Nosní houba - dobarvování

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.8.2015 20:45
lennniczka

XXX.XXX.158.30

Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně nosní houby do kolika měsíců se nosní houba dobarvuje, nebo je možné, že se ještě dobarví a co znamená přesně nosní houba zcela černá ve standardu psa to znamená i uplně vevnitř nosu, že musí být černá jinak je to vada u papírového psa? Děkuji.

3.8.2015 08:38
sisinka21

XXX.XXX.132.72

Dobrý den,
už jste se jednou ptala. Nikdo Vám neřekne do kdy přesně se nosní houba dobarvuje. Počítejte ale s tím, že pokud se nedobarví do 12-14 měsíců, už se nedobarví vůbec - od 12 měsíců se pes plemene Amstaff může účastnit bonitace, což je jeden z předpokladů pro uchovnění, a proto by v této době už mělo být jasno, jestli je nebo není vhodný k uchovnění. Pokud je ve standardu plemene "nosní houba zcela černá" musí být černá i uvnitř nosu - vada to je estetická. Dostane zhoršené hodnocení například na výstavě (nebo na bonitaci). Může to být důvod pro neuchovnění psa. Dalším standardem u Amstaffa je tmavé oční víčko (respektive nesmí být růžové), což se u Vašeho pejska už s největší pravděpodobností nedobarví. Nezoufejte ale, máte krásné štěně a pokud je zdravé a dělá Vám radost, tak jsou estetické "chybky" zanedbatelné.

3.8.2015 19:49
lennniczka

XXX.XXX.158.30

No já jsem právě chtěla psa na výstavy, takže proto mě vše zajímá, no jsem sama zvědavá jestli se ještě něco co se týče pigmentace jak očních víček, nebo u nosní houby hne. Docela by mě mrzelo kdyby ne. Chtěla jsem se věnovat výstavám a zatím jak tak vidím k tomu moc dobře nakročeno nemám :(.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.8.2015 21:04

lennniczka napsal(a):
No já jsem právě chtěla psa na výstavy, takže proto mě vše zajímá, no jsem sama zvědavá jestli se ještě něco co se týče pigmentace jak očních víček, nebo u nosní houby hne. Docela by mě mrzelo kdyby ne. Chtěla jsem se věnovat výstavám a zatím jak tak vidím k tomu moc dobře nakročeno nemám :(.

A to Vám ho chovatelka prodala s předpokladem na výstavy?

3.8.2015 22:29
lennniczka

XXX.XXX.158.30

Jojo psala, že vše bude v naprostém pořádku proč?

3.8.2015 22:42

lennniczka napsal(a):

Protože asi chtěla za každou cenu prodat...

3.8.2015 22:43

lennniczka napsal(a):

Škoda, že jste si před koupí neprostudovala standard plemene.

Přidejte reakci

Přidat smajlík