fakker

XXX.XXX.104.172
Dobrý večer, již v minulosti jsem sem přidávala otázky na téma hysterie, panika, strach. Bohužel po dnešku se bojím, že si můj pejsek získal nějaký "blok", nebo já vážně nevím. Vždy, když jsem ho za něco kárala, učurnul si, ale dnes jsem přišla domů, pejsek že mě přijde přivítat jako vždy, ale počural se, poté jsem si ho zavolala k sobě do pokoje, kde jsem ho začala drbat a on se zase počural. ¨Mamka mi říkala, že v době mé nepřítomnosti (byla jsem pryč asi 3 hodiny) chodil se svěšenou hlavou a počural se v posteli (byl akorát předtím čerstvě vyčuraný a vyběhaný).
Už asi 2 měsíce bojujeme se strachem z lidí a cizích věcí, velkých psů atd. atd., někdy je lepší, překvapí, někdy ale pořád při starém.
Bude mít 11 měsíců, je to kříženec, mám ho od 8 měsíců.
Hned zítra volám na cvičák a budu zjišťovat své možnosti, ale jelikož jsem smutná a zoufalá, obracím se i sem.
Má někdo podobnou zkušenost nebo co byste mi poradili nebo na to řekli?
fakker

XXX.XXX.104.172
rapotacka11
napsal(a):
Je to pes.
Může někdy žít psí život ?
Vylítat se, vyřádit, pohrát si s psími parťáky, s dětmi ?
Není jen "doplněk" ?
Nebo jste ho dostali nesocializovaného ?
Nene, rozhodně není doplněk, chodí se mnou do stáje ke koním, řádí celý den se psy po celém areálu, s těmi co zná a už se jich nebojí si taky hraje.
fakker

XXX.XXX.104.172
Ale ano doteď je nesocializovaný, snažím se to vše dohánět, bohužel v tomhle věku už je to těžší.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Psa, který je psychicky v nepořádku, nekárejte. Špatné chování přejděte bez reakce, pokud to jde, dobré naopak maximálně odměňujte.

napsal(a):
Psa, který je psychicky v nepořádku, nekárejte. Špatné chování přejděte bez reakce, pokud to jde, dobré naopak maximálně odměňujte.
Dala jsem hlas, ale i tak to ještě jednou vypíchnu. Jednoznačně! A musíš ho ve všem vést, ukazovat mu, co má dělat a jasně odměňovat, nenechat ho nejistotě. Já bych u takového psa používala klikr, jsou to opravdu dobré "berličky".
edit: zdravotní příčina vyloučena?

Nemůže být nemocný, nachlazený z koupání apod.?