Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.6.2025 18:29
Kalkulátor

XXX.XXX.250.78

Dobrý den,

píšu sem, protože už začínám být zoufalá. Mám skoro 5 letého chodského psa, který mi přerostl standard o tři centimetry - a s tím se bohužel pojí také vyšší váha a mohutnost. Já sama vážím 45kg, on 32kg, podle veterinářky není tlustý (můj předchozí CHP byl standardní a měl 25kg), a tato jeho váha je pro mě problém. Odmala vyrůstal s mým starším psem (byli spolu půl roku), chodil na cvičák i socializační procházky, ale přesto nemá dobrý vztah k ostatním psům - je dominantní.
Na cvičáku má oči jen pro mě, když se cvičí, tak cvičí a ostatní psy neřeší, na socializačních procházkách (skupina až 10 psů) si běží vepředu a také nic neřeší, ale když na procházce potkáme psa (samce), který jde proti nám, sežral by ho (na vodítku řve a když jsem ho zkusila povolit a nechat očichat, napadl by) ... Když jsem se bavila na cvičáku s cvičitelkou o možnosti kastrace, nebyla mi doporučena - jeho problém nevyřeší.

Dnes jsem s ním byla ve městě, bohužel se mi vyškubl a napadl roční ŠTĚNĚ retrívra, které přicházelo z druhé strany náměstí. Majitelku znám osobně, omluvila jsem se jí - díkybohu psovi nic neudělal, hned jsem ho odtrhla) ale byl to vrcholně nepříjemný zážitek.
Přiznám se, že psa venčím na ostnatém obojku (na klasickém ho nezvládám, když škubne a když má ohlávku, zvládám ho, ale potom nemá zajištěnou tlamu a bojím se riskovat) a nevím, co dál.
Denně chodíme na procházky (ráno obejdeme blok + odpoledne hodina v lese, kde si běhá na volno a je spokojený), jednou týdně cvičák + trénink obran, hlavolamy ... ale začínám být zoufalá. Už mě i napadají myšlenky, že lituji, že jsem si ho koupila, za což se samozřejmě stydím ...

Mám ho ráda, ale už se začínám bát ...

Přidejte reakci

Přidat smajlík