tolik653
XXX.XXX.3.76
Zdravím, jak jde dohromady hladkosrstý jezevčík a křečci? Konkrétně, když by byli vysoko na policích?
Jezevčík, jako lovecký pes, klidně zakousne myš, potkana, tedy i křečka. Bude-li ale vyrůstat v domácnosti s křečky, zvykne si na ně a domácích si všímat nebude. Jde do jisté míry usměrnit i dospělého psa - křečky mít vysoko a psu zakázat si jich všímat. Vše je o výchově. Je řada loveckých psů, kteří žijí na dvorku s domácí drůbeží, kočkami apod., a přitom venku zamordují vše, co potkají.
Uživatel s deaktivovaným účtem
koňadra
napsal(a):
Jezevčík, jako lovecký pes, klidně zakousne myš, potkana, tedy i křečka. Bude-li ale vyrůstat v domácnosti s křečky, zvykne si na ně a domácích si všímat nebude. Jde do jisté míry usměrnit i dospělého psa - křečky mít vysoko a psu zakázat si jich všímat. Vše je o výchově. Je řada loveckých psů, kteří žijí na dvorku s domácí drůbeží, kočkami apod., a přitom venku zamordují vše, co potkají.
Nemáme sice jezevčíka, ale borderteriera a zvykl si na potkany, kteří byli doma dřív. Ani nebyla klec nikde na polici, ale normálně na zemi. Stejně spolunažívá se dvěma kočkami. ( Ty pochopitelně nejsou v kleci
).
tolik653
napsal(a):
Zdravím, jak jde dohromady hladkosrstý jezevčík a křečci? Konkrétně, když by byli vysoko na policích?
Pokud to není nezbytně nutné, nedělala bych to.
Každý pes bude o křečcích vědět, ať budou kdekoli. Jestli bude mít (nebo má) jezevčík silný lovecký pud, zblázníte se z toho všichni a nakonec se budete muset něčeho muset vzdát.
Co už máte? Psa nebo křečky?
tolik653
XXX.XXX.18.219
Křečky... A bohužel jsme velmi zatížení na jezevčíky.
Já bych se toho tak nebála. Mám partu různých psů se silným loveckým pudem, když jsem přinesla domů papouška, myslela jsem, že ztrhnou klec, rozbíjí ji a papouška roztrhají. Stačilo důsledně potlačovat jakýkoliv zájem a dnes si klece nevšimnou. Ovšem kdyby pták lital po bytě, to by špatně dopadlo. Věřím, že pořízením jezevčíka od štěněte se dá hodně zvládnout.
Máme pinče se silným loveckým pudem na hlodavce, ale i na vše, co se hýbe. Bez problémů žijí s kočkami, slepicemi, přijali i malou hrdličku, která létala volně po domě. Myslí, že vše jde zvládnout výchovou, zvláště, když bude mít štěně od malička. Asi bych se moc nesnažila jezevčíka s křečky kamarádit, ale učila štěně od začátku, že si jich nesmí všímat a že nesmí lézt nikam nahoru do jejich blízkosti.
Já bych se toho nebála vůbec.pes si zvykne že tam jsou a zajímat ho nebudou. Mám psa kterého lovecky využívám a máme kočku, papoušky apod. dobře ví že jim nic udělat nesmí. Měla sem i bígla, zakousl venku vše co se hýbalo a k němu jsem chovala myšky a potkany, doma ho vůbec nezajímali.
lesnížínka
napsal(a):
Vzhledem k životnosti křečka bych to nehrotila(i když si myslím, že pes by to zvládnul) a s jezevčíkem bych počkala na jejich dožití.
Presne jak pisete.
Ovsem otazkou je, proc tak najednou resite ke kreckovi i jezevcika?
...deti chteji pejska?
Moudřejší budete až pes projde pubertou. V pubertě bude zkoušet hranice a není vyloučeno, že půjde i po křečcích, i když jako štěně je bude tolerovat/ignorovat. Psa seznámit, ale zase zbytečně ho nedráždit. Hodně bude záležet i na temperamentu.
Z pravidla se psy naučí ovládat, když jim dáte jasné hranice, ale výjimky, které nestrpí ve svém okolí "škodnou", se samozřejmě mohou objevit.