Bonnie650
napsal(a):
Ahoj mam dotaz nedavno jsem zaslechla že poslední narozené stěně z vrhu byvá špatně vycvicitelné tak mě zajíma zda je to pravda, nebo je to jen kec...
Probůh to je kravina Takže když budete mít dvě děti, nevyhnete se tomu, že to druhé bude trošku ehm...Ti, co mají jedináčky jsou tedy v pr...úplně
Uživatel s deaktivovaným účtem
Ne, není to pravda.( Tedy nevím jak u NO, chovala jsem jiné plemeno ) U nás se dokonce poslední pejsek narodil s hodinovým zpožděním a byl moc šikovný, zdravý, silný...prostě čupr kluk.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.42.7
awake
napsal(a):
Nějak nechápu jak "uspořádání" štěňat v těle matky a následný porod ovlivní povahu štěňat.
Třeba si to někdo představuje jako frontu při rozdávání rozumu, a kdo je poslední, na toho zbyde nejmíň
Mě by zajímalo, kam lidi na tyhle ptákoviny chodí...?!
Bonnie650
napsal(a):
Ahoj mam dotaz nedavno jsem zaslechla že poslední narozené stěně z vrhu byvá špatně vycvicitelné tak mě zajíma zda je to pravda, nebo je to jen kec...
Je to ničím nepodložená kravina a blábol - stejný jako se traduje, že by nutně každá fena měla mít alespoň jednou za život štěňata. Těchto blábolů a bludů koluje mezi laiky spousta.
lesnížínka
napsal(a):
Říkal to jeden znamý co má v rodině chovku NO tak nevím - asi tady
Bonnie650 - bez urážky, ale to musí být tedy vážně kvalitní chovka
Ale ta chovka může klidně kvalitní být. Bůhví kde známý tu informaci sebral a tím, že má v rodině chov.st. se jen oháněl. V rodině je velmi široký pojem. Strýček, švagr..., možná chovatel ani neví, že je jeho příbuzný
.
aggitta
napsal(a):
Přemýšlela jsem o tom.
Samozřejmě pořadí narození nemá na inteligenci vliv.
Ale - pokud by se z nějakého důvodu to poslední štěně narodilo přidušené, tedy mozek neměl chvíli dost kyslíku, mohlo by teoreticky pak být štěně postižené, hůře chápající.
Tak jistě, ale to můžou být přidušená i tři z 12ti...
Z vlastní zkušenosti...měla jsem dva psy, kteří byli poslední z vrthu, fenku NO - poslouchala na první dobrou (a to byl můj první pes a cvičila jsem si jí sama, nechodily jsme na cvičák), úplně klidně bych s ní bez vodítka prošla Václavák plný řvoucích lidí, psů, cyklistů, aut atd... a nyní mám pejska - je to takovej submisivní trouba "mamáneček" poslouchá líp než jeho sestra, která byla první z vrhu, ale u něj mi přijde, že je to asi nedostatečnou inteligencí, poslechne, protože o tom tolik nepřemejšlí, takovej tupounek, ale jinak zlatíčko a rád spolupracuje.
V každým případě já žádný handicap u posledních štěňat nevidím a klidně bych do toho šla znovu.
aggitta
napsal(a):
Přemýšlela jsem o tom.
Samozřejmě pořadí narození nemá na inteligenci vliv.
Ale - pokud by se z nějakého důvodu to poslední štěně narodilo přidušené, tedy mozek neměl chvíli dost kyslíku, mohlo by teoreticky pak být štěně postižené, hůře chápající.
Ale přidušené může být klidně to první. Zatímco ono uvízne v porodních cestách ( např), ten poslední si klidně ve svém obalu žije a čeká až se porodní cesty uvolní.( Hodně laické, že Bodlinko
).
napsal(a):
Ale přidušené může být klidně to první. Zatímco ono uvízne v porodních cestách ( např), ten poslední si klidně ve svém obalu žije a čeká až se porodní cesty uvolní.( Hodně laické, že Bodlinko
).
No ale je to tak:) Přidušené může být každé štěně, které se šprajcne či jde pomaleji. Může to být klidně to první. Jo, samozřejmě, pokud je hodně štěňat, matka se unaví a porod nepokračuje, odnést to mohou ta poslední. Ale když je všechno v pohodě - pořadí štěňat v děloze je věcí náhody, štěňata se nemohou nijak přeskakovat, prostě jsou jedno za druhým v děložním rohu, který jejich porodní vak zcela vyplňuje a kde drží na svém místě obkrouženy svou kruhovou placentou. Takže nejdřív jsou na svět ta, co jsou blíže východu, a ta ostatní jsou v pořadí.
lev
napsal(a):
Čili z toho logicky vyplývá, že to poslední z vrhu bylo " uděláno" mezi prvními.
:) No jasný. Poslední štěňata jsou ta blíž k vaječníkům. Takže první z uvolněných a oplozených vajíček, které si zabrali místo v děloze hned, jak se do ní dostaly.