Protočené prsty na tlapce

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.8.2016 18:45
wejka

XXX.XXX.57.129

Dobrý den, dlouho jsem tu nepsala, protoze tak nejak nebyl duvod, psi jsou ok, útulak krasne prospiva a oba jsou zlatí :) jen jsem si nedavno vsimla u fenky, ze na zadnich tlapkach se ji protaci prsty kdyz stoji.viz foto.. Krmena imagine, nyni TOTW a barf cca rok, jednou meli kuru 3mesicni hydrol.kolagenem, je to krizenec staff a jezevcika,2 roky,16kg, vykastrovana, bez jakykoliv problemu..beha, skace, denodenni prochazky.prsty napohmat neboli.ted otazka zni co s tim?ortoped?diky mam trochu strach aby to v budoucnu nedelalo neplechu..

23.8.2016 19:08
dadu

XXX.XXX.137.189

Přijde mi, že má dost dlouhé drápky, o které se ten prst opírá a pak se ohýbá.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.8.2016 19:10

wejka napsal(a):
Dobrý den, dlouho jsem tu nepsala, protoze tak nejak nebyl duvod, psi jsou ok, útulak krasne prospiva a oba jsou zlatí :) jen jsem si nedavno vsimla u fenky, ze na zadnich tlapkach se ji protaci prsty kdyz stoji.viz foto.. Krmena imagine, nyni TOTW a barf cca rok, jednou meli kuru 3mesicni hydrol.kolagenem, je to krizenec staff a jezevcika,2 roky,16kg, vykastrovana, bez jakykoliv problemu..beha, skace, denodenni prochazky.prsty napohmat neboli.ted otazka zni co s tim?ortoped?diky mam trochu strach aby to v budoucnu nedelalo neplechu..

Ostříhat ty orlí spáry.

23.8.2016 19:13
wejka

XXX.XXX.57.129

Na to jsem se ptala naposled veterinarky, problem je, ze si je doma nenecha ostrihat, vet koukla a rekla, ze se ji zdaji dobre, ze vypada ze ma dlouhe luzko...no a za mesic jsem si vsimla ze se ji vzadu protaci..takze asi prvni co proste ostrihat drapy a chvili pockat?nebo uz muze byt zdeformovany?

23.8.2016 19:21
scylla

XXX.XXX.150.32

wejka napsal(a):
Na to jsem se ptala naposled veterinarky, problem je, ze si je doma nenecha ostrihat, vet koukla a rekla, ze se ji zdaji dobre, ze vypada ze ma dlouhe luzko...no a za mesic jsem si vsimla ze se ji vzadu protaci..takze asi prvni co proste ostrihat drapy a chvili pockat?nebo uz muze byt zdeformovany?

Ostříhat jen špičky, za dva týdny zase a tak dále, lůžko postupně ustoupí a budete moct stříhat větší kousky. Pro začátek opatrně. Místo stříhání se také nechá opilovat, dají se koupit v zooprodejnách pilníky.

23.8.2016 20:42

Správně ostříhané drápy jsou ty, které se nedotýkají země, když pes stojí a pes "neklape", když jde.

23.8.2016 20:57
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Ano, ostříhat určitě drápky, to pravděpodobně problém vyřeší. Sousedovic bullka(nevím přesně plemeno) měla drápky tak dlouhé, že packy šíleně kdejak vytáčela a kníkala. Až jsem upozornila majitelku(stará paní, pes je syna, který se na něj vykašlal) tak mi její packy postupně protáhnula plotem a jí jí je ostříhala. Koukala jsem onehdá, že už to má zase

24.8.2016 00:03
Chingis

XXX.XXX.95.243

scylla napsal(a):
Ostříhat jen špičky, za dva týdny zase a tak dále, lůžko postupně ustoupí a budete moct stříhat větší kousky. Pro začátek opatrně. Místo stříhání se také nechá opilovat, dají se koupit v zooprodejnách pilníky.

To máte nějak vyzkoušené, že lůžko ustoupí? Mě se to teda ještě nepovedlo. Ať sříhám nebo ne, to lůžko je furt tak nějak stejně.

24.8.2016 08:46

Chingis napsal(a):
To máte nějak vyzkoušené, že lůžko ustoupí? Mě se to teda ještě nepovedlo. Ať sříhám nebo ne, to lůžko je furt tak nějak stejně.

Ano, ustoupí.

24.8.2016 16:59
Chingis

XXX.XXX.95.243

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ano, ustoupí.

A jak často stříháte? Každý týden/dva týdny? Já právě zastřihávám jen v létě, protože jak tu prší tak je všechno měkký a drápy se neobrousí. Ale Čert má na pravé přední dva drápy, které i když zastřihnu jen uplnou špičku tak začnou krvácet. Přitom mi právě přijde že je má strašně dlouhý. Asi nevím jak na to. V zimě, když se obrousí samovolně, tak je má kratší.

24.8.2016 23:40

Chingis napsal(a):
A jak často stříháte? Každý týden/dva týdny? Já právě zastřihávám jen v létě, protože jak tu prší tak je všechno měkký a drápy se neobrousí. Ale Čert má na pravé přední dva drápy, které i když zastřihnu jen uplnou špičku tak začnou krvácet. Přitom mi právě přijde že je má strašně dlouhý. Asi nevím jak na to. V zimě, když se obrousí samovolně, tak je má kratší.

Každých cca 14dní, stříhá se proti směru růstu.

27.8.2016 16:11
nexxi

XXX.XXX.228.56

Už jsem to psala na jiném vlákně - pokud máte psa s dlouhým lůžkem - je velmi jednoduché, levné, ale lehce pracné řešení. skočte k místní nehtářce a kupte si papírový pilník na umělé nehty, ty z drogerky sou na nic.. a hold každý den pomalu pilujte a sledujte. klidně si u toho vemte čelovku, dyt vás nikdo nevidí ;) pozor na propilování polštářku hranou pilníku a pozor taky na to, že rychlým pilováním se dráp zahřívá. ale výsledek je zaručen, ublížit nemůžete.. vemte si to jako zábavu třeba k telce.

27.8.2016 16:16

Já musím říct, že současným psům zhruba od roku drápy stříhat nemusím, obrousí si je sami, nevím zda je to třeba o tom, že jsou těžší?...

27.8.2016 16:21
nexxi

XXX.XXX.228.56

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já musím říct, že současným psům zhruba od roku drápy stříhat nemusím, obrousí si je sami, nevím zda je to třeba o tom, že jsou těžší?...

A jakou mají barvu drápků? my máme černé, tmavý pigment po celém těle.. a tlapkáme pořád, přes zimu zapřahám a pokouším se běžet:D fena většinu času venku táhne na postroji a stejně přední pořád stříháme.

27.8.2016 16:28

nexxi napsal(a):
A jakou mají barvu drápků? my máme černé, tmavý pigment po celém těle.. a tlapkáme pořád, přes zimu zapřahám a pokouším se běžet:D fena většinu času venku táhne na postroji a stejně přední pořád stříháme.

My máme bílé (průhledné), moji pesani měli shodou okolností všichni bílé drápy...když nebudu počítat nějaký ten štěněcí věk, tak jsem defakto stříhala jen chrťáka a i toho tak jednou za dva-tři měsíce...a i tak to byly jen "špičky"...

27.8.2016 16:33
scylla

XXX.XXX.150.32

Chingis napsal(a):

Máme.

Přidejte reakci

Přidat smajlík