Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.3.2016 15:17
nedorostov.a

XXX.XXX.222.12

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat. Mám doma Jorka. Poslední dobou začal žrát na zahradě hlínu. Ale v hrozně velkým množství. Je to normalni? Nebo mu něco chybí?

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.3.2016 15:56
Uživatel s deaktivovaným účtem

nedorostov.a napsal(a):
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat. Mám doma Jorka. Poslední dobou začal žrát na zahradě hlínu. Ale v hrozně velkým množství. Je to normalni? Nebo mu něco chybí?

Pes je masožravec, ne hlínožravec. Zajděte k veterináŕi ať mu udělá krevní testy, asi mu chybí nějaký prvek ve stravě.

22.3.2016 17:13
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pes je masožravec, ne hlínožravec. Zajděte k veterináŕi ať mu udělá krevní testy, asi mu chybí nějaký prvek ve stravě.

Jíl se používá k desinfekci trávícího traktu...viz. například Smecta. Možná je mu blbě, něco mu nefunguje správně..jinak se vám jeví v pořádku, jak jí, jak kadí? Souhlasím s Rájkou, asi bych nechala udělat podrobné rozbory.

23.3.2016 15:09
nedorostov.a

XXX.XXX.222.12

Před třemi dny si čistil žaludek trávou. Tu jsem posléze našla ve štávách které vyzvracel. Jinak mi přijde v pořádku. Je veselý, hravý, žere normálně a hovínka má taky úplně normální. No raději zajdem k veterináři. Chtěla sem jen vědět zda s tím má někdo zkušenost a jestli to není třeba jen dočasné, že jim chybí jen nějaké vitamíny, které lze dokoupit.

23.3.2016 17:42
Ebi

XXX.XXX.104.1

Také bych doporučovala veterináře a rozbor krve. Naše fenka začala před rokem žrát masivně hlínu, ale opravdu hodně - u veta zjistili úbytek červených krvinek a ještě další komplikace s tím spojené - ale samozřejmě vždy to tak být nemusí - jen pro klid duše bych tam zašla.

23.3.2016 18:14
manbea

XXX.XXX.18.54

My máme stejnou zkušenost, naše fenka retrívra také začala žrát ve velkém hlínu, po celé zahradě od ní byly mělké ďolíčky, na veterině jí bohužel zjistili osteosarkom (nádor kosti). V době, kdy hlínu žrala, neměla ještě žádné potíže, ale nádor byl již přítomen.
Nechci vás strašit, ale normální to není a tak návštěvu veteriny moc neodkládejte. Držím palce, ať máte "jen" nějakou dietetickou chybu.

23.3.2016 19:00
garmia

XXX.XXX.34.242

A nemůže být důvodem třeba překyselení žaludku?

23.3.2016 19:04
Hodonak

XXX.XXX.83.106

Buďte ráda... Mé psíšery žerou s gustem kobylince, hovna bezdomáčů, shnilé zbytky ryb, a podobně...
Jinak - beze srandy - sledovat další příznaky, a zvýšit pozornost co se týká zdravotního stavu.

23.3.2016 19:48
nedorostov.a

XXX.XXX.222.12

Moc vám děkuji za rady. Hned zítra zajdu s psíkem k veterináři..

24.3.2016 06:58
samain

XXX.XXX.38.183

Půdní bakterie produkují látku, která hubí parazity. I to může být důvod.

24.3.2016 07:22
rapotacka11

XXX.XXX.32.107

nedorostov.a napsal(a):
Před třemi dny si čistil žaludek trávou. Tu jsem posléze našla ve štávách které vyzvracel. Jinak mi přijde v pořádku. Je veselý, hravý, žere normálně a hovínka má taky úplně normální. No raději zajdem k veterináři. Chtěla sem jen vědět zda s tím má někdo zkušenost a jestli to není třeba jen dočasné, že jim chybí jen nějaké vitamíny, které lze dokoupit.

Pestrá strava.

24.3.2016 16:32
Ebi

XXX.XXX.104.1

samain napsal(a):
Půdní bakterie produkují látku, která hubí parazity. I to může být důvod.

Máte pravdu, jak jsem psala o velkých problémech s červenými krvinkami, našli jí tehdy anaplazmozu - jiné viditelné problémy v začátku neměla /to až později cca za 14 dní až se to rozjelo/ je to už druhý rok a vždy když se /přes to že má prášky/ trochu zhorší, začne to tím, že žere hlínu.

25.3.2016 13:08
fikovnice

XXX.XXX.99.69

nedorostov.a napsal(a):
Moc vám děkuji za rady. Hned zítra zajdu s psíkem k veterináři..

Tak co, jak jste dopadli u veta?

25.3.2016 13:33
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Ebi napsal(a):
Máte pravdu, jak jsem psala o velkých problémech s červenými krvinkami, našli jí tehdy anaplazmozu - jiné viditelné problémy v začátku neměla /to až později cca za 14 dní až se to rozjelo/ je to už druhý rok a vždy když se /přes to že má prášky/ trochu zhorší, začne to tím, že žere hlínu.

Ebi...úbytek červených krvinek a anaplasmosa? U té se ale jedná o úbytek bílých krvinek, pokud se nemýlím?Když ubývali masivně červené krvinky u mého psa, vzpomněla jsem si i na tuto nemoc s otázkou, jestli nemůže jít o tohle a vet to vyloučil, že tam jde právě o bílé krvinky. A vám tedy přišli na co? Jen tu anaplasmozu? Můj pes je sice už bohužel mrtvý, zastavit se to nedalo, stále mi ale vrtá v hlavě, co to tedy nakonec měl za nemoc...

26.3.2016 00:27
Ebi

XXX.XXX.104.1

Omlouvám se, máte pravdu, nějak jsem ty krvinky přehodila a napsala bludy.
Nejdříve žrala jen tu hlínu, zdánlivě jí nic nebylo, jen byla pomalejší, po třech dnech jsme šli k vetovi, kde jí udělali vyšetření krve.
Dostávala kapačky, ty nezabíraly, stav se začal během dalších dvou dnů rychle zhoršovat. potom šlo už o hodiny, než jsem během dne stačila někde sehnat většího psa který by jí dal krev, vet přivezl z domova svého loveckého a dali jí transfuzi, která konečně zabrala.
Měla spoustu vyšetření, krev posílali do Německa asi dvakrát, protože ten průběh byl trochu atypický, aby vyloučili i jiné onemocnění, vypadalo to ještěpoškozený autoimunitní systém.
Potom brala asi půl roku prednizon a eguoral, který bere dodnes a bude brát do konce života. Chodíme už rok a půl na kontroly, každé 2 měsíce, stav je dobrý, navenek zdánlivě není nic vidět, ale když se krvinky malinko zhorší, vždycky to poznám, že začne intenzivně žrát tu hlínu na zahradě, takovou jílovitou.
Jiné příznaky které popisují, nežravost, bolesti kloubů atd. nikdy neměla.Je to desetiletá fenka drsńáka, má kolem 6ti kil.

To mi je líto vašeho pejska, musí to být hrozné, když se nedá nic dělat.

26.3.2016 08:14
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Ebi napsal(a):
Omlouvám se, máte pravdu, nějak jsem ty krvinky přehodila a napsala bludy.
Nejdříve žrala jen tu hlínu, zdánlivě jí nic nebylo, jen byla pomalejší, po třech dnech jsme šli k vetovi, kde jí udělali vyšetření krve.
Dostávala kapačky, ty nezabíraly, stav se začal během dalších dvou dnů rychle zhoršovat. potom šlo už o hodiny, než jsem během dne stačila někde sehnat většího psa který by jí dal krev, vet přivezl z domova svého loveckého a dali jí transfuzi, která konečně zabrala.
Měla spoustu vyšetření, krev posílali do Německa asi dvakrát, protože ten průběh byl trochu atypický, aby vyloučili i jiné onemocnění, vypadalo to ještěpoškozený autoimunitní systém.
Potom brala asi půl roku prednizon a eguoral, který bere dodnes a bude brát do konce života. Chodíme už rok a půl na kontroly, každé 2 měsíce, stav je dobrý, navenek zdánlivě není nic vidět, ale když se krvinky malinko zhorší, vždycky to poznám, že začne intenzivně žrát tu hlínu na zahradě, takovou jílovitou.
Jiné příznaky které popisují, nežravost, bolesti kloubů atd. nikdy neměla.Je to desetiletá fenka drsńáka, má kolem 6ti kil.

To mi je líto vašeho pejska, musí to být hrozné, když se nedá nic dělat.

Prakticky stejné příznaky...podezření na autoimunitní lupus...prostě stejně, jako píšete vy. Transfuze zabrala na pár týdnů, stejně tak Prednison přestával postupně účinkovat. Postupně selhávala játra. Po druhé transfuzi dostal i ten equoral, ale tělo už tu druhou transfuzi nepřijalo...Jsem ráda, že alespoň vám to dopadlo dobře. Hlína jí určitě neublíží, ale zkusila bych jí tedy občas dát smectu, na tu desinfekci trávícího traktu(nebo něco podobného na trhu, obsahujícího jíl).

Přidejte reakci

Přidat smajlík