Dýně - jak psovi dávat?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.7.2015 16:00
beastije

XXX.XXX.205.71

Zdravím, dělal někdo někdy psovi dýni?

Já jsem se dočetla, ale na Amerických stránkách, že jí strašně doporučují. A protože mám pro sebe hokaido, tak jí chci dát i kus psovi, an vylepšení jídelníčku. Jenže, v americe mají něco jako dýni v plechovce, která už je nějakým způsobem připravená.

A já dýni zásadně smažím a dusím nebo připravuji v troubě, ani jedno neni pro psa vhodné. Dá se to vařit? Syrovou určite nee.

23.7.2015 16:11
beastije

XXX.XXX.205.71

PS - dočetla jsem se o dýni právě jako o úžasném plnidlu do konga. To samé kaše ze sladkých brambor (batát) nebo burákovém másle (domácím), o kterém jsem si myslela, že je pro psy jedovaté...

23.7.2015 17:02
canis lupus

XXX.XXX.210.127

Jasně, že se dá dýně vařit- my z ní nejčastěji děláme polévku.

23.7.2015 17:03
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Já dávám psům syrovou, nastrouhanou.

23.7.2015 17:13
fawnalee

XXX.XXX.229.100

Upečenou nebo podušenou, naši ji milujou. Syrovou baští taky, ale ta je stejná jako syrové brambory. Jak do nich vleze, tak ji v bobcích pak najdete, nestrávenou, jen pokousanou.

23.7.2015 17:55
tlupa

XXX.XXX.184.13

To "speciální americké v plechovce" je úplně normální pyré z rozvařené/rozdušené dýně. Mimochodem prý výborné při průjmu, lepší než u nás běžně doporučovaná rýže.

23.7.2015 20:15
Felow

XXX.XXX.188.103

Dýni v sezoně běžně psům vařím, všechny jedlé druhy. Zbavenou slupky a nakrájenou ji obvykle přidám do hrnce spolu s masem.pak jí uvařenou lehce rozmačkám vidličkou a dávám k masu jako přílohu-takto jí bezezbytku stráví a moc jim chutná. Pokud ji chcete dát syrovou, tak jí postrouhejte na jemném struhadle, spařte vařící vodou, vodu slijte a dýni pak zakapejte olejem(panenským olivovým, lososovým, pupalkovým nebo i lněným)-pak je také dobře stravitelná a hlavně z ní olej uvolní nutričně cenné látky (podobně jako u syrové mrkve)Tímto způsobem také upravuji i syrovou červenou řepu, která je obsahem svých látek snad ještě prospěšnější - zejména má blahodárný účinek na játra a ledviny.

23.7.2015 20:19
Felow

XXX.XXX.188.103

fawnalee napsal(a):
Upečenou nebo podušenou, naši ji milujou. Syrovou baští taky, ale ta je stejná jako syrové brambory. Jak do nich vleze, tak ji v bobcích pak najdete, nestrávenou, jen pokousanou.

Syrové brambory by se psům dávat neměly, obsahují pro psy nestravitelné a žaludek dráždící látky. Vařené jsou bez problémů. Ještě lepší a nutričně hodnotnější jsou pak sladké brambory (batáty).

24.7.2015 07:55
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Já dýni pokrájím na malé kousky a jen spařím právě vařící vodou. Oblíbená ňamka.

24.7.2015 16:56
fawnalee

XXX.XXX.229.100

Felow napsal(a):
Syrové brambory by se psům dávat neměly, obsahují pro psy nestravitelné a žaludek dráždící látky. Vařené jsou bez problémů. Ještě lepší a nutričně hodnotnější jsou pak sladké brambory (batáty).

Já jim syrové brambory nedávám, vykopou si je ze záhonku sami, blbouni Z nějakého důvodu jim chutnají, pečlivě rozliší "zralé" od zelených, ty nežerou. Tak z toho důvodu vím, jak to vypadá když vyjdou z trávicího traktu...

Neregistrovaný uživatel

24.7.2015 17:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

Normálně bych podusila v troubě na oleji a časneku jak si dělám pro sebe. Jinak ji psům strouhám do hrnce před koncem vaření, aby se ještě malinko ovařila.

6.8.2015 15:38
beastije

XXX.XXX.205.71

Tak mixovana byla dobra, dalsi jsem uvarila ve vode, slila vodu, podavala se syrovymi kurecimi srdicky a hle, pres noc doma louze. Asi je silene mocopudna nebo byla opravdu nasakla vodou, protoze 8-10 hodin doma obvykle vydrzi, po jidle ne. Dostala dve porce, po kazde z nich louzicka do par hodin.

Ale moc chutnalo, takze spis jen varovani, ze bud je to moc nasakle vodou coz v kombinaci s velkym pitim z duvodu vedra vede k louzickam, nebo je to mocopudne a ten pes nevydrzi.

Takze dyni ano, ale vencit casteji!

7.8.2015 16:47
lodenka333

XXX.XXX.136.184

Ahoj, nechci tady nějak prudit, ale zajímalo by mě, PROČ psovi krmit dýni? Přijde mi to padlé na hlavu...já odjakživa krmím jenom masem (střídám, plus kosti, občas - na cestách granule), a nechápu, proč bych dospělému psovi měla účelně cpát zeleninu, ovoce, tvaroh nebo podobné nesmysly...Občas nechám venku syrovátku a když mají chuť, tak se do ní sami pustí, ale zeleninu bych do nich nedostala ani kdybych chtěla...

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.8.2015 17:26
Uživatel s deaktivovaným účtem

lodenka333 napsal(a):
Ahoj, nechci tady nějak prudit, ale zajímalo by mě, PROČ psovi krmit dýni? Přijde mi to padlé na hlavu...já odjakživa krmím jenom masem (střídám, plus kosti, občas - na cestách granule), a nechápu, proč bych dospělému psovi měla účelně cpát zeleninu, ovoce, tvaroh nebo podobné nesmysly...Občas nechám venku syrovátku a když mají chuť, tak se do ní sami pustí, ale zeleninu bych do nich nedostala ani kdybych chtěla...

Třeba kvůli vitamínům a minerálům.

8.8.2015 04:02
Felow

XXX.XXX.188.103

Také kvůli vláknině, vitaminum, minerálům, kyselině listové, kyselině linoleolové...

8.8.2015 05:48
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

lodenka333 napsal(a):

Čtěte, čtěte !
Tady vám vše vysvětlí. Počítám, že jak cpát psa dýní,
do konce srpna vyřešíí.

8.8.2015 17:40
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Felow napsal(a):
Také kvůli vláknině, vitaminum, minerálům, kyselině listové, kyselině linoleolové...

*kyselině linolenové
Ale nevím, zda je v dýni.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík