Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.11.2015 14:46
igor003

XXX.XXX.163.24

Dobrý den, rád bych se zeptal na zkušenosti s čsv. Chodí nám po lesoparku jeden, který je agresivní na psy, na vodítku divoce vrčí, na volno již několik psů napadl. Došlo i k pokousání majitelů. Je to běžné? Uvažoval jsem, že bych si ho pořídil, ale teď nevím, máme malé dítě... Děkuji za názory.

Neregistrovaný uživatel

18.11.2015 15:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

Agresivita na psy stejného pohlaví je u ČSV naprosto běžná (až by se skoro dala nazvat plemenným znakem). Pokud nejste vyloženě fanda do plemene, a nevíte do čeho jdete, tak si ČSV rozhodně nepořizujte, protože jinak budete nejspíš hodně nešťastný.

18.11.2015 20:55
Clayton

XXX.XXX.104.9

ČSV je extrémně specifické plemeno.Agrese na stejné pohlaví je zcela běžná.ČSV je pes pro samotáře, kteří se rádi toulají sami po lese.Kde pes nikoho nepotká, jako městský pes je absolutně nevhodný.
PS-I tuláci v lese musí mít své ''čévéčko'' na vodítku.Zdrhá za zvěří.Není to ten tipický pejsek, co Vás automaticky následuje.

19.11.2015 07:02
scylla

XXX.XXX.109.99

Clayton napsal(a):
ČSV je extrémně specifické plemeno.Agrese na stejné pohlaví je zcela běžná.ČSV je pes pro samotáře, kteří se rádi toulají sami po lese.Kde pes nikoho nepotká, jako městský pes je absolutně nevhodný.
PS-I tuláci v lese musí mít své ''čévéčko'' na vodítku.Zdrhá za zvěří.Není to ten tipický pejsek, co Vás automaticky následuje.

Měla jsem čsv jako městského psa, v lese chodila na volno a nebyl žádný problém. ČSV je pes pro člověka s citem a rozumem, který chce být se psem parťák.

19.11.2015 07:18
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

scylla napsal(a):
Měla jsem čsv jako městského psa, v lese chodila na volno a nebyl žádný problém. ČSV je pes pro člověka s citem a rozumem, který chce být se psem parťák.

Znala jsem takového.
I když byl od nejkontroverznějšího chovatele.
Byl to úžasný, neuvěřitelný pes, měl skvělé majitele.
Asi výjimka.

19.11.2015 09:18
igor003

XXX.XXX.163.24

Děkuji, o nesnášenlivosti ke stejnému pohlaví jsem ještě neslyšel. To je dobré vědět. Asi je to pro mne příliš složité plemeno. Jsem teď navíc z toho psa dost překvapený, to jsem ještě nikdy neviděl, takovou agresi. Jen doufám, že ho nepotká tchýně se synem a jejím voříškem. Říkal jsem si právě, jestli je to tím plemenem a nebo nezvládnutou výchovou. Majitel mu totiž nedá jediný povel, nijak ho za ty výpady nenapomene.

19.11.2015 09:28
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Děkuji, o nesnášenlivosti ke stejnému pohlaví jsem ještě neslyšel

Né ?
To je u všech psů.

Neregistrovaný uživatel

19.11.2015 09:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Ono je tohle jedno s druhým...
Nesnášenlivost, vůči jiným psům, je vcelku běžná (nejen u toho plemene)...
Nicméně, to, že napadá svého majitele už tak v pořádku není.
Dále, pokud si myslíte, že když pes nesnáší druhého psa má co dělat s tím, že by šel po dítěti (jemu vlastní smečce), tak se na čsv opravdu vykašlete...
Pes, pokud je dobře vychován a má dobré vedení, tak se proti své smečce neobrátí...

Chce si to vybírat psa nejen podle vzhledu, ale je potřeba vědět do čeho jdu - znát jeho povahu, charakter, objet pár výstav - kouknout se kdo má co za psy, něco si o něm načíst...

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.11.2015 09:52

"Říkal jsem si právě, jestli je to tím plemenem a nebo nezvládnutou výchovou. Majitel mu totiž nedá jediný povel, nijak ho za ty výpady nenapomene"
anebo je to třeba tím, že to je labilní jedinec?
A že ho majitel nenapomene, nedá povel - povelovat můžu psa, který mě vnímá. Pes, který je v hysterickém oblouku tě nevnímá, nekomunikuje, tam by jediným povelem bylo tak lopatou po hlavě. V takovém případě prostě musíš psa fyzicky udržet, lépe odvést do takové vzdálenosti, kde už je pes schopen vnímat (pokud to terén dovolí) a pak řešit, optimálně samozřejmě psa do takové situace vůbec nedostat...

19.11.2015 09:57
igor003

XXX.XXX.163.24

Asi jsem to špatně napsal, tchýně, syn ani napadení psi a majitelé nejsou členy jeho smečky. (pokud za ni nepovažuje osazenstvo lesoparku, potkáváme se totiž jen tam...).
Jinak právě takto k tomu přistupuji, zjišťuji o plemenu více..., bude to nad mé síly. Děkuji.

19.11.2015 10:35
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Spíš někdo nechápe.

19.11.2015 11:53
ciraali

XXX.XXX.150.6

igor003 napsal(a):
Dobrý den, rád bych se zeptal na zkušenosti s čsv. Chodí nám po lesoparku jeden, který je agresivní na psy, na vodítku divoce vrčí, na volno již několik psů napadl. Došlo i k pokousání majitelů. Je to běžné? Uvažoval jsem, že bych si ho pořídil, ale teď nevím, máme malé dítě... Děkuji za názory.

Nechat behat agresivniho psa bez voditka a bez kosiku a nechat ho napadat psy a kousat do lidi, opravdu neni bezne. U zadneho psa. Tady je ovsem na vine majitel, ktery toto dovoli a neresi.
Je celkem normalni, ze dospely CSV se nesnese/nekamaradi se psy-samci sveho nebo jineho plemene. Ale mel by byt schopen je na voditku tolerovat a nenapadat. Bez voditka pokud nema privolani, nema co v parku delat.
Jinak kazdy normalne vychovany pes, vcetne CSV, pozna rozdil mezi ditetem a psem. Fakt jo. Myslet si ze pes, jakykoli, ktery napada cizi psy, bude automaticky napadat taky deti, je kravina.

19.11.2015 12:05
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

ciraali napsal(a):
Nechat behat agresivniho psa bez voditka a bez kosiku a nechat ho napadat psy a kousat do lidi, opravdu neni bezne. U zadneho psa. Tady je ovsem na vine majitel, ktery toto dovoli a neresi.
Je celkem normalni, ze dospely CSV se nesnese/nekamaradi se psy-samci sveho nebo jineho plemene. Ale mel by byt schopen je na voditku tolerovat a nenapadat. Bez voditka pokud nema privolani, nema co v parku delat.
Jinak kazdy normalne vychovany pes, vcetne CSV, pozna rozdil mezi ditetem a psem. Fakt jo. Myslet si ze pes, jakykoli, ktery napada cizi psy, bude automaticky napadat taky deti, je kravina.

Zadavatel to asi myslel tak, že ten pes se mu prostě zdá být dosti agresivní, proto se bojí, aby nenapadal i děti..

19.11.2015 12:50
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Ciraali
pes, jakykoli, ktery napada cizi psy, bude automaticky napadat taky deti, je kravina.
""""""""""""""""""""""""""""

Zad. zaprvé netvrdí, že pes napadne dítě. Hovoří o jejich vořechovi.
Jistě by bylo pro děcko bezva, užít si, jak jim někdo trhá psa.
Že by rafnul i lidi, vyloučeno není.

19.11.2015 13:46
ciraali

XXX.XXX.150.6

rapotacka11 napsal(a):
Ciraali
pes, jakykoli, ktery napada cizi psy, bude automaticky napadat taky deti, je kravina.
""""""""""""""""""""""""""""

Zad. zaprvé netvrdí, že pes napadne dítě. Hovoří o jejich vořechovi.
Jistě by bylo pro děcko bezva, užít si, jak jim někdo trhá psa.
Že by rafnul i lidi, vyloučeno není.

Nikdo nechce videt, jak jim cizi pes trha psa. Pokud tam nastavaji takove incidenty, nejjednodussi je chodit jinam. Jinak nechapu, proc majitele pokousanych psu toto neresi pres policii a nedozaduji se nahrad skody. Jestlize je majitel toho psa takovy magor, tak nic jineho nepomuze, nez ho prudit pres policii.
V ramci rvacky a oddelovani psu je zcela mozne, ze by tento CSV nekoho kousnul. Zrovna tak by ale mohl kousnout vlastniho majitele. A je zcela bezne, ze takto pokousou svoje lidi nebo cizi lidi i jini psi, tohle opet neni o plemenu.
Nevychovany, agresivni a nezvladnuty pes je vzdycky problem, a je uplne fuk, jake to je plemeno. Akorat ze kdyz je to jezevcik, tak to lidi tolik neresi.

19.11.2015 15:41
Clayton

XXX.XXX.104.9

rapotacka11 napsal(a):
Znala jsem takového.
I když byl od nejkontroverznějšího chovatele.
Byl to úžasný, neuvěřitelný pes, měl skvělé majitele.
Asi výjimka.

V žádném případě jsem můj příspěvek nemyslela špatně.ČSV je nádherný, majestátný a obdivuhodný pes s osobitou povahou.Nemyslím si však, že se hodí do paneláku ve 12.poschodí a budou ho bavit procházky s malým dítětem do parku na hřiště, to asi fakt ne.

19.11.2015 17:23
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Já je nechválím. Ještě by nějakého výstředníka napadlo si ho pořídit.
Není to pes pro každého.
Vždyť píši : výjimka = pes + majitel

20.11.2015 05:00

igor003 napsal(a):

Znala a znám jich z okolí několik.Vykašlete se na něj, jsou sice hezcí ale je spousta lepších psů. Pokud chcete psa pro radost a ne pro zlost vyberte si jiné plemeno. Netvrdím že nejde vychovat ale z těch lidí co znám se to dobře nikomu nepovedlo. Jinak ještě k té nesnášenlivosti ke stejnému pohlaví, to je celkem obvyklé i u psů jinak mírumilovných.

20.11.2015 08:51
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

A co Sarloos ? Zdá se být "zpracovatelnější".

20.11.2015 09:00

Lexaurin napsal(a):

Fakt myslíte?

20.11.2015 09:04
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Fakt myslíte?

Neznám osobně, ale jednu dobu jsem o obou plemenech dost četla, protože se mi samozřejmě také lí bí vlci

20.11.2015 09:31
ciraali

XXX.XXX.150.10

Lexaurin napsal(a):

Tak to se vam opravdu asi jen zda, protoze Saarloose osobne neznate. Ja se setkala s mnoha a domu bych je nechtela ani zadarmo. Jsou velmi plassi, vseho se desi, vyzaduji x-krat vice prace a socializace, nez CSV (a uz to je pro mnohe lidi problem). Vetsina z nich je na nervy, jak ma opustit barak/zahradu. Jasne jsou vyjimky, ale je to o nervy, s takovym psem se neda normalne chodit venku.
CSV je uzasny pes, ale neni pro kazdeho. Vyzaduje v mladi dukladnou socializaci a mnoho (vsechen) volny cas sveho majitele, aby z nej vyrostl sebevedomy, dobre vychovany a socializovany pes. Takove zvire je pak radosti majitele a lze s nim jit kamkoliv a delat cokoliv. CSV se hodi pro aktivni lidi, kteri s nim budou chodit na dlouhe tury, bude se rad venovat canicrossu, skijoringu, je to vyborny stopar. Bude s vami rad tam, kde jste vy. I v tom 12 patre panelaku, pokud bude predem vybehany a vyvenceny.
Pokud se zanedba socializace a vychova stenete, tak uz mate pokazeny start a dost spatne se to napravuje, a bez solidniho zakladu tezko pak se necemu venovat s takovym psem.
A neni pravda, ze CSV lze drzet pouze v dome se zahradou - i kdyz to ma jiste sve vyhody. Nudici se CSV bez dostatku zamestnani a pohybu znici kotec, zahradu, barak i byt.
Foto: mi dva CSV straslive trpici v dome - mame pry maly gauc!

20.11.2015 09:37
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

ciraali napsal(a):
Tak to se vam opravdu asi jen zda, protoze Saarloose osobne neznate. Ja se setkala s mnoha a domu bych je nechtela ani zadarmo. Jsou velmi plassi, vseho se desi, vyzaduji x-krat vice prace a socializace, nez CSV (a uz to je pro mnohe lidi problem). Vetsina z nich je na nervy, jak ma opustit barak/zahradu. Jasne jsou vyjimky, ale je to o nervy, s takovym psem se neda normalne chodit venku.
CSV je uzasny pes, ale neni pro kazdeho. Vyzaduje v mladi dukladnou socializaci a mnoho (vsechen) volny cas sveho majitele, aby z nej vyrostl sebevedomy, dobre vychovany a socializovany pes. Takove zvire je pak radosti majitele a lze s nim jit kamkoliv a delat cokoliv. CSV se hodi pro aktivni lidi, kteri s nim budou chodit na dlouhe tury, bude se rad venovat canicrossu, skijoringu, je to vyborny stopar. Bude s vami rad tam, kde jste vy. I v tom 12 patre panelaku, pokud bude predem vybehany a vyvenceny.
Pokud se zanedba socializace a vychova stenete, tak uz mate pokazeny start a dost spatne se to napravuje, a bez solidniho zakladu tezko pak se necemu venovat s takovym psem.
A neni pravda, ze CSV lze drzet pouze v dome se zahradou - i kdyz to ma jiste sve vyhody. Nudici se CSV bez dostatku zamestnani a pohybu znici kotec, zahradu, barak i byt.
Foto: mi dva CSV straslive trpici v dome - mame pry maly gauc!

Tak to děkuji za objasnění, mám totiž několik snových psů, které bych chtěla poznat, Sarloos byl jedním z nich, ale stejně je na vše život krátký...

20.11.2015 10:15
rapotacka11

XXX.XXX.32.54

Ale zadavatel nemá o psech zřejmě ani "tucha".

21.11.2015 01:29
fikovnice

XXX.XXX.99.69

igor003 napsal(a):
Děkuji, o nesnášenlivosti ke stejnému pohlaví jsem ještě neslyšel. To je dobré vědět. Asi je to pro mne příliš složité plemeno. Jsem teď navíc z toho psa dost překvapený, to jsem ještě nikdy neviděl, takovou agresi. Jen doufám, že ho nepotká tchýně se synem a jejím voříškem. Říkal jsem si právě, jestli je to tím plemenem a nebo nezvládnutou výchovou. Majitel mu totiž nedá jediný povel, nijak ho za ty výpady nenapomene.

Možná byste se divil, co by mnozí dali za to, aby takový pes potkal tchýni...

21.11.2015 01:34
fikovnice

XXX.XXX.99.69

ciraali napsal(a):
Nikdo nechce videt, jak jim cizi pes trha psa. Pokud tam nastavaji takove incidenty, nejjednodussi je chodit jinam. Jinak nechapu, proc majitele pokousanych psu toto neresi pres policii a nedozaduji se nahrad skody. Jestlize je majitel toho psa takovy magor, tak nic jineho nepomuze, nez ho prudit pres policii.
V ramci rvacky a oddelovani psu je zcela mozne, ze by tento CSV nekoho kousnul. Zrovna tak by ale mohl kousnout vlastniho majitele. A je zcela bezne, ze takto pokousou svoje lidi nebo cizi lidi i jini psi, tohle opet neni o plemenu.
Nevychovany, agresivni a nezvladnuty pes je vzdycky problem, a je uplne fuk, jake to je plemeno. Akorat ze kdyz je to jezevcik, tak to lidi tolik neresi.

Tak zrovna nám se to stalo: agresívní pánem nezvládnutý RR zakousl našeho minulého voříška, resp. ten 3 dny umíral. Jednak jsme z toho byli celá rodina strašně špatní, a druhak - jak to chcete dokázat? Jeden pán se psem oproti jedné paničce (moje příbuzná) se psem. I když je to nepravděpodobné, tak dotyčný třeba také mohl začít tvrdit, že náš pes začal napadat jeho. Prostě mám pocit, že jeden proti jednomu (bez přítomnosti dalších svědků) nemá moc šancí uspět. Navíc jít do nějakých soudních tahanic se dnes chce málokomu...

Přidejte reakci

Přidat smajlík