přednost granulím, ale pamatuju dobu, kdy fena kojila početný vrh a pila 3 litry mléka denně, k tomu tvaroh, vajíčka a samozřejmě maso... Granule tenkrát sotva začínaly. ( Nebyl to můj vrh, ale v ch.st. u krycího psa, který kryl naši fenku ).

10.5.2015 11:16
lavacca

XXX.XXX.164.49

Docela by mě zajímalo, jak to s fenkou vypadá.
Přikláním se k názoru Arosek :
..."Za druhe - pokud ji chutna steneci mleko, klidne ji zkuste dat mleko do zradla - udelat kasi :) U nas se to osvedcilo, zacali jsme piskotkama ve stenecim mleku, nasledne mlete hovezi, kure, granule, proste vsechno zalite mlekem."...
Když má produkovat mléko, tak ho možná potřebuje. Dnes se chovatelé psů mléka bojí a dají přednost granulím, ale pamatuju dobu, kdy fena kojila početný vrh a pila 3 litry mléka denně, k tomu tvaroh, vajíčka a samozřejmě maso... Granule tenkrát sotva začínaly. ( Nebyl to můj vrh, ale v ch.st. u krycího psa, který kryl naši fenku ).

To víte, že jo. Pokud má zvíře produkovat mléko, musí se mu dopřát kvalitní krmení. A to fakt slisovaná granule není ač je sebe lepší. Ideální je maso, mléčné výrobky a k tomu vývary, aby fena hodně pila. A pokud ji chutná štěněcí mléko a neprohání ji, tak i to.

10.5.2015 12:46
evinka01

XXX.XXX.122.124

Kryli jste jednou nebo jste překrývali? ty dvě silnější by taky mohly být z prvního krytí - jen dvě oplodněná vajíčka.. ostatní z překrytí a tam nastal někde problém.

10.5.2015 12:50
Monika333

XXX.XXX.49.24

Tak jsem fenku dnes vzala na vet. pohotovost, udělali sono, krevní obraz. Výsledky ukázali že tam opravdu začíná malý zánět, takže dostala šetrná antibiotika pro kojící feny. Dále B12 na podporu chuti k jídlu. Nechutenství s tím může i nemusí souviset. Co jsme přijeli domu, sežrala mi celé balení šunky :) No ale nic jinýho zatim nechtěla. Co se týče slabého vrhu...je tak 40 věcí proč tomu tak mohlo být, ale prý se to zkrátka stává. Hlavně že nám zůstali aspoň ti dva zdatní cvaldové :) Tak nám držte palce a díky :).

10.5.2015 12:51
Monika333

XXX.XXX.49.24

evinka01 napsal(a):
Kryli jste jednou nebo jste překrývali? ty dvě silnější by taky mohly být z prvního krytí - jen dvě oplodněná vajíčka.. ostatní z překrytí a tam nastal někde problém.

Kryli jsme jednou ;).

10.5.2015 13:45
lev

XXX.XXX.253.186

Jste si tím jistá ? Původně jste psala, že jste byla u prvního psa, který se s fenou nesvázal, tak že jste jeli jinam. Pokud fenu napíchl, může mít vrh dva otce. Ono i "napíchnut"í k oplodnění úplně stačí.

10.5.2015 14:43
umpa.lumpa

XXX.XXX.54.225

lev napsal(a):
Jste si tím jistá ? Původně jste psala, že jste byla u prvního psa, který se s fenou nesvázal, tak že jste jeli jinam. Pokud fenu napíchl, může mít vrh dva otce. Ono i "napíchnut"í k oplodnění úplně stačí.

Kde to psala? To by poradce chovu/klub povolil? Krýt v jednom hárání dvěma psama? Asi tomu úplně nerozumím...

10.5.2015 15:02
evinka01

XXX.XXX.122.124

Tady https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/2900307/kryti-da-se-tomu-nejak-pomoct
evidentně potom některý pes nakryl.. ale takže vlastně fyzicky ve feně byli minimálně dva psi. oba mohli cokoliv přenést, včetně toho, že ten první mohl nakrýt i když se nespojili...

10.5.2015 16:03
umpa.lumpa

XXX.XXX.54.225

evinka01 napsal(a):
Tady https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/2900307/kryti-da-se-tomu-nejak-pomoct
evidentně potom některý pes nakryl.. ale takže vlastně fyzicky ve feně byli minimálně dva psi. oba mohli cokoliv přenést, včetně toho, že ten první mohl nakrýt i když se nespojili...

Aha, díky za info.

10.5.2015 16:33
lev

XXX.XXX.253.186

Když to řeší na ifauně, tak to asi poradci nenahlásila. Tohle je pěkné porušení, možná i na zákaz chovu, nebo na nějaký flastr, pokud chce na štěňata pp, tak musí jít minimálně na testy paternity.

10.5.2015 18:45
Monika333

XXX.XXX.49.24

lev napsal(a):

Opravdu jí, nenapíchnul, :).

10.5.2015 18:50
Monika333

XXX.XXX.49.24

lev napsal(a):
Když to řeší na ifauně, tak to asi poradci nenahlásila. Tohle je pěkné porušení, možná i na zákaz chovu, nebo na nějaký flastr, pokud chce na štěňata pp, tak musí jít minimálně na testy paternity.

Prosim vás přestaňte mě tady laskavě poučovat ! Poradce chovu byl dokonce při činu. Rýpejte si tu do někoho jiného...no jo.. ale co bych tady vlastně od Vás chtěla :).

10.5.2015 18:56
lev

XXX.XXX.253.186

To bychom se mohli zeptat i my všichni vás. Proč to sem tedy píšete ? Proč chcete rady ?
Troufám, si říct, že ti, co vám sem píšou, mají rozhodně více zkušeností a odchovů a neradí vám kraviny. Ale co..., každý, co je chovatelem s prvním vrhem je vždy nejchytřejší a nejpovolanější.

Přidejte reakci

Přidat smajlík