Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

tolik653

11.8.2016 17:52
tolik653

XXX.XXX.3.76

Zdravím, jak jde dohromady hladkosrstý jezevčík a křečci? Konkrétně, když by byli vysoko na policích?

11.8.2016 18:06
koňadra

XXX.XXX.128.31

Jezevčík, jako lovecký pes, klidně zakousne myš, potkana, tedy i křečka. Bude-li ale vyrůstat v domácnosti s křečky, zvykne si na ně a domácích si všímat nebude. Jde do jisté míry usměrnit i dospělého psa - křečky mít vysoko a psu zakázat si jich všímat. Vše je o výchově. Je řada loveckých psů, kteří žijí na dvorku s domácí drůbeží, kočkami apod., a přitom venku zamordují vše, co potkají.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.8.2016 19:06

koňadra napsal(a):
Jezevčík, jako lovecký pes, klidně zakousne myš, potkana, tedy i křečka. Bude-li ale vyrůstat v domácnosti s křečky, zvykne si na ně a domácích si všímat nebude. Jde do jisté míry usměrnit i dospělého psa - křečky mít vysoko a psu zakázat si jich všímat. Vše je o výchově. Je řada loveckých psů, kteří žijí na dvorku s domácí drůbeží, kočkami apod., a přitom venku zamordují vše, co potkají.

Nemáme sice jezevčíka, ale borderteriera a zvykl si na potkany, kteří byli doma dřív. Ani nebyla klec nikde na polici, ale normálně na zemi. Stejně spolunažívá se dvěma kočkami. ( Ty pochopitelně nejsou v kleci smajlík ).

11.8.2016 19:10
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

tolik653 napsal(a):
Zdravím, jak jde dohromady hladkosrstý jezevčík a křečci? Konkrétně, když by byli vysoko na policích?

Pokud to není nezbytně nutné, nedělala bych to.

Každý pes bude o křečcích vědět, ať budou kdekoli. Jestli bude mít (nebo má) jezevčík silný lovecký pud, zblázníte se z toho všichni a nakonec se budete muset něčeho muset vzdát.

Co už máte? Psa nebo křečky?

tolik653

11.8.2016 19:26
tolik653

XXX.XXX.18.219

Křečky... A bohužel jsme velmi zatížení na jezevčíky.

11.8.2016 19:37
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

tolik653 napsal(a):
Křečky... A bohužel jsme velmi zatížení na jezevčíky.

Tak křečky nerozmnožovat a počkat s pořízením jezevčíka.

11.8.2016 19:37
koňadra

XXX.XXX.137.94

Já bych se toho tak nebála. Mám partu různých psů se silným loveckým pudem, když jsem přinesla domů papouška, myslela jsem, že ztrhnou klec, rozbíjí ji a papouška roztrhají. Stačilo důsledně potlačovat jakýkoliv zájem a dnes si klece nevšimnou. Ovšem kdyby pták lital po bytě, to by špatně dopadlo. Věřím, že pořízením jezevčíka od štěněte se dá hodně zvládnout.

11.8.2016 20:40
conie

XXX.XXX.206.202

Máme pinče se silným loveckým pudem na hlodavce, ale i na vše, co se hýbe. Bez problémů žijí s kočkami, slepicemi, přijali i malou hrdličku, která létala volně po domě. Myslí, že vše jde zvládnout výchovou, zvláště, když bude mít štěně od malička. Asi bych se moc nesnažila jezevčíka s křečky kamarádit, ale učila štěně od začátku, že si jich nesmí všímat a že nesmí lézt nikam nahoru do jejich blízkosti.

11.8.2016 20:46
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Vzhledem k životnosti křečka bych to nehrotila(i když si myslím, že pes by to zvládnul) a s jezevčíkem bych počkala na jejich dožití.

11.8.2016 21:31

Já bych se toho nebála vůbec.pes si zvykne že tam jsou a zajímat ho nebudou. Mám psa kterého lovecky využívám a máme kočku, papoušky apod. dobře ví že jim nic udělat nesmí. Měla sem i bígla, zakousl venku vše co se hýbalo a k němu jsem chovala myšky a potkany, doma ho vůbec nezajímali.

11.8.2016 23:21

lesnížínka napsal(a):
Vzhledem k životnosti křečka bych to nehrotila(i když si myslím, že pes by to zvládnul) a s jezevčíkem bych počkala na jejich dožití.

Presne jak pisete.

Ovsem otazkou je, proc tak najednou resite ke kreckovi i jezevcika?
...deti chteji pejska?

12.8.2016 16:19
Ebi

XXX.XXX.104.1

Já osobně bych je určitě neseznamovala, možná jiné plemeno by to zvládlo, ale pochybuji že jezevčíci /zvláště pokud mají lovecké zkoušky/ by se s křečky skamarádili.

12.8.2016 17:13
hunter

XXX.XXX.68.92

Moudřejší budete až pes projde pubertou. V pubertě bude zkoušet hranice a není vyloučeno, že půjde i po křečcích, i když jako štěně je bude tolerovat/ignorovat. Psa seznámit, ale zase zbytečně ho nedráždit. Hodně bude záležet i na temperamentu.
Z pravidla se psy naučí ovládat, když jim dáte jasné hranice, ale výjimky, které nestrpí ve svém okolí "škodnou", se samozřejmě mohou objevit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík