Chtela poprosit o názor a jak se chovat,
máme tri psy,8 let,6 let, asi 4 roky nevím presně (nalezenc, kterého nikdo nechtěl)... jednou měsíčne za náma jezdí sestra s malou dcerou má dva roky, (respektive jezdí k našim)... jezdívají tak na celý týden a pak zase odjedou, jenže kdykoli dojedou našemu nejstarsimu psovi, hrábne, neustále štěká a minimálně tak dvakrát po dobu co tu návštěvu máme serve nase ostatní psy :-/... Podotýkám, že malou před něma nijak neupřednostnujeme, nic nemeníme, chodivajíí stále stejně ven, stejne si snema hrajeme, dostávají nažrát stejne... nevíte co takové chování znamená ? Jeto žárlení ? Nebo nějake zařazovaní do smečky ? máme za to psa trestat nebo ne ?
kuna a
napsal(a):
máme tri psy,8 let,6 let, asi 4 roky nevím presně (nalezenc, kterého nikdo nechtěl)... jednou měsíčne za náma jezdí sestra s malou dcerou má dva roky, (respektive jezdí k našim)... jezdívají tak na celý týden a pak zase odjedou, jenže kdykoli dojedou našemu nejstarsimu psovi, hrábne, neustále štěká a minimálně tak dvakrát po dobu co tu návštěvu máme serve nase ostatní psy :-/... Podotýkám, že malou před něma nijak neupřednostnujeme, nic nemeníme, chodivajíí stále stejně ven, stejne si snema hrajeme, dostávají nažrát stejne... nevíte co takové chování znamená ? Jeto žárlení ? Nebo nějake zařazovaní do smečky ? máme za to psa trestat nebo ne ?
Pes může mít s dítětem špatnou zkušenost, mám na mysli toho nalezence - začne měnit své chování, třeba tak, že člověk to nepozná, ale smečka ano - začne se měnit nějak hierarchické uspořádání, a nejstarší to jde srovnat.
Také jsem pro vyvarovávání se takovýchto situací. Trest neřeší nic.
kuna a
napsal(a):
Ja bych rekla, ze to je prenesena agrese-z male holcicky je pes nervozni a sve rozpolozeni si vybije na soukmenovcich.Mohou mu vadit i jen hladove projevy ditete, male deti maji vyssi hlasek a citlivym psim usim to dela zle, nebo nekoordinovane pohyby...nebo mu holcicka treba nekdy slapla na ocasek, co vite, on vi, ze ji nesmi napadnout, ale to, jak se citi si vyventiluje na ostatnich. Co takhle toho nejstarsiho pejska ulozit nekam do bezpeci, kde bude pred holcickou ochranen, jeho"misto"?
kuna a
napsal(a):
No ptam se na trestani protoze jsem se uz o tom s par lidma bavila kteri se pohybuji mezi zviraty cely zivot a ti rikali, trestat... coz mi taky prijde jako blbost... no doufam ze se to treba az meni az bude mala trochu starsi a zacne je brat taky jinak... je k to k zblazneni.
Trestanim to muzete jen zhorsit, spoji si trest se spolecnosti decka, a bude zle.
Lexaurin
napsal(a):
Ja bych rekla, ze to je prenesena agrese-z male holcicky je pes nervozni a sve rozpolozeni si vybije na soukmenovcich.Mohou mu vadit i jen hladove projevy ditete, male deti maji vyssi hlasek a citlivym psim usim to dela zle, nebo nekoordinovane pohyby...nebo mu holcicka treba nekdy slapla na ocasek, co vite, on vi, ze ji nesmi napadnout, ale to, jak se citi si vyventiluje na ostatnich. Co takhle toho nejstarsiho pejska ulozit nekam do bezpeci, kde bude pred holcickou ochranen, jeho"misto"?
Zkoušeli jsme ho oddělit ale vzteka se ještě víc... :/ samozřejmě že chce být tam kde jsou i ostatní, nedělalo to dobrotu...mám stejný pocit a názor jak vy jen jsem to chtěla slyšet i od někoho jiného... no snad je to jen otázka času. Je fakt že malé děti naší psi neznají, neměli ani z Kama, u nás už jsou všichni dospělí :/.
kuna a
napsal(a):
Zkoušeli jsme ho oddělit ale vzteka se ještě víc... :/ samozřejmě že chce být tam kde jsou i ostatní, nedělalo to dobrotu...mám stejný pocit a názor jak vy jen jsem to chtěla slyšet i od někoho jiného... no snad je to jen otázka času. Je fakt že malé děti naší psi neznají, neměli ani z Kama, u nás už jsou všichni dospělí :/.
No tak bych to delala podobne jako s moji fenkou-ktera se bala malych deti. Vzdy, kdyz se blizilo dite-nebo jsme ho meli mijet, jsem ji prokrmovala pamlsky. Ted uz automaticky, kdyz vidi dite, bezi ke mne pro pamlsek a ditete si vubec nevsima.A to mela tendence na ne vrcet a startovat.Bezduvodne, zadnou spatnou zkusenost nemela, ted je to v pohode
Uživatel s deaktivovaným účtem

Souhlasila bych s přenesenou agresí. Jestli ho to děcko tak vytáčí, měla bych obavu, aby zůstalo u agrese přenesené a neobrátila se proti dítěti.
Pamlskování je lepší nápad než trestání. Ale stejně bych se snažila dopřát při návštěvě dítěte psům jejich klid ( jestli je to možné - píšete, že jezdí k rodičům ), psi bych nechávala s vámi a dítě u rodičů. Společně pod dohledem na zahradu, procházku - ne úplnou izolaci.
Kdysi, když jsem měla mladého psa a malou vnučku ( byli téměř stejně staří ), pes mi po vnučce vyjížděl. Nebylo to doopravdy, jen ji zastrašoval a dokazoval, že i když ona je u nás na návštěvě, on je tam ten hlavní domácí. Z cvičáku i odjinud jsem slyšela : "dostal by takovou čočku, že by příště ani nevrknul a zalezl". Možná, že i tady mě leckdo odsoudí, ale takové názory jsem neposlouchala. Vnučku naučila, že nesmí do kuchyně vletět jak splašená, když chystám jídlo, tak ať tam nechodí...Pes nikdy žádnému dítěti nezkřivil vlásek, po dalších vnoučatech už nevyjížděl, věděl, že ho o jeho místo v "jeho" domácnosti nepřipraví.

kuna a
napsal(a):
No ptam se na trestani protoze jsem se uz o tom s par lidma bavila kteri se pohybuji mezi zviraty cely zivot a ti rikali, trestat... coz mi taky prijde jako blbost... no doufam ze se to treba az meni az bude mala trochu starsi a zacne je brat taky jinak... je k to k zblazneni.
Spousta lidí má názor, že jakmile se pes projeví vrčením, tak okamžitě potrestat, protože tohle si pes "NESMÍ DOVOLIT NIKDY"...přesně jak psala Orionka "má dostat takovou čočku, že už ho to nikdy nenapadne a jestli napadne, tak dostane ještě víc"...bohužel mám ve svém okolí takového člověka...když mu řeknu, že fyzický trest není řešení, jen max má pes potom strach, tak neslyší nevidí...už jsem mu i říkala, že má """"štěstí""", že má psa, kterej si to nechá líbit...moje fena by po mě asi normálně vyjela...v sebeobraně...a kdybych takhle trestala svýho afgánskýho chrta, tak by byl důvěrný pes-pán vztah navždy pasé...no komu není rady tomu není pomoci...
Dnes se mi pochlubil, že si vzal mojí radu k srdci a psa za zavrčení "potrestal", tak že ho poslal na místo...no tak říkám prima, to už je lepší přístup...a říkám, proč na tebe vrčel...a on...já jsem ho vzal do náručí a asi nějak blbě, možná ho to bolelo, tak zavrčel...no já na to, že v takovém případě bych se psovi omluvila, že jsem nechtěla...no tak prej jsem měkota, že prý když psovi něco udělám, tak má zakňučet a ne vrčet (to fakt nevím, jak psa naučit) a že se diví, že mě moji psi ještě nesežrali...obzvlášť když moje psy zná, jednou ho stopla u mě na dvoře moje fena, když jsem mu řekla, aby POČKAL, že si jen dojdu pro klíče...nepočkal...vykročil za mnou...bylo do něj strčeno a byl seřván na tři doby(prej, když můžu paničku poslouchat JÁ, SÁRA, tak ty musíš taky)...tak to prej mám z toho, že psy nebiju...
Jak už psala Lexaurin...v přítomnosti dítěte bych pamlskovala jak vzteklá, aby se psi naučili dítě=pamlsek...

kuna a
napsal(a):
A myslíte že je dobrý nápad aby mu pamlsky dávala i mala ?
No já bych s tím počkala...a když už, tak ať jim je malá zatím hází na zem...sama uvidíte, jak se budou psi chovat...hlavně nic neuspěchat...tím, že to není dítě, které by viděli každý den, tak také nemáte možnost trénovat denně...já osobně bych počkala až se pesani k malé budou chovat vysloveně přátelsky...radostně...pak bych naučila pesany, aby si např. sedli a za dozoru by jim malá mohla něco dát...ale osobní zkušenost s tím nemám...měla jsem psy, kteří nebyli zvyklí na děti, ale když přibylo dítě, tak s ním pes byl v denním kontaktu a zapojen "do péče o dítě"...pokud se jednalo o nějakou jednorázovou návštěvu, tak jsem hlídala, aby "cizí" dítě psa neotravovalo, nemělo smysl to nějak extra řešit...současní pesani s malými dětmi nevyrůstali, ale naštěstí to jsou žravé popelnice, takže věřím, že dítě rozhazující kolem sebe piškoty by bylo do rodiny brzo přijato...
A hlavně hlídat, aby jim malá něco nebrala, nevíte jak by reagovali...

kuna a
napsal(a):
No ono je zvláštní že ji pes vita když dojdou...
No ono je taky rozdíl jeden pes a smečka...zkraje to může být v poho a pak můžou být psi nervoznější...

Rozhodně bych dítě nenechala, aby dávala všem psům najednou. To už je vyšší psovská, aby seděli v řadě a dostávali jeden po druhém. Taky se může stát, že se jí u ručky dva srazí a buď rafnou - nechtě, jen jak spěchají - to je moje, moje, moje..., nebo ji můžou povalit. Je moc malá, asi bych ji držela od tří psů přece jen kousek dál.

Také záleží na tom, jak jsou psi velcí. Já si docela oddechla, když už si nehleděli z oka do oka.
Sestřenice má jizvu na tváři, jak se sešla její hlava a psí zuby u jednoho míče.

napsal(a):
Také záleží na tom, jak jsou psi velcí. Já si docela oddechla, když už si nehleděli z oka do oka.
Sestřenice má jizvu na tváři, jak se sešla její hlava a psí zuby u jednoho míče.
...mě můj pes málem vyrazil zuby a přerazil čelist...zrovna když jsem se shýbala pro míček, tak zvedl hlavu...prudce...a musím říct, že je to tvrdá palice...doslova, jsem pomalu viděla všechny svatý...ale dobrý, no a fena mi urazila zub... chtěla mi dát hudlana, bohužel jsme blbly a obě se při tom smály...nebyla to "štípaná" hubinka, ale "zoubková" a její zoubky to vydržely, já měla uraženej kus jedničky, tak mi jí zubařka za čtyři stovky opravila a te%d si dávám kurňa pozor