Gina-Gina
XXX.XXX.165.191
Chtěla jsem se zeptat, máme 12 týdenní štěně jorka s PP ( doma ho máme cca 4 týdny) a teď jsem si teprve všimla, že má pejsek na zadní nožce paspárek? Zřejmě to chovatelka zanedbala a neodstranila ho, když byl ještě malinký. Myslíte, že je to velká vada a měla bych o tom chovatelku informovat? Jde mi o to, že se chovatelka zavázala, že je pejsek bez vad a já budu muset zřejmě paspárek nechat odstatnit, což bude určitě něco stát, když se jedná o chirurgický zákrok. Tak jestli mohu od ní požadovat nějakou slevu.
Děkuji.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.42.7
Gina-Gina
napsal(a):
Chtěla jsem se zeptat, máme 12 týdenní štěně jorka s PP ( doma ho máme cca 4 týdny) a teď jsem si teprve všimla, že má pejsek na zadní nožce paspárek? Zřejmě to chovatelka zanedbala a neodstranila ho, když byl ještě malinký. Myslíte, že je to velká vada a měla bych o tom chovatelku informovat? Jde mi o to, že se chovatelka zavázala, že je pejsek bez vad a já budu muset zřejmě paspárek nechat odstatnit, což bude určitě něco stát, když se jedná o chirurgický zákrok. Tak jestli mohu od ní požadovat nějakou slevu.
Děkuji.
Myslím, že to zbytečně dramatizujete, a u jorka, kde bude stejně paspárek v chlupech, a nebude vidět, není důvod ho dodatečně odstraňovat. Prostě to nechte být, a váš pes to jistě taky ocení.
... jinak už vidím, jak letíte za chovatelem, že vám má vrátit 2 stovky z kupní ceny za odstranění paspárku.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Myslím, že to zbytečně dramatizujete, a u jorka, kde bude stejně paspárek v chlupech, a nebude vidět, není důvod ho dodatečně odstraňovat. Prostě to nechte být, a váš pes to jistě taky ocení.
... jinak už vidím, jak letíte za chovatelem, že vám má vrátit 2 stovky z kupní ceny za odstranění paspárku.
S těma dvěma stovkama bych to zas tak nepřeháněla. Záleží na tom, jestli je pátý prst jen v kůži, což je opravdu banální operace, šmik, jeden steh, stačí lokální umrtvení. A nebo je normálně rostlý i s kostí. Tam už je to celková narkóza, odstranění kůstek a to jen tak za dvě kila nebude.
Zadavatelko co máte psáno ve smlouvě stran vad?
Gina-Gina
napsal(a):
Děkuji.
Pasparek není vada je to spiš kosmeticke nedostatek a tak jak vy jste si ho všimla po 4 tydnech co mate doma jedno štěnatko tak chovatelka si ho prostě nemusela všimnout vubec.Pokud není nějak extra velke tak bych to asi neřešila, v chlupech nebude vidět a chovatelku bych upozornila spiš pro přiště at si to ohlida.