Nový přírůstek a výchova

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.8.2016 09:50
Granulka

XXX.XXX.115.30

Je to dotaz na ty z vás, kteří máte dva (a více) pejsků.
Jak to u vás probíhalo, když jste si ke svému dospělému pejskovi pořídili druhého (štěně)? Snesli se hned nebo byly nějaké problémy?
Jak jste to měli v porovnání s prvním psem s učením čistoty a obecně s výchovou? Učil se třeba druhý pejsek rychleji díky tomu, že to okoukal od dospěláka?

Jen mě to tak zajímá a spíš vaše zkušenosti, poznatky nebo i příhody. Pořizujeme druhého pejska a abych si zkrátila to čekání, tak se jen tak ptám. :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.8.2016 10:03
Uživatel s deaktivovaným účtem

"Jak to u vás probíhalo, když jste si ke svému dospělému pejskovi pořídili druhého (štěně)? Snesli se hned nebo byly nějaké problémy? "
Starší pes byl tak rád, že jsme doma, že si štěněte ani nevšiml. Samozřejmě seznámení mimo domácí území. A pak ho vzal jako samozřejmost se vztahem až otcovským...ale je to mimořádně pohodový a moudrý pes ...problémy přišly až s pubertou mladšího

"Jak jste to měli v porovnání s prvním psem s učením čistoty a obecně s výchovou? Učil se třeba druhý pejsek rychleji díky tomu, že to okoukal od dospěláka? "
S čistotou nijak, mladý je přirozené hovado... . Ale s výchovou velmi pomohl starší jako ryze kladný vzor

31.8.2016 10:05
manbea

XXX.XXX.18.54

Doporučuji mít toho prvního co nejlépe zvládnutého, s dokonalým přivoláním a bez zlozvyků. Okoukají od sebe více než si myslíme, já mám postupně přidaných 5 psů a ač ta první, ke které postupně přibývali již dávno není mezi námi, vidím její chování a návyky i v těch dalších, kteří ji už nezažili. Samozřejmě ten první pes musí mít u štěněte autoritu, v opačném případě se z prvního psa stane skvělá živá hračka určená k demolici . Štěně odkoukává a učí se od svého vzoru, přivolání, denní režim apod. to jde samo. Čistota je ryze individuální, té se budete muset důsledně věnovat tak jako tak, bez ohledu na původního psa, stejně tak chůzi na vodítku a navazování štěněte na sebe.

Přidejte reakci

Přidat smajlík