Pražský krysařík - váhový růst

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.6.2015 22:08

Zdravím vás,
najde se tu majitel PK který sledoval váhový růst od štěněte až po dospělého Krysaříka? Postačí když se pochlubíte kolik vaši Krysáčci váží a měří v kolika měsících.
Budu vám moc vděčná :) Nemůžu se nikde dohledat kolik by takové 3měsíční štěňátko mělo přibližně vážit, měřit a kolik cca.. g je normální měsíční příbytek aby mělo v dospělosti kolem těch 2-2,5kg.. Vím že je to u každého jedince individuální, ale budu ráda za každé info.
Moc vám děkuji. :).

23.6.2015 13:06

Někdo nějaké info o váze Krysaříka?

23.6.2015 13:33
umpa.lumpa

XXX.XXX.195.92

Z jaké chovatelské stanice pejsek je a jména jeho rodičů?

23.6.2015 14:14
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Měsíční příbytek mám domluvený i s pejsama v Bílých Karpatech, za boží cenu 4000, - korun. samota, lesy, toulání, večerní grilování..

23.6.2015 18:01

Hodonak napsal(a):
Měsíční příbytek mám domluvený i s pejsama v Bílých Karpatech, za boží cenu 4000, - korun. samota, lesy, toulání, večerní grilování..

Asi nemáte zkušenost s klávesnicí na dotykovém mobilu? Občas si píše co chce A bohužel už to nešlo opravit tak pardon pokud vás to nějak vyprovokovalo! .. Pokud chcete odbočovat od tématu, tak ani nereagujte.. Děkuji.

23.6.2015 18:53

umpa.lumpa napsal(a):
Z jaké chovatelské stanice pejsek je a jména jeho rodičů?

Je po rodičích s PP kteří žijí v rodině.. Ale stěndo nemá PP jelikož má bílý znak.
Koupili jsme si PK za účelem rodinného společníka.

Jenže, chovatelé nám doporučili krmit 2krat denně ale mě to přijde málo na to aby štěně dobře prospívalo, proto se ptám tady zda podá někdo více info ohledně váhy.
Nebo poradí jak často krmit, abych věděla zda opravdu dobře prospívá, či je potřeba zvýšit denní dávku. Přecijen je to drobeček a nerada bych mu přitížila hladověním nebo naopak překrmováním...

Budu ráda i za tip na lepší granule.. Dáváme brit Care ale to co sní tak desetkrát vykadí..
Což mě nutí k tomu změnit granule, přemýšlím nad Taste of the Wild které jsem viděla ve zverimexu ale nevím jestli je to lepší kvalita než brit.. Poradíte někdo..? Děkuji.

23.6.2015 19:32
brebera

XXX.XXX.31.114

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Je po rodičích s PP kteří žijí v rodině.. Ale stěndo nemá PP jelikož má bílý znak.

Jenže, chovatelé nám doporučili krmit 2krat denně ale mě to přijde málo na to aby štěně dobře prospívalo, proto se ptám tady zda podá někdo více info ohledně váhy.
Nebo poradí jak často krmit, abych věděla zda opravdu dobře prospívá, či je potřeba zvýšit denní dávku. Přecijen je to drobeček a nerada bych mu přitížila hladověním nebo naopak překrmováním...

Budu ráda i za tip na lepší granule.. Dáváme brit Care ale to co sní tak desetkrát vykadí..
Což mě nutí k tomu změnit granule, přemýšlím nad Taste of the Wild které jsem viděla ve zverimexu ale nevím jestli je to lepší kvalita než brit.. Poradíte někdo..? Děkuji.

I štěně s bílým znakem má nárok na PP.
Možná kdybyste nekupovali štěně od rádobychovatelů, kteří vám napovídají báchorky (to o bílých znacích a krmení 2* denně), tak máte štěně i se spoustou rad od solidního chovatele a toto nemusíte řešit.

S ohledem na věk krmte prcka 3-5* denně, doporučené dávkování najdete na obalu od krmení. Taste je rozhodně lepší krmivo než brit.

23.6.2015 19:50
lev

XXX.XXX.253.186

Opět někdo, kdo skočil na kecy...pořádný chovatel by se o psa zajímal... Prostě máte bezpapíráka, napodobeninu plemene. Tak ho krmte tak, a by prospíval, buď hodně kvalitními granuleme ( např. Orijen), nebo mu vařte, můžete mu dát i syrové maso. Raději solidně nakrmeného, než nemocného chcípáčka.

24.6.2015 10:11
umpa.lumpa

XXX.XXX.54.225

To je pěkná hloupost. Štěně by mělo PP, i kdyby mělo fialové uši, víte. Předpokládám, že vám množitelé (ano, takový podvod nemá s pravým chovatelem nic společného) nakukali, že se má krmit dvakrát denně, aby náhodou nepřerostlo. Protože základním problémem bude, že má štěně v genech buď jiné plemeno a nebo rodiče, co nesplňují výškový standard. A až Vám štěně přeroste a Vy se jich budete ptát proč, tak Vám řeknou, že jste ho moc krmili. Klasické hloupé množitelské kecy.

Kašlete na nějaké váhové rozmezí čistokrevných krysek, štěně krmte pravidelně pětkrát denně kvalitní stravou (Tasty, Acana, N&D, Orijen, např.) a buďte hlavně rádi, že je zdravé.

24.6.2015 12:18

umpa.lumpa napsal(a):
To je pěkná hloupost. Štěně by mělo PP, i kdyby mělo fialové uši, víte. Předpokládám, že vám množitelé (ano, takový podvod nemá s pravým chovatelem nic společného) nakukali, že se má krmit dvakrát denně, aby náhodou nepřerostlo. Protože základním problémem bude, že má štěně v genech buď jiné plemeno a nebo rodiče, co nesplňují výškový standard. A až Vám štěně přeroste a Vy se jich budete ptát proč, tak Vám řeknou, že jste ho moc krmili. Klasické hloupé množitelské kecy.

Kašlete na nějaké váhové rozmezí čistokrevných krysek, štěně krmte pravidelně pětkrát denně kvalitní stravou (Tasty, Acana, N&D, Orijen, např.) a buďte hlavně rádi, že je zdravé.

No já se jinak neptala proč nemá PP jelikož jsem ani nechtěla psa s papíry, nepotřebuji luxusního mazlíka za 20tis který pak nebude mít žádné vyžití na výstavách, to mi přijde opravdu škoda. No je hezký že může mít PP ikdyby měla barvu jakoukoliv, ale na výstavách je bílý znak vylučující vada nebo se pletu?

No je to blbost krmit stěně dvakrát denně, proto jsem psala o rady zkušenějších ať mám jasno..zase jsem ji nechtěla ani přitížit nějakým překrmováním..

Ale nepřišlo mi že by ty lidi byli množitelé, bylo vidět dle majetku že peníze nepotřebují :)
Fenka měla císaře a na to kolik to stojí, tak se jim to vrátilo na štěněti ale nijak si nepřivydělali.. Navíc jsem viděla oba rodiče a jejich rodokmeny Fenka měla 2,8kg a pes 2kg..
Tak si myslím že jiný plemeno v tom nebude

Ono stejně vím že záleží na genech, ne na tom jak budu krmit.. Ikdybych krmila co nejmíň tak pokud má být větší velikosti tak stejně bude... Akorát může být slabá a nemocná, tím že nebyla správně živena. A ano zdravá je až moc Děkuji za odpovědi..

24.6.2015 12:50

rapotacka11 napsal(a):
Kupte si knížku.

http://www.podzemni-antikvariat.cz/detail/prirodni-vedy/prazsky-krysarik

http://search.seznam.cz/?q=kniha+pra%C5%BEsk%C3%BD+krysa%C5%99%C3%ADk&sourceid=szn-HP

Nebo něco o jiných malých plemenech.

Knížku mám, ale jak často krmit tam teda není.. No a o váze v kolika měsících což mě docela zajímá (už jen proto že to nikde není psané)...tam není též.. Ale tak nutné to není zapisuji si váhu krysky měsíc po měsíci tak se časem uvidí

24.6.2015 12:56
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Je dobré použít rozum a cit.
(a nenechat hladovět).

24.6.2015 13:18

rapotacka11 napsal(a):
Je dobré použít rozum a cit.
(a nenechat hladovět).

Zatím krmím granulemi 3×denně + během dne i vařené maso a zelenina, jelikož víckrát denně granulemi ji nedělá dobrotu, pak akorát zvrací když dostane víc

Takže se teď taky zajímám o to jaké lepší granule koupit..
Nevíte zda se dá koupit ve zverimexu jen vzorek a podle toho když budou chutnat a hlavně sedět.. koupit velké balení? Už se mi kolikrát stalo že starší fenka granule odmítla a pak doma leželi..

24.6.2015 15:01
balisek

XXX.XXX.165.178

Mám v pořadí již šestého psa (aktuálně dorostence malého plemene). Žádného jsem nevážila, nezapisovala si hmotnostní přírůstky, nesrovnávala s tabulkami. Máte oči, tudíž vidíte, v jaké kondici je štěně - nesmí mu čouhat páteř a řebra ani vypadat jako koule. Jak sama říkáte, cílová velikost psa je otázkou genů a ne stravy, tak to neřešte.

Když štěně zvrací po granulích, změňte značku a denní dávku rozložte do vícero menších porcí (zvracení může být i z přeplněného žaludku). Kvalitních granulí je hodně, kupříkladu: Acana, Artemis, ANF, Canidae, Orijen, Taste of Wild, N&D, Arden Grange atd. Radit konkrétní značku je těžké.

O vzorky si musíte říct u prodejce - někteří je mají, jiní ne. Nebo zajít někam na větší psí výstavu, kde se obvykle v hojném počtu prezentují distributoři různých značek a mívají s sebou i vzorečky. Kromě toho - krmiva pro malá plemena se zpravidla prodávají i v malém balení. Vyjde to sice dráž, ale alespoň si nepořídíte zásobu něčeho, co pak ve výsledku pes nebude chtít (také jsem už nesla 15 kg granulí do útulku, protože pes mi je "hodil na hlavu").

PS: Průkaz původu přece není o výstavách! Je to doklad, díky kterému máte přehled o předcích Vašeho psa a můžete si o nich dohledat informace. Víte např., že podmínkou chovnosti PK je vyšetření patel (výsledky jsou k dohledání v bonitačních posudcích na klubových stránkách), jelikož toto plemeno často trpí na (dědičnou) luxaci čéšky?

24.6.2015 16:49
brebera

XXX.XXX.31.114

No já se jinak neptala proč nemá PP jelikož jsem ani nechtěla psa s papíry, nepotřebuji luxusního mazlíka za 20tis který pak nebude mít žádné vyžití na výstavách, to mi přijde opravdu škoda. No je hezký že může mít PP ikdyby měla barvu jakoukoliv, ale na výstavách je bílý znak vylučující vada nebo se pletu?

No je to blbost krmit stěně dvakrát denně, proto jsem psala o rady zkušenějších ať mám jasno..zase jsem ji nechtěla ani přitížit nějakým překrmováním..

Ale nepřišlo mi že by ty lidi byli množitelé, bylo vidět dle majetku že peníze nepotřebují :)
Fenka měla císaře a na to kolik to stojí, tak se jim to vrátilo na štěněti ale nijak si nepřivydělali.. Navíc jsem viděla oba rodiče a jejich rodokmeny Fenka měla 2,8kg a pes 2kg..
Tak si myslím že jiný plemeno v tom nebude

Ono stejně vím že záleží na genech, ne na tom jak budu krmit.. Ikdybych krmila co nejmíň tak pokud má být větší velikosti tak stejně bude... Akorát může být slabá a nemocná, tím že nebyla správně živena. A ano zdravá je až moc Děkuji za odpovědi..

A víte i to, že PP není jen o výstavách? Krysařík nestojí tolik a navíc právě to štěně s bílým znakem by bylo od solidního chovatele prodané na mazlíka - tzn. sice s PP, ale za cenu cca odpovídající štěněti bez PP.
A viděla jste třeba výsledek vyšetření patel u obou rodičů? To by třeba mě zajímalo v první řadě, u plemene, které na pately trpí.

24.6.2015 17:01
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Balisek

24.6.2015 18:21

Lidičky já nepřišla diskutovat o tom jestli může tohle a tamhleto s PP či bez... To co jsem potřebovala vědět už vím a loučím se tu

24.6.2015 18:32
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

brebera napsal(a):
A víte i to, že PP není jen o výstavách? Krysařík nestojí tolik a navíc právě to štěně s bílým znakem by bylo od solidního chovatele prodané na mazlíka - tzn. sice s PP, ale za cenu cca odpovídající štěněti bez PP.
A viděla jste třeba výsledek vyšetření patel u obou rodičů? To by třeba mě zajímalo v první řadě, u plemene, které na pately trpí.

Sestra měla pinče s PP
- drahého
a pately byly ve stáří problém.
Ani PP nepomohl .

Přidejte reakci

Přidat smajlík