Uživatel s deaktivovaným účtem

pajoch
napsal(a):
Dobrý den,
nemáte někdo zvuky střelby na kazetě? nemám úplně čistou střelbu u psa, tak bych mu to chtěla pouštět, když jedeme třeba v autě...
A pak Vám přestane nastupovat do auta
No nevím, školy nemám, ale pouštěním reprodukované střelby nic nevyřešíte.
Pokud se váš pes bojí střelby a vy ho tomu chcete odnaučit, pak se prostě musíte dostat poblíž místa, kde se střílí, a v dostatečné (!) vzdálenosti se se psem věnovat nějaké jeho oblíbené činnosti (třeba tahání o hračku, cvičení atd.) aby si zvykl, že se nic neděje a nemusí to řešit... a pak tuto vzdálenost budete postupně zkracovat.
Rozhodně při reakci na střelbu psa nekonejšit, ani nechválit přehnaně za to, že se "nelekl"... je to běh na dlouhou trať. Nutno ještě podotknout, že zvuk střelby není totožný se zvukem nějakých rachejtlí či petard.
Představa, že někam pojedete autem a pes se při jízdě odnaučí se střelby bát, je sice lákavá (tedy pro řidiče zase až tak ne ), ale bohužel naivní.
Také si myslím, že střelba z autorádia je k ničemu. On je totiž i rozdíl jestli se jedná o střelbu z poplašňáku, o nějaké petardy, o brokovnici, kulovnici... na něco z toho pes nemusí reagovat vůbec a na něco jiného bude strachy bez sebe. Jediná použitelná rada je podívat se na netu, kde máte nejblíž střelnici, zjistit, kdy tam bude trenink a jít se psem tam. Nejprve být dál od střelnice, postupně se přibližovat, psa zabavit jinou činností.
litanie
napsal(a):
Http://www.baron.cz/pes/cd-zvuky-pro-vychovu-terapii-2228-k-PP000141-X000318.html.
" Třicet zvukových nahrávek pro přivykání štěňátek a koťátek na různé hluky v rámci socializace a výchovy je v domovské Anglii nepostradatelná a osvědčená pomůcka nových páníčků a chovatelů. Výchova a terapie je založena na pozitivních protiopatřeních. Ke zvuku, který vyvolává úlek nebo strach, nabízíme příjemnou alternativu (povídání, hra, pomazlení či pamlsek)..."
To je fakt bomba!
Bez tohodle CD si psa ani nepořizujte, vždyť
"... od roku 2001 tuto zvukovou terapii používají s úspěchem terapeuti, veterinární lékaři, školky pro štěňátka a výcvikáři pro prevenci a léčení hlukových fobií u pejsků a koček..."
Neměla jsem ráda ten starý válející se smajlík, ale tady by se hodil.
Naše civilizace asi musí vymřít na pohodlnost a neschopnost samostatného myšlení.

No, nekupte to, zlevnili to o 2, - Kč !
Měla jsem psa, od štěněte měl klid na střelbu, někde kolem 6 let mu výrostci, procházející kolem nás, hodili nějaká bouchadla pod nohy. Rána jak z děla, několik dní třepal hlavou. Od té doby se bál petard, rachejtlí atd. Ale když jsme v televizi koukali na střílečky, nechávalo ho to úplně klidným.
napsal(a):
No, nekupte to, zlevnili to o 2, - Kč !
Měla jsem psa, od štěněte měl klid na střelbu, někde kolem 6 let mu výrostci, procházející kolem nás, hodili nějaká bouchadla pod nohy. Rána jak z děla, několik dní třepal hlavou. Od té doby se bál petard, rachejtlí atd. Ale když jsme v televizi koukali na střílečky, nechávalo ho to úplně klidným.
Orionko, to samý já s prvním psem (před 40ti lety)... o osmi let nulová rekace na střelbu (zkoušky ZVV2), pak jeden blbej okamžik a hozená rachejtle do kožichu a až nadosmrti vystaráno... ale v TV koukal na válečné filmy, jedinej z rodiny, jako by nic...
Tyhle zprostředkované zvuky fakt nic neřešej!
Znám taky takový případ. Pes se nebál střelby, majitelé to přecenili, mysleli si, že ohňostroj bude taky v pohodě, takže když jejich syn na zahradě odpálil první rachejtli, pes dostal amok. Od té doby se bojí rachejtlí, střelby i bouřky - to je schopen proskočit skleněnými dveřmi, aby se doma mohl někde schovat.

anonymx
napsal(a):
A proto silvestra uz mnoho let travime romanticky v polich a lesich.
Já jsem u zmíněného psa na tuty poznala, že docela ohluchl ( dožil se téměř 17 let - bez 1 měsíce ). Na Silvestra kolem 23 hod. trval na tom, že se jde ven, pobíhal si, čuchal a byl úplně v klidu. Lítalo to v sídlišti kolem nás, že i já se krčila.
Chodím cvičit vedle střelnice, takže psi jsou zvyklí na střelbu. Poprvé mi fena na menší ráži ani neragovala, když přišla podruhé zřejmě kulovnice, vypla. Ale další cvičení už bylo lepší a lepší, teď psi registrují opravdu jen ty největší pecky, kdy třeba kouknou, ale cvičí dál. Ovšem na petardy se to nevztahuje, to je úplně něco jiného, ale jakmile to zase začne hvízat(což už dlouho nebylo), zkusím cvičit jak je zvyklá...
Můj minulý pes přestal řešit petardy až ohluchnul stářím, podobně jako u Orionky v téměř 17letech mohlo být i venčení na Silvestra o půlnoci a bylo to fuk.
Tudíž za mě rada najít si poblíž střelnici a zkusit si u ní když ne cvičit, tak aspoň hrát, zabavit se a chovat se klidně- nic se neděje, do auta bych střelbu netahala, protože tam pes leží, prakticky nic nedělá a nebude se soustředit na nic jiného než na ty zvuky.