Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.3.2016 10:55
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Určitě to tu někde je, ale včera jsem se dozvěděla od neteře, že pes jejího kluka (bostonský teriér) má zjištěnou alergii na lepek, která se projevuje tak, že zarudne a začnou mu vypadávat chlupy. Prý, pokud mu dali něco s lepkem, zrudnul poměrně rychle, doslova před očima. Prý se ale nějak nedrbe, nevypadá to, že by ho to i svědilo. Takže třeba to někomu, kdo dumá nad tím, jakovou alergii jeho pes může mít, pomůže...

27.3.2016 20:49
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

V jakém věku psa to zjistili? A zarudne na kterých místech?

27.3.2016 21:21
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

RomčaJelča napsal(a):
V jakém věku psa to zjistili? A zarudne na kterých místech?

To se omlouvám, tak důkladně jsem se nevyptávala, ale říkala mi, na ksichtě" a pak taky v tříslech vzpomínala. Až budu s mladým mluvit, vyptám se na podrobnosti a podám důkladnější info. Já jen, že jsem to o něm nevěděla a celkem mne tou informací neteř překvapila.

27.3.2016 22:03
Šarina

XXX.XXX.231.146

Tak vzhledem k tomu, že lepek je alergen, tak mě alergie na lepek nijak nepřekvapuje.

27.3.2016 22:03
Šarina

XXX.XXX.231.146

Tak vzhledem k tomu, že lepek je alergen, tak mě alergie na lepek nijak nepřekvapuje.

27.3.2016 22:10
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Šarina napsal(a):

Nepřekvapila mne ta alergie na lepek, ale že mu něco je, protože to nikdy nevzpomněli, jen že je nezbedný
I když, jak se píše vedle na vláknu...v podstatě mne ale opravdu překvapuje, kolik je teď u psů alergií..

27.3.2016 22:28
joanne.s

XXX.XXX.46.55

Na obdobné projevy alergie /blíže nespecifikované/ známe neskutečně pomohly Barking heads granulky. Až jsem nechápala.

27.3.2016 22:46
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Zvlastni projevy alergie na lepek, spise se projevuje zazivacimi potizemi, nafouknutym brichem, mastnou stolici...

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.3.2016 23:21

Lexaurin napsal(a):
Zvlastni projevy alergie na lepek, spise se projevuje zazivacimi potizemi, nafouknutym brichem, mastnou stolici...

Alergie na lepek, nesnášenlivost lepku se u lidí projevuje i vyrážkou a různými problémy s pokožkou. Takže možná i u psů.

27.3.2016 23:41

Lexaurin napsal(a):

U nás se stejnými příznaky začala projevovat alergie na kuřecí a hovězí masa. Granulky Barking heads pomáhají náramně

27.3.2016 23:51
Šarina

XXX.XXX.231.146

Já nevím, moc se v problematice alergií nevyznám, ale řekla bych, že alergie na druh masa se dá dokázat jenom při konzumaci toho kterého MASA. Protože kde je (při krmení granulemi) jistota, že nejde o reakci na nějakou jinou složku v těch granulích. Nebo o reakci na zpracování daných surovin.

18.6.2016 22:31
Lesana

XXX.XXX.56.178

Moje fena má jakoby mastnou stolici. Vyčetla jsem, že to může být alergie na lepek. Nevím, čím ji mohu tedy krmit, nemáte s tím někdo zkušenosti ? Jak se to dá přesně zjistit, čím to je? K vetovi samozřejmě půjdeme. Fena mívá problémy se zažíváním, vždycky se ale stolice upravila, nedávno měla zánět žaludku, nechtěla ani žrát. Po atb. se zlepšila, ale není to ono, vidím, že má jakoby trochu zapadlejší oči. Kde seženu bezlepkovou stravu pro psy? Za info děkuji.

18.6.2016 22:33

Lesana napsal(a):
Moje fena má jakoby mastnou stolici. Vyčetla jsem, že to může být alergie na lepek. Nevím, čím ji mohu tedy krmit, nemáte s tím někdo zkušenosti ? Jak se to dá přesně zjistit, čím to je? K vetovi samozřejmě půjdeme. Fena mívá problémy se zažíváním, vždycky se ale stolice upravila, nedávno měla zánět žaludku, nechtěla ani žrát. Po atb. se zlepšila, ale není to ono, vidím, že má jakoby trochu zapadlejší oči. Kde seženu bezlepkovou stravu pro psy? Za info děkuji.

A čím krmíte teď?

18.6.2016 22:52
Lesana

XXX.XXX.56.178

Vařím jí maso s přílohami, granule Acana jen na cestách.

18.6.2016 22:57

Lesana napsal(a):
Vařím jí maso s přílohami, granule Acana jen na cestách.

A s jakými přílohami? Místo Acany, kde je oves bych pořídila nějaké, kde místo ovsa budou brambory např.

18.6.2016 23:12
Lesana

XXX.XXX.56.178

Děkuji za tip, něco o tom nastuduji, rýže je bezlepková, budu ji mít tedy zatím na mase s rýží a s vetem to proberu.

18.6.2016 23:20

Lesana napsal(a):
Děkuji za tip, něco o tom nastuduji, rýže je bezlepková, budu ji mít tedy zatím na mase s rýží a s vetem to proberu.

Sama mám celiakii (musím dodržovat bezlepkovou dietu) takže pokud chcete poradit co je nebo není bezlepkové ráda vám pomůžu něco vybrat.

19.6.2016 08:13
Žaneta kocková

XXX.XXX.80.138

Řekla bych, že sestavit masožravci bezlepkovou dietu nebude zas takový problém. Co takhle vzít rozum do hrsti?

19.6.2016 09:03
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Žaneta kocková napsal(a):
Řekla bych, že sestavit masožravci bezlepkovou dietu nebude zas takový problém. Co takhle vzít rozum do hrsti?

Souhlas...kde pes jako masožravec přijde k alergii na lepek...někdy žasnu.

19.6.2016 09:29

Lesana napsal(a):

Nevím, mě to alergii na lepek nepřipadá. Nejsem vet, ale myslím, že bude celkově problém v trávení, jak tráví tuky? Tipla bych to na slinivku. Zajděte na vyšetření slinivky, často bývá k tomu i cukrovka.

19.6.2016 09:32

Lesana napsal(a):

Kromě rýže používejte pohanku, proso nebo amarant.

19.6.2016 09:38
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Lesana napsal(a):

A jaké vyšetření jste u feny dělala..jednou z příčin mužou byt coccidie nebo giardie, mastná hlenovita stolice, zánět žaludku problémy se zažíváním.
Při napadení giardiemi se většínou potíže projevují nejvíc při krmení obilninama.

19.6.2016 10:34
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

ivulka2 napsal(a):
A jaké vyšetření jste u feny dělala..jednou z příčin mužou byt coccidie nebo giardie, mastná hlenovita stolice, zánět žaludku problémy se zažíváním.
Při napadení giardiemi se většínou potíže projevují nejvíc při krmení obilninama.

Nejsem také odborník, ale když takhle klempíroval po granulích můj pes: průjmy atd, četla jsem i o napadení giardiema. Tam bylo, že zdravý pes s tím žádné problémy nemá. Takže tam jde spíše o opačný problém. Pes, alergik na něco, je tím pádem i náchylný k přemnožení giardiema a podobnýma potvorama. Je to vlastně začarovaný kruh. Tak si říkám, že dávat jen maso, tedy maso pro psa nejzdravější, což bych já tak tipla na králíka(kuřata jsou hnus všeobecně, ostatní běžná masa s otazníkem) absolutně bez jakýchkoliv příloh...

19.6.2016 14:18
Žaneta kocková

XXX.XXX.80.138

ivulka2 napsal(a):
Souhlas...kde pes jako masožravec přijde k alergii na lepek...někdy žasnu.

No kde, kde... lepek je rostlinná bílkovina a může mít (coby masožravec) problémy ji trávit. Každopádně ještě by to chtělo kravám vymyslet veganskou dietu...

19.6.2016 14:20
Žaneta kocková

XXX.XXX.80.138

lesnížínka napsal(a):
Nejsem také odborník, ale když takhle klempíroval po granulích můj pes: průjmy atd, četla jsem i o napadení giardiema. Tam bylo, že zdravý pes s tím žádné problémy nemá. Takže tam jde spíše o opačný problém. Pes, alergik na něco, je tím pádem i náchylný k přemnožení giardiema a podobnýma potvorama. Je to vlastně začarovaný kruh. Tak si říkám, že dávat jen maso, tedy maso pro psa nejzdravější, což bych já tak tipla na králíka(kuřata jsou hnus všeobecně, ostatní běžná masa s otazníkem) absolutně bez jakýchkoliv příloh...

Jo, úplně nejzdravější by bylo psům zkrmovat celá zvířata včetně srstí a peří. Jenže to je moc jednoduché řešení. I když... BARF už je zprofanovaný, tak co to nazvat třeba paleodieta pro psy a prodávat za draho mrtvá kuřata a králíky? :D.

19.6.2016 17:26
LájošM

XXX.XXX.14.251

Není nic jednoduššího než psovi lepek nedávat. A uvidí se, jestli mu bude lépe nebo nebude.
Děláte problém z každého prdu (s prominutím).

20.6.2016 16:31
Lesana

XXX.XXX.56.178

Po vynechání lepku ve žrádle hned druhý den pozoruji zlepšení, stolice přestala být mastná, feně nekručí v břiše a je aktivnější. Zánět žaludku chytla tak, že se napila z nějaké louže, běhává s námi po lese a na loukách, plave v potoce a v rybníku. Kdyby chodila jen po vybetonovaných chodníčcích po městě, jako někteří psi musí chodit, nic z toho by neměla.Každopádně jí nechám udělat test na ty giardie, něco jsem si o tom načetla a protože tady je velký počet psů v okolí, i to by to mohlo být. Děkuji všem za názory.

Přidejte reakci

Přidat smajlík