anonymdominisimi
XXX.XXX.254.174
Chtěl bych se zeptat jaké je vhodné psí plemeno na agility. A jaké máte zkušenosti s basenji. Děkuji za odpovědi.
anonymdominisimi
napsal(a):
Chtěl bych se zeptat jaké je vhodné psí plemeno na agility. A jaké máte zkušenosti s basenji. Děkuji za odpovědi.
Basenji je primitivni plemeno, tedy sve, rozhodne neni vhodne na agility, poslusnost na prvni povel od nej necekejte, pokud jste zacatecnik, neni to vhodny adept.
anonymdominisimi
napsal(a):
Na tuto otázku nelze odpovědět. Neuvádíte ani velikost psa, ani kde bude bydlet, ani vaše bližší představy. poradit vám tu můžeme od čivavy po královského pudla, od malého knírače po belgického ovčáka atd.
Podle vaší otázky asi nemáte zkušenosti ani se psy, ani s agility. Doporučuji se chodit dívat psí akce, mluvit s kynology, přímo si pak vyhlédnuté plemeno "osahat". Nejde o to, jak se vám líbí fyzicky, ale jestli je vhodné do vašeho prostředí, vaší rodiny, na sport, který jste si vybrala. Nezapomeňte, že se psem budete žít minimálně 10 let a když sáhnete vedle, můžete se trápit oba dva. Basenji na agility není určitě, hodně lidem by nesedl ani jako společník.
anonymdominisimi
napsal(a):
Myslím, že basenji není nejvhodnější plemeno na agility. Ale pokud ho chcete, můžete doufat, že ho agility nebo jiný sport bude bavit.
Pokud chcete psa-raketu, která bude v agility dobrá, bez ohledu na to, zda by vám pes (rasa) jako takový vyhovoval, stačí se jít podívat na jedny nebo dvoje závody agility. Myslím, že "oblíbené" rasy odhalíte raz dva
. Jen nevím, jestli tohle je ta správná cesta, protože i když si vyberete "nejšikovnější" rasu na agility, neznamená, že nebudete mít toho jediného z tisíce, kterého to nebaví a nikdy bavit nebude.
Proto opakuji, co jsem napsala - pořídit si "raketu", kterou bych si normálně nepořídila, s tím, že to bude super pes na agility, bych opravdu nedělala. Naopak pořídila bych si psa, který se mi líbí a vyhovuje mi a doufala, že ho bude bavit sportovat.
Fiona.Praha
napsal(a):
Myslím, že basenji není nejvhodnější plemeno na agility. Ale pokud ho chcete, můžete doufat, že ho agility nebo jiný sport bude bavit.
Pokud chcete psa-raketu, která bude v agility dobrá, bez ohledu na to, zda by vám pes (rasa) jako takový vyhovoval, stačí se jít podívat na jedny nebo dvoje závody agility. Myslím, že "oblíbené" rasy odhalíte raz dva
. Jen nevím, jestli tohle je ta správná cesta, protože i když si vyberete "nejšikovnější" rasu na agility, neznamená, že nebudete mít toho jediného z tisíce, kterého to nebaví a nikdy bavit nebude.
Proto opakuji, co jsem napsala - pořídit si "raketu", kterou bych si normálně nepořídila, s tím, že to bude super pes na agility, bych opravdu nedělala. Naopak pořídila bych si psa, který se mi líbí a vyhovuje mi a doufala, že ho bude bavit sportovat.
Možná jeden ze sta basenji by byl vhodný na agi, spíš by jim seděl coursing.
Většina chovatelů vám řekne, že basenji není na žádný sport, kde musí poslouchat příkazy svého majitele.