Zdravím, dělal někdo někdy psovi dýni?
Já jsem se dočetla, ale na Amerických stránkách, že jí strašně doporučují. A protože mám pro sebe hokaido, tak jí chci dát i kus psovi, an vylepšení jídelníčku. Jenže, v americe mají něco jako dýni v plechovce, která už je nějakým způsobem připravená.
A já dýni zásadně smažím a dusím nebo připravuji v troubě, ani jedno neni pro psa vhodné. Dá se to vařit? Syrovou určite nee.
Dýni v sezoně běžně psům vařím, všechny jedlé druhy. Zbavenou slupky a nakrájenou ji obvykle přidám do hrnce spolu s masem.pak jí uvařenou lehce rozmačkám vidličkou a dávám k masu jako přílohu-takto jí bezezbytku stráví a moc jim chutná. Pokud ji chcete dát syrovou, tak jí postrouhejte na jemném struhadle, spařte vařící vodou, vodu slijte a dýni pak zakapejte olejem(panenským olivovým, lososovým, pupalkovým nebo i lněným)-pak je také dobře stravitelná a hlavně z ní olej uvolní nutričně cenné látky (podobně jako u syrové mrkve)Tímto způsobem také upravuji i syrovou červenou řepu, která je obsahem svých látek snad ještě prospěšnější - zejména má blahodárný účinek na játra a ledviny.
fawnalee
napsal(a):
Upečenou nebo podušenou, naši ji milujou. Syrovou baští taky, ale ta je stejná jako syrové brambory. Jak do nich vleze, tak ji v bobcích pak najdete, nestrávenou, jen pokousanou.
Syrové brambory by se psům dávat neměly, obsahují pro psy nestravitelné a žaludek dráždící látky. Vařené jsou bez problémů. Ještě lepší a nutričně hodnotnější jsou pak sladké brambory (batáty).
Felow
napsal(a):
Syrové brambory by se psům dávat neměly, obsahují pro psy nestravitelné a žaludek dráždící látky. Vařené jsou bez problémů. Ještě lepší a nutričně hodnotnější jsou pak sladké brambory (batáty).
Já jim syrové brambory nedávám, vykopou si je ze záhonku sami, blbouni Z nějakého důvodu jim chutnají, pečlivě rozliší "zralé" od zelených, ty nežerou. Tak z toho důvodu vím, jak to vypadá když vyjdou z trávicího traktu...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38
Normálně bych podusila v troubě na oleji a časneku jak si dělám pro sebe. Jinak ji psům strouhám do hrnce před koncem vaření, aby se ještě malinko ovařila.
Tak mixovana byla dobra, dalsi jsem uvarila ve vode, slila vodu, podavala se syrovymi kurecimi srdicky a hle, pres noc doma louze. Asi je silene mocopudna nebo byla opravdu nasakla vodou, protoze 8-10 hodin doma obvykle vydrzi, po jidle ne. Dostala dve porce, po kazde z nich louzicka do par hodin.
Ale moc chutnalo, takze spis jen varovani, ze bud je to moc nasakle vodou coz v kombinaci s velkym pitim z duvodu vedra vede k louzickam, nebo je to mocopudne a ten pes nevydrzi.
Takze dyni ano, ale vencit casteji!
Ahoj, nechci tady nějak prudit, ale zajímalo by mě, PROČ psovi krmit dýni? Přijde mi to padlé na hlavu...já odjakživa krmím jenom masem (střídám, plus kosti, občas - na cestách granule), a nechápu, proč bych dospělému psovi měla účelně cpát zeleninu, ovoce, tvaroh nebo podobné nesmysly...Občas nechám venku syrovátku a když mají chuť, tak se do ní sami pustí, ale zeleninu bych do nich nedostala ani kdybych chtěla...
Uživatel s deaktivovaným účtem

lodenka333
napsal(a):
Ahoj, nechci tady nějak prudit, ale zajímalo by mě, PROČ psovi krmit dýni? Přijde mi to padlé na hlavu...já odjakživa krmím jenom masem (střídám, plus kosti, občas - na cestách granule), a nechápu, proč bych dospělému psovi měla účelně cpát zeleninu, ovoce, tvaroh nebo podobné nesmysly...Občas nechám venku syrovátku a když mají chuť, tak se do ní sami pustí, ale zeleninu bych do nich nedostala ani kdybych chtěla...
Třeba kvůli vitamínům a minerálům.
lodenka333
napsal(a):
Čtěte, čtěte !
Tady vám vše vysvětlí. Počítám, že jak cpát psa dýní,
do konce srpna vyřešíí.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!