Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Honza0780

13.11.2015 07:39
Honza0780

XXX.XXX.234.114

Zdravím. Chtela jsem se zeptat na vas názor ohledně boxera ? A popřípadě nejaky zkusenosti? Dekuju moc:).

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.11.2015 08:15

No názor, co s ním chcete dělat? S boxerem jsem vyrostla, byl to jeden s mých prvních psů. Ovšem dnešní boxeři už nejsou to co bývali. Snadno a dobře se učí jsou inteligentní, to jim snad zůstalo. Dříve to bývali služební psi, dobří obranáři, dneska už bych je přiřadila spíše jako plemeno společenské. Nehodí se pro držení venku v kotci, je to pes do bytu. Jako každý větší pes vyžaduje pohyb a nějaký výcvik. Ovšem když si vzpomenu na svého psa a vidím ty chcípáky na výstavách, tak bych nad tímhle plemenem zaplakala.Prý jsou i dost náchylní k nemocem, se ted říká, můj nebyl, za celý život znal veterináře jen z očkování a dožil se 16 let, ale říkám bylo to před 25 lety.

13.11.2015 08:48
milannn

XXX.XXX.90.222

Lépe než píše habe, to snad ani nejde vyjádřit. Ještě z úplného dětství pamatuju zlatého boxera jedné sousedky, staré paní, která s ním chodila na procházky nebo pobíhal u nich na zahradě a hlídal (skutečně hlídal). S tímto typem dob minulých jde dnešní rádoby-boxery velmi těžko srovant.
Je třeba možné, že ještě půjde najít nějaká opravdu pracovní linie, u které je dbáno na zdraví, povahu, vzhled. U mnoha zruinovaných plemen tomu tak je, takže třeba ani boxeři nevymřeli úplně. To by možná napsal někdo informovanější ohledně boxerů.

13.11.2015 13:22
kmichaal

XXX.XXX.35.136

Nemám co dodávat. Předřečníci řekli vše důležité a já bych je jen opakoval. Jinak z mé strany. Jako malý jsem byl do boxerů zamilovaný. Jeden známý pán je choval a vždy když měl štěňata, tak jsem si tam snad obden chodil hrát. Sledoval jsem jejich vývoj s tím, že až vyrostu, tak si boxera pořídím. Několik odchovanců od mého známého sloužilo v 90. letech v ozbrojených složkách, což mi rovněž imponovalo. Čas šel dál a já jsem vyrostl. Psy miluji stále, ale když jsem jezdil jen tak se dívat po výstavách, trend v chovu boxerů i dalších plemen mě dost zklamal. Už to nebyli ti zdraví, silní psi. I na těch nejvrcholovějších kynologických akcích mě přivítaly chodící chorobopisy a třasořitkové, jejichž rodiče umírali do osmého roku života na rakovinu a další do té doby neuvěřitelné nemoci. Byť jsem stále vzpomínal na boxery mého mládí, kteří ještě ve 13 letech byli často naprosto svěží, od plemene jsem začal pomalu upouštět. Dnes mám argentinskou dogu a musím říct, že jsem spokojený. Je to něco jiného než dnešní boxer. Ovšem toho, kam chovatelská "píle" dovedla mnohá pěkná psí plemena, nepřestanu nikdy litovat.

13.11.2015 14:44

Rakovinu může dostat každý - člověk, pes, jiné zvíře. Diagnostika a léčba je na stále vyšší úrovni a tak se zdá, že dřív toho tolik nebylo. Bylo, ale diagnóza mnohdy zněla jinak...

Souhlasím, že spousta plemen, mezi nimi i boxer, se za posledních třicet let změnila k horšímu. Z pracovního psa je společenský mazánek...

13.11.2015 15:04
koňadra

XXX.XXX.128.31

Bohužel nejen "chovatelská píle", ale i módní zájem o určitá plemena měl za následek "zmrzačení" mnoha plemen - jak po stránce exteriéru, tak, a to hlavně (!), povah!

13.11.2015 16:39
kmichaal

XXX.XXX.213.198

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Rakovinu může dostat každý - člověk, pes, jiné zvíře. Diagnostika a léčba je na stále vyšší úrovni a tak se zdá, že dřív toho tolik nebylo. Bylo, ale diagnóza mnohdy zněla jinak...

Souhlasím, že spousta plemen, mezi nimi i boxer, se za posledních třicet let změnila k horšímu. Z pracovního psa je společenský mazánek...

Jistě, máte pravdu v tom, že často diagnóza nebývala přesná. Ale nelze popřít to, že se průměrný věk plemene sníží o nějakých pět let právě v důsledku různých chorob, které se u něho v minulosti tolik nevyskytovaly.

Koňadra: Boxer měl vždycky milou a přátelskou povahu, Ale bylo to služební plemeno, tudíž žádné ořezávátko, ale pes, kterého jak si pán udělal, takového ho měl. Další moje srdcovka z mládí RTW jde bohužel stejnou cestou.

13.11.2015 17:08

kmichaal napsal(a):
Jistě, máte pravdu v tom, že často diagnóza nebývala přesná. Ale nelze popřít to, že se průměrný věk plemene sníží o nějakých pět let právě v důsledku různých chorob, které se u něho v minulosti tolik nevyskytovaly.

Koňadra: Boxer měl vždycky milou a přátelskou povahu, Ale bylo to služební plemeno, tudíž žádné ořezávátko, ale pes, kterého jak si pán udělal, takového ho měl. Další moje srdcovka z mládí RTW jde bohužel stejnou cestou.

S rtw souhlasím, je to hrozný, ale výjimky se zatím jeßtě najdou, to potvrzuji

13.11.2015 17:29
kmichaal

XXX.XXX.213.198

S rtw souhlasím, je to hrozný, ale výjimky se zatím jeßtě najdou, to potvrzuji

Určitě takové jsou . Ale nevím, co na výstavách mají znamenat ti RTW zvící japonských špiců. Podle hlavy. Nedávno jsem ale viděl krásného psa, který tyto úchylné trendy popíral. Myslím, že byl z chs Lib-Vach a když jsem šel kolem, tak jsem si neodpustil pochvalnou poznámku. "Tak TOHLE je rotvajler smajlík).".

13.11.2015 17:45
hn..

XXX.XXX.245.242

Ted mám 5 boxerů, tři nad 10 let, sedmiletou a tříletou fenu. je to moje třetí takto početná smečka. Musím potvrdit, že procento vážně nemocných psů, kteří uhynuli třeba v prvním roce věku, je na můj vkus docela vysoké. Důležitější ale je, že boxer je temperamentní až divoký. Čili může být problematický kontakt s dětmi a jinými psy. Agresivní boxeři nejsou, ale lidi a majitelé jiných psů a se jich dost bojí. Také je nutný pro boxery nějaký sport, ve kterém se vyřádí. Další problém je chovatelství - dnes je bohužel příbuzný každý s každým a má to své následky.

13.11.2015 17:58
bilusik

XXX.XXX.168.4

No názor, co s ním chcete dělat? S boxerem jsem vyrostla, byl to jeden s mých prvních psů. Ovšem dnešní boxeři už nejsou to co bývali. Snadno a dobře se učí jsou inteligentní, to jim snad zůstalo. Dříve to bývali služební psi, dobří obranáři, dneska už bych je přiřadila spíše jako plemeno společenské. Nehodí se pro držení venku v kotci, je to pes do bytu. Jako každý větší pes vyžaduje pohyb a nějaký výcvik. Ovšem když si vzpomenu na svého psa a vidím ty chcípáky na výstavách, tak bych nad tímhle plemenem zaplakala.Prý jsou i dost náchylní k nemocem, se ted říká, můj nebyl, za celý život znal veterináře jen z očkování a dožil se 16 let, ale říkám bylo to před 25 lety.

Bohužel boxeři dopadli stejně jako dobrmani - úpadek k horšímu, jak s povahama, tak s exterierem, tak se zdravím.

13.11.2015 18:00
kmichaal

XXX.XXX.213.198

Přesně. Ta nespoutanost je problém. To by pes měl tak nějak vyhodnocovat od přírody sám. AD je sice taky velice temperamentní plemeno, ale tam jsem vypozoroval, že jakmile si hraje s dítětem, vystupuje úplně jinak. Sice taky blbne, ale tak nějak víc bezkontaktně. U každého psa je ale potřeba na hry s dětmi dohlížet.

13.11.2015 21:54
milannn

XXX.XXX.90.222

Kmichaal Taky výstižně napsáno a věřím, že AD je skvělá (bohužel jsem ji nikdy neměl) a bohužel i tam je devalvace plemene na postupu. Výhodou ale je, že AD jde pořídit v onom syrovém původním stavu, takže kdo chce...
Podobně i dobrman nebo rotvajler, také nejsme (zatím) odkázaní jen na show třasořitky.

24.1.2016 11:10
kmichaal

XXX.XXX.35.136

Jsou dvě možnosti. Buď si najít alternativu, anebo se tomu opravdu pověnovat, začít plemeno důsledně studovat, vyhledat kvalitní jedince a založit si chovatelskou stanici, kde budete odchovávat psy takové, jaká je vaše představa o daném plemeni. Z těchto snah pak vzejdou krásní, zdraví, urostlí boxeři a tradiční rotvajleři s velkými hlavami a mezi psy naprosto ojediněle mohutnou kostrou smajlík.

24.1.2016 14:57
milannn

XXX.XXX.90.222

kmichaal napsal(a):
Jsou dvě možnosti. Buď si najít alternativu, anebo se tomu opravdu pověnovat, začít plemeno důsledně studovat, vyhledat kvalitní jedince a založit si chovatelskou stanici, kde budete odchovávat psy takové, jaká je vaše představa o daném plemeni. Z těchto snah pak vzejdou krásní, zdraví, urostlí boxeři a tradiční rotvajleři s velkými hlavami a mezi psy naprosto ojediněle mohutnou kostrou smajlík.

Ta druhá možnost je skvělý a max. záslužný záměr. Má jen jednu nevýhodu - je to na desetiletí. smajlík Ale klobouk dolů před tím, kdo se na takovou cestu vydá.

24.1.2016 16:01

milannn napsal(a):
Lépe než píše habe, to snad ani nejde vyjádřit. Ještě z úplného dětství pamatuju zlatého boxera jedné sousedky, staré paní, která s ním chodila na procházky nebo pobíhal u nich na zahradě a hlídal (skutečně hlídal). S tímto typem dob minulých jde dnešní rádoby-boxery velmi těžko srovant.
Je třeba možné, že ještě půjde najít nějaká opravdu pracovní linie, u které je dbáno na zdraví, povahu, vzhled. U mnoha zruinovaných plemen tomu tak je, takže třeba ani boxeři nevymřeli úplně. To by možná napsal někdo informovanější ohledně boxerů.

Naprostý souhlas s milannn a habe. Takového boxera, jako měla habe, opravdu neseženete. Taky jsem cvičila kdysi dva, žlutého psa a žíhanou fenu. Radost s nima pracovat, oba byli skvělí, dožili se vysokého věku, pes byl celoročně držen venku i v zimě, zdravý, jak řípa, fena byla bytová, ale taky moc fajn. Pes byl krásný mohutný s širokým hrudníkem, nasvaleným krkem a výraznou hlavou, čtvercový formát těla, typ Gregorek z Jáchyme, hoď ho do stroje, fena dost podobná v typu, ale menší. Oba dost ostří, opravdu pracovní psíci. Ale to bylo! před 30 lety, teď boxer není boxer. Stavba těla, já říkám suška, lehký v typu, o zdraví, není třeba ani psát. Z 10 boxerů, je zdravý 1. Ale není to jen boxer, týká se to více plemen.

24.1.2016 18:42
kmichaal

XXX.XXX.213.198

Naprostý souhlas s milannn a habe. Takového boxera, jako měla habe, opravdu neseženete. Taky jsem cvičila kdysi dva, žlutého psa a žíhanou fenu. Radost s nima pracovat, oba byli skvělí, dožili se vysokého věku, pes byl celoročně držen venku i v zimě, zdravý, jak řípa, fena byla bytová, ale taky moc fajn. Pes byl krásný mohutný s širokým hrudníkem, nasvaleným krkem a výraznou hlavou, čtvercový formát těla, typ Gregorek z Jáchyme, hoď ho do stroje, fena dost podobná v typu, ale menší. Oba dost ostří, opravdu pracovní psíci. Ale to bylo! před 30 lety, teď boxer není boxer. Stavba těla, já říkám suška, lehký v typu, o zdraví, není třeba ani psát. Z 10 boxerů, je zdravý 1. Ale není to jen boxer, týká se to více plemen.

Přesně tak. Já jsem výše psal, že ještě v 90. letech se dala sehnat velice slušná zvířata obdivuhodného zdraví a fyzické síly. Německý boxer, ač je to dnes k nevíře, opravdu sloužil u elitních kynologických policejních útvarů. Dokonce v době, kdy ještě bývaly hranice (ach ty časy), sloužili u pohraniční stráže České republiky. Ještě bych se chtěl otřít o rotvajlery a jejich současný stav. Jejich přeměna pro potřeby tzv. "sportovní kynologie" a pro exteriérové účely plemeno nenávratně poškodila. Rotvajler nikdy nebyl užíván pro naprosto totožnou práci jako třeba belgický ovčák, proto by se neměli figurálně sbližovat.

24.1.2016 19:09

kmichaal napsal(a):
Přesně tak. Já jsem výše psal, že ještě v 90. letech se dala sehnat velice slušná zvířata obdivuhodného zdraví a fyzické síly. Německý boxer, ač je to dnes k nevíře, opravdu sloužil u elitních kynologických policejních útvarů. Dokonce v době, kdy ještě bývaly hranice (ach ty časy), sloužili u pohraniční stráže České republiky. Ještě bych se chtěl otřít o rotvajlery a jejich současný stav. Jejich přeměna pro potřeby tzv. "sportovní kynologie" a pro exteriérové účely plemeno nenávratně poškodila. Rotvajler nikdy nebyl užíván pro naprosto totožnou práci jako třeba belgický ovčák, proto by se neměli figurálně sbližovat.

Ohledně rtw s Vámi souhlasím, je to k pláči.

24.1.2016 20:36
kmichaal

XXX.XXX.213.198

Ohledně rtw s Vámi souhlasím, je to k pláči.

Možná jediný chovatel, na čemž se shoduje více lidí včetně majitelů a dlouholetých příznivců "klasického rotvajlera", který si stále ještě zakládá na pěkných psech s pěknými hlavami, je pan Vachutka. Já toho pána osobně neznám, ale dost jsem o jeho chovatelské stanici slyšel. Ono se toho hodně napovídá, ale už mi říkalo více lidí, že tato chs opravdu produkuje krásné psy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík