Začít cvičit okamžitě, hlavně netrestat a pomaloučku. Základem je milion pamlsků a odměn.
Ono nedělá, že neslyší, ono opravdu neslyší. Neví, že má na jméno přijít.
Na jméno jsem učila tak, že jsem ho řekla a hned dostala pamlsek, zpočátku buďte hned u něho a postupně vzdálenost prodlužujte. To stejné můžete dělat s hračkou. Štěně je velmi jednoduché zaujmout - tleskat, pohybovat rukama, běhat.
Pamatujte, že odměna musí přijít do 3 sekund:)
Smutné je, že toto jste měli mít nastudováno ještě před příchodem pejska.
Můj tip: prostudujte alespoň internet...
Uživatel s deaktivovaným účtem
Přesně tak jak píše nade mmou, hrát si s pejskem, co nejčastěji říkat jeho jméno, dávat pamlsky, aby e na jméno otočil. takle malé štěně má přirozenou potřebu vás následovat, proto toho využijte, sedněte na bobek, zatleskejte, dejte hračku pamlsek, poběží za vámi. Kupte si nějakou knížku jak se vychovává pes.Měli jste to vědět už dávno než jste ho přinesli domů. Najděte si v okolí cvičiště, domluvte se a chodte. On si sice každý myslí že labrador se vycvičí sám, ale pokud nechcete mít nevycválanou čtyřicetikolovou bečku ale poslušného kamaráda musíte na tom dost máknout, oni jsou sice dobráčtí ale značně temperamentní a tvrdohlaví, když s jednou něco vezmou do hlavy tak mu to z ní moc snadno vymazat nejde. A pozor na tvrdé zacházení, jsou urážliví a hodně si pamatují, takže vlídně ale důsledně.