Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.2.2016 14:24
nika_b

XXX.XXX.207.13

Dobrý den, mám doma teprve osmitýdenní štěňátko. Snažím se s ním chodit každé 2 hodiny ven, ale mám problém s tím, že venku nechce být. Posadím ho do trávy a tam chvíli litá a skáče, dokud se nevyčůrá nebo nevykadí a pak hned běží ke vchodu a už ho nemůžu odtud dostat. Když ho připnu na vodítko, tak knučí a furt se vzpírá a nechce jít, ale když ho odnesu kousek od baráku, tak vedle mě na vodítku pochoduje jak voják hezky. Chodí ale pořád jen vedle mě nebo kousek za mnou a nikam jinam neběží, asi se ještě bojí. Když kolem nás někdo projde, nebo jede kočárek nebo potkáme jiného pejska, tak má ocásek vždy ulně staženej mezi nohama. Chápu, že je ještě malinká a teprve všechno poznává, jen nevím, jestli s ním venku takhle zůstávat anebo jít radši domů. Bojím se, abych hned takhle na začátku neudělala někde chybu. Děkuji za příšpěvky.

11.2.2016 14:27
marcelaamax

XXX.XXX.210.171

nika_b napsal(a):
Dobrý den, mám doma teprve osmitýdenní štěňátko. Snažím se s ním chodit každé 2 hodiny ven, ale mám problém s tím, že venku nechce být. Posadím ho do trávy a tam chvíli litá a skáče, dokud se nevyčůrá nebo nevykadí a pak hned běží ke vchodu a už ho nemůžu odtud dostat. Když ho připnu na vodítko, tak knučí a furt se vzpírá a nechce jít, ale když ho odnesu kousek od baráku, tak vedle mě na vodítku pochoduje jak voják hezky. Chodí ale pořád jen vedle mě nebo kousek za mnou a nikam jinam neběží, asi se ještě bojí. Když kolem nás někdo projde, nebo jede kočárek nebo potkáme jiného pejska, tak má ocásek vždy ulně staženej mezi nohama. Chápu, že je ještě malinká a teprve všechno poznává, jen nevím, jestli s ním venku takhle zůstávat anebo jít radši domů. Bojím se, abych hned takhle na začátku neudělala někde chybu. Děkuji za příšpěvky.

Dobrý den,

buďte s ním venku co nejvíce ať si zvyká na všechno. Je to mimino, potřebuje všechno poznávat. Udělejte to tam pro něj zajímavé, hrajte si tam s ním, ukažte mu, že je tam sranda. A toho, že se vás drží hned od mala využívejte, později se vám to bude hodit. Pomalu seznamujte i s bezproblémovými psy.

Není to tak dlouho, co se to tady řešilo, zkuste dohledat, bylo tam hodně informací.

11.2.2016 14:29
Lexaurin

XXX.XXX.209.187

Musi si zvyknout.Venku si se stenetem hrajte, blbnete, hodte ji micek...at si spoji jit ven=zabava.Okoli pak bude pri tom prijimat tak nejak automaticky. Nemusi prece jen pochodovat na voditku, to bych se ven take netesila.

11.2.2016 14:55
rapotacka11

XXX.XXX.32.43

Je to úplný mimino.
V tomhle počasí stačí jen vyvenčit.
Kór, jestli je to drobounké plemeno, což
zadavatelka zřejmě z taktických důvodů tají.

11.2.2016 15:20
nika_b

XXX.XXX.207.13

Nevím, o jakých taktických důvodech tady mluvíte. Já jsem se chtěla jen poradit, zda právě jí nechat jen vyvenčit a jít domů, anebo jí tam aspon chvilinku zkusit držet a jak, aby si právě zvykala. Jinak tedy mám šeltičku. Vím, že není zrovna ideální počasí na to s ní zůstávat dlouho venku, ale okolní svět by poznávat přece měla ne? Nebo bych tedy měla s tímto ještě počkat? A chodit jen vyvenčit a domů?

11.2.2016 15:25
Lexaurin

XXX.XXX.209.187

nika_b napsal(a):
Nevím, o jakých taktických důvodech tady mluvíte. Já jsem se chtěla jen poradit, zda právě jí nechat jen vyvenčit a jít domů, anebo jí tam aspon chvilinku zkusit držet a jak, aby si právě zvykala. Jinak tedy mám šeltičku. Vím, že není zrovna ideální počasí na to s ní zůstávat dlouho venku, ale okolní svět by poznávat přece měla ne? Nebo bych tedy měla s tímto ještě počkat? A chodit jen vyvenčit a domů?

Naopak, seltie jsou cite a potrebuji se socializovat a poznat svet s pozitivnim dopadem na jejich dusi, aby pak z nich nebyly ustrasenci.Takze viz muj prispevek vys, hrat si nemusite hodinu, staci pet minut.

11.2.2016 15:27
rapotacka11

XXX.XXX.32.43

Když 2 týdny počkáte, nic se nestane.
Samozřejmě, bude li hezky, tak si pohrajte a projděte se.
Nic bych nelámala přes koleno.
(rozum a cit).

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.2.2016 15:28
Uživatel s deaktivovaným účtem

Když jsem si štěně přivezla v cca 8,5 týdnech z přírody do centra města, trvalo mu asi týden, než si zvykl. Pak se to najednou zlomilo a od té doby se nebojí, je schopen si prohlédnou řvoucí sbíječku z 10 cm vzdálenosti.

11.2.2016 16:22
nika_b

XXX.XXX.207.13

Doma lítá jako blázen a zlobí jako čert a ničeho se tu nebojí, doráží i na zaplý vysavač, ale venku se lekne každýho štěknutí, bouchnutí... Kdyby bylo lepší počasí, tak věřím, že je to lepší. Mohla bych tam s ní trávit více času a možná i jí by se tam líbilo víc no... Takhle se jí tam prostě nelíbí, jak je zima a mokro. Ted jsem s ní zrovna byla, vzala si hračky a bylo to lepší. Neutekla hned ke vchodu jako vždycky. Tak snad se to zlomí u nás :) Ještě se vás zeptám, myslíte, že jí mám budit v noci na venčení? Přes den se mi to daří docela vychytávat, ale v noci nevím, jak na to :/.

11.2.2016 16:37
Lexaurin

XXX.XXX.209.187

nika_b napsal(a):
Doma lítá jako blázen a zlobí jako čert a ničeho se tu nebojí, doráží i na zaplý vysavač, ale venku se lekne každýho štěknutí, bouchnutí... Kdyby bylo lepší počasí, tak věřím, že je to lepší. Mohla bych tam s ní trávit více času a možná i jí by se tam líbilo víc no... Takhle se jí tam prostě nelíbí, jak je zima a mokro. Ted jsem s ní zrovna byla, vzala si hračky a bylo to lepší. Neutekla hned ke vchodu jako vždycky. Tak snad se to zlomí u nás :) Ještě se vás zeptám, myslíte, že jí mám budit v noci na venčení? Přes den se mi to daří docela vychytávat, ale v noci nevím, jak na to :/.

No vidite, zase tak hnusne neni, dnes sviti slunicko a naprsi.Nezapomente, ze pes vyciti vasi naladu, pokud vy k tomu "jit ven" kdyz je mokro budete pristupovat negativne, bude to z vas citit a zaridi se podle toho, takze je to normalni a jde se. Nocni vencemi, no pejsek by se mel vzbudit sam az se mu bude chtit.

11.2.2016 17:38
nika_b

XXX.XXX.139.36

No to já jsem vždycky veselá, nikdy negativní. I venku samozřejmě smajlík No to ona se samozřejmě budí, jenže já zrovna spím. A když se vzbudím já, tak chrni zase ona. A to mám každé dvě hodiny budík. Nevím, jak to v noci vychytat no...

11.2.2016 17:46
Markéta80

XXX.XXX.176.2

nika_b napsal(a):

Tak má 8 týdnů, to jí máte sotva pár dní ne? my si brali štěně v březnu a první dny na vodítku šla za mnou a bylo to vždy rychlé, vykonala potřeby a šlo s e zase domů. je to mimino a venku se musí rozkoukat, za pár týdnů bude venku už lítat

Přidejte reakci

Přidat smajlík