Barbora02
XXX.XXX.100.198
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda máte někdo zkušenost s příchodem štěněte do rodiny, kde je pes. Dovezli jsme si stěně (fenku) a pes na něj vrčí, když je blíže jak 30cm. Pak se starší pes schová. Má 4roky. Spřáteli se někdy a chce to čas? Nebo jak máme postupovat? Předem děkuji za jakoukoliv radu.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Přivedli jste mu domů veřelce, navíc patrně piraňku s mléčnými zuby. Pokud je pes normálně socializovaný a nemá problémy s ostatními, tak by to mělo být v pořádku. Nejdřív při venčení a časem by jí měl pustit i do pelíšku.
Barbora02
XXX.XXX.100.198
A jak dlouho to tak může trvat?
Barbora02
napsal(a):
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda máte někdo zkušenost s příchodem štěněte do rodiny, kde je pes. Dovezli jsme si stěně (fenku) a pes na něj vrčí, když je blíže jak 30cm. Pak se starší pes schová. Má 4roky. Spřáteli se někdy a chce to čas? Nebo jak máme postupovat? Předem děkuji za jakoukoliv radu.
Dobrý den, když jsem dovezla domů štěňátko a šla ho "představit" sestřinému dospělému psu, tak velký pes se štěněti vyhýbal, vrčel, schovával se, vyloženě se ho bál. Prcka jsme nenechali, ať velkého psa otravuje, ale velkého jsme nikterak neodstrkovali. Chodili jsme se psy často ven, tam to bylo pro velkého psa přece jen snesitelnější. Po čase, když prcek povyrostl, tak s ním začal velký pes sám od sebe laškovat a hrát si. Ten váš si musí na malého taky zvyknout.
My, když jsme přivedli roční fenku z útulku k 7mi letému ridgebackovi, tak to trvalo celkem dlouho.
Pes byl na ni pěkně protivný, nesměla se k němu přiblížit. Po asi dvou měsících z nich byli nejlepší kámoši. Každý pes je jiný, někdo si zvykne hned a někomu to holt trvá.
Chce to trpělivost a dát staršímu psovi čas. Hlavně na něj netlačte, neokřikujte a chovejte se k němu hezky. Hrajte si s ním, mazlete ho a nenásilně zapojujte i štěně.
Nebojte pes si zvykne a nakonec bude za nového parťáka rád.