Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.10.2015 16:45

Chtěla bych poprosit o radu. Máme doma dva psy a jeden se naučil čůrat doma a ten druhý se to začíná učit taky. Nikdy to nedělal až teď posledního půl roku z ničeho nic. Už opravdu nevím co s tím mám dělat. Už se mi opravdu nechcou kupovat podložky pro štěňata opravdu to dost leze do peněz. Jestli máte někdo nějakou zkušenost tak mi prosím poraďte už opravdu nevím co s tím. Děkuji.

21.10.2015 17:49
shavoid

XXX.XXX.152.1

Na toto tu již bylo založeno několik diskuzí, třeba tady je jedna rozsáhlejší :) Ve zkratce je primární problém právě v používání oné podložky. https://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/1815667/pleny.

21.10.2015 19:34

shavoid napsal(a):
Na toto tu již bylo založeno několik diskuzí, třeba tady je jedna rozsáhlejší :) Ve zkratce je primární problém právě v používání oné podložky. https://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/1815667/pleny.

Ale já nemám problém s nimi chodit ven bydlíme v domě s velkou zahradou takže psi jsou hodně na zahradě a denně chodíme na dvouhodinovou procházku takže s venčením opravdu problém není. Pleny jsem začala používat až po nějaké době kdy se to začalo zhoršovat.

21.10.2015 19:39

Tereziek, to jsou dva psi-kluci? Jestli oni se nepřeznačkovávají...

Lamatlama

21.10.2015 19:40
Lamatlama

XXX.XXX.184.13

Nějak nechápu - jde o psy-samce? Takže značkují po zdech a rozích? Jak tedy pomůžou ty pleny? To mi nedává smysl. Prostě celý problém víc rozveďte - co je to za psy, jak jsou staří, jak přesně to celé probíhá.

21.10.2015 20:02
aritim

XXX.XXX.19.70

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Chtěla bych poprosit o radu. Máme doma dva psy a jeden se naučil čůrat doma a ten druhý se to začíná učit taky. Nikdy to nedělal až teď posledního půl roku z ničeho nic. Už opravdu nevím co s tím mám dělat. Už se mi opravdu nechcou kupovat podložky pro štěňata opravdu to dost leze do peněz. Jestli máte někdo nějakou zkušenost tak mi prosím poraďte už opravdu nevím co s tím. Děkuji.

Pokud pejsek čůrá doma a dřív to nedělal, nejspíš se jedná o zdravotní problém. Jestli značkuje, musíte ho znovu naučit čistotnosti stejně jako štěňátko. Nejdřív musíte rozpoznat příčinu, pak vám teprve někdo může poradit. Začněte vyšetřením u veterináře.

23.10.2015 15:56

Lamatlama napsal(a):
Nějak nechápu - jde o psy-samce? Takže značkují po zdech a rozích? Jak tedy pomůžou ty pleny? To mi nedává smysl. Prostě celý problém víc rozveďte - co je to za psy, jak jsou staří, jak přesně to celé probíhá.

Je to pes(samec). Má 3 roky. Každou noc co se vzbudím je v bytě načůráno a nakaděno. Ty podložky dávám tam na ty rohy na které čůrají protože máme dřevěná drahá futra která opravdu nechci mít zničená. No a pes mi čůrá všude a ten druhý teda čůrá jen tam kde jsou ty podložky ale jak už jsem psala opravdu to leze do peněz. A jestli se přeznačkovávají tak vím že to prostě psi dělají ale opravdu to nemůžou dělat. A vážně se mi nechce být celou noc vzhůru a číhat až příjdou já je nachytám. Proto prosím o radu pokud víte jak se to dá odnaučit tak mi prosím poraďte. A pes nemá žádné zdravotní potíže.

23.10.2015 15:59
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Je to vůbec možný ?

- (ať má pracant co mazat)

23.10.2015 16:04
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Jak to řešíte, to nefunguje !
Sakra, nač podložky ?
Vyvenčím ho pozdě večer,
nebudu ho tedy krmit v takovým čase,
aby musel vyprazdňovat střevo v noci !
A jestli se jedná o značkování, tak to se
DŮSLEDNĚ! a DŮRAZNĚ
snad při troše bystrosti, dá ohlídat
a RÁZNĚ zasáhnout.

23.10.2015 16:21
tlupa

XXX.XXX.106.11

Žádné zdravotní obtíže - takže je vyšetřený veterinářem včetně rozboru moči a krve (biochemie, hematologie)?

Pokud je pes (ten, co si "začíná" - vypadá to, že ten druhý to po něm jen přeznačkovává) skutečně zdravý, pak jediná rada je venčit, venčit, venčit. Večer co nejpozději, v noci si dát ještě jednou budíka. Zvážit změnu stravy a/nebo času krmení. A v noci znemožnit psům pohyb po bytě - pořídit prostorné klece a naučit je v nich spát.

23.10.2015 16:26

tlupa napsal(a):
Žádné zdravotní obtíže - takže je vyšetřený veterinářem včetně rozboru moči a krve (biochemie, hematologie)?

Pokud je pes (ten, co si "začíná" - vypadá to, že ten druhý to po něm jen přeznačkovává) skutečně zdravý, pak jediná rada je venčit, venčit, venčit. Večer co nejpozději, v noci si dát ještě jednou budíka. Zvážit změnu stravy a/nebo času krmení. A v noci znemožnit psům pohyb po bytě - pořídit prostorné klece a naučit je v nich spát.

Ano je úplně zdravý. Venčím ve 23:00 a ráno v 5:30 a večeří v půl šesté. Takže podle vás bude stačit změna stravy a klec?

23.10.2015 16:30
aritim

XXX.XXX.19.70

Ano je úplně zdravý. Venčím ve 23:00 a ráno v 5:30 a večeří v půl šesté. Takže podle vás bude stačit změna stravy a klec?

To rozhodně nebude, klec vám nepomůže, když zároveň nebudete psy vychovávat k čistotnosti a častěji venčit. Leda že byste plánovala psy prostě zavřít do klece a nenechat je už nikdy běhat po bytě.

23.10.2015 16:31

rapotacka11 napsal(a):
Jak to řešíte, to nefunguje !
Sakra, nač podložky ?
Vyvenčím ho pozdě večer,
nebudu ho tedy krmit v takovým čase,
aby musel vyprazdňovat střevo v noci !
A jestli se jedná o značkování, tak to se
DŮSLEDNĚ! a DŮRAZNĚ
snad při troše bystrosti, dá ohlídat
a RÁZNĚ zasáhnout.

Večeří v 17:30 a posledně je venčím ve 23:00 a ráno v 5:30. Podložky používám proto aby mi tím nezničili byt oni mi vůbec nevadí mám je hrozně ráda ale tohle je moc aby mi všechno ničili. A můžete mi napsat jak DŮSLEDNĚ je to odnaučit? Já je vychovávám mile ale důsledně ale asi to není dost DŮSLEDNÉ...

23.10.2015 16:31
tlupa

XXX.XXX.106.11

Jak dlouho jste v těch 23h venku? Je hodně divné, že po takhle pozdním venčení ještě má v noci co kadit i čůrat...

23.10.2015 16:32

aritim napsal(a):
To rozhodně nebude, klec vám nepomůže, když zároveň nebudete psy vychovávat k čistotnosti a častěji venčit. Leda že byste plánovala psy prostě zavřít do klece a nenechat je už nikdy běhat po bytě.

Taky mi to připadá jako hloupost. Nechci odsuzovat lidi kteří klec používají ale já je prostě nechci mít zavřené v kleci nelíbí se mi to.

23.10.2015 16:32
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Večeří v 17:30 a posledně je venčím ve 23:00 a ráno v 5:30. Podložky používám proto aby mi tím nezničili byt oni mi vůbec nevadí mám je hrozně ráda ale tohle je moc aby mi všechno ničili. A můžete mi napsat jak DŮSLEDNĚ je to odnaučit? Já je vychovávám mile ale důsledně ale asi to není dost DŮSLEDNÉ...

Není.
Možná byste měla být důraznější.

23.10.2015 16:34

tlupa napsal(a):
Jak dlouho jste v těch 23h venku? Je hodně divné, že po takhle pozdním venčení ještě má v noci co kadit i čůrat...

Asi tak 30min ale přes den jsou venku hodně takže venčím je si myslím dostatečně.

23.10.2015 16:34

rapotacka11 napsal(a):
Není.
Možná byste měla být důraznější.

Tak mi prosím poraďte v čem.

23.10.2015 16:38
tlupa

XXX.XXX.106.11

Taky mi to připadá jako hloupost. Nechci odsuzovat lidi kteří klec používají ale já je prostě nechci mít zavřené v kleci nelíbí se mi to.

Pes je v kleci spokojený (pokud je na ni zvyklý - samozřejmě nejde šoupnout psa do úplně neznámé klece, zavřít a očekávat, že bude šťastnej jak blecha), psi rádi odpočívají v uzavřených prostorech. Mluvím samozřejmě o době odpočinku, ne o držení psa v kleci pořád. Ono pokud nezabráníte tomu, aby měli psi bez dozoru volný pohyb po bytě a mohli si tam čůrat dle libosti, tak můžete vychovávat jak chcete. Nežádoucímu chování je potřeba předcházet.

Ale tady by to chtělo víc zapátrat po příčině problému - jak jsem psala výš, je hodně divné, že má pes po venčení v jedenáct večer ještě v noci co čůrat a hlavně i kadit. Čůrání dejme tomu, může prostě jen značkovat, k tomu psům stačí pár kapek, ale to kadění je opravdu divné...

23.10.2015 16:40
tlupa

XXX.XXX.106.11

Asi tak 30min ale přes den jsou venku hodně takže venčím je si myslím dostatečně.

Tak to je na večerní vyvenčení víc než dost.

A ten "pachatel" se při večerním venčení vyčůrá i vykadí? Nemá třeba zábrany venčit se ve vaší přítomnosti?

23.10.2015 16:51

tlupa napsal(a):
Tak to je na večerní vyvenčení víc než dost.

A ten "pachatel" se při večerním venčení vyčůrá i vykadí? Nemá třeba zábrany venčit se ve vaší přítomnosti?

Nn právě že vůbec a nemusí být v mojí přítomnosti máme velkou zahradu takže si může odběhnout aby mně neviděl ale bez problému se vyprázdní i přede mnou.

23.10.2015 17:48
Prestige

XXX.XXX.71.69

A čím krmíte?

23.10.2015 18:33

Prestige napsal(a):
A čím krmíte?

Britem.

23.10.2015 19:29
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

A nemá zábrany se vencit na zahrade? Co to zkusit jinde?Nekde kde si muze ocuchat pachy jinych psu a nechat jim sve.

23.10.2015 23:35
Clayton

XXX.XXX.104.9

rapotacka11 napsal(a):
Asi jako tady, na poslední fotce...

http://www.sbazar.cz/DKobikova/detail/13513847-daruji-stene-krizenec-krysarik-s-grifonem-male.

To nebudou ''rodinné důvody'', to bude nečistotnost.Co ta pro*caná podložka, na které se pes krčí...? Pes, ačkoliv malý, se má venčit VÝLUČNĚ venku.Móda plenek je strašná a psi mají pak v hlavě zmatek.Lidi si myslí, že než by měli kvůli ''trošce'' moči vylézt před barák, je to zbytečné a vymýšlí nejrůznější peachoviny.Je to čím dál horší.

24.10.2015 13:17
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Clayton napsal(a):
To nebudou ''rodinné důvody'', to bude nečistotnost.Co ta pro*caná podložka, na které se pes krčí...? Pes, ačkoliv malý, se má venčit VÝLUČNĚ venku.Móda plenek je strašná a psi mají pak v hlavě zmatek.Lidi si myslí, že než by měli kvůli ''trošce'' moči vylézt před barák, je to zbytečné a vymýšlí nejrůznější peachoviny.Je to čím dál horší.

Proste lidi-chteji mit psa-tu jejich lasku a oddanost, ale zadarmo, neinvestovat naprosto nic.

24.10.2015 13:27
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Ten chudáček je z toho sám nešťastnej...k čemu ho to nutí....

24.10.2015 16:12
aritim

XXX.XXX.19.70

Používání klece při nácviku čistotnosti není hloupost, ale nutnost. Pes nesmí mít příležitost zůstat bez dozoru volně po bytě a vyměšovat kde se mu zlíbí. Ale do klece se zavírá jen v době vaší nepřítomnosti a na noc. Zbylý čas mu musíte věnovat 100% pozornost, neustále ho sledovat a pokaždé když se pokusí něco označkovat, tak ho vyvést ven a pochválit když se vyvenčí tam. Taky bych doporučila než bude spolehlivě čistotný jen nevypouštět na zahradu, ale chodit ven na procházky. I na tu poslední - noční, ho vzít alespoň na půl hodiny ven. Nehody doma uklízejte něčím, co odbourává biologické pachy (na internetu je jich spousta), ocet nestačí a savo to spíš ještě zhoršuje. Za vyvenčení venku chvalte, klidně i dávejte nějaký výjimečný pamlsek, za nehodu doma jen lehce pokárejte. Trestání a hubování situaci zase jen zhoršuje.

24.10.2015 22:24

rapotacka11 napsal(a):
Ten chudáček je z toho sám nešťastnej...k čemu ho to nutí....

Píšou veselý a hravý. Takový by měl být, ještě mu není rok a na všech fotkách se tváří jak hromádka neštěstí. A co chtěli říct tou poslední fotkou, to vůbec nechápu.
Asi jak píše clayton - bacha, čůrá doma !

25.10.2015 00:37
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Píšou veselý a hravý. Takový by měl být, ještě mu není rok a na všech fotkách se tváří jak hromádka neštěstí. A co chtěli říct tou poslední fotkou, to vůbec nechápu.
Asi jak píše clayton - bacha, čůrá doma !

Všimla jsem si přesně těch věcí, co Vy a je mi z toho inzerátu přesmutno! Kéž se dostane od nich pryč k někomu normálnímu!

25.10.2015 05:56
scylla

XXX.XXX.150.32

aritim napsal(a):
Používání klece při nácviku čistotnosti není hloupost, ale nutnost. Pes nesmí mít příležitost zůstat bez dozoru volně po bytě a vyměšovat kde se mu zlíbí. Ale do klece se zavírá jen v době vaší nepřítomnosti a na noc. Zbylý čas mu musíte věnovat 100% pozornost, neustále ho sledovat a pokaždé když se pokusí něco označkovat, tak ho vyvést ven a pochválit když se vyvenčí tam. Taky bych doporučila než bude spolehlivě čistotný jen nevypouštět na zahradu, ale chodit ven na procházky. I na tu poslední - noční, ho vzít alespoň na půl hodiny ven. Nehody doma uklízejte něčím, co odbourává biologické pachy (na internetu je jich spousta), ocet nestačí a savo to spíš ještě zhoršuje. Za vyvenčení venku chvalte, klidně i dávejte nějaký výjimečný pamlsek, za nehodu doma jen lehce pokárejte. Trestání a hubování situaci zase jen zhoršuje.

Na noc - to je tak na sedm hodin a v době nepřítomnsti - to je tak na 10 hodin denně, chodíme přece do práce - takže pes jse zavřený v kleci tak 17 hodin denně. To myslíte vážně?

25.10.2015 06:20
aritim

XXX.XXX.19.70

scylla napsal(a):
Na noc - to je tak na sedm hodin a v době nepřítomnsti - to je tak na 10 hodin denně, chodíme přece do práce - takže pes jse zavřený v kleci tak 17 hodin denně. To myslíte vážně?

Ne všichni jsou pryč z domova 10 hodin a ne všichni spí 7 hodin. Navíc psi mají k dispozici zahradu, takže mohou být přes den venku. Pokud má pes zafixovaný zlozvyk, tak je k ničemu několik hodin denně ho hlídat a pak mu nechat volné pole působnosti. Ten pes nesmí mít několik měsíců příležitost vyvenčit se doma, aby na zlozvyk zapomněl.

25.10.2015 06:32
scylla

XXX.XXX.150.32

To máte pravdu, ale ne každý má k dispozici zahradu a bohuže se najde hodně takových, kteří toho psa na těch cca 17 hodin celkem do té klece opravdu zavřou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík