Klub chovatelů - chovná stanice

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.9.2016 11:46
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Nenašla jsem podobné téma. nevíte jak to funguje? na stránkách klubu určitého plemene jsou všechny chovné stanice ? nebo jen ty prověřené? Právě jsme tam nenašla jednu"chovatelku", dělá snad i rozhodčí na výstavách ale to co jsme zjistila tak je množitelka Tak by mě zajímalo pokud je chovka na stránkách klubu jestli je už nějak prověřená. Tahle paní má několik ras, inzerce víceméně pořád ale ve stodole snad 120 zvířat . a věřim že se to na místě bude tvářit že je vše super, pár psíků v baráku

23.9.2016 11:49
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Markéta80 napsal(a):
Nenašla jsem podobné téma. nevíte jak to funguje? na stránkách klubu určitého plemene jsou všechny chovné stanice ? nebo jen ty prověřené? Právě jsme tam nenašla jednu"chovatelku", dělá snad i rozhodčí na výstavách ale to co jsme zjistila tak je množitelka Tak by mě zajímalo pokud je chovka na stránkách klubu jestli je už nějak prověřená. Tahle paní má několik ras, inzerce víceméně pořád ale ve stodole snad 120 zvířat . a věřim že se to na místě bude tvářit že je vše super, pár psíků v baráku

Většinou jsou tam všechny chovatelské stanice a nebo jen chovky které maji webovky popřípadě chovky které si za to uveřejnění zaplatí, záleží jak to má klub nastavené.

23.9.2016 12:02
lev

XXX.XXX.253.186

Jsou i chovatelé, kteří nechtějí mít nikde nic zveřejněného. Záleží jak to mají kluby nastavené. Někdy se o zveřejnění musí klub požádat, nebo i za to zaplatit, to je různé.

23.9.2016 12:11
Markéta80

XXX.XXX.176.2

A prověřují ty chovky nebo se tam dostane i množitel? To pak zájemce těžko odhalí Pochybuji že by mě chovatelka odvedla na místo kdy je směsice 120 psů

23.9.2016 12:25
balisek

XXX.XXX.131.211

Co si představujete pod pojmem "prověřovat"? Pokud dodržujete chovatelský řád, můžete mít psů třeba pět set.

23.9.2016 12:26
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Markéta80 napsal(a):
A prověřují ty chovky nebo se tam dostane i množitel? To pak zájemce těžko odhalí Pochybuji že by mě chovatelka odvedla na místo kdy je směsice 120 psů

Chovatelský klub není FBI aby prověřovala a lustrovala každého chovatele..dnes je moda aby každé kdo má víc psu či plemen byl hned množka..pokud máte něco proti dané chovatelce tak to řešte přímo přes klub, KVS či místní uřad či policii finančáky...prostě páky jsou jen je potřeba tam bohužel uvést vlastní jméno na což už každej nemá koule.
PS:znám množku která má doma jednu fenu a znám chovatele který je hodné toho názvu a ma psu jak smetí 3 plemen.

23.9.2016 12:37
jahodapavel

XXX.XXX.225.3

Markéta80 napsal(a):

Nevím, proč jste si v poslední době vzaly do huby " množírny". Co je komu do toho, kolik má kdo psů? Pokud máte důkazy, že někde dochází k týrání zvířat, podejte trestní oznámení a neschovávejte se za anonymním jménem. Pokud s tím chcete něco udělat, zaměřte svou aktivitu na potencionální nabyvatele. Pokud nebude poptávka, nebude ani nabídka. A pokud se týče té " chovatelky" co vám udělala? ¨N edala vašemu mazlíkovi, který je nejlepší na světe to nejlepší hodnocení? Podukce štěńat bez PP je hrubým přestupkem, tudíž velmi silně o tom pochybuji. Ale jak už jsem psal, chce to trochu hrdinství a nappište to na ČMKU, a nevyřizujte si anonymně účty na diskuzi.

ů.

23.9.2016 12:50
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Ne nic mě neudělala ale plánujeme druhého psa a tak hledam chovnou stanici a když jsem zadala bydliště a její jméno tak mě vyskakuje facebook že je to množírna a i dost starších diskuzí na netu tak bych chtěla vědět jak to je, protože od chovatelky co má malé rasy psů ve stodole bych štěně nekoupila . Vždy se říká at si každý před koupenim psa prověří chovnou stanici, chovatele tak to dělam než pak brečet co jsme koupila a dozvěděla bych se že stačilo zadat jméno chovatelky a hned bych viděla co je zač...

23.9.2016 13:55
balisek

XXX.XXX.131.211

Děláte dobře. Přesně v tom tkví výhoda pořizování si zvířat z registrovaného chovu - v dohledatelnosti referencí.

Pokud Vám chovatelská stanice nesedí, najděte si jinou - mezi majitelem a chovatelem by měla fungovat i "vnitřní chemie".

Je pravdou, že ty nejkvalitnější CHS často často vlastní větší počet jedinců. Abyste totiž mohli odchovávat kvalitu, musíte mít do jisté míry i kvantitu - nebo veliké štestísmajlík. Částečně se to musí odrazit i na míře individuální práce a kontaktu se psy, jelikož při dvaceti zvířatech se nelze každému zvlášť věnovat tolik, jako když jich máte dva či tři.

Kdysi jsem si pořizovala chovného psa z velice prestižní zahraniční chovky. Také by se jí asi dalo říkat "velkochov" - měli cca 25 obřích psů. Štěňátko, co přicestovalo, bylo krásné, dobře živené a zaopatřené, s perfektním rodokmenem. Životním podmínkám psů se také nedalo nic vytknout (veliký pozemek, upravené luxusní psí ubykace, personál atd.). Co se však týče socializace, bylo na tom naše štěňátko o poznání hůře, než jeho předchůdce z místní CHS s jedinou fenou.

Takže pokud hledáte štěně jen na mazlíka a nejde Vám příliš o chovatelskou či vystavovatelskou stanici, orientovala bych se spíše na menší domácí chovy pro radost, než na velké CHS - byť s perfektní reputací.

23.9.2016 14:56
Markéta80

XXX.XXX.176.2

balisek napsal(a):
Děláte dobře. Přesně v tom tkví výhoda pořizování si zvířat z registrovaného chovu - v dohledatelnosti referencí.

Pokud Vám chovatelská stanice nesedí, najděte si jinou - mezi majitelem a chovatelem by měla fungovat i "vnitřní chemie".

Je pravdou, že ty nejkvalitnější CHS často často vlastní větší počet jedinců. Abyste totiž mohli odchovávat kvalitu, musíte mít do jisté míry i kvantitu - nebo veliké štestísmajlík. Částečně se to musí odrazit i na míře individuální práce a kontaktu se psy, jelikož při dvaceti zvířatech se nelze každému zvlášť věnovat tolik, jako když jich máte dva či tři.

Kdysi jsem si pořizovala chovného psa z velice prestižní zahraniční chovky. Také by se jí asi dalo říkat "velkochov" - měli cca 25 obřích psů. Štěňátko, co přicestovalo, bylo krásné, dobře živené a zaopatřené, s perfektním rodokmenem. Životním podmínkám psů se také nedalo nic vytknout (veliký pozemek, upravené luxusní psí ubykace, personál atd.). Co se však týče socializace, bylo na tom naše štěňátko o poznání hůře, než jeho předchůdce z místní CHS s jedinou fenou.

Takže pokud hledáte štěně jen na mazlíka a nejde Vám příliš o chovatelskou či vystavovatelskou stanici, orientovala bych se spíše na menší domácí chovy pro radost, než na velké CHS - byť s perfektní reputací.

No to co jsem našla je fakt síla, řeší se to už roky a prostě nic. před lety měla i dogy ted grifonky, mopse, čivavy a bostonky, vše je venku. našla jsem i videa, paní co koupila odrostlého psa a pak operace byla v televizi. nejhorší že se nic neděje a kdo nehledá může naletět , paní taky přinesla dospělého psa v náručí a rychle vše sepsat a nazdar.prý byla i poradcem chovů což už zdá se neni. budu hledat menší chovku, na tuhle jsme narazila náhodou tim že je od nás celkem blízko a ne jako ostatní přes půl republiky . V dnešní době se dá asi najít dost věcí. V televizi mluvili 3 paní a všechny mají nemocné psy, paní to řešila i s klubem a prý co řeší, měla si připlatit...

fenu jorka mam od letité chovatelky co má max 3 feny doma ted už nějakou dobu jen 2, fenky výstavně úspěšné ale vše jsem viděla. Tak můžu hledat dál, mě překvapilo že i starší inzeráty se pořád opakují .

Tak pokud někdo víte o dobré stanici grifonků prosím o odkaz na stránky

24.9.2016 10:04
Fine

XXX.XXX.129.20

jahodapavel napsal(a):
Nevím, proč jste si v poslední době vzaly do huby " množírny". Co je komu do toho, kolik má kdo psů? Pokud máte důkazy, že někde dochází k týrání zvířat, podejte trestní oznámení a neschovávejte se za anonymním jménem. Pokud s tím chcete něco udělat, zaměřte svou aktivitu na potencionální nabyvatele. Pokud nebude poptávka, nebude ani nabídka. A pokud se týče té " chovatelky" co vám udělala? ¨N edala vašemu mazlíkovi, který je nejlepší na světe to nejlepší hodnocení? Podukce štěńat bez PP je hrubým přestupkem, tudíž velmi silně o tom pochybuji. Ale jak už jsem psal, chce to trochu hrdinství a nappište to na ČMKU, a nevyřizujte si anonymně účty na diskuzi.

ů.

Nemáte náhodou také chovatelskou stanici ( množku), že jste tak nepřiměřeně vyjel?! Paní jen našla podezřelou osobu ( škoda, že klidně veřejně nenapsala jméno, aby si ostatní dali pozor).
Jo může mít kolik chce štěnat, ale ne zavřené ve stodole, nebo je nějakým způsobem týrat.
Veřejnost by měla být obeznámena, a ne před tím strkat hlavu do písku a dělat jako by nic.
Proč by se nemohla zeptat zde na diskusi?!

Markétko, chová psi bez PP?

24.9.2016 10:50
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Fine napsal(a):
Nemáte náhodou také chovatelskou stanici ( množku), že jste tak nepřiměřeně vyjel?! Paní jen našla podezřelou osobu ( škoda, že klidně veřejně nenapsala jméno, aby si ostatní dali pozor).
Jo může mít kolik chce štěnat, ale ne zavřené ve stodole, nebo je nějakým způsobem týrat.
Veřejnost by měla být obeznámena, a ne před tím strkat hlavu do písku a dělat jako by nic.

Právě že s PP a už to mam potvrzené, je to množírna už to má opět policie. před 5 lety veterina řekla že je vše ok, takže mít psy v klecích je ok . pokud by to bylo bez PP tak by mě to nepřekvapilo ale u psů s PP, poradce chovů už ale nedělá ale rozhodčí na výstavách je pořád, kryjí jí i kluby před lety měla i dogy ale přesedlala na malá plemena, asi to méně stojí. kdo tohle nezkoumá klidně naletí a koupí nemocné zvíře a chovatelka se vysměje, je jí to už fuk hlavně že dostala zaplaceno To už je fakt strach kupovat i psa s PP aby to nebylo z množírny . V roce 2011 to bylo i v chcete mě což jsme našla včera a prostě nic se neděje, paní množí další rasy- grifonky, brabantíky, mopse, čivavy, z posledního videa asi i japan chiny Je vůbec šance jí zastavit Jméno jsme psát nechtěla právě abych jí nepoškodila pokud bych nakonec zjistila že to neni pravda. Chápu konkurenční boj ale tady bohužel o pomluvy nejde

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.9.2016 12:08

ČMKU, natož kluby nejsou a ani nemůžou být organizacemi polovojenského charakteru, kde byste mohli očekávat zaručené jistoty. Zmetci se najdou všude, zákony jsou za mě příliš benevolentní a holt je dobré prověřit i PP chovku. Pokud bude člověk vybírat pečlivě, nějakou dobu před pořízením se motat kolem klubu a s vybranými chovateli bude v kontaktu, tak těžko naletí. Stačí se prostě vyvarovat rozhodnutí o pořízení psa ze dne na den, což by se nemělo dít nejen v souvislosti s výběrem ChS.

24.9.2016 12:19
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
ČMKU, natož kluby nejsou a ani nemůžou být organizacemi polovojenského charakteru, kde byste mohli očekávat zaručené jistoty. Zmetci se najdou všude, zákony jsou za mě příliš benevolentní a holt je dobré prověřit i PP chovku. Pokud bude člověk vybírat pečlivě, nějakou dobu před pořízením se motat kolem klubu a s vybranými chovateli bude v kontaktu, tak těžko naletí. Stačí se prostě vyvarovat rozhodnutí o pořízení psa ze dne na den, což by se nemělo dít nejen v souvislosti s výběrem ChS.

Proto už hledam teď s předstihem. To chápu že nemůžou hlídat ale když chodí x stížností na jednu chovatelku tak by to nějak řešit měli uvidíme jestli teď se to hned nebo opět se to zamete že je všechno vlastně v pořádku

24.9.2016 12:29
jahodapavel

XXX.XXX.225.3

Fine napsal(a):

Nemůže, protože by nemohla dělat rozhodčí. a jestli dělá má to tazatelka zveřejnit pod jménem a poslat upozornění dané organizaci. Ne to naznačovat anonymě. A jestli je podle vás týráním to, že jsou štěňata ve stodole, tak je mi vás líto. Už jsem měl s takovými ochranáři co k dočinění. jezdili po kravínech, kradli tam kočky, odváželi je ke kastrac pak prodávali. Jsou to lidé přesvědčeni, že pokud memá granulky a záchůdek je týrané. Na druhou stranu schvalují týrání, protože co jiného je kastrace, trávení hlodavců atd. Kdo dal člověku právo rozlišovat zvířata na škodnou a prospěsnou.

24.9.2016 19:16
mouse

XXX.XXX.169.221

jahodapavel napsal(a):
Nemůže, protože by nemohla dělat rozhodčí. a jestli dělá má to tazatelka zveřejnit pod jménem a poslat upozornění dané organizaci. Ne to naznačovat anonymě. A jestli je podle vás týráním to, že jsou štěňata ve stodole, tak je mi vás líto. Už jsem měl s takovými ochranáři co k dočinění. jezdili po kravínech, kradli tam kočky, odváželi je ke kastrac pak prodávali. Jsou to lidé přesvědčeni, že pokud memá granulky a záchůdek je týrané. Na druhou stranu schvalují týrání, protože co jiného je kastrace, trávení hlodavců atd. Kdo dal člověku právo rozlišovat zvířata na škodnou a prospěsnou.

Tak co myslíte, je to týrání nebo ne?

http://www.obrancizvirat.cz/mnozirna-psu-prukaz-puvodu-primo-ze-stodoly-4/.

24.9.2016 19:31
Markéta80

XXX.XXX.176.2

mouse napsal(a):

Dneska je to ve zprávách a zítra ve střepinách tak že by konečně byl nějaký posun

24.9.2016 19:47
Sam 90210

XXX.XXX.237.67

Posun ? Už to bylo kdysi ve chcete mě (rok 2011 asi),6 let se o ni ví a nic se naděje. Jo ono teď kolem ní bude HALOO, ale rok, dva uběhnou, všechno utichne, třeba se přestěhuje, ale nepřestane.

24.9.2016 19:54
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Sam 90210 napsal(a):
Posun ? Už to bylo kdysi ve chcete mě (rok 2011 asi),6 let se o ni ví a nic se naděje. Jo ono teď kolem ní bude HALOO, ale rok, dva uběhnou, všechno utichne, třeba se přestěhuje, ale nepřestane.

To si taky myslim, to video jsme viděla a právě mě překvapilo že dle kontroly vše ok? právě si myslim že je otázka času kdy to rozjede zase protože tohle podnikání jen kvete

24.9.2016 19:57
Sam 90210

XXX.XXX.237.67

Markéta80 napsal(a):
To si taky myslim, to video jsme viděla a právě mě překvapilo že dle kontroly vše ok? právě si myslim že je otázka času kdy to rozjede zase protože tohle podnikání jen kvete

Hlavně, tohle je asi ta nejprofláknutější chovka, takže i kdyby ji toto způsobilo utrum, takových chovatelů je a bude stále dost a na všechny média nepřijdou.

24.9.2016 20:08
jahodapavel

XXX.XXX.225.3

Sam 90210 napsal(a):
Hlavně, tohle je asi ta nejprofláknutější chovka, takže i kdyby ji toto způsobilo utrum, takových chovatelů je a bude stále dost a na všechny média nepřijdou.

Pokud bude zájem, potud budou prosperovat.

24.9.2016 22:13

Všechno málo, proč jí ty psy někdo neukradne. To by snad bylo lepší je uspat, než je nechat živořit v klecích. Stejně je minimálně 50% pravděpodobnost, že jsou PP falešné. V tom smyslu, že rodiče zapsaní v PP, nejsou skutečnými rodiči štěněte. V takovém množství tak zanedbaných ugtýraných psů - kdo to zkontroluje.

24.9.2016 22:18

...."A jestli je podle vás týráním to, že jsou štěňata ve stodole, tak je mi vás líto. "..... Jahodo, pouštějte si to video ze stodoly :
http://www.obrancizvirat.cz/mnozirna-psu-prukaz-puvodu-primo-ze-stodoly-4/
každý den před spaním. Možná vám dojde, že chovat společenská plemena ve stodole...jaksi týrání je.
Mně je líto těch psů...a pak taky vás.

24.9.2016 22:36
Sam 90210

XXX.XXX.237.67

No kdyby ji je odebrali, po mopsícich, čivavách, grifoncích a dalších modních plemenech by se v útulcích zaprášilo.Ale to by musela SVS postupovat jaksi jinak, tvrději.

24.9.2016 22:42

A to jí ani nevykopnou z federace rozhodčích ( něco takového snad existuje i když třeba pod jiným názvem ) ? To je chodící ostuda kynologie.

24.9.2016 23:58
jahodapavel

XXX.XXX.225.3

LIDI, LIDI JE MI VÁS LÍTO. NA ZÁKLADĚ NĚKOLIKA ZÁBĚRŮ, EVIDENTNĚ POCHÁZEJÍCÍ Z JEDNOHO FILMU, NAVÍC NATÁČENÉHO V NOCI, BYSTE HNED CHTĚLI UKAMENOVAT. PŘIPUSTÍME-LI ZÁNĚT ROHOVKY (TRAUMA OKA ) U JEDNOHO PSA A AMPUTOVANOU ZADNÍ NOHU U DRUHÉHO JSEM NENAŠEL ŽÁDNÉ ZNÁMKY TÝRÁNI. VZHLEDEM K TOMU, ŽE, JAK JE UVEDENO,2X KONTROLA NIC NEOBJEVILA, VĚRIL BYCH SPÍŠE KONTROLE, NEŽ NĚJAKÝM EKOTERORISTŮM.

25.9.2016 00:20
atamanka

XXX.XXX.111.240

Nevím proč, pane "jahodapavel", ale mám dojem, že jste buď dotyčná J.K., nebo její dobrý známý, či možná i příbuzný, a zde se jí vehementně zastáváte...

25.9.2016 00:26
Markéta80

XXX.XXX.176.2

atamanka napsal(a):
Nevím proč, pane "jahodapavel", ale mám dojem, že jste buď dotyčná J.K., nebo její dobrý známý, či možná i příbuzný, a zde se jí vehementně zastáváte...

Taky koukam co někomu přijde normální , ve Střepinách by mohyl být zajímavé záběry .

25.9.2016 08:00

atamanka napsal(a):

Nevím, jestli je jahoda známý, ale v každém případě je to d.ement, kterého bych jen tak na zkoušku zavřela na týden do p.osrané klece - no možná bych mu tam dala kýbl a mohl by skákat na mříže. Vodu na mytí bych mu tam nedala a na pití do rezatého hrnce. Možná by pak psal jinak. A ti pejsci jsou tam možná půl života.

25.9.2016 09:00

jahodapavel napsal(a):
LIDI, LIDI JE MI VÁS LÍTO. NA ZÁKLADĚ NĚKOLIKA ZÁBĚRŮ, EVIDENTNĚ POCHÁZEJÍCÍ Z JEDNOHO FILMU, NAVÍC NATÁČENÉHO V NOCI, BYSTE HNED CHTĚLI UKAMENOVAT. PŘIPUSTÍME-LI ZÁNĚT ROHOVKY (TRAUMA OKA ) U JEDNOHO PSA A AMPUTOVANOU ZADNÍ NOHU U DRUHÉHO JSEM NENAŠEL ŽÁDNÉ ZNÁMKY TÝRÁNI. VZHLEDEM K TOMU, ŽE, JAK JE UVEDENO,2X KONTROLA NIC NEOBJEVILA, VĚRIL BYCH SPÍŠE KONTROLE, NEŽ NĚJAKÝM EKOTERORISTŮM.

...chovat psy takovýmhle způsobem vám přijde normální? ...tak já se tedy hlásím k těm ekoteroristům

25.9.2016 11:40

Jahodo, pouštějte si to k snídani, obědu i večeři.
Btw - ten pejsek nemá nožku amputovanou, ale jaksi zlomenou, nebo vykloubenou pod bříškem. A to trauma na oku není u jednoho psa... Jen se dívejte, třeba vám něco dojde !

25.9.2016 13:01
manako

XXX.XXX.145.183

mouse napsal(a):

A co myslíte, je trestný čin se vloupat k někomu v noci na pozemek do stodoly ano nebo ne?

25.9.2016 13:03
Sam 90210

XXX.XXX.237.67

Proč se krucinál starat jestli to někdo natočil nebo ne To je úplně bezpředmětné. Nebo vám vadí, že na ní konečně někdo přišel ?

25.9.2016 13:05
manako

XXX.XXX.145.183

Sam 90210 napsal(a):
Proč se krucinál starat jestli to někdo natočil nebo ne To je úplně bezpředmětné. Nebo vám vadí, že na ní konečně někdo přišel ?

Nevadí, jen upozorňuji na to, že při tom také porušili zákon, když jim vadí porušování zákona.

25.9.2016 13:08
Sam 90210

XXX.XXX.237.67

Jít vše podle zákona, množila by psy v těchto podmínkách bez povšimnutí dál. Zákony v ČR jsou jaksi nahouby.

25.9.2016 13:10
manako

XXX.XXX.145.183

Sam 90210 napsal(a):
Jít vše podle zákona, množila by psy v těchto podmínkách bez povšimnutí dál. Zákony v ČR jsou jaksi nahouby.

Takže je vlastně nikdo nemusí dodržovat, když jsou na houby ?

25.9.2016 13:11
Sam 90210

XXX.XXX.237.67

manako napsal(a):
Takže je vlastně nikdo nemusí dodržovat, když jsou na houby ?

Jako tato chovatelka Určitě je dodržovala

25.9.2016 13:13
manako

XXX.XXX.145.183

Sam 90210 napsal(a):
Jako tato chovatelka Určitě je dodržovala

Tak proto to porušování i z druhé strany ? Nelíbí se jim, že někdo nedodržuje zákon, proto ho sami také porušují ?

25.9.2016 13:17
Sam 90210

XXX.XXX.237.67

Víc se s vámi nehodlám bavit pane bilusik a jednání ochránců více než schvaluji.

25.9.2016 13:35
manako

XXX.XXX.145.183

Na jedné straně vadí porušování zákonů a na druhé straně tedy ne ? Takže je vlastně může porušovat každý, kdo chce a dělat si co chce.

25.9.2016 13:45
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

manako napsal(a):
Na jedné straně vadí porušování zákonů a na druhé straně tedy ne ? Takže je vlastně může porušovat každý, kdo chce a dělat si co chce.

A ono se tak neděje?

Kdyby všichni dodržovali zákon a "dobré mravy", tak by nikdo nemusel porušit zákon, aby natočil takové záběry.

25.9.2016 13:50

manako napsal(a):

Pokud to pomůže byť jedinému týranému zvířeti, tak jsem pro porušování takového zákona všema deseti...

25.9.2016 13:53
nexxi

XXX.XXX.228.56

manako napsal(a):
A co myslíte, je trestný čin se vloupat k někomu v noci na pozemek do stodoly ano nebo ne?

Jděte už s tím do háje.

25.9.2016 14:38
jahodapavel

XXX.XXX.225.3

Jahodo, pouštějte si to k snídani, obědu i večeři.
Btw - ten pejsek nemá nožku amputovanou, ale jaksi zlomenou, nebo vykloubenou pod bříškem. A to trauma na oku není u jednoho psa... Jen se dívejte, třeba vám něco dojde !

Každý vidí co chce.

25.9.2016 14:42
jahodapavel

XXX.XXX.225.3

Sam 90210 napsal(a):

A vy si myslíte že nebude? stačí se přestěhovat o 5vesnic dál pokračovat. Pokud je zájem?

25.9.2016 15:09

"Zákaz chovu zvířat a propadnutí týraného zvířete" už od roku 1992.

Vůbec to není tak složité.

http://eagri.cz/public/web/mze/legislativa/pravni-predpisy-mze/tematicky-prehled/Legislativa-MZe_uplna-zneni_zakon-1992-246-viceoblasti.html.

25.9.2016 15:19

jahodapavel napsal(a):
Každý vidí co chce.

Ne někdo vidí, co tam je. Někdo zavírá oči.

25.9.2016 15:21

manako napsal(a):
Tak proto to porušování i z druhé strany ? Nelíbí se jim, že někdo nedodržuje zákon, proto ho sami také porušují ?

Psy vyvést a stodolu zapálit. Asi jediné učinné řešení. Když ti, co mají konat, nekonají.

25.9.2016 15:33
jahodapavel

XXX.XXX.225.3

Psy vyvést a stodolu zapálit. Asi jediné učinné řešení. Když ti, co mají konat, nekonají.

Tak a teď se modlete, aby to někdo neudělal, nebo aby na vás někdo nepodal žalobu.

v.

25.9.2016 15:39
jahodapavel

XXX.XXX.225.3

Tato diskuse je docela k popukání. stačí krátký film, naročený v noci, na kterém vidíte pár siluet a pár obtloustlých mopsů a už jste schopni vypálit stodolu.
JE MI Z VÁS OCHRÁNCŮ ZVÍŘAT NA ZVRACENÍ. TÍMTO JEN DOKAZUJETE CO JSTE ZA SEBRANKU.

25.9.2016 15:42
Sam 90210

XXX.XXX.237.67

jahodapavel napsal(a):
Tato diskuse je docela k popukání. stačí krátký film, naročený v noci, na kterém vidíte pár siluet a pár obtloustlých mopsů a už jste schopni vypálit stodolu.
JE MI Z VÁS OCHRÁNCŮ ZVÍŘAT NA ZVRACENÍ. TÍMTO JEN DOKAZUJETE CO JSTE ZA SEBRANKU.

Mě z vás také

25.9.2016 15:44
jahodapavel

XXX.XXX.225.3

Sam 90210 napsal(a):
Mě z vás také

TO JE DOBŘE, ASPOŇ VÁM BUDE CHUTNAT LÍP ŘÍZEK K VEČEŘI.

25.9.2016 15:46
Sam 90210

XXX.XXX.237.67

jahodapavel napsal(a):
TO JE DOBŘE, ASPOŇ VÁM BUDE CHUTNAT LÍP ŘÍZEK K VEČEŘI.

Mňááám, dík, už vím co uvařit

25.9.2016 17:57

Pane Jahodo, v druhé diskuzi na toto téma je uvedeno že ta osoba byla sesazena z funkce poradce chovu mopsů už před dvěma až třemi roky. Takže chovné zařízení rozhodně vpořádku nemá. Vadí mi na tom že na jedné straně se tu pranýřují lidé, kteří odchovají vrh psů bez PP a tady vy obhajujete osobu, která dokonce reprezentuje klub a má psy v tomto stavu. Řekněte mi, jak se podle vás liší od jakékoli množírny?
Člověk, který chová psy s PP je členem klubu chovatelů a tím reprezentuje nejen sebe, ale i ostatní členy klubu. Člověk, který je dokonce ve vedení klubu má jít ostatním příkladem a v případě jako je tento má být příkladně a veřejně potrestán. Tato kauza nesmírně poškodí všechny poctivé chovatele to si laskavě uvědomte.

25.9.2016 18:08
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Pane Jahodo, v druhé diskuzi na toto téma je uvedeno že ta osoba byla sesazena z funkce poradce chovu mopsů už před dvěma až třemi roky. Takže chovné zařízení rozhodně vpořádku nemá. Vadí mi na tom že na jedné straně se tu pranýřují lidé, kteří odchovají vrh psů bez PP a tady vy obhajujete osobu, která dokonce reprezentuje klub a má psy v tomto stavu. Řekněte mi, jak se podle vás liší od jakékoli množírny?
Člověk, který chová psy s PP je členem klubu chovatelů a tím reprezentuje nejen sebe, ale i ostatní členy klubu. Člověk, který je dokonce ve vedení klubu má jít ostatním příkladem a v případě jako je tento má být příkladně a veřejně potrestán. Tato kauza nesmírně poškodí všechny poctivé chovatele to si laskavě uvědomte.

No právě, jestli tohle někomu přijde v pořádku tak se ani nedivim co se děje. Přece proto že je rozhodčí, má chovku x let tak neznamená že je vše super, průser je to ale pro všechny kteří to věděli protože tohle je reklama pro kluby kde je. U grifonků na stránkách neni ale u mopsů je , navíc se to táhne tolik let. společenská plemena v klecích bez kontaktu s člověkem Už teď to bylo že se fakt muselo vybírat a ted? Vždyt byla braná že má jednu z nejlepších chovných stanic což možná bylo kdysi dávno odskáčou to i ti poctiví chovatelé, tohle bude mít dopad na všechny a hlavně se řešit proč s tim nikdo nic nedělal Ti psi nejsou ani zvyklí na lidi

25.9.2016 18:48
nexxi

XXX.XXX.228.56

Markéta80 napsal(a):
No právě, jestli tohle někomu přijde v pořádku tak se ani nedivim co se děje. Přece proto že je rozhodčí, má chovku x let tak neznamená že je vše super, průser je to ale pro všechny kteří to věděli protože tohle je reklama pro kluby kde je. U grifonků na stránkách neni ale u mopsů je , navíc se to táhne tolik let. společenská plemena v klecích bez kontaktu s člověkem Už teď to bylo že se fakt muselo vybírat a ted? Vždyt byla braná že má jednu z nejlepších chovných stanic což možná bylo kdysi dávno odskáčou to i ti poctiví chovatelé, tohle bude mít dopad na všechny a hlavně se řešit proč s tim nikdo nic nedělal Ti psi nejsou ani zvyklí na lidi

Presne. Navic minimalne mops ma dost specifickou povahu tim, ze je na svych lidech az zavisly.. nejlip to vystihuje situace, kdyz si v zime hezky vyvetrate, az vymrazite loznici. Mopsik pujde s vami a pokud neni zvykly spat pod dekou, bude tam mrznout s vami, protoze tam je prece panicek, kteryho on miluje. Na druhou stranu, pokud si vyvetram poradne s mou mixlou oharovou, tak ta zabrzdi na zaprazi loznice tlapky, natahne krk jak husa, cumackem ozkousi teplotu a pokud se ji zda nizka, tak hodi pohled "si mrzni sama" a odkraci spat do mistnosti, kde uzna teplotu za vhodnou. (Pelechu ma po byte vicero).

25.9.2016 20:04
Markéta80

XXX.XXX.176.2

nexxi napsal(a):
Presne. Navic minimalne mops ma dost specifickou povahu tim, ze je na svych lidech az zavisly.. nejlip to vystihuje situace, kdyz si v zime hezky vyvetrate, az vymrazite loznici. Mopsik pujde s vami a pokud neni zvykly spat pod dekou, bude tam mrznout s vami, protoze tam je prece panicek, kteryho on miluje. Na druhou stranu, pokud si vyvetram poradne s mou mixlou oharovou, tak ta zabrzdi na zaprazi loznice tlapky, natahne krk jak husa, cumackem ozkousi teplotu a pokud se ji zda nizka, tak hodi pohled "si mrzni sama" a odkraci spat do mistnosti, kde uzna teplotu za vhodnou. (Pelechu ma po byte vicero).

Jenže to samé grifonek, ten je prý taky nalepený na člověku . Takové štěně si pak vzít tak i povahově to bude jiné Jsem zvědavá co bude ve střepinách, docela mě zajímá jak chovatelka vystupuje když mluví se zájemcem o štěně? Vždyt i tady když se někdo zeptá jestli společenský pes může být celoročně venku tak si každý poklepe na čelo. Já vyrůstala s NO a ti fakt doma nebyli ale to se nedá srovnávat se společenskými plemeny, ti mají jiné nároky a ne je zavřít do stodoly bez kontaktu s člověkem , štěnata bez socializace, vyklepaný, prázdný pohled...ale asi dle kontroly což byla její kámoška je vše ok Hlavně že to sype prachy , sice plno nových majitelů si stěžuje že psi jsou nemocní, psychicky mimo ale vše je ok naše fena jorka taky pořád u někoho, ta vždy i kňourá když odejde jedna osoba z bytu, to jsou psy co jsou štastní u člověka, jenže tolik psů uvnitř mít nemůže. ze začátku asi to tak bylo ale proč nemít továrnu a mnohem větší zisky, sice ani neví jména štěnat, kdo by si to taky pamatoval Proto mě zajímají ty střepiny jestli na první pohled by bylo něco podezřelého. mě taky překvapil přístup chovatelky od které máme fenku, ale pozitivně, nečekala jsem takový přístup

25.9.2016 23:05
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

V TV hrůza, ale jen kecy, kecy a ? NIC...

25.9.2016 23:11

rapotacka11 napsal(a):

No teď jsem to zkoukla a čekala jsem teda větší masakr...

25.9.2016 23:13
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Snad to vidělo hodně a dají si na ní pozor. Já na to mrknu až zítra ze záznamu.

25.9.2016 23:21
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Bylo to krátký, mohli to dát do zpráv a ne vysílat v noci.
Kdyby šlo o to, aby to lidi viděli...

25.9.2016 23:26

No říct mi chovatelka "jdu pro štěně" s tím, že za ní nemůžu a mlít něco o ložnici, tak dělám otočku. Bohužel spoluvinu nesou lidé, kteří si za těchto podmínek psa vezmou.

25.9.2016 23:35
Markéta80

XXX.XXX.176.2

No říct mi chovatelka "jdu pro štěně" s tím, že za ní nemůžu a mlít něco o ložnici, tak dělám otočku. Bohužel spoluvinu nesou lidé, kteří si za těchto podmínek psa vezmou.

Bohužel lidi v tu chvíli asi nepřemýšlí a docvakne jim to pak až doma, nebo lítost a chtějí štěně zchránit

26.9.2016 04:35

rapotacka11 napsal(a):
Bylo to krátký, mohli to dát do zpráv a ne vysílat v noci.
Kdyby šlo o to, aby to lidi viděli...

Nakonec se stanou ti nebozí psíci objektem dalšího byznysu - sledovanosti televize.
A není pravda, že se s tím nedá nic dělat, zákony jsou ( i když náš zákon nezná pojem "množírna" ), jen vůle není.

26.9.2016 05:35
koňadra

XXX.XXX.128.31

Množírny jsou a budou a žádný zákon na tom nic nezmění! Kdy už to konečně všichni pochopí? Změnilo by se to jen tehdy, když lidi přestanou štěňata z množíren kupovat. Jenže jak tu množírnu poznají? Žádný množitel je nepovede do zatuchlé stodoly, ale štěňátka jim pěkně načinčá do obýváku. Že někde ve stodole živoří dalších 100 psů zájemce ani nezjistí. A nebo dojde k předání štěněte na benzině, ale to už je snad dost profláknuté, aby si víc lidí dalo pozor, že benzina = množírna.Takže je to začarovaný kruh.

26.9.2016 06:02

Použiju jen otřepané : Kde je vůle, je i cesta.
Minimálně by jí měli vyhodit ze všech klubů. Aby aspoň nemohla dělat ostudu slušným chovatelům. ( A pár vyloučených a zákazů chovu už bylo, neříkejte, že to nejde )
Obec by měla důsledně vybírat poplaty ze psů. Progresivní sazba za třetího a každého dalšího psa. ( Vysoce progresívní - nedopadlo by to na všechny slušné chovatele, poplatek si stanoví každá obec sama - Letiny by se měly stydět, že toto mají v obci ).
KVS by také mohla konat. Jde po ohlášení - neříkejte, že tu stodolu vyklidí, když se jí ohlásí - nevím jestli můžou přijít druhý den, nebo je tam povinná lhůta.
A další cesta - asi ta nejbolestivější by byla, kdyby chovatelé sundali cenu - a lidi by k ní nešli.
Ale uznávám, že je to utopie - vždyť o peníze jde až v první řadě.
Tak nakonec zbyde jen ten ekoterorizmus - a ty psy jí ukrást a stodolu ? Však víte.

26.9.2016 06:06

koňadra napsal(a):
Množírny jsou a budou a žádný zákon na tom nic nezmění! Kdy už to konečně všichni pochopí? Změnilo by se to jen tehdy, když lidi přestanou štěňata z množíren kupovat. Jenže jak tu množírnu poznají? Žádný množitel je nepovede do zatuchlé stodoly, ale štěňátka jim pěkně načinčá do obýváku. Že někde ve stodole živoří dalších 100 psů zájemce ani nezjistí. A nebo dojde k předání štěněte na benzině, ale to už je snad dost profláknuté, aby si víc lidí dalo pozor, že benzina = množírna.Takže je to začarovaný kruh.

Jak tu množírnu poznají ? Tady docela těžko, když se jedná o psy s PP. Každý nečte faunu a v noci na Střepiny nekouká. PP by měl být aspoň zárukou toho, že chov je kontrolovaný a štěně pochází ze slušných poměrů. Opakuji se, ale nechápu, že "to" mezi sebou ostatní chovatelé strpí. A ještě jí dávají na výstavách ocenění, no fuj takovému klubu !

26.9.2016 06:39

"A další cesta - asi ta nejbolestivější by byla, kdyby chovatelé sundali cenu - a lidi by k ní nešli.
Ale uznávám, že je to utopie - vždyť o peníze jde až v první řadě."

no orionko, teď jsi na to kápla...peníze jsou to klíčové slovo...až se chovatelství stane pro chovatele koníčkem (a jak víme, do koníčků investujeme) a ne obchodem a štěňata se přestanou prodávat, tak množitelé skončí a je jedno jestli s PP nebo bPP...a to bude...?

26.9.2016 07:46
jahodapavel

XXX.XXX.225.3

Ne spoluvinu, ale hlavní vinu!

26.9.2016 07:52

Rozhodně bych si nevzala psa, pokud mi není chovatel ochoten ukázat, kde psi chová.
Ale hlavní vinu nesou kluby, které jí na takové psi vydávají PP a ještě ji volí do vedení.

26.9.2016 08:27
Sam 90210

XXX.XXX.151.92

Zase na jednu stranu, se dokážu vžít do kůže chovatele (ne množitelky) a nenechám zájemce prolézt celý byt včetně ložnice, děckého pokoje, koupelny, sklepa a rači i půdy abych tam náhodou neschovávala štěňata, ale vezmu je třeba jen do obýváku, nebo kuchyně, na zahradu, prostě tam kde se psi pohybují, stejně víc než prostředí napoví chování psů. Jako vocaď pocaď. Že někdo jde pro psa, nemá právo mi prošmejdit celý barák. (což ovšem neplatí v případě těchto osob).

26.9.2016 08:39
jahodapavel

XXX.XXX.225.3

Použiju jen otřepané : Kde je vůle, je i cesta.
Minimálně by jí měli vyhodit ze všech klubů. Aby aspoň nemohla dělat ostudu slušným chovatelům. ( A pár vyloučených a zákazů chovu už bylo, neříkejte, že to nejde )
Obec by měla důsledně vybírat poplaty ze psů. Progresivní sazba za třetího a každého dalšího psa. ( Vysoce progresívní - nedopadlo by to na všechny slušné chovatele, poplatek si stanoví každá obec sama - Letiny by se měly stydět, že toto mají v obci ).
KVS by také mohla konat. Jde po ohlášení - neříkejte, že tu stodolu vyklidí, když se jí ohlásí - nevím jestli můžou přijít druhý den, nebo je tam povinná lhůta.
A další cesta - asi ta nejbolestivější by byla, kdyby chovatelé sundali cenu - a lidi by k ní nešli.
Ale uznávám, že je to utopie - vždyť o peníze jde až v první řadě.
Tak nakonec zbyde jen ten ekoterorizmus - a ty psy jí ukrást a stodolu ? Však víte.

Je vidět, že chovu rozumíte. protože snížením ceny dosáhnete pravého opaku. V německu dáte za kvalitní štěně s 2 cestami a poplatky za exportní průkaz 40 000 kč. U nás 10000Kč.

26.9.2016 08:52

Já bych ceny nesnižovala, ale jsem ochotná dát peníze pouze za kvalitu. Kvalitou myslím i jistotu že chovatel zvířata netýrá. Ať si klidně řekne peníze, ale ať to co nabízí tomu také odpovídá. Pokud je to pes bez PP nese každý kůži na trh sám, u psů s PP se na tom podílí celý klub a tady mi stále chybí odpovídající reakce.

26.9.2016 09:46
bilusik

XXX.XXX.168.4

rapotacka11 napsal(a):

Přesně, to byla nic neříkající reportáž, byly v ní použity i záběry z množáren bez PP - prasečák a záběry bezpapíráků množitelky bezpapíráků - Bártů, do toho zase jiné záběry, takže prd z toho bylo jasné co je z Kbelnice a co odjinud. Taková nic neříkající slátanina non plus ultra, do toho zapletli Čurdovou z chovatelské stanice z Vesničky u hranic, které kdysi chovku pro podvody a prohřešky vzali, tak dnes již dlouho chová na chovku co založila na manžela. Takže slátanina o množárnách bezpapíráků a papíráků dohromady. Reportérky a reportéři neví o čem točí, jsou to laici a ne chovatelé, takže podle toho i reportáž vyzněla do ztracena. Takže zase nic, ve finále to neublíží ani množitelům bezpapíráků ani množitelům papíráků. A příznejme si na rovinu v mnohých soukromích přecpaných útulcích jsou podmínky obdobné a psi také zanedbaní, hlavně, že na ně berou dotace od měst a obcí - byznys vítězí. A stále říkám, že takových velkomnožíren je daleko více na bezpapíráky - ty jsou bezejmené protože prodávaní bezpapíráci nemají PP a nedávají se na ně kupní slouvy jkoa na papíráky - tak jsou ještě více anonymní a hůře odhalitelní než množitelé s PP. Množky s PP na to mají alespoň ŽL a svou činnost daní a chodí jim tam kontroly z veterinární správy - u množáren bezpapíráků je to ještě horší a je těch množáren daleko více - ale to asi nechcete slyšet. Takže zase jen plácnutí do vody a nic...

26.9.2016 09:52
bilusik

XXX.XXX.168.4

Rozhodně bych si nevzala psa, pokud mi není chovatel ochoten ukázat, kde psi chová.
Ale hlavní vinu nesou kluby, které jí na takové psi vydávají PP a ještě ji volí do vedení.

Kluby s tím nemají co do činění, kluby nevydávají PP - PP vydává ČMKU a kontroly vrhu se dnes ve většině klubů již dělají veterinářem a toho si chovatelé platí, takže jim napíše skoro cokolic, že to mají v pořádku - takže jsou na vině i úplatní veterináři přivírající za peníze a kšeft oči. Kluby nemají na chovatele žádné zákonné páky a do nejistého soudního sporu s chovateli nepůjdou.

26.9.2016 10:59

Znovu opakuji, jestliže si za pakatel koupím psa bez PP, vím že jdu do rizika. Když dávám 20 000 za štěně s PP dávám je i za to že je z kontrolovaného chovu. Pokud nejsou toto kluby schopny zajistit, dám raději ten pakatel, vyjde to nastejno.

26.9.2016 11:26

Znovu opakuji, jestliže si za pakatel koupím psa bez PP, vím že jdu do rizika. Když dávám 20 000 za štěně s PP dávám je i za to že je z kontrolovaného chovu. Pokud nejsou toto kluby schopny zajistit, dám raději ten pakatel, vyjde to nastejno.

A co je kontrolovaný chov?

ono podle zákonů není na chovu psů po desítkách nebo třeba ve stodole nic nezákonného. Prostě se to může.

A kluby těžko můžou stanovovat něco, co nemá oporu v zákoně, jakože by si třeba odhlasovali, že nevydají průkaz původu štěňatům chovatele, který má víc než pět psů. Prostě to nejde.

26.9.2016 11:38
Sam 90210

XXX.XXX.151.92

Já si vždycky myslela, že proti množírnám s PP se dá zakročit, alespoň tak to do mě na internetu každý hučel.
no doufám, že díky tomuto humbuku přijde o nějaké zájemce, taky by si na ní mohla víc počíhat SVS a provádět více neohlášených kontrol. Jít do hloubky určitě by se toho hodně našlo,60 psů určitě nebude mít všechny naočkované, což je povinné. Psi byli evidentně bez ošetření, což je taky protizákonné a na obci za všechny taky neplatí, prostě chce to za tím jít než vymýšlet nové kraviny - omezený počet psů na chov atp. Zákonů je dost jen je vymáhat.

26.9.2016 11:41

Nemluvím o zákonech, ale o stanovách klubu a tam jde ledasco, jen musí být zájem. To není o počtech psů, ale o podmínkách za kterých jsou chováni. Tam při změně stanov klub může zasáhnout tím že člena vyloučí. Pak by v reportáží mohlo a mělo zaznít vyjádření klubů že daný chovatel byl z tohoto důvodu vyloučen z jejich klubu a oni nedoporučují nákup psů od tohoto konkrétního, bývalého člena a to jde. V tomto případě je to o to vážnější že se nejedná o řadového člena, ale člověka s mnoha funkcemi.

26.9.2016 12:35
bilusik

XXX.XXX.168.4

Kluby nic nezajišťují na to nemají kompetence - a kupující je v právním vztahu s prodávajícím od kterého štěně koupil, ne s klubem. Máte mylné představy. Klub nemá zákonné páky, nemůže provádět kontroly jako veterinární správa.

26.9.2016 12:38
bilusik

XXX.XXX.168.4

Nemluvím o zákonech, ale o stanovách klubu a tam jde ledasco, jen musí být zájem. To není o počtech psů, ale o podmínkách za kterých jsou chováni. Tam při změně stanov klub může zasáhnout tím že člena vyloučí. Pak by v reportáží mohlo a mělo zaznít vyjádření klubů že daný chovatel byl z tohoto důvodu vyloučen z jejich klubu a oni nedoporučují nákup psů od tohoto konkrétního, bývalého člena a to jde. V tomto případě je to o to vážnější že se nejedná o řadového člena, ale člověka s mnoha funkcemi.

Stanovy klubů nemohou jít proti zákonům, nejsou zákonům nadřazené - kluby jsou zájmová sdružení. A nikdo z klubu nemůže chovatele kontrolovat tak, jako třeba veterinární správa. A když jim chovatel řekne, že se nechá zkontrolovat veterinární správou a dodá klubu zprávu - tak členy klubu (zájmového sdružení) nemusí na svůj pozemek pouštět.

26.9.2016 13:02

Řada klubů má ve stanovách řadu věcí, které nemají oporu v zákonech a přesto je členové klubu respektují, budeli v podmínkách klubu kontrola členů musí to členové klubu respektovat nebo nebýt členy.

26.9.2016 13:29

Řada klubů má ve stanovách řadu věcí, které nemají oporu v zákonech a přesto je členové klubu respektují, budeli v podmínkách klubu kontrola členů musí to členové klubu respektovat nebo nebýt členy.

No taky mě něco takového napadlo...možná to nemá podporu v zákoně, ale právě proto že je to sdružení a můžou si vymyslet podmínky členství jaké chtějí...
Protože jinak já prostě nechápu k čemu je potom takový klub dobrý...max na pořádání klubových výstav...

26.9.2016 13:36
koňadra

XXX.XXX.128.31

A víte, že chovatel může chovat a NEMUSÍ být členem žádného klubu? Takoví chovatelé mají s klubem sepsánu smlouvu o poskytnutí chovatelského servisu (za vyšší peníze než členové klubu) a hotovo. Takže vyloučit člena klub může, ale jinak nic.

26.9.2016 13:39

koňadra napsal(a):
A víte, že chovatel může chovat a NEMUSÍ být členem žádného klubu? Takoví chovatelé mají s klubem sepsánu smlouvu o poskytnutí chovatelského servisu (za vyšší peníze než členové klubu) a hotovo. Takže vyloučit člena klub může, ale jinak nic.

Podmínky chovu platí pro všechny stejné (ale jako nečlen nemůžeš hlasovat). Takže pokud je pro nedodržení nějakých podmínek možno člena z klubu vyloučit, stejně tak bude možno zrušit i tu smlouvu.

26.9.2016 13:44

Podmínky chovu platí pro všechny stejné (ale jako nečlen nemůžeš hlasovat). Takže pokud je pro nedodržení nějakých podmínek možno člena z klubu vyloučit, stejně tak bude možno zrušit i tu smlouvu.

Přesně.

26.9.2016 13:55

Jenže to už je napadnutelné normálně u soudu. prostě vám nemůžou zakázat chovat psy, pokud splňujete podmínky dané zákonem a fci. stejně jako vám nemůžou zakázat já nevím pěstovat cibuli a prodávat jí, i když nejste členem klubu zahrádkářů.

26.9.2016 14:13

Hm. Ale tento chov podmínky dané zákonem nedodržuje.
Konat může klub. Min. napsat na svých stránkách, že jednání této xxx neschvaluje. Proč prostě není hned na prvních stránkách klubů a čmku varování před podobnými xxx ?
Víte jak po takových reportážích, chovatelé s pp, vypadáte ?
Obec. SVS. Spousta možností.
A nic.
Furt nic.
Něco shnilého..

26.9.2016 14:38

Jenže to už je napadnutelné normálně u soudu. prostě vám nemůžou zakázat chovat psy, pokud splňujete podmínky dané zákonem a fci. stejně jako vám nemůžou zakázat já nevím pěstovat cibuli a prodávat jí, i když nejste členem klubu zahrádkářů.

Nejde o zákaz chovu, jde o průkaz původu, chovat samozřejmě může dál. Ale kdo od ní bude psi kupovat a za jakou cenu je věc další.

26.9.2016 18:14

Nejde o zákaz chovu, jde o průkaz původu, chovat samozřejmě může dál. Ale kdo od ní bude psi kupovat a za jakou cenu je věc další.

A co se pro psy zlepší, když množitel bude dál chovat, vlastně množit, psy bez PP? PP se vystavují po splnění podmínek - dva chovní jedinci, registrovaná chovatelská stanice...

26.9.2016 19:11
bhk

XXX.XXX.210.200

Sam 90210 napsal(a):
Já si vždycky myslela, že proti množírnám s PP se dá zakročit, alespoň tak to do mě na internetu každý hučel.
no doufám, že díky tomuto humbuku přijde o nějaké zájemce, taky by si na ní mohla víc počíhat SVS a provádět více neohlášených kontrol. Jít do hloubky určitě by se toho hodně našlo,60 psů určitě nebude mít všechny naočkované, což je povinné. Psi byli evidentně bez ošetření, což je taky protizákonné a na obci za všechny taky neplatí, prostě chce to za tím jít než vymýšlet nové kraviny - omezený počet psů na chov atp. Zákonů je dost jen je vymáhat.

Omezený počet psů na chov je prominte blbost. Co by se dělo s "vysloužilci" nechci domýšlet..

26.9.2016 19:13
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Já to neviděla - nemáte někdo odkaz? Abych to nemusela hledat.

26.9.2016 20:24
jahodapavel

XXX.XXX.225.3

Konat může klub. Min. napsat na svých stránkách, že jednání této xxx neschvaluje. Proč prostě není hned na prvních stránkách klubů a čmku varování před podobnými xxx ?
A nic.
Furt nic.
Něco shnilého..

Pokud klub zakáže někomu činnost, u soudu to stejně prohraje, protože chovatelka má v ruce 2 protokoly z KVS. Klub zaplatí soudní náklady a předpokládaný ušlý zisk. ( rottweiler klub vers. p.Mudrová a p. Brníčko).

26.9.2016 20:28
jahodapavel

XXX.XXX.225.3

Díval jste se někdo, zda je CHS registrovaná, jestli tady klub nenapadáte bezdůvodně. www. cmku.cz.

26.9.2016 20:33
balisek

XXX.XXX.131.211

jahodapavel napsal(a):
Díval jste se někdo, zda je CHS registrovaná, jestli tady klub nenapadáte bezdůvodně. www. cmku.cz.

CHS registrovaná je. Nicméně máte pravdu, že pokud je nález KVS negativní a chovatelka neporušuje klubové řády, nelze jí postihovat.

26.9.2016 21:10

Protokol z 29.11.2010.
Pak je tedy vše v pořádku.
Chudák paní.
Ze kdy je ten druhý ?
Ohlášené kontroly.
A přitom policie má pravomoc vlézt tam bez ohlášení.
Ale proč.

26.9.2016 21:32
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Tak jsem to viděla - přišlo mi to jako reportáž o ničem.

Závěr rada k nezaplacení - pokud vám bude někdo bude chtít prodat psa na benzínce, abyste neviděli, kde vyrůstal, tak buďte na pozoru

26.9.2016 21:44
jahodapavel

XXX.XXX.225.3

Protokol z 29.11.2010.
Pak je tedy vše v pořádku.
Chudák paní.
Ze kdy je ten druhý ?
Ohlášené kontroly.
A přitom policie má pravomoc vlézt tam bez ohlášení.
Ale proč.

Kde jste na to přišla? Potřebuje soudní příkaz, nebo při oprávněném podezření na závažný trestní čin. ale běda jestli se neprokáže.

26.9.2016 21:48
bilusik

XXX.XXX.168.4

Nemůžete tam mít věci, které by byly v rozporu se zákonem. Nemůžete tam mít třeba, že chovatel může mít třeba jen 5 psů nebo že klub nebude uznávat závěr veterinární správy - takže chovatel může mít v podstatě kolik chce zvířat, a když kontrola z veterinární správy neshledá problém, tak klub bude člena těžko nějak trestat. S tím klub nemůže nic dělat.

26.9.2016 21:51
bilusik

XXX.XXX.168.4

Ale daná chovka z reportáže nic z podmínek klubu neporušuje a má lejstro z kontroly z veterinární správy, že má vše v pořádku, že nic neporušuje - takže nelze z klubu vyloučit a klub nemůže nijak zasahovat. Teorie je hezká věc, ale v praxi je to drobet jinak...

26.9.2016 21:53
bilusik

XXX.XXX.168.4

A nic.
Furt nic.
Něco shnilého..

Schvalovat jednání klub nemusí - může se od jednání chovatele distancovat, ale zakazovat asi nic nemůže, když veterinární správa neshledá pochybení, bezpapíráky vedle papíráků nechová, tak na základě čeho by klub něco mohl zakazovat ?

26.9.2016 21:54
Sam 90210

XXX.XXX.146.223

Super, takže ani množírnu s PP nelze nijak potrestat, to jsem to žila v hezké pohádce.

26.9.2016 21:55

jahodapavel napsal(a):
Kde jste na to přišla? Potřebuje soudní příkaz, nebo při oprávněném podezření na závažný trestní čin. ale běda jestli se neprokáže.

§ 40 273/2008 Sb.2c
Nepřišla jsem na to já, ale děkuji smajlík

26.9.2016 21:58
bilusik

XXX.XXX.168.4

Sam 90210 napsal(a):
Super, takže ani množírnu s PP nelze nijak potrestat, to jsem to žila v hezké pohádce.

Pokud neporušuje zákon a neshledá pochybení veterinární správa nebo nechová vedle papíráků třeba i bezpapíráky (to by porušení bylo) - tak klub může těžko něco zakazovat. A pokud by to klub zkoušel a skončilo by to u soudu, tak to klub prohraje a vše asi bude muset zaplatit, proto do soudního sporu kluby nepůjdou. Proto nějaké anonymní nezákonně pořízené video na věci nemůže nic změnit, když se chovatelka bude ohánět lestrem z veterinární správy, že má vše v pořádku (bezpapíráky nechová), tak s tím klub nic neudělá. Nemusí se vám to líbit, můžete s tím nesouhlasit, ale to je asi tak vše - to je realita.

26.9.2016 21:59

bilusik napsal(a):
Schvalovat jednání klub nemusí - může se od jednání chovatele distancovat, ale zakazovat asi nic nemůže, když veterinární správa neshledá pochybení, bezpapíráky vedle papíráků nechová, tak na základě čeho by klub něco mohl zakazovat ?

Biluško, o zákazu klubem jsem nic neřekla smajlík
Obec s rozš. působností může zákaz dát. Až na 5 let, pokutu..a klub a čmku, pokud jim není jedno co se tu děje, by se distancovat mohli. Tohle mezi sebou slušní přece nechtějí.
A fakt, co má kupujícího teda varovat.
Po tom co tu čtu, zásadně bezPP. No ne ? Ne, Biluško, já vím, že mě chápeš smajlík

26.9.2016 22:01
bilusik

XXX.XXX.168.4

Biluško, o zákazu klubem jsem nic neřekla smajlík
Obec s rozš. působností může zákaz dát. Až na 5 let, pokutu..a klub a čmku, pokud jim není jedno co se tu děje, by se distancovat mohli. Tohle mezi sebou slušní přece nechtějí.
A fakt, co má kupujícího teda varovat.
Po tom co tu čtu, zásadně bezPP. No ne ? Ne, Biluško, já vím, že mě chápeš smajlík

A za co by obec dávala pokutu nebo zakazovala činnost, když má podle veterinární správy vše v pořádku a nezjistilko se žádné týrání ? V praxi na ní nikdo nemůže, jen ta negativní reklama jí udělá to, že se jí bude o dost hůře prodávat - což asi bude jediným trestem co jí citelně zasáhne, když se prodejem živí. Lidé musí opravdu dopředu zjišťovat z jaké chovky si štěně vzít a velkomnožárny s více plemeny nepodporovat (v době internetu a FB to není problém si chovku prolustrovat a zjistit si recenze před koupí štěněte s PP) - když nebudou mít odbyt nebudou moci množit, ale kluby zákon jsou na ně krátký.

26.9.2016 22:05
Sam 90210

XXX.XXX.146.223

Třeba že nějakých 60 psů nemá určitě očkovaných ani přihlášených na obci ?

26.9.2016 22:06
conie

XXX.XXX.206.202

Myslím, že odlišit množárnu od solidní CHS není zas tak složité. Jen mnohdy lenost zájemců... Pokud mám ve své CHS štěňata a zájemce si chce mimi rezervovat, trvám na osobní návštěvě u nás. Chci zájemce osobně poznat a chci, aby on poznal mámu štěňat a prostředí, kde štěnda vyrůstají. A víte, že často dostanu odpověď: Kolik chcete poslat zálohu, my to k vám máme 100 - 200 km, přijedeme si až bude štěně k odběru.

26.9.2016 22:08

bilusik napsal(a):
A za co by obec dávala pokutu nebo zakazovala činnost, když má podle veterinární správy vše v pořádku a nezjistilko se žádné týrání ? V praxi na ní nikdo nemůže, jen ta negativní reklama jí udělá to, že se jí bude o dost hůře prodávat - což asi bude jediným trestem co jí citelně zasáhne, když se prodejem živí. Lidé musí opravdu dopředu zjišťovat z jaké chovky si štěně vzít a velkomnožárny s více plemeny nepodporovat (v době internetu a FB to není problém si chovku prolustrovat a zjistit si recenze před koupí štěněte s PP) - když nebudou mít odbyt nebudou moci množit, ale kluby zákon jsou na ně krátký.

Ale kdy to bylo.
Minimálně 8 let je to nějaké na hlavu.
Mně
dochází smajlíci.
Zkrátka. Něco shnilého v správě veterinární.

bilusik

XXX.XXX.168.4

Sam 90210 napsal(a):
Třeba že nějakých 60 psů nemá určitě očkovaných ani přihlášených na obci ?

Když tam chodí na kontrolu veterinární správa, tak nebude mít psy naočkované a přihlášené ? No to si v případě chovu s PP nemyslím, na to lze dostat hlavně velkomnožky bezpapíráků. Takže v tomto případě z reportáže zase asi vedle jak ta jedle...

bilusik napsal(a):
Ale daná chovka z reportáže nic z podmínek klubu neporušuje a má lejstro z kontroly z veterinární správy, že má vše v pořádku, že nic neporušuje - takže nelze z klubu vyloučit a klub nemůže nijak zasahovat. Teorie je hezká věc, ale v praxi je to drobet jinak...

Nemůže jí zakázat chov, ale klub je dobrovolné sdružení, na členství není nějaký právní nárok, takže vyloučit ji z klubu klidně může. A ona pak může dál množit, mimo klub. Jediné co by si klub neměl dovolit jsou výroky na stránkách typu "paní xy jsme vyloučili protože je to množka", to už je trestný čin pomluvy, ale upravit stanovy klubu tak aby ji mohli vyloučit, v tom jim opravdu nic nebrání.

26.9.2016 22:09
Sam 90210

XXX.XXX.146.223

Moch by mi někdo prosím vysvětlit jak se dá taková to množírna s PP vlastně vůbec potrestat ? Když by mělo být vše jak má, oproti množírnám bezpapíráku smajlík

26.9.2016 22:09
bilusik

XXX.XXX.168.4

conie napsal(a):
Myslím, že odlišit množárnu od solidní CHS není zas tak složité. Jen mnohdy lenost zájemců... Pokud mám ve své CHS štěňata a zájemce si chce mimi rezervovat, trvám na osobní návštěvě u nás. Chci zájemce osobně poznat a chci, aby on poznal mámu štěňat a prostředí, kde štěnda vyrůstají. A víte, že často dostanu odpověď: Kolik chcete poslat zálohu, my to k vám máme 100 - 200 km, přijedeme si až bude štěně k odběru.

Úplně přesně. Mám podobnou zkušenost.

26.9.2016 22:12

bilusik napsal(a):
Když tam chodí na kontrolu veterinární správa, tak nebude mít psy naočkované a přihlášené ? No to si v případě chovu s PP nemyslím, na to lze dostat hlavně velkomnožky bezpapíráků. Takže v tomto případě z reportáže zase asi vedle jak ta jedle...

Tak zrovna to přihlášení na městě asi kontrolovat nebude, to je věc vyhlášky a v každé obci je to jinak, do pravomocí SVS to nejspíš nespadá.

26.9.2016 22:12
Sam 90210

XXX.XXX.146.223

Už vidím jak je má všechny hezky v obýváčku a čipované, naočkované a hlavně jak za ně všechny platí poplatky, ta hodná paní chovatelka, co tu tak pranýřujme bez důkazů smajlík

26.9.2016 22:15
bilusik

XXX.XXX.168.4

Sam 90210 napsal(a):
Moch by mi někdo prosím vysvětlit jak se dá taková to množírna s PP vlastně vůbec potrestat ? Když by mělo být vše jak má, oproti množírnám bezpapíráku smajlík

Tak množitelka papíráků v tomto případě oproti množírnám bezpapíráků platí daně, dává kupní smlouvy, psy má přihlášené, kontroly z veterinární správy nezjistily týrání ani žádné zásadní pochybení, že psy třeba neočkuje, tak jak postihnout podle zákona když platné zákony vlatně neporušuje. Na rozdíl od množek nezpapíráků - co nedaní, psy nemají přihlášené na obci a řádně neočkují. Takže pokud má chopvatelka s PP psy přihlášené, zisk daní a má naočkováno a zvířata nejsou viditelně podvyživena a dodržuje zákonem stanovené metry kolk může mít zvířat na určiém prostoru, tak je v podstatě neprůstřelná (nebo velmi obtížně průstřelná). A klub ji určitě nijak zastavit nemůže, když ji nezastaví veterinární správa.

26.9.2016 22:16
jahodapavel

XXX.XXX.225.3

§ 40 273/2008 Sb.2c
Nepřišla jsem na to já, ale děkuji smajlík

Přehlédla jste slovo důvodné. navíc ať se snažím sebevíc na jednom snímku a pár fotografiích jsem nenašel nic co by svědčilo o týrání. Zvířata nejsou vyhublá, bázlivá, relativně v čistotě. Znám vyhlášené výcvikáře, kteří mají psy v kenelkách, ven z nich se dostanou 2x denně po 20 min., na zadních partiích mají vydřenou srst, při výcviku se používá i několika elektrických obojků najednou, samozřejmostí je používání do ostra nadroušené ostnáče. psi jsou podvyživeni protože se vše učí na hlad, nebo na systém bezpečných zón. Majitelem je reprezentant!

26.9.2016 22:18
Sam 90210

XXX.XXX.146.223

bilusik napsal(a):
Tak množitelka papíráků v tomto případě oproti množírnám bezpapíráků platí daně, dává kupní smlouvy, psy má přihlášené, kontroly z veterinární správy nezjistily týrání ani žádné zásadní pochybení, že psy třeba neočkuje, tak jak postihnout podle zákona když platné zákony vlatně neporušuje. Na rozdíl od množek nezpapíráků - co nedaní, psy nemají přihlášené na obci a řádně neočkují. Takže pokud má chopvatelka s PP psy přihlášené, zisk daní a má naočkováno a zvířata nejsou viditelně podvyživena a dodržuje zákonem stanovené metry kolk může mít zvířat na určiém prostoru, tak je v podstatě neprůstřelná (nebo velmi obtížně průstřelná). A klub ji určitě nijak zastavit nemůže, když ji nezastaví veterinární správa.

Týjo, takže takto to chodí normálně v chovatelských stanicích ? To je milé, tak ještě ať mi někdo strká pod nos že tamhle sousedovic Fifinka obskočená se sousedovic Alikem jsou největší množírnou v Evropě smajlík

26.9.2016 22:20
bilusik

XXX.XXX.168.4

Sam 90210 napsal(a):
Už vidím jak je má všechny hezky v obýváčku a čipované, naočkované a hlavně jak za ně všechny platí poplatky, ta hodná paní chovatelka, co tu tak pranýřujme bez důkazů smajlík

Našla něco z toho co popisujete veterinární správa (nebo obec ), že by neočkovala, psy neměla nezaměnitelně označené ( uz psů s PP je to zcela běžné) ? Já myslím, že kdyby něco našly, tak by to asi veterinární správa do zápisu z kontroly asi dala. To co popisujete se hodí asi na množky bezpapíráků, které na to většinou dostanou. Takže pranýřujete, ale důkazy nějak asi chybí, proto se věci mají, jak se mají a nic se asi dít nebude.

26.9.2016 22:20

bilusik napsal(a):
Pokud neporušuje zákon a neshledá pochybení veterinární správa nebo nechová vedle papíráků třeba i bezpapíráky (to by porušení bylo) - tak klub může těžko něco zakazovat. A pokud by to klub zkoušel a skončilo by to u soudu, tak to klub prohraje a vše asi bude muset zaplatit, proto do soudního sporu kluby nepůjdou. Proto nějaké anonymní nezákonně pořízené video na věci nemůže nic změnit, když se chovatelka bude ohánět lestrem z veterinární správy, že má vše v pořádku (bezpapíráky nechová), tak s tím klub nic neudělá. Nemusí se vám to líbit, můžete s tím nesouhlasit, ale to je asi tak vše - to je realita.

Ano, právě jste mne přesvědčil. Chápu už že vzhledem k tomu že průkaz původu je k ničemu, nebudu podporovat předražené množírny. Od této chvíle až budu uvažovat nad koupí nového psa tak pouze bez průkazu původu. Na výstavy nechodím a z jiných důvodů ho zjevně nepotřebuji. Jak vy odborníci, kteří v tom máte praxi výše píšete veterináři jsou úplatní, poradci chovu také a kluby bezmocné. Tak proč zbytečně vyhazovat peníze za předražený cár papíru.

26.9.2016 22:22
Sam 90210

XXX.XXX.146.223

jahodapavel napsal(a):
Přehlédla jste slovo důvodné. navíc ať se snažím sebevíc na jednom snímku a pár fotografiích jsem nenašel nic co by svědčilo o týrání. Zvířata nejsou vyhublá, bázlivá, relativně v čistotě. Znám vyhlášené výcvikáře, kteří mají psy v kenelkách, ven z nich se dostanou 2x denně po 20 min., na zadních partiích mají vydřenou srst, při výcviku se používá i několika elektrických obojků najednou, samozřejmostí je používání do ostra nadroušené ostnáče. psi jsou podvyživeni protože se vše učí na hlad, nebo na systém bezpečných zón. Majitelem je reprezentant!

Takže vám přijde úplně normálni mít hafo psů imrvére zavřené v kotcích, s přeráženou nohou, nemocnýma očima a jen rodí a rodí, o nějaké kondici nelze mluvit, navíc malá společenská plemena bez pořádného lidského kontaktu, vám bych nesvěřila ani plyšáka.

26.9.2016 22:23
Sam 90210

XXX.XXX.146.223

Ano, právě jste mne přesvědčil. Chápu už že vzhledem k tomu že průkaz původu je k ničemu, nebudu podporovat předražené množírny. Od této chvíle až budu uvažovat nad koupí nového psa tak pouze bez průkazu původu. Na výstavy nechodím a z jiných důvodů ho zjevně nepotřebuji. Jak vy odborníci, kteří v tom máte praxi výše píšete veterináři jsou úplatní, poradci chovu také a kluby bezmocné. Tak proč zbytečně vyhazovat peníze za předražený cár papíru.

26.9.2016 22:23

Vlastně je to vzorová chovatelka, už jen proto že má tolik funkcí v daných klubech. Díky za odborné vysvětlení.

26.9.2016 22:24
Sam 90210

XXX.XXX.146.223

bilusik napsal(a):
Našla něco z toho co popisujete veterinární správa (nebo obec ), že by neočkovala, psy neměla nezaměnitelně označené ( uz psů s PP je to zcela běžné) ? Já myslím, že kdyby něco našly, tak by to asi veterinární správa do zápisu z kontroly asi dala. To co popisujete se hodí asi na množky bezpapíráků, které na to většinou dostanou. Takže pranýřujete, ale důkazy nějak asi chybí, proto se věci mají, jak se mají a nic se asi dít nebude.

Vy máte prosím zápis z kontroly k nahlédnutí ? Že bych si početla :).

26.9.2016 22:24
bilusik

XXX.XXX.168.4

Ale to je vaše věc co si kde koupíte kupte si třeba křížence u pumpy. Že si neuMíte vybrat psa s PP od chovatele z malochovu a věnovat tomu trochu rozumu a času. To je vcelku váš problém, že podpoříte množky bezpapíráků, to jen ukazuje na vaši neschopnost. A vcelku tu píšete jen teorertické nesmysly a teď ještě uraženecké kecy a nesmysly.

26.9.2016 22:27
bilusik

XXX.XXX.168.4

Sam 90210 napsal(a):

No asi by ho už použily v nějaké reportáži nebo na videu na FB kde také diskuze na toto téma běžela, když už tam bylo několik kontrol. To jsi vážně tak omezená, že se hloupě ptáš ? Vždyť už po ní jdou několik let a kontrolu tam má minimálně jednou do roka, tak kdyby něco zjistili, tak už by naní něco dávno měli. Takže jen logicky odvozuji, že opět nemají. A sama chovatelka to psala na jedné diskuzi na FB (je to asi 2 dny), že už u ní opět byla kontrola z veterinární správy a nic nezjistila...

26.9.2016 22:29

jahodapavel napsal(a):

Víte o trestném činu, nahlaste jej.
Působit psu bolest je zakázáno.

Pane Jahodo, máte snížený práh vnímání bolesti ?

https://www.facebook.com/obrancizvirat/videos/1220555257995305/.

26.9.2016 22:29
balisek

XXX.XXX.131.211

Sam 90210 napsal(a):

Tady je:
https://www.facebook.com/1378002612493052/photos/p.1380252092268104/1380252092268104/?type=3&theater.

26.9.2016 22:30
Sam 90210

XXX.XXX.146.223

bilusik napsal(a):
No asi by ho už použily v nějaké reportáži nebo na videu na FB kde také diskuze na toto téma běžela, když už tam bylo několik kontrol. To jsi vážně tak omezená, že se hloupě ptáš ? Vždyť už po ní jdou několik let a kontrolu tam má minimálně jednou do roka, tak kdyby něco zjistili, tak už by naní něco dávno měli. Takže jen logicky odvozuji, že opět nemají. A sama chovatelka to psala na jedné diskuzi na FB (je to asi 2 dny), že už u ní opět byla kontrola z veterinární správy a nic nezjistila...

Když jsem tak omezená, můžeš mi prosím vysvětlit jak lze takovou množírnu s PP tvé manželky potrestat ? smajlík a žádný protokol jsem neviděla, že by se třeba kontrola vždy u této chovatelky předem ohlásila aby si mohla vše načančat ?

26.9.2016 22:31
bilusik

XXX.XXX.168.4

balisek napsal(a):
Tady je:
https://www.facebook.com/1378002612493052/photos/p.1380252092268104/1380252092268104/?type=3&theater.

Přesně, tam jsem to také četl, místní teoretici a omezenci neumí hledat a nečerpají z více diskuzí. Jen tu rozvíjejí své teoretické konspirační teorie...

26.9.2016 22:33
Sam 90210

XXX.XXX.146.223

balisek napsal(a):
Tady je:

A nějaký novější z letošního roku ? Počítám, že za těch 6 let se jí chov asi rozrostl.

26.9.2016 22:34

Mops klub píše ve zpravodaji:
"Výbor pověřil 3 členy výboru (presidenta
klubu, p.Kolářovou za Welfare a p.JUDr.Plachého jako sekretáře a právníka
klubu), provedením neohlášené kontroly v chovné stanici Dog-Lome.Kontrola proběhla dne
13.10.08 v odpoledních hodinách.Ani při důkladné kontrole ve všech prostorách chovné
stanice nezjistili pověření členové závažnější pochybení chovatelky proti platným zákonným
normám a řádům ČMKU."

Pak ta zpráva z roku 2010, všecko až na nějaké papíry ok, no a letos Policie odmítla asistovat SVS u neohlášené kontroly, za pár dní na ohlášené už bylo vše v pořádku - v objektu 1 - slovy JEDEN pes.

Takže, kolik koblih bylo k svačině ?

26.9.2016 22:34
bilusik

XXX.XXX.168.4

Sam 90210 napsal(a):
Když jsem tak omezená, můžeš mi prosím vysvětlit jak lze takovou množírnu s PP tvé manželky potrestat ? smajlík a žádný protokol jsem neviděla, že by se třeba kontrola vždy u této chovatelky předem ohlásila aby si mohla vše načančat ?

Jsi ubohá a hloupá a došly ti hloupé teorie i argumenty, já s tou chovkou nemám co do činění. A nedřepím jen na ifauně, ale čtu i jinde v diskuzíách, takže mám o něco více informací než než ty.

26.9.2016 22:37
Sam 90210

XXX.XXX.146.223

bilusik napsal(a):
Jsi ubohá a hloupá a došly ti hloupé teorie i argumenty, já s tou chovkou nemám co do činění. A nedřepím jen na ifauně, ale čtu i jinde v diskuzíách, takže mám o něco více informací než než ty.

Už zas nemáš co psát tak urážíš tak honem honem, jdi si přepnou na další tvůj účet, třeba sorana, nebo manako ať máš jakože převahu :-*.

26.9.2016 22:43
bilusik

XXX.XXX.168.4

Sam 90210 napsal(a):
Už zas nemáš co psát tak urážíš tak honem honem, jdi si přepnou na další tvůj účet, třeba sorana, nebo manako ať máš jakože převahu :-*.

Ty jsi si začala a nazývala mně nějaký jejím manželem, tak se nediv, že jsem ti to vrátil (teď s nestěžuj, když jsi si začala ) a já mám co psát a už jsem to napsal výše, tak ti to ještě jednou zopakuji - pokud platí ze své činnosti daně, platí poplatky ze psů obci, má řádně naočkováno proti vzteklině, psy nemá podvyživené a veterinární správa na kontrole nezjistí týrání - tak vlastně neporšuje žádný zákon a jen těžko lze postihovat. Tak to prostě asi je a zase to jen vyšumí do ztracena. Takže kdo kupuje psa s PP musí tomu věnovat o pár minut více času (než ty) a najít si recenze a do chovky se zajet podívat třeba ještě před koupí a přečíst si na chovatele různé recenze ještě před koupí štěněte a ne až po koupi.

26.9.2016 22:47
Sam 90210

XXX.XXX.146.223

bilusik napsal(a):
Ty jsi si začala a nazývala mně nějaký jejím manželem, tak se nediv, že jsem ti to vrátil (teď s nestěžuj, když jsi si začala ) a já mám co psát a už jsem to napsal výše, tak ti to ještě jednou zopakuji - pokud platí ze své činnosti daně, platí poplatky ze psů obci, má řádně naočkováno proti vzteklině, psy nemá podvyživené a veterinární správa na kontrole nezjistí týrání - tak vlastně neporšuje žádný zákon a jen těžko lze postihovat. Tak to prostě asi je a zase to jen vyšumí do ztracena. Takže kdo kupuje psa s PP musí tomu věnovat o pár minut více času (než ty) a najít si recenze a do chovky se zajet podívat třeba ještě před koupí a přečíst si na chovatele různé recenze ještě před koupí štěněte a ne až po koupi.

A můžeš mi prosím tě odpovědět na tak strašně hloupou otázku, jak se dá taková množírna papíráku potrestat ? prosím prosím. Měla jsem totiž za to, že chov s PP je to nej a takové celé roky profláknuté hnusárny se tam netrpí a při podezření na množírnu se dá napsat stížnost na klub, tak mi to totiž každý psal celé roky :).

26.9.2016 22:48
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Ta ko z veteriny to si domlouvá sám chovatel nebo někdo určí? protože pokud sám chovatel tak je to výsměch když na fb se jí zastává veterinářka že má od ní výstavně úspěšné štěně to pak žádná kontrola být nemusí

26.9.2016 22:49
Sam 90210

XXX.XXX.146.223

bilusik napsal(a):

Jo a na tvé místě se zase nehádám kdo začal, dnes v 22:27 přesně si v příspěvku napsal, že jsem omezená, beruško

26.9.2016 22:53
bilusik

XXX.XXX.168.4

Sam 90210 napsal(a):
A můžeš mi prosím tě odpovědět na tak strašně hloupou otázku, jak se dá taková množírna papíráku potrestat ? prosím prosím. Měla jsem totiž za to, že chov s PP je to nej a takové celé roky profláknuté hnusárny se tam netrpí a při podezření na množírnu se dá napsat stížnost na klub, tak mi to totiž každý psal celé roky :).

To já nevím, jak se dá potrestat, podle platných zákonů, když dodržuje vše co jsem popsal výše (na co většinou dostanou množitele bezpapíráků - daně, očkování, poplatky obci) - si myslím, že ji těžko někdo potrestá nebo zakáže činnost. To je jediné co tu dokola tvrdím, že na ni podle zákonů nemohou a kauza vyšumí do ztracena. Nelze asi potrestat, když žádné platné zákony neporušila a veterinární správa je podle současné legislativy prakticky bezzubá.

26.9.2016 22:57
Sam 90210

XXX.XXX.146.223

bilusik napsal(a):
To já nevím, jak se dá potrestat, podle platných zákonů, když dodržuje vše co jsem popsal výše (na co většinou dostanou množitele bezpapíráků - daně, očkování, poplatky obci) - si myslím, že ji těžko někdo potrestá nebo zakáže činnost. To je jediné co tu dokola tvrdím, že na ni podle zákonů nemohou a kauza vyšumí do ztracena. Nelze asi potrestat, když žádné platné zákony neporušila a veterinární správa je podle současné legislativy prakticky bezzubá.

Tak to je paráda, nač chodit do práce když si můžu pořídit pěkně 20 mopsu, zavřít je do stodoly aby mi neničili byteček, teda spíše vilečku a můžu hezky z vesela množit ehm ehm pardon, chovat a prodávat štěňátka s PP za 20 000 a budu mít vše v pořádku.
Jen mě teda zaráží, najednou jsou množitelé bezpapíráku postižitelní a množitelé papíráku nikoliv ?

26.9.2016 23:04

Sam 90210 napsal(a):
Tak to je paráda, nač chodit do práce když si můžu pořídit pěkně 20 mopsu, zavřít je do stodoly aby mi neničili byteček, teda spíše vilečku a můžu hezky z vesela množit ehm ehm pardon, chovat a prodávat štěňátka s PP za 20 000 a budu mít vše v pořádku.
Jen mě teda zaráží, najednou jsou množitelé bezpapíráku postižitelní a množitelé papíráku nikoliv ?

Měla ses líp učit smajlík smajlík

26.9.2016 23:05
Sam 90210

XXX.XXX.146.223

Měla ses líp učit smajlík smajlík

Právě že jsem se vůbec nemusela

26.9.2016 23:07
bilusik

XXX.XXX.168.4

Sam 90210 napsal(a):

No zákon toto podnikání umožňuje, když platíš daně, psy máš přihlášené, očkuješ a podle veterinární správy netýrá, tak co chceš ode mne slyšet ? Takže píšeš hezky, ale zbytečně. Tak snad až boží súd, když světský je krátký... A množitelé bezpapíráků se uvaří sami, protože neplatí ze své činnosti daně, namají své psy nahlášené a nemají je mnohdy řádně očkované, tak na ty se vždy něco najde. Takže je asi chytřejší než množky bezpapíráků, když to vše dělá legálně a s živnosťákem a kontroly nic nenašly. Jak ji mohou podle našich zákonů podle tebe potresta, to by mně zajíalo ?

26.9.2016 23:09
bilusik

XXX.XXX.168.4

Sam 90210 napsal(a):

Proto ses nevyučila...

26.9.2016 23:11
Sam 90210

XXX.XXX.146.223

bilusik napsal(a):
No zákon toto podnikání umožňuje, když platíš daně, psy máš přihlášené, očkuješ a podle veterinární správy netýrá, tak co chceš ode mne slyšet ? Takže píšeš hezky, ale zbytečně. Tak snad až boží súd, když světský je krátký... A množitelé bezpapíráků se uvaří sami, protože neplatí ze své činnosti daně, namají své psy nahlášené a nemají je mnohdy řádně očkované, tak na ty se vždy něco najde. Takže je asi chytřejší než množky bezpapíráků, když to vše dělá legálně a s živnosťákem a kontroly nic nenašly. Jak ji mohou podle našich zákonů podle tebe potresta, to by mně zajíalo ?

Bylo mi asi milionkrát řečeno, že množku může potrestat klub a proto se v chovech s PP vyskytuji minimálně, žila jsem to v hezkém světe.

26.9.2016 23:12

Sam 90210 napsal(a):

Půl roku čekám, až Vám to budu moct vrátit ;-)

Tu pomůže leda pochodeň do jedné ruky, lopata do druhé.

26.9.2016 23:12
Sam 90210

XXX.XXX.146.223

bilusik napsal(a):
Proto ses nevyučila...

K množení papíráku bych maturitu nepotřebovala, škoda těch promarněných let trávených ve škole

26.9.2016 23:14
Sam 90210

XXX.XXX.146.223

Půl roku čekám, až Vám to budu moct vrátit ;-)

Tu pomůže leda pochodeň do jedné ruky, lopata do druhé.

Půl roku ? Vrátila jste mi to už s tím "vykastrovaný obrázkem" jestli si pamatujete, na to jsem fakt nevěděla co už odepsat

26.9.2016 23:16
bilusik

XXX.XXX.168.4

Sam 90210 napsal(a):
Bylo mi asi milionkrát řečeno, že množku může potrestat klub a proto se v chovech s PP vyskytuji minimálně, žila jsem to v hezkém světe.

Klub může trestat na základě nějakého pochybení, kdyby třeba chovala i bezpapíráky nebo zaměňovala rodiče (test paternity by nesouhlasil) nebo kdyby veterinární správa našla pochybení, apod - když nic z toho není, tak na základě čeho by ji klub mohl trestat ? Když by se s klubem chovatelka začala soudit a vyhrála spor u soudu, tak tolik peněz klub v kase nemá, aby prohraný soud a právníky zaplatil. Takže podle čeho by ji mohl podle tebe klub potrestat ? Zákon nijak nespecfikuje, kolik může mít chovatel psů, už jsem to vše psal výše, tak mi řekni na základě čeho ji může klub tretat ?

26.9.2016 23:20
Sam 90210

XXX.XXX.146.223

bilusik napsal(a):
Klub může trestat na základě nějakého pochybení, kdyby třeba chovala i bezpapíráky nebo zaměňovala rodiče (test paternity by nesouhlasil) nebo kdyby veterinární správa našla pochybení, apod - když nic z toho není, tak na základě čeho by ji klub mohl trestat ? Když by se s klubem chovatelka začala soudit a vyhrála spor u soudu, tak tolik peněz klub v kase nemá, aby prohraný soud a právníky zaplatil. Takže podle čeho by ji mohl podle tebe klub potrestat ? Zákon nijak nespecfikuje, kolik může mít chovatel psů, už jsem to vše psal výše, tak mi řekni na základě čeho ji může klub tretat ?

Říkám, jsou v tom díry smajlík Jak potom můžete chtít přesměrovat lidi na tu "správnou cestu" a odradit od koupě bezpapíráku, když je mezi registrovanými chovateli možné toto a bez postihu.

26.9.2016 23:20

Sam 90210 napsal(a):
Půl roku ? Vrátila jste mi to už s tím "vykastrovaný obrázkem" jestli si pamatujete, na to jsem fakt nevěděla co už odepsat

:D patřilo stop-týrání, tam byl jistý problém..

26.9.2016 23:24
Sam 90210

XXX.XXX.146.223

:D patřilo stop-týrání, tam byl jistý problém..

A já celou tu dobu žiji s vědomím, že to patřilo na mě a můj umělecký talent :D.

26.9.2016 23:38

Sam 90210 napsal(a):
A já celou tu dobu žiji s vědomím, že to patřilo na mě a můj umělecký talent :D.

Hluboce se omlouvám :D Kresba je skvělá, málem jsem si to spletla s Andělem od Zrzavého smajlík smajlík

K jádru pudla - tedy grifonka atd. Co se vrátit ke kořenům. Spousta lidí se vrací k životu na vsi, pořizují býčky - steaky, slepičky - polévku, mrkvičku - salát.
Vidle, cepy, palcáty - účinné dorozumívací prostředky.

26.9.2016 23:59

Hluboce se omlouvám :D Kresba je skvělá, málem jsem si to spletla s Andělem od Zrzavého smajlík smajlík

K jádru pudla - tedy grifonka atd. Co se vrátit ke kořenům. Spousta lidí se vrací k životu na vsi, pořizují býčky - steaky, slepičky - polévku, mrkvičku - salát.
Vidle, cepy, palcáty - účinné dorozumívací prostředky.

A co lopata, taky učinná? Když už jsou na ni někteří zvyklí...

27.9.2016 00:06

A co lopata, taky učinná? Když už jsou na ni někteří zvyklí...

Navrženo v 23.12, bez odezvy.

Dík, už jsem si připadala blbě :D.

27.9.2016 06:21
Sam 90210

XXX.XXX.146.223

Navrženo v 23.12, bez odezvy.

Dík, už jsem si připadala blbě :D.

Hmm, zas mě nenapadá co odepsat :D Ale i tak mám poslední slovo

27.9.2016 06:37

bilusik napsal(a):
Ale to je vaše věc co si kde koupíte kupte si třeba křížence u pumpy. Že si neuMíte vybrat psa s PP od chovatele z malochovu a věnovat tomu trochu rozumu a času. To je vcelku váš problém, že podpoříte množky bezpapíráků, to jen ukazuje na vaši neschopnost. A vcelku tu píšete jen teorertické nesmysly a teď ještě uraženecké kecy a nesmysly.

Ano naprosto s vámi souhlasím. Doteď jsem si naivně a teoreticky myslela, že když kupuji psa z PP z oceňované chovu, od mezinárodní rozhodčí, v žádném případě nepodporuji týrání zvířat. Vy jste mne přesvědčil že to není pravda. Jsem neschopná, ale díky vám a vám podobným nyní ušetřím dost peněz a navíc mne bude hřát pocit z toho že nepodporuji týrání zvířat.
Ještě jednou mnohokrát děkuji.

27.9.2016 06:43

"Klub může trestat na základě nějakého pochybení, kdyby třeba chovala i bezpapíráky nebo zaměňovala rodiče (test paternity by nesouhlasil) nebo kdyby veterinární správa našla pochybení, apod - když nic z toho není, tak na základě čeho by ji klub mohl trestat "

Klub pod FCI může vyloučit člověka, který má např těch 60 zvířat zavřených ve stodole, na základě tohoto ustanovení chovatelského řádu FCI :

"Obchodníky se psy a množiteli jsou shledávány osoby soustředící se na nákup a prodej psů za účelem ekonomického zisku, které neberou dostatečné ohledy na blaho každého jednotlivého psa. Obchodníci se psy a množitelé mají zakázáno chovat pod patronací člena nebo smluvního partnera FCI."

Pod toto ustanovení se vejde opravdu mnoho, jenom by se muselo chtít...

27.9.2016 06:53
koňadra

XXX.XXX.128.31

O čem se tady pořád hádáte? Samozřejmě, že jsou chovy s PP, které lze také zařadit do kategorie "množárna". Ale myslím, že jich je podstatně méně. Chovatelé se znají, pokud mají špatnou pověst, odrovnají se mezi sebou. Potkávají se na výstavách apod., takže informace se šíří rychle napříč republikou. Ale kdo zná nějakou paní z Horní Dolní, která má ve stodole 100 psů? Kolikrát to neví ani lidi z té vesnice. Často ani žádní zájemci pro štěňata totiž k ní nejezdí, protože ona štěňata prodává na benzince.
V obě internetu přece není problém si najít reference, jet se tam podívat (když mne někdo nepustí přes práh, už to je varování), apod. Jenže mnohdy lidé nevědí, vůbec je ani nenapadne se o to zajímat (kupodivu někteří ani nevědí nic o množárnách), a jiní jsou líní něco hledat. Vidí v inzerátu fotku a jedou.
Jediná obrana proti množárnám (jakýmkoliv) je NEKUPOVAT.

27.9.2016 07:00
balisek

XXX.XXX.131.211

To hmn: Problém je právě v příliš vágní definici. Klub ani ČMKU se nemůžete jen tak rozhodnout, že někdo "nebere dostatečné ohledy na blaho" psů, aniž by k tomu měl důkazy (protokol Státní veterinární správy nebo Policie ČR).

Třeba u FIFe koček je to snadné - klecový odchov je jednoduše zakázán a hotovo.

27.9.2016 07:25

Balisek, právě ta vágnost (nemluví o týrání ale o blahu) spolu s tím, že klub určuje podmínky chovu, dává velké možnosti.
A pozor, lehce se mi zdá, že se tady v debatě pletou dvě věci - zákaz chovu jako takový a zákaz chovu pod nějakou organizací! Chov s PP je nadstandardní a dobrovolná (?!) záležitost, kdy dobrovolně(?!) přistupuji na podmínky dané organizace... dobrovolně ve smyslu, že mi nic nebrání chovat bPP, jinak na tom pravda nic dobrovolného není...

A pro mě je problém v tom systému - chov s PP se tváří jako odborná záležitost přičemž podmínky chovu si určují kluby samy (kde máme nějakou odbornost?) a to formou domovní schůze v paneláku.
Bilusik kdesi psal o rozhodující většině...noo...u jednoho mého plemene je na stránkách uveden počet členů klubu 435, počet účastníků poslední členské schůze 29...tomu bych ale fakt většina neříkala. Možná u málopočetných plemen, kde většinu členů tvoří rozvětvená rodina či parta kamarádů z jedné vesnice, tak tam věřím, že se členské schůze ta většina i může účastnit.

27.9.2016 07:39

bilusik napsal(a):

Pořád tu melete že veterinární správa nezjistila žádné pochybení. Bodejť, když se veterinární správa předem ohlásí. Krom toho jen slepý, blbý, bezcitný nebo zkorumpovaný člověk může daná nemocná zvířata chovaná v naprosto nevhodných podmínkách shledat v pořádku, a chov jako takový taky. A jen bezcitný člověk může něco takového obhajovat. Hlavním viníkem, že se u nás mohou dít taková zvěrstva jako toto, nebo nedávná kauza koní utýraných hlady, je veterinární správa, která "neshledala zásadní pochybení". Ti lidi tam musí být hrozně okoralí... Ani se nechce věřit, že to jsou veterináři.

kvido46

27.9.2016 08:29
kvido46

XXX.XXX.149.164

Balisek, právě ta vágnost (nemluví o týrání ale o blahu) spolu s tím, že klub určuje podmínky chovu, dává velké možnosti.
A pozor, lehce se mi zdá, že se tady v debatě pletou dvě věci - zákaz chovu jako takový a zákaz chovu pod nějakou organizací! Chov s PP je nadstandardní a dobrovolná (?!) záležitost, kdy dobrovolně(?!) přistupuji na podmínky dané organizace... dobrovolně ve smyslu, že mi nic nebrání chovat bPP, jinak na tom pravda nic dobrovolného není...

A pro mě je problém v tom systému - chov s PP se tváří jako odborná záležitost přičemž podmínky chovu si určují kluby samy (kde máme nějakou odbornost?) a to formou domovní schůze v paneláku.
Bilusik kdesi psal o rozhodující většině...noo...u jednoho mého plemene je na stránkách uveden počet členů klubu 435, počet účastníků poslední členské schůze 29...tomu bych ale fakt většina neříkala. Možná u málopočetných plemen, kde většinu členů tvoří rozvětvená rodina či parta kamarádů z jedné vesnice, tak tam věřím, že se členské schůze ta většina i může účastnit.

Vždyť na schůzi je přece důležitý počet přítomných členů.Pokud má klub přes 400 členů, na schůzi je jich okolo 30, tak opravdu chod klubu vedou jen ti skalní nebo kamarádi, kteří se domluví.
A hlasování na základě plných mocí už snad spousta klubů zrušila.

27.9.2016 08:51
bilusik

XXX.XXX.168.4

Pořád tu melete že veterinární správa nezjistila žádné pochybení. Bodejť, když se veterinární správa předem ohlásí. Krom toho jen slepý, blbý, bezcitný nebo zkorumpovaný člověk může daná nemocná zvířata chovaná v naprosto nevhodných podmínkách shledat v pořádku, a chov jako takový taky. A jen bezcitný člověk může něco takového obhajovat. Hlavním viníkem, že se u nás mohou dít taková zvěrstva jako toto, nebo nedávná kauza koní utýraných hlady, je veterinární správa, která "neshledala zásadní pochybení". Ti lidi tam musí být hrozně okoralí... Ani se nechce věřit, že to jsou veterináři.

Já nic nemelu, meleš ty, já píšu jen fakta, ať se ti to bobánku líbí nebo ne, podle zákona na ní nejsou žádné páky. Takže si tu můžeš psát jaké nesmysly chceš, yale podla zákona na ní nikdo nemá, podle veterinární správy nic neporušuje, podle klubových pravidel také ne, takže znovu píšu, že kauza vyšumí do ztracena - ze zákona jí chov nelze zakázat, když se neprokázalo žádné týrání a pochybení. Vy jen píšete teorie, jak by to mělo být, ale současné zákony jsou holt jiné. A jestli jsou veterináři z vetérinární správy slepí, blbí, bezcitní nebo zkorumpovaní to nevím - zřejmě se musí řídit platnými zákony...

27.9.2016 08:53
bilusik

XXX.XXX.168.4

kvido46 napsal(a):
Vždyť na schůzi je přece důležitý počet přítomných členů.Pokud má klub přes 400 členů, na schůzi je jich okolo 30, tak opravdu chod klubu vedou jen ti skalní nebo kamarádi, kteří se domluví.
A hlasování na základě plných mocí už snad spousta klubů zrušila.

Ano, kdo chce něco změnit, musí přijet hlasovat na členskou schůzi a tam většina členů přece nepojede, protože to mají daleko, jednodušší je krafat teorie na internetu... Takže těch 30 co přijede si odhlasuje co potřebuje a těch 370 blbečků dřepí doma a jen kritizuje na internetu, kde nic nemohou změnit. Pak se nedivte, že to podle toho v klubech tak vypadá.

27.9.2016 09:00

bilusik napsal(a):
Ano, kdo chce něco změnit, musí přijet hlasovat na členskou schůzi a tam většina členů přece nepojede, protože to mají daleko, jednodušší je krafat teorie na internetu... Takže těch 30 co přijede si odhlasuje co potřebuje a těch 370 blbečků dřepí doma a jen kritizuje na internetu, kde nic nemohou změnit. Pak se nedivte, že to podle toho v klubech tak vypadá.

Tak kde máš tu většinu, která rozhoduje?
A druhá věc je, na základě čeho rozhoduje...

27.9.2016 09:04

bilusik napsal(a):
Já nic nemelu, meleš ty, já píšu jen fakta, ať se ti to bobánku líbí nebo ne, podle zákona na ní nejsou žádné páky. Takže si tu můžeš psát jaké nesmysly chceš, yale podla zákona na ní nikdo nemá, podle veterinární správy nic neporušuje, podle klubových pravidel také ne, takže znovu píšu, že kauza vyšumí do ztracena - ze zákona jí chov nelze zakázat, když se neprokázalo žádné týrání a pochybení. Vy jen píšete teorie, jak by to mělo být, ale současné zákony jsou holt jiné. A jestli jsou veterináři z vetérinární správy slepí, blbí, bezcitní nebo zkorumpovaní to nevím - zřejmě se musí řídit platnými zákony...

Bobánku - abych použila tvoji terminologii a tykání - dost těžko je vše v pořádku v chovu paní J.K. fakticky. To, že veterinární správa nekoná jak by měla je všeobecně známé i z jiných kauz. Čím to? Že by prachy? Nebo lhostejnost k osudům zvířat, okoralost? Asi mix obojího. Člověk, který nemá rád zvířata, by neměl dělat veterináře. Pak, když veterinární správa jako že neshledá žádné pochybení, není za co postiihovat. A zvířata trpí dál díky lidské lhostejnosti... Jak to můžeš, bobánku, obhajovat?

27.9.2016 09:08
bilusik

XXX.XXX.168.4

"Klub může trestat na základě nějakého pochybení, kdyby třeba chovala i bezpapíráky nebo zaměňovala rodiče (test paternity by nesouhlasil) nebo kdyby veterinární správa našla pochybení, apod - když nic z toho není, tak na základě čeho by ji klub mohl trestat "

Klub pod FCI může vyloučit člověka, který má např těch 60 zvířat zavřených ve stodole, na základě tohoto ustanovení chovatelského řádu FCI :

"Obchodníky se psy a množiteli jsou shledávány osoby soustředící se na nákup a prodej psů za účelem ekonomického zisku, které neberou dostatečné ohledy na blaho každého jednotlivého psa. Obchodníci se psy a množitelé mají zakázáno chovat pod patronací člena nebo smluvního partnera FCI."

Pod toto ustanovení se vejde opravdu mnoho, jenom by se muselo chtít...

Hezká teorie, ale v praxi je to dle zákona jinak a nikde se nepíše, že chovatel nemůže mít 40 nebo 60 psů. A toto chovatelka není obchodník se psy - jiné psy nevykupuje, své odchovy s PP prostřednictvím výkupu neprodává, bezpapíráky nechová, podvody, že by nesouhlasili rodiče v PP také ne, takže to asi nejde jí zakázat činnost podle platných zákonů a řádů ČMKU, kdyby to šlo, tak by to asi už udělali. A vše, co se jí nebude zdát podle zákona požene chovatelka třeba před soud a tam může klub i ČMKU (potažmo FCI ) prohrát. Takže jen chtít, když to nemá oporu v zákoně opravdu nestačí, není to tak jednoduché, jak si někteří představují. Nedavno zakázali chovat jiné velkochovce - CHS Balottada, ale tu dostali třeba na to, že psala zahraniční krytí, jako že kryla v zahraničí (psem co u nás nebyl uchovněn) a psa měla na dvoře a za zahraniční chovatelku si jejím jménem podepisovala krycák - a pes vlastně nemohl krýt u nás, když nebyl u nás uchovněn a jiná a jiná pochybení, tak jii klub a ČMKU za nějaká pochybení a podvody dostal a chov jí zakázali. Když veterinární správa na kontrole neshledá žádné prohřešky, tak jí nemůže klub nebo ČMKU zakázat chovat pro týrání zvířat, to by si u soudu na nich asi smsla.

27.9.2016 09:10
bilusik

XXX.XXX.168.4

Bobánku - abych použila tvoji terminologii a tykání - dost těžko je vše v pořádku v chovu paní J.K. fakticky. To, že veterinární správa nekoná jak by měla je všeobecně známé i z jiných kauz. Čím to? Že by prachy? Nebo lhostejnost k osudům zvířat, okoralost? Asi mix obojího. Člověk, který nemá rád zvířata, by neměl dělat veterináře. Pak, když veterinární správa jako že neshledá žádné pochybení, není za co postiihovat. A zvířata trpí dál díky lidské lhostejnosti... Jak to můžeš, bobánku, obhajovat?

Bobánku, já nikoho neobhajuju, jen píšu, že na ní podle platných zákonů nikdo nemůže, když má po každé kontroly z veterinární správy vše v pořádku. Jak jí chcete chov znemožnit nebo zakázat. když má papír s razítkem na to, že nic neporušuje ? Zákony jsou jaké jsou a s těmi asi veterináři nic nenadělají. To že píšu něco jiného než chcete slyšet neznamená, že bych někoho obhajoval, jen píšu, že jí těžko někdo chov zakáže ať se vám to líbí nebo ne.

27.9.2016 09:16
bilusik

XXX.XXX.168.4

Tak kde máš tu většinu, která rozhoduje?
A druhá věc je, na základě čeho rozhoduje...

Lidi co přijedou na členskou schůzi, tak rozhodují co a jak v klubu bude, ti co se na to vykašlou a sedí doma, pak jen čumí a kritizují na internetu, ti nic nezmění. Stačí většina z těch členů co se dostavili, aby si odhlasovali co potřebují.

27.9.2016 09:32

bilusik napsal(a):
Bobánku, já nikoho neobhajuju, jen píšu, že na ní podle platných zákonů nikdo nemůže, když má po každé kontroly z veterinární správy vše v pořádku. Jak jí chcete chov znemožnit nebo zakázat. když má papír s razítkem na to, že nic neporušuje ? Zákony jsou jaké jsou a s těmi asi veterináři nic nenadělají. To že píšu něco jiného než chcete slyšet neznamená, že bych někoho obhajoval, jen píšu, že jí těžko někdo chov zakáže ať se vám to líbí nebo ne.

Bobánku (asi tvoje oblíbené oslovení - říká ti tak maminka?), zákony jsou jedna věc a nemyslím si, že jsou špatné. Druhá věc je lidský faktor na veterinární správě. Tam vidím jádro problému. V tom, že veterinární správa žádné pochybení nezjistí. Kolikrát na to, aby pochybení zjistila, stačí se dívat očima a myslet mozkem.

27.9.2016 09:37

bilusik napsal(a):
Lidi co přijedou na členskou schůzi, tak rozhodují co a jak v klubu bude, ti co se na to vykašlou a sedí doma, pak jen čumí a kritizují na internetu, ti nic nezmění. Stačí většina z těch členů co se dostavili, aby si odhlasovali co potřebují.

Bilusik napsal/a v tématu Kde vlastně pořídit psa :

"To neurčuje klub - to si určují sami členové klubu na členské schůzi a odhlasují si to, a když si většiina členů klubu odhlasuje na členské schůzi, že kontrolu bude dělat veterinář a ne mnohdy zprofanovaní a nedůvěryhodní poradci chovu"

"To není systémová chyba, když si to tak rozhodne většina chovatelů - členů klubu na členské schůzi, že to tak chce, tak to tak prostě je a klub nebo vedení klubu nebo menšinová část členů to prostě nemůže nijak systémově změnit - proti většině"

tak se ptám bilusik, kde máš tu většinu členů klubu - tu většinu chovatelů, která rozhoduje na členské schůzi?!

A neboj, znám realitu i pravidla hlasování a schvalování většinou účastníků členské schůze - nikoliv chovatelů a členů klubu! a právě proto to považuji za systémovou chybu.

27.9.2016 09:39
bilusik

XXX.XXX.168.4

Bobánku (asi tvoje oblíbené oslovení - říká ti tak maminka?), zákony jsou jedna věc a nemyslím si, že jsou špatné. Druhá věc je lidský faktor na veterinární správě. Tam vidím jádro problému. V tom, že veterinární správa žádné pochybení nezjistí. Kolikrát na to, aby pochybení zjistila, stačí se dívat očima a myslet mozkem.

Tobě asi říká doma blbeč*ku, proto tě tak irituje to oslovení... ? Píšeš hezké teorie, ale jak vidíš v praxi to dopadne, asi tak, jak ´jse napsal já. Veterináři se musí řídit platnými zákony a neohou si asi dělat co chtějí, a jak chtějí a pokud by psali něco co si vycucají z prstu a není pravda, musel by rozhodovat pak jedině soud. A k soudu tuto kauzu zatíám nikdo nedohnal. Proč asi ?

27.9.2016 09:45

bilusik napsal(a):
Tobě asi říká doma blbeč*ku, proto tě tak irituje to oslovení... ? Píšeš hezké teorie, ale jak vidíš v praxi to dopadne, asi tak, jak ´jse napsal já. Veterináři se musí řídit platnými zákony a neohou si asi dělat co chtějí, a jak chtějí a pokud by psali něco co si vycucají z prstu a není pravda, musel by rozhodovat pak jedině soud. A k soudu tuto kauzu zatíám nikdo nedohnal. Proč asi ?

S člověkem, který se projevuje jako ty, je škoda času a energie diskutovat. Tak si to bobánku, bilusiku, manako, či jak si ještě zde říkáš, užij.

27.9.2016 09:48
bilusik

XXX.XXX.168.4

Bilusik napsal/a v tématu Kde vlastně pořídit psa :

"To neurčuje klub - to si určují sami členové klubu na členské schůzi a odhlasují si to, a když si většiina členů klubu odhlasuje na členské schůzi, že kontrolu bude dělat veterinář a ne mnohdy zprofanovaní a nedůvěryhodní poradci chovu"

"To není systémová chyba, když si to tak rozhodne většina chovatelů - členů klubu na členské schůzi, že to tak chce, tak to tak prostě je a klub nebo vedení klubu nebo menšinová část členů to prostě nemůže nijak systémově změnit - proti většině"

tak se ptám bilusik, kde máš tu většinu členů klubu - tu většinu chovatelů, která rozhoduje na členské schůzi?!

A neboj, znám realitu i pravidla hlasování a schvalování většinou účastníků členské schůze - nikoliv chovatelů a členů klubu! a právě proto to považuji za systémovou chybu.

V praxi to chodí, jak již jsem napsal, takže asi není dál o čem diskutovat... A jak vidíš o dění v klubech rozhodují ti co dojedou na členskou schůzi a ne ta většina co sedí doma a nikam nejede a o ničem nehlasuje. A jestli je někde systémová chyba, to nevím, ale ti co dřepí doma ji nezmění. Nevím o čem diskutuješ, když už jsem ti to napsal, že stačí členové co se dostaví na hlasování na členskou schůzi a většina z dostavených si pak rozhodne co chce a to si odhlasuje - vypichuješ tu tučně něco co už jsem ti napsal - chovatelé a členové klubu jsou účastníci členské schůze. Jestli znáš realitu, tak nevím o čem se pořád dokola dohaduješ a slovíčkaříš ?

27.9.2016 09:52
bilusik

XXX.XXX.168.4

S člověkem, který se projevuje jako ty, je škoda času a energie diskutovat. Tak si to bobánku, bilusiku, manako, či jak si ještě zde říkáš, užij.

Bobánku, balu halu dalu bile či jak si ještě říkáš diskutovat asi není o čem, napsal jsem svůj názor na vaše teorie, jak by co by mělo být a není - že podle platných zákonů je to prostě jinak, a že těžo někdo něco zakáže. Vím, že píšu věci co se vám nelíbí a co nechcete slyšet, ale na tom asi nic nezměníš.

27.9.2016 10:03

Přesně tak. Vztekejte se tady, jak chcete, ale pokud podle zákonů chovatel nic neporušuje a neporušuje ani stanovy ČMKU, nelze mu zakázat chov s PP.

27.9.2016 10:07
balisek

XXX.XXX.131.211

ČMKU podmínky pro držení psů upravuje metodickým pokynem s názvem "ŘÁD OCHRANY ZVÍŘAT PŘI CHOVU PSŮ".

Jedná se však spíše o výsměch. Minimální podlahová plocha pro malého psa do 6 kg v klecovém chovu je 0,5 m2 pro krytou ubykaci + 0,5 m2 pro výběh!

27.9.2016 10:29

balisek napsal(a):
ČMKU podmínky pro držení psů upravuje metodickým pokynem s názvem "ŘÁD OCHRANY ZVÍŘAT PŘI CHOVU PSŮ".

Jedná se však spíše o výsměch. Minimální podlahová plocha pro malého psa do 6 kg v klecovém chovu je 0,5 m2 pro krytou ubykaci + 0,5 m2 pro výběh!

Jenže ten řád takto existuje a nelze postihovat chovy, které ho dodržují.

Je to stejný jako ve velkochovech. Můžeme se dohadovat, jestli je plocha velikosti půlky áčtyřky dostatečným prostorem pro celoživotní pobyt nosnice, ale dokud je to podle zákona ok, nemůžeme zakázat velkochovům chovat nosnice v odpovídajících podmínkách.

jolyha

27.9.2016 11:56
jolyha

XXX.XXX.229.101

balisek napsal(a):
To hmn: Problém je právě v příliš vágní definici. Klub ani ČMKU se nemůžete jen tak rozhodnout, že někdo "nebere dostatečné ohledy na blaho" psů, aniž by k tomu měl důkazy (protokol Státní veterinární správy nebo Policie ČR).

Třeba u FIFe koček je to snadné - klecový odchov je jednoduše zakázán a hotovo.

Netýká se to psů, ale jak se u koček rozlišuje zda jde o chov v kleci a ne ve voliéře? Nechci rýpat, jen chci zjistit jestli je mezitím nějaký rozdíl, když už jste to nakousl. Protože znám dost chovů koček, kde jsou klasicky v bytě jeden dva kastráti a ostatní mají udělané voliéry - ať už vnitřní či venkovní. Takže v podstatě takové kotce pro kočky. To je tedy zakázané? Žije tak převážná většina chovných kocourů. Osobně neznám ani jednhoho chovatele, kterému by chovný kocour jen tak chodil po bytě - je fak, že chovatelů koček znám jen asi cca 20. OPravdu by mne zajímalo jak to je? Sorry za menší odbočku od psů.

27.9.2016 12:00
jahodapavel

XXX.XXX.225.3

Ono mít rád zvířata a mít rád zvířata je rozdíl. A ono mít rád zvířata neznamená dát vždy za pravdu pár uštěkaným pseudomilovníkům, kteří krmení obyčejnými granulemi považují z týrání.

27.9.2016 12:05

jahodapavel napsal(a):
Ono mít rád zvířata a mít rád zvířata je rozdíl. A ono mít rád zvířata neznamená dát vždy za pravdu pár uštěkaným pseudomilovníkům, kteří krmení obyčejnými granulemi považují z týrání.

Myslím, že snad každý uvažující člověk poznal, že v diskutovaném případě jde o něco jiného, než o krmení obyčejnými granulemi.

27.9.2016 12:32
balisek

XXX.XXX.131.211

jolyha napsal(a):
Netýká se to psů, ale jak se u koček rozlišuje zda jde o chov v kleci a ne ve voliéře? Nechci rýpat, jen chci zjistit jestli je mezitím nějaký rozdíl, když už jste to nakousl. Protože znám dost chovů koček, kde jsou klasicky v bytě jeden dva kastráti a ostatní mají udělané voliéry - ať už vnitřní či venkovní. Takže v podstatě takové kotce pro kočky. To je tedy zakázané? Žije tak převážná většina chovných kocourů. Osobně neznám ani jednhoho chovatele, kterému by chovný kocour jen tak chodil po bytě - je fak, že chovatelů koček znám jen asi cca 20. OPravdu by mne zajímalo jak to je? Sorry za menší odbočku od psů.

Každá kočka musí mít dle Chovatelského řádu FIFe k dispozici 6 m2 podlahové plochy se světlou výškou 1,8 m a dvěma výškovými úrovněmi. Tudíž se nemůže jednat o klec, ale o voliéru.

Srovnejte si to s řádem ČMKU, dle kterého velkému psovi 30 kg a více stačí 2 m2.

jolyha

27.9.2016 14:12
jolyha

XXX.XXX.229.101

balisek napsal(a):
Každá kočka musí mít dle Chovatelského řádu FIFe k dispozici 6 m2 podlahové plochy se světlou výškou 1,8 m a dvěma výškovými úrovněmi. Tudíž se nemůže jednat o klec, ale o voliéru.

Srovnejte si to s řádem ČMKU, dle kterého velkému psovi 30 kg a více stačí 2 m2.

Jen jsem se ptala, právě proto, že vůbec netuším jak to u koček je. Díky za odpověď.

27.9.2016 14:25
jahodapavel

XXX.XXX.225.3

Myslím, že snad každý uvažující člověk poznal, že v diskutovaném případě jde o něco jiného, než o krmení obyčejnými granulemi.

Opravdu? jak čtu tuto diskusi nabyl jsem pocit, že jde o výlevy několika přiblblých ochránců psů, kteří nerespektují argumenty a bez důkazů ( vyjma ilegálního filmu na kterém není nic vidět) kydají hnůj, je jim jedno na koho. ale bohdá přijde doba kdy budou jejich mazlíčci přidáni na seznam jatečných zvířat a někdo si na nich pochutná.

http://www.magazlin.cz/pes/.

27.9.2016 14:33
Sam 90210

XXX.XXX.146.223

jahodapavel napsal(a):
Opravdu? jak čtu tuto diskusi nabyl jsem pocit, že jde o výlevy několika přiblblých ochránců psů, kteří nerespektují argumenty a bez důkazů ( vyjma ilegálního filmu na kterém není nic vidět) kydají hnůj, je jim jedno na koho. ale bohdá přijde doba kdy budou jejich mazlíčci přidáni na seznam jatečných zvířat a někdo si na nich pochutná.

Pacienti ústavu pro duševně choré mají přístup k internetu ?

27.9.2016 14:41
jahodapavel

XXX.XXX.225.3

Sam 90210 napsal(a):
Pacienti ústavu pro duševně choré mají přístup k internetu ?

Taky jsem se divil, ale to víte dnes máme demokracii.

27.9.2016 15:38
Fine

XXX.XXX.129.20

jahodapavel napsal(a):

Ta doba nedojde nebojte, budete o hladu.. nebo aspoň na těch obyčejných granulích

27.9.2016 15:40

Http://www.ceskatelevize.cz/porady/1095970013-chcete-me/211563221300008/video/149088
tu je datum a souřadnice
https://www.facebook.com/obrancizvirat/videos/1235961429788021/
Zajímavé, že prodávala aj čivavy a KVS je nikdy neviděla.
Tak je to jasné. Všecko je vymyšlené.

27.9.2016 19:59
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Http://www.ceskatelevize.cz/porady/1095970013-chcete-me/211563221300008/video/149088
tu je datum a souřadnice
https://www.facebook.com/obrancizvirat/videos/1235961429788021/
Zajímavé, že prodávala aj čivavy a KVS je nikdy neviděla.
Tak je to jasné. Všecko je vymyšlené.

Matýsek má už nějaký pátek svůj profil na FB

https://www.facebook.com/Mat%C3%BDsek-Grifonek-z-Dog-lomekde-se-PP-chovaj%C3%AD-po-des%C3%ADtk%C3%A1ch-a-ve-stodole-161574660535107/?ref=page_internal.

27.9.2016 21:11

Sam 90210 napsal(a):
K množení papíráku bych maturitu nepotřebovala, škoda těch promarněných let trávených ve škole

Ty roky nebyly promarněné, ty byly krásnééé.

27.9.2016 21:22

Opravdu se mi nechce číst pořád dokola, jak má ta baba všechno v pořádku, jen psi nevidí a minim. jeden má zlomenou nohu. O žrádle, vodě a špíně nemluvě.
Další věc, kterou může klub udělat, je zpochybnění původu psů.60 psů ve stodole, jak se to asi množí.
Je to pár let, co se propírala Podzemská ( tuším se tak jmenovala ), zdaleka to nebyla taková prasárna, falšovala sice co se dalo, ale psy v takovém hnoji neměla. A té snad chov.st. zrušili, chov jí pozastavili atd.
Takže asi lze, jen mít tu vůli.
A tomu, že ta baba z reportáže platí za všechny psy poplatky obci a má je hlášené - tak kdo nevěří, ať tam běží. Stejně tak tomu, že má daně v pořádku.

27.9.2016 21:28

Opravdu se mi nechce číst pořád dokola, jak má ta baba všechno v pořádku, jen psi nevidí a minim. jeden má zlomenou nohu. O žrádle, vodě a špíně nemluvě.
Další věc, kterou může klub udělat, je zpochybnění původu psů.60 psů ve stodole, jak se to asi množí.
Je to pár let, co se propírala Podzemská ( tuším se tak jmenovala ), zdaleka to nebyla taková prasárna, falšovala sice co se dalo, ale psy v takovém hnoji neměla. A té snad chov.st. zrušili, chov jí pozastavili atd.
A tomu, že ta baba z reportáže platí za všechny psy poplatky obci a má je hlášené - tak kdo nevěří, ať tam běží. Stejně tak tomu, že má daně v pořádku.

Ale no tak...

zpochybnění původu? já mám čtyřicet morčat a věřte nebo ne, o původu každého z nich mám přesné záznamy, proč by to nešlo i u psů?

poplatky ze psů, vakcinace proti vzteklině a daně, to je první, na co se lidi zaměří, když chtějí někomu zatopit pod kotlem.

a špína? no, upřímně, jak jsem měla doma těch jedenáct štěňat, jak byla tak měsíční, kdyby k nim někdo vlezl ve tři ráno, taky by natočil děsnou hnojárnu, bordel a smrad.

27.9.2016 22:53

Ale no tak...

zpochybnění původu? já mám čtyřicet morčat a věřte nebo ne, o původu každého z nich mám přesné záznamy, proč by to nešlo i u psů?

poplatky ze psů, vakcinace proti vzteklině a daně, to je první, na co se lidi zaměří, když chtějí někomu zatopit pod kotlem.

a špína? no, upřímně, jak jsem měla doma těch jedenáct štěňat, jak byla tak měsíční, kdyby k nim někdo vlezl ve tři ráno, taky by natočil děsnou hnojárnu, bordel a smrad.

Za ta odchovaná štěňata - klobouk dolů. Ale hájit tu babiznu, co má za mřížema mopse, kteří opravdu, ale opravdu do takového prostředí nepatří... a brabantíci jakbysmet...
Té ženské nevěřím ani "dobrý den", natož že má rodiče štěňat v pořádku.

27.9.2016 23:02
jahodapavel

XXX.XXX.225.3

Za ta odchovaná štěňata - klobouk dolů. Ale hájit tu babiznu, co má za mřížema mopse, kteří opravdu, ale opravdu do takového prostředí nepatří... a brabantíci jakbysmet...

A vejde mops do pekáče?

28.9.2016 00:41

Bohužel kauza Bohemia Acro se táhla poměrně dlouho, a jak píšete, psi nebyli drženi v tak otřesných podmínkách. Další "chovatelkou", která obdržela zákaz chovu je Chlpíková, CHS Od Chlpíků. Taky to byla dobrá chovka, svého času chovala dalmatiny, s těmi začínala. A pak...

28.9.2016 08:22

Ale tak to není o hájení, spíš o tom, že ne všechno je jednoznačné. natočit potají video, podle kterého bude kdokoliv vypadat jako největší tyran, totiž není vůbec těžké.

a že chová mopse nebo brabantíky mimo postel? to ale není zakázané...

28.9.2016 09:06

Ale tak to není o hájení, spíš o tom, že ne všechno je jednoznačné. natočit potají video, podle kterého bude kdokoliv vypadat jako největší tyran, totiž není vůbec těžké.

a že chová mopse nebo brabantíky mimo postel? to ale není zakázané...

Ale ono ne všechno co není zakázané, je dovolené. Nebo aspoň košer.
Nikdo nepíše nic o posteli, ale "chovat" je ve stodole v kleci bez kontaktu s "chovatelem"...
Jakpak asi bere tolik paů na procházku, jak si s nimi pohraje...radši nepsat.
Co se tu leckdo narozčiluje, jak se pes půl života nedostane ze zahrady...a kolikrát za život se ti chudáci dostanou ze stodoly ? Když není ani schopná ukázat matku a sourozence ? Nikdo jí přece nechtěl lezt do intimního soukromí !
Nepíše náhodou víc štěňat na ty šampionky ? Proto zpochybňuji rodiče.

28.9.2016 11:23

Pro hexu ano řada klubů má takové nařízení které jsou vyloženě protiprávní. A DR ČMKU je pak musí řešit.někteří ve výborech klubů jsou tak opití mocí že se jich vlastní členové bojí protože nechtějí mít nepříjemnosti.

28.9.2016 11:28
bilusik

XXX.XXX.168.4

Ale ono ne všechno co není zakázané, je dovolené. Nebo aspoň košer.
Nikdo nepíše nic o posteli, ale "chovat" je ve stodole v kleci bez kontaktu s "chovatelem"...
Jakpak asi bere tolik paů na procházku, jak si s nimi pohraje...radši nepsat.
Co se tu leckdo narozčiluje, jak se pes půl života nedostane ze zahrady...a kolikrát za život se ti chudáci dostanou ze stodoly ? Když není ani schopná ukázat matku a sourozence ? Nikdo jí přece nechtěl lezt do intimního soukromí !
Nepíše náhodou víc štěňat na ty šampionky ? Proto zpochybňuji rodiče.

Rodiče můžete zpochybnit jen tak, že necháte udělat test paternity, jinak je to zase jen výkřik do tmy. A proč by podváděla s rodiči, když tam má chovné psy a feny skoro všechny stejně kvalitní - tak není důvod něco zaměňovat a něco nemít v pořádku na co by ji mohli dostat a chov zakázat, takže opět jen střílíte nesmysly od boku a jste vedle, jak ta jedle...

28.9.2016 11:29
bilusik

XXX.XXX.168.4

Ale no tak...

Přesně.

28.9.2016 19:58

Víte, já vím že rozhodně není snadné podobné lidi zastavit. Ale, když čtete zdejší diskuze, stále se zde hází veškerá zodpovědnost na kupce štěňat. Jak mají prověřit chovnou stanici a podobně. Já si zkrátka myslím, že když někdo chce za psa 20 000 a je to zvíře z registrovaného chovu má právo předpokládat že za své peníze kupuje odpovídajíci kvalitu. Ne psa ze stodoly. Stále se zde opakuje jak mají lidé nepodléhat při výběru psa citům. Ano, z mého pohledu s tím naprosto souhlasím, ale já jsem fanda pracovních plemen, tam se skutečně rozhodujete rozumem. Naopak u společenských plemen se lidé rozhodují citem. Můžete se jim vysmívat a kde co všechno, ale to jsou lidé, kteří právě dávají vydělat osobám jako je v reportáži. A já si myslím že i ti si zaslouží, aby na nich podobní lidé nevydělávali.Ta osoba by si nemohla takové ceny diktovat a mít takový odbyt, kdyby neměla funkce v klubu.
Ano, možná že má podle zákona vše vpořádku, ale pokud má takovýto chov, nemá mít klubové funkce to mi připadá jako podporování podvodníka.

29.9.2016 08:47
bilusik

XXX.XXX.168.4

Víte, já vím že rozhodně není snadné podobné lidi zastavit. Ale, když čtete zdejší diskuze, stále se zde hází veškerá zodpovědnost na kupce štěňat. Jak mají prověřit chovnou stanici a podobně. Já si zkrátka myslím, že když někdo chce za psa 20 000 a je to zvíře z registrovaného chovu má právo předpokládat že za své peníze kupuje odpovídajíci kvalitu. Ne psa ze stodoly. Stále se zde opakuje jak mají lidé nepodléhat při výběru psa citům. Ano, z mého pohledu s tím naprosto souhlasím, ale já jsem fanda pracovních plemen, tam se skutečně rozhodujete rozumem. Naopak u společenských plemen se lidé rozhodují citem. Můžete se jim vysmívat a kde co všechno, ale to jsou lidé, kteří právě dávají vydělat osobám jako je v reportáži. A já si myslím že i ti si zaslouží, aby na nich podobní lidé nevydělávali.Ta osoba by si nemohla takové ceny diktovat a mít takový odbyt, kdyby neměla funkce v klubu.
Ano, možná že má podle zákona vše vpořádku, ale pokud má takovýto chov, nemá mít klubové funkce to mi připadá jako podporování podvodníka.

...Ta osoba by si nemohla takové ceny diktovat a mít takový odbyt, kdyby neměla funkce v klubu... Tak to se opět mýlíte ta osoba si žádné neobvyklé ceny nediktuje, ceny prodávaných štěňat nemají co do činění jestli má někdo nějakou funkci v klubu - normálně prodává za obvyklé ceny, jako všichni u těchto plemen, řadoví členové klubů prodávají za stejné ceny jako ona, někteří ještě za víc. Cena je věc nabídky a poptávky - a když je o nějaké plemeno zájem je módní a dobře prodejné, tak jsou ceny prostě daleko vyšší než třeba u loveckých nebo služebních plemen. A předpokládat může kdo chce co chce, ale vždy je třeba si ověřit (v době internetu je to snadné vygooglit nějaké diskuze a recenze) od koho a z jaké chovky kupuji - ještě před koupí štěněte. Tak už přestaňte psát smyšlené teorie a nesmysly.

29.9.2016 11:10

bilusik napsal(a):
...Ta osoba by si nemohla takové ceny diktovat a mít takový odbyt, kdyby neměla funkce v klubu... Tak to se opět mýlíte ta osoba si žádné neobvyklé ceny nediktuje, ceny prodávaných štěňat nemají co do činění jestli má někdo nějakou funkci v klubu - normálně prodává za obvyklé ceny, jako všichni u těchto plemen, řadoví členové klubů prodávají za stejné ceny jako ona, někteří ještě za víc. Cena je věc nabídky a poptávky - a když je o nějaké plemeno zájem je módní a dobře prodejné, tak jsou ceny prostě daleko vyšší než třeba u loveckých nebo služebních plemen. A předpokládat může kdo chce co chce, ale vždy je třeba si ověřit (v době internetu je to snadné vygooglit nějaké diskuze a recenze) od koho a z jaké chovky kupuji - ještě před koupí štěněte. Tak už přestaňte psát smyšlené teorie a nesmysly.

Vy snad s tou ženskou ( z reportáže ) máte vztah.
Jediné v čem máte pravdu je to, že štěně je zbožím, jako každé jiné. Podléhá nabídce a poptávce. I to s PP. Hlavně, že se v jiných diskuzích hájí chovatelé, jakousi kvalitou chovu, posouváním plemene a nevím čím ještě.
A vy tu svým schvalováním zcela nepokrytě všem dáváte najevo, že psi společenských plemen s PP ze stodoly jsou úplně v pořádku a že je to jen otázka trhu, t.j. nabídky a poptávky.
Že za své velké peníze dostane kupující stejně ( možná víc ) zanedbané štěně, jako kdyby si koupil to bez PP za polovic !

29.9.2016 11:48
Sam 90210

XXX.XXX.130.36

Vy snad s tou ženskou ( z reportáže ) máte vztah.
Jediné v čem máte pravdu je to, že štěně je zbožím, jako každé jiné. Podléhá nabídce a poptávce. I to s PP. Hlavně, že se v jiných diskuzích hájí chovatelé, jakousi kvalitou chovu, posouváním plemene a nevím čím ještě.
A vy tu svým schvalováním zcela nepokrytě všem dáváte najevo, že psi společenských plemen s PP ze stodoly jsou úplně v pořádku a že je to jen otázka trhu, t.j. nabídky a poptávky.
Že za své velké peníze dostane kupující stejně ( možná víc ) zanedbané štěně, jako kdyby si koupil to bez PP za polovic !

Jsem ráda, že to tak nepřipadá jenom mi

29.9.2016 12:04

Jak tady někdo podotkl že štěně je zboží jako každé jiné! Půjdete si koupit auto za drahé peníze když autům nerozumíte nebo barák? Nepůjdete že vezmete si odborníka i právníka nebo realitního makléře kupní smlouvu důkladně proštudujete auto i barák prolezete od půdy až po sklep.A jak kupujete štěně?První věta kolik stojí a nic víc kupce nezajímá.Zlaté staré české přísloví za blbost se platí!

29.9.2016 12:51
balisek

XXX.XXX.131.211

Módní a dobře prodejná plemena vždy lákala množitele. Ti líní a šetřiví budou produkovat levná štěňata bez PP, ti chytřejší si založí prosperující CHS. Při koupi lukrativního plemene je proto opatrnost dvojnásob na místě - i když je jedná o známého chovatele.

Registrací chovatelské stanice totiž nikomu na hlavě svatozář nenaroste. V ČR je evidováno 3.845 chovatelů. Kdyby se mezi nimi nenašlo nějaké shnilé jablko, bylo by to proti přírodě. To však neznamená, že je celý organizovaný chov špatný. Jeho výhoda je minimálně v dohledatelnosti informací.

Neumím si představit, že byste cokoliv jiného v hodnotě x tisíc korun kupovali od neprověřeného člověka někde ve špinavé stodole, který Vám předá smradlavé a upatlané zboží s tím, že si ho doma přece můžete umýt!

Zkrátka pořídit si štěně z neprověřeného zdroje a navíc z podmínek, které na první pohled nejsou v pořádku, považuji za čiré bláznovství - a to bez ohledu na to, zda se jedná o renomovanou CHS nebo bezpapírovou množárnu.

29.9.2016 12:54
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Jak tady někdo podotkl že štěně je zboží jako každé jiné! Půjdete si koupit auto za drahé peníze když autům nerozumíte nebo barák? Nepůjdete že vezmete si odborníka i právníka nebo realitního makléře kupní smlouvu důkladně proštudujete auto i barák prolezete od půdy až po sklep.A jak kupujete štěně?První věta kolik stojí a nic víc kupce nezajímá.Zlaté staré české přísloví za blbost se platí!

Vy to těm majitelům nemocných psů, kteří koupili v dobré víře z CHS, o které se domnívali, že je prověřená, přejete?

No, panečku
Teď by se mi hodil zvracející smajlík, bohužel tu není.

29.9.2016 13:02
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

balisek napsal(a):
Módní a dobře prodejná plemena vždy lákala množitele. Ti líní a šetřiví budou produkovat levná štěňata bez PP, ti chytřejší si založí prosperující CHS. Při koupi lukrativního plemene je proto opatrnost dvojnásob na místě - i když je jedná o známého chovatele.

Registrací chovatelské stanice totiž nikomu na hlavě svatozář nenaroste. V ČR je evidováno 3.845 chovatelů. Kdyby se mezi nimi nenašlo nějaké shnilé jablko, bylo by to proti přírodě. To však neznamená, že je celý organizovaný chov špatný. Jeho výhoda je minimálně v dohledatelnosti informací.

Neumím si představit, že byste cokoliv jiného v hodnotě x tisíc korun kupovali od neprověřeného člověka někde ve špinavé stodole, který Vám předá smradlavé a upatlané zboží s tím, že si ho doma přece můžete umýt!

Zkrátka pořídit si štěně z neprověřeného zdroje a navíc z podmínek, které na první pohled nejsou v pořádku, považuji za čiré bláznovství - a to bez ohledu na to, zda se jedná o renomovanou CHS nebo bezpapírovou množárnu.

Jak víte, že se štěně prodává upatlané?

Nemohlo by být štěně v obýváku vykoupané, navoněné s tím, že je poslední?
Nemohla by být matka (nebo nějaká fenka) vykoupaná, voňavá, která by byla od zájemce a štěněte odvedena, protože je nervozní z cizích lidí, nebo se jde venčit, nebo by vyváděla, kdyby štěně odjíždělo nebo jede k veterinářovi na kontrolu s manželem nebo... myslím, že jako neznalci bychom všemu uvěřili.

A to vše jen proto, aby bylo štěně prodáno za slušný peníz? Nemůže to takhle být?

29.9.2016 13:52

Za blbost se pletí, ale tady za ní platí psi !

29.9.2016 14:20
balisek

XXX.XXX.131.211

Fiono, jsou snad zájemci o štěňata nesvéprávní? Někdy mám pocit, že jsme si ještě stále nezvykly nést odpovědnost sami za sebe. Pořád očekáváme, že nad námi bude bdít jakási vyšší instance a chránit nás před špatnými rozhodnutími.

Neobhajuji tenhle způsob stodolového chovu. Je to naprostá příšernost.

29.9.2016 14:22

Za psa zodpovídá majitel. Ano souhlasím že za blbost majitele trpí i pes ale nic se s tím nenadělá.Bohužel.

29.9.2016 14:33
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

balisek napsal(a):
Fiono, jsou snad zájemci o štěňata nesvéprávní? Někdy mám pocit, že jsme si ještě stále nezvykly nést odpovědnost sami za sebe. Pořád očekáváme, že nad námi bude bdít jakási vyšší instance a chránit nás před špatnými rozhodnutími.

Neobhajuji tenhle způsob stodolového chovu. Je to naprostá příšernost.

Tím, že zájemce o psa někdo podfoukne, tak je zájemce nesvéprávný?
To jste asi nemyslela vážně, ne?

Já svéprávná i gramotná jsem a přesto bych se jako zájemce o štěně bez výstavních a chovných ambicí tímto stylem podfouknout nechala.
A nechá se podfouknout spoustu dalších lidí.
Proč bych měla u voňavého štěněte v obýváku očekávat, že mne chce chovatel podfouknout?
Můžete mi to vysvětlit, prosím?

Záleží na úhlu pohledu - zatím jsem svém myšlení nepřehodnotila ve stylu, všichni mne chtějí podfouknout, okrást, ublížit mi a proto musím být neustále ve střehu a vše, naprosto vše a pořád prověřovat ze všech stran. A asi ani takhle začít myslet nechci.

29.9.2016 14:45

Milá fiono kde to žijete?Vy nevíte že v dnešním světě právě musíte být stále ve střehu jak jste správně podotkla prověřovat ze všech stran. Pokud myslíte že je to špatně pak je mi Vás líto a někdo Vás brzy očůrá.

29.9.2016 14:51
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Milá fiono kde to žijete?Vy nevíte že v dnešním světě právě musíte být stále ve střehu jak jste správně podotkla prověřovat ze všech stran. Pokud myslíte že je to špatně pak je mi Vás líto a někdo Vás brzy očůrá.

Unive o Vaši lítost nestojím, není důvod mne litovat.
Ono totiž celkem funguje to, že co do světa vysíláme, to se nám vrací.

29.9.2016 14:55

Třeba Vy s těmi PPnePP ?
Obdivuji odvahu ještě lézt do těchto threadů, paní H.

29.9.2016 15:09

Fiona.Praha napsal(a):

Já svéprávná i gramotná jsem a přesto bych se jako zájemce o štěně bez výstavních a chovných ambicí tímto stylem podfouknout nechala.
Proč bych měla u voňavého štěněte v obýváku očekávat, že mne chce chovatel podfouknout?

Záleží na úhlu pohledu - zatím jsem svém myšlení nepřehodnotila ve stylu, všichni mne chtějí podfouknout, okrást, ublížit mi a proto musím být neustále ve střehu a vše, naprosto vše a pořád prověřovat ze všech stran. A asi ani takhle začít myslet nechci.

Je to hrozný...štěňata jsou opravdu zboží, ale defakto na ně neplatí standardní zákony...když si budu chtít koupit mobil a budu chtít jistotu, že mě nikdo nepodfoukne, tak si ho koupím v kamenném obchodě nějakého známého renomovaného prodejce...
ale u štěňat není, když tak čtu diskuzi, záruka, že nenaletíte naprosto žádná, jasně jsou asi extrémy, kdy člověku s obyčejným selským rozumem blikne v hlavě červená kontrolka, že něco není v pořádku, ale zároveň čím víc o tom přemýšlím, tím víc nabývám dojmu, že podvést kupujícího není takový problém...
A abych pravdu řekla, tak jsem ve finále ráda, že nejsem zájemce o žádné módní plemeno a nemusím promýšlet milion variant, které může "chovatel" vymyslet, aby mě podvedl, stačí si dát pozor na pár základních věcí...

29.9.2016 15:28
balisek

XXX.XXX.131.211

Fiona.Praha napsal(a):

Milá Meggííí, než někomu neznámému dám do rukou 10 či 20 tisíc Kč, považuji za samozřejmé, že si ho v rámci možností prověřím. Není to za příznak paranoie, ale zdravého rozumu.

V dnešní době přece není problém zadat název CHS do vyhledávače, přihlásit se do FCB skupiny věnované konkrétnímu plemeni, zeptat na pejskařském fóru, podívat se na další inzeráty chovatele atd.

Zkrátka možnosti existují, ale lidé při koupi štěněte bůhvíproč zapomínají používat hlavu a chovají se iracionálně.

Nebo jsou naopak racionální až příliš. Zájemce (obvykle také z chovatelských kruhů) sice ví, že v příslušné CHS není vše v pořádku, ale jelikož štěňata jsou vysoce typová a s dobrou krví, nad podmínkami chovu zavře oči.

29.9.2016 15:46
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

balisek napsal(a):
Milá Meggííí, než někomu neznámému dám do rukou 10 či 20 tisíc Kč, považuji za samozřejmé, že si ho v rámci možností prověřím. Není to za příznak paranoie, ale zdravého rozumu.

V dnešní době přece není problém zadat název CHS do vyhledávače, přihlásit se do FCB skupiny věnované konkrétnímu plemeni, zeptat na pejskařském fóru, podívat se na další inzeráty chovatele atd.

Zkrátka možnosti existují, ale lidé při koupi štěněte bůhvíproč zapomínají používat hlavu a chovají se iracionálně.

Nebo jsou naopak racionální až příliš. Zájemce (obvykle také z chovatelských kruhů) sice ví, že v příslušné CHS není vše v pořádku, ale jelikož štěňata jsou vysoce typová a s dobrou krví, nad podmínkami chovu zavře oči.

Balisku (nebudu psát milá, mohlo by to vyznít ironicky),

za 1) nejsem Meggííí,
za 2) ne všichni se umí (možná ani nechtějí) orientovat v očividně podvodném světě CHS a psů s PP,
za 3) ne všichni si založí FB, aby prověřili CHS, protože neví, že mají mít podezření (viz. předchozí bod),
za 4) pokud si o zájemcích myslíte, že jsou negramotní, tak jsem Vám ze srdce přeji, aby jste se nikdy, z žádného důvodu, nezařadila mezi ostatní nesvéprávné (dle Vašich slov) zájemce o štěně.

Jak tak čtu argumenty, tak "osvěta" je kontraproduktivní.
Takže je klidně možné, že až budu chtít nějaké módní plemeno, nevidím důvod, proč utrácet vysoké částky v CHS za domněnku, že budu mít zdravého, psychicky vyrovnaného zástupce plemene.
Koupím si první napodobeninu za zlomek ceny, s vědomím, že to nemusí být čistokrevné zdravé štěně, ale tuto jistotu mi nedá ani CHS.

Ještě se vrátím ke své otázce, kterou jsem Vám položila ve 14:33 a odpověď jsem z příspěvku nevyčetla:

29.9.2016 15:52
koňadra

XXX.XXX.128.31

balisek napsal(a):

Než dám někomu 20 tisíc, tak si ho prověřím. Souhlas.
Jenže lidi kupují LEVNÁ štěňata, tedy bez PP, takže nic neprověřují, protože jim to snad ani nestojí za to. Přesto, že nevybírají ledničku, ale kamaráda na několik let. A stejně nejsou opatrní - protože to přece tak moc nestálo!
A o tom to všechno je - o penězích. Množitelé předpokládají, že se s nimi nikdo nebude soudit o štěně za 5 tisíc (soudy by stály víc), navíc o štěně, jehož původ je nedohledatelný, takže se to vlastně ani k soudu dát nedá. Každý takový "chovatel" bude tvrdit, že štěně není od něho a těžko se to dokazuje. Proto u nás byznys se štěňaty z množíren je tak hodně rozšířený a hodně málo postižitelný.

Kamarádka má psa (bez PP) u něhož se projevila vážná nemoc. Říkala jsem jí, že by měla informovat chovatele a ukázalo se, že ona vlastně ani neví, od koho toho psa má?! Stěží si vzpomněla na město, kde pro něj byli, ale ulici a jméno chovatele si nevzpomněla, ani maily si nevyměnili, protože ona jen zavolala na inzerát a jela..., telefon už taky nemá, neuložila si jej. Takže také takhle nějak si lidi kupují psi a potom se diví. To se potom množitelům kšefty jen hrnou.

29.9.2016 15:52

Ale tady přece vůbec nejde o to, že nějaký kupec xy přišel o pár peněz. Tady jde o to, že tam trpí psi. Co to pořád posouváte do úplně jiné roviny.
Nebudu litovat někoho, že přišel o 10000, - ( přišli lidi o víc a nikdo je nepolitoval ). Pořád tu řešíte podvedeného kupujícího. Řešte problém těch mopsů, kteří celý život skáčou po mřížích v nějaké pološeré stodole, honí se dokola za svým ocasem, místo, aby běhali po trávníku, pěšině, nebo koberci.
( nepropaguju žádný postelový chov, pes mi do postele neleze, je na to dost velký, ale neleze mi tam ani kočka a nelezl by mi tam ani malý pes ).

29.9.2016 15:57
balisek

XXX.XXX.131.211

Orionko, je to naprosto stejné jako u levných psů bez PP - kde je poptávka, je i nabídka. Dokud si lidé nezačnou lépe prověřovat, z jakých podmínek pejska kupují, stále budou existovat jedinci provozující velkochov ve stodolách.

29.9.2016 15:57

koňadra napsal(a):
Jenže lidi kupují LEVNÁ štěňata, tedy bez PP, takže nic neprověřují, protože jim to snad ani nestojí za to. Přesto, že nevybírají ledničku, ale kamaráda na několik let. A stejně nejsou opatrní - protože to přece tak moc nestálo!
A o tom to všechno je - o penězích. Množitelé předpokládají, že se s nimi nikdo nebude soudit o štěně za 5 tisíc (soudy by stály víc), navíc o štěně, jehož původ je nedohledatelný, takže se to vlastně ani k soudu dát nedá. Každý takový "chovatel" bude tvrdit, že štěně není od něho a těžko se to dokazuje. Proto u nás byznys se štěňaty z množíren je tak hodně rozšířený a hodně málo postižitelný.

Kamarádka má psa (bez PP) u něhož se projevila vážná nemoc. Říkala jsem jí, že by měla informovat chovatele a ukázalo se, že ona vlastně ani neví, od koho toho psa má?! Stěží si vzpomněla na město, kde pro něj byli, ale ulici a jméno chovatele si nevzpomněla, ani maily si nevyměnili, protože ona jen zavolala na inzerát a jela..., telefon už taky nemá, neuložila si jej. Takže také takhle nějak si lidi kupují psi a potom se diví. To se potom množitelům kšefty jen hrnou.

Ale to už jsme tu odsoudili dávno. Teď řešíme, že se totéž děje i u ch.st. a psů s PP.
Tam sice dohledáte chovatele, ale budete se s ním soudit ? Vždyť PP není záručák a už vůbec ne záruka zdravého psa. Doteď jsem si myslela, že je to aspoň záruka slušného chovu, který je kontrolován ( aspoň tak to dřív bylo, neexistovalo, že byste nepustila poradce chovu k vrhu, aby ho mohl zkontrolovat - a asi by se nespokojil s 60ti psy ve stodole). I o tuhle nepatrnou iluzi jsem přišla.

29.9.2016 16:05
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

koňadra napsal(a):

Nezačala náhodou diskuse s názvem - klub chovatelů, chovná stanice - tím, že byl vznesen dotaz na CHS a poté následnou reportáž?
Takže se to týká CHS, odkud jsou drahá štěňata s PP, vypadající hůře a v horším zdravotním stavu než štěňata z blbosti v obýváku.

Druhý problém je, že se CHS může chovat jako ubohá množírna a chovat psy ve stodole, ve tmě, v hnusu, špíně a bordelu.

Třetí problém je, že takhle někdo vůbec nechá živořit své psy.

29.9.2016 16:31
balisek

XXX.XXX.131.211

Fiona.Praha napsal(a):
Balisku (nebudu psát milá, mohlo by to vyznít ironicky),

za 1) nejsem Meggííí,
za 2) ne všichni se umí (možná ani nechtějí) orientovat v očividně podvodném světě CHS a psů s PP,
za 3) ne všichni si založí FB, aby prověřili CHS, protože neví, že mají mít podezření (viz. předchozí bod),
za 4) pokud si o zájemcích myslíte, že jsou negramotní, tak jsem Vám ze srdce přeji, aby jste se nikdy, z žádného důvodu, nezařadila mezi ostatní nesvéprávné (dle Vašich slov) zájemce o štěně.

Jak tak čtu argumenty, tak "osvěta" je kontraproduktivní.
Takže je klidně možné, že až budu chtít nějaké módní plemeno, nevidím důvod, proč utrácet vysoké částky v CHS za domněnku, že budu mít zdravého, psychicky vyrovnaného zástupce plemene.
Koupím si první napodobeninu za zlomek ceny, s vědomím, že to nemusí být čistokrevné zdravé štěně, ale tuto jistotu mi nedá ani CHS.

Ještě se vrátím ke své otázce, kterou jsem Vám položila ve 14:33 a odpověď jsem z příspěvku nevyčetla:

Za špatné oslovení se omlouvám a odpovím velmi jednoduše: Pokud někdo není ochoten či schopen věnovat výběru chovatelské stanice ani minimum času a pozornosti, neměl by si psa vůbec pořizovat!

Spokojíte-li se s hezkým obrázkem štěňátka v inzerátu, pak samozřejmě nemusíte utrácet za PP. Pro mě je PP / název CHS nástrojem, jak se dobrat potřebných informací, abych neprohloupila.

A k Vaší otázce z 14:33: Odpověď vyplývá ze začátku tohoto mého příspěvku - pokud si o CHS něco zjistím předem, tak do toho obýváku vůbec nedojdu.

PS: Pokud jste někdy v životě viděla normální domácnost se štěňaty, bude Vám jediné opentličkované štěňátko ve vzorně naklizeném obýváku tuze podezřelé smajlík.

29.9.2016 16:38

Mám takový znechucený pocit.
Až si zájemce o štěňátko přečte jak se tu bavíte, papírové chovatelky, pppsa už nikdy chtít nebude smajlík smajlík

29.9.2016 16:44

Mám takový znechucený pocit.
Až si zájemce o štěňátko přečte jak se tu bavíte, papírové chovatelky, pppsa už nikdy chtít nebude smajlík smajlík

I já mám stejný pocit. Že je něco shnilého ve státě dánském, vím už dávno. Že je totálně shnilý chov psů v Čechách, jsem se dozvěděla z téhle diskuze.

29.9.2016 16:50
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

balisek napsal(a):
Za špatné oslovení se omlouvám a odpovím velmi jednoduše: Pokud někdo není ochoten či schopen věnovat výběru chovatelské stanice ani minimum času a pozornosti, neměl by si psa vůbec pořizovat!

Spokojíte-li se s hezkým obrázkem štěňátka v inzerátu, pak samozřejmě nemusíte utrácet za PP. Pro mě je PP / název CHS nástrojem, jak se dobrat potřebných informací, abych neprohloupila.

A k Vaší otázce z 14:33: Odpověď vyplývá ze začátku tohoto mého příspěvku - pokud si o CHS něco zjistím předem, tak do toho obýváku vůbec nedojdu.

PS: Pokud jste někdy v životě viděla normální domácnost se štěňaty, bude Vám jediné opentličkované štěňátko ve vzorně naklizeném obýváku tuze podezřelé smajlík.

Minimum času je, že budu hledat a hledat u každé CHS stanice, kterou objevím, jestli neobjevím nějakou špínu nebo něco podezřelého? Víte o tom, že některé CHS se vůbec neprezentují veřejně na FB a nemají ani stránky (nebo je mají neaktualizované)?

Nevidím důvod, proč bych se měla spokojit s hezkým obrázkem v inzerátu? Víte o tom, že jsou to fotky reálných štěňat? Pokud mezi ně nebudu počítat profláknuté překupníky (každý o nich ale nemusí vědět), kteří se neobtěžují fotit každou várku štěňat.

Viděla jsem domácnost se štěňaty, protože jsem je doma měla, v paneláku. Zájemce jsem do místnosti, kde štěňata bydlela, nepustila. Pro zájemce jsem měla čistá štěňata v obýváku, nebo jen to jediné, aby si ho užili a poňuchnali se s ním. Stejně tak při odběru. Nikdo z nových páníčků neviděl tu spoušť, která byla v psí místnosti.
Měla jsem kliku, že noví zájemci byli nesvéprávní a naše vymazlená štěnda si odvezli a jsou z nich nadšení

OTÁZKY BYLY ŘEČNICKÉ, NESTOJÍM O ODPOVĚDI.

29.9.2016 16:58
Markéta80

XXX.XXX.176.2

To je to, ne každý si vše pověřuje prostě očekává solidní jednání Pokud je v pořádku chovat společenská malá plemena celoročně ve stodole v klecích a dle veteriny je vlastně vše ok tak proč chovatelka do inzerátu nebo pak i zájemcům neřekne že psy i feny má v klecích, skoro bez kontaktu s člověkem a je pak na každém jestli řekne ok nevadí a štěně chci nebo řekne tak takové štěně nechci? jenže to ne, chovatelka bude hrát divadlo a přinese štěně z baráku. kolik nových majitelů vědělo že chová psy v klecích? ano stačí zadat jméno chovatele a zrovna u této vyjedou samé odkazy s množírnou ale prostě někdo, hlavně ten co chce svého prvního psa to neudělá, prostě neočekává podvod , nebo vše zjistí na místě a v tu chvíli nepřemýšlí a chce pomoct alespon jednomu štěněti Tim že my vždy máme společenské plemeno tak vybíram, ano chci aby jak feny tak i štěnata byla v domácim prostředí. to po tom neni pro mě rozdíl jestli množírna s PP nebo bez pp, u obou to jsou nesocializovaná štěnata, často nemocná. celkem rychle jsme se dopátrala dál ale dělá to každý aby takhle zjištoval, Všude se říká nekupovat bez Pp tak si najde s pp a pokud nikdy takhle psa nekupoval tak přijede, chovatelka mu ven donese štěně a on zaplatí a odchází, nebude zjištovat kde štěně žilo, kde má matku. nejspíš na to přijde časem že tak to být nemělo ale že by automaticky nedůvěřoval a hned lustroval na netu? Já na to přišla během půl hodiny ale tim že je paní slušně profláklá že prodává často nemocné jedince takže ted jsme o to víc opatrnější, našla jsem chovku, po zadání chovatele nic, jen odkaz na její inzeráty nebo stránku chovné stanice, chová už delší dobu, prodává hodně do ciziny. Nic víc jsem nenašla, nemá odchovy každý měsíc. mail jí teprve psát budu tak uvidíme, bohužel i na cenu se zeptat musim protože ceny prostě netušim, max jsme našla bez PP takže netušim za kolik bude prodávat, i u jorků ty ceny jsou dost rozdílné takže se na cenu zeptat musim, abych tam pak nejela a neměla málo

29.9.2016 17:11
balisek

XXX.XXX.131.211

Pro mě je rozdíl mezi chovem s PP a bez PP zejména ve ztrátě anonymity a v dohledatelnosti informací. Jak s touto možností kdo naloží, je už opravdu jen a pouze na něm.

29.9.2016 17:36
Sam 90210

XXX.XXX.130.36

Mnozirny podruhe. Na co si dat pozor pri vyberu stenete? Co Vam zaruci PP? Rady od veterinarky @Martina Načeradská a CMKU. Co si mysli poctivi chovatele o tzv. mnozitelich? Vice v nedelnich Strepinach.

- v nedělních střepinách.

Tak doufám, že každého kdo si chce pořídit štěně pošlou tady na ifaunu pátrat špínu na chovatele

29.9.2016 17:44
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Markéta80 napsal(a):
To je to, ne každý si vše pověřuje prostě očekává solidní jednání Pokud je v pořádku chovat společenská malá plemena celoročně ve stodole v klecích a dle veteriny je vlastně vše ok tak proč chovatelka do inzerátu nebo pak i zájemcům neřekne že psy i feny má v klecích, skoro bez kontaktu s člověkem a je pak na každém jestli řekne ok nevadí a štěně chci nebo řekne tak takové štěně nechci? jenže to ne, chovatelka bude hrát divadlo a přinese štěně z baráku. kolik nových majitelů vědělo že chová psy v klecích? ano stačí zadat jméno chovatele a zrovna u této vyjedou samé odkazy s množírnou ale prostě někdo, hlavně ten co chce svého prvního psa to neudělá, prostě neočekává podvod , nebo vše zjistí na místě a v tu chvíli nepřemýšlí a chce pomoct alespon jednomu štěněti Tim že my vždy máme společenské plemeno tak vybíram, ano chci aby jak feny tak i štěnata byla v domácim prostředí. to po tom neni pro mě rozdíl jestli množírna s PP nebo bez pp, u obou to jsou nesocializovaná štěnata, často nemocná. celkem rychle jsme se dopátrala dál ale dělá to každý aby takhle zjištoval, Všude se říká nekupovat bez Pp tak si najde s pp a pokud nikdy takhle psa nekupoval tak přijede, chovatelka mu ven donese štěně a on zaplatí a odchází, nebude zjištovat kde štěně žilo, kde má matku. nejspíš na to přijde časem že tak to být nemělo ale že by automaticky nedůvěřoval a hned lustroval na netu? Já na to přišla během půl hodiny ale tim že je paní slušně profláklá že prodává často nemocné jedince takže ted jsme o to víc opatrnější, našla jsem chovku, po zadání chovatele nic, jen odkaz na její inzeráty nebo stránku chovné stanice, chová už delší dobu, prodává hodně do ciziny. Nic víc jsem nenašla, nemá odchovy každý měsíc. mail jí teprve psát budu tak uvidíme, bohužel i na cenu se zeptat musim protože ceny prostě netušim, max jsme našla bez PP takže netušim za kolik bude prodávat, i u jorků ty ceny jsou dost rozdílné takže se na cenu zeptat musim, abych tam pak nejela a neměla málo

Pořád hledáte grifonka (nebo brabantíka-mám v těch fousáčích chaos ) nebo jste manžela přesvědčila, že potřebuje druhého yorka?

Já viděla běhat agility brabantika-grifonka (nevím), byl to černý kluk, lítal jak čamrda a očividně ho to s paničkou bavilo

29.9.2016 18:06

balisek napsal(a):
Pro mě je rozdíl mezi chovem s PP a bez PP zejména ve ztrátě anonymity a v dohledatelnosti informací. Jak s touto možností kdo naloží, je už opravdu jen a pouze na něm.

No tak tahle debata by mě jako potenciálního neznalého kupce štěněte utvrdila v tom, že si raději koupím psa bez PP od souseda vedle z ulice, protože chodím okolo, vidím jejich fenu, jak si hraje s dětmi, jaký mají vzájemný vztah, jak hlídá, jak poslouchá, jak se chová venku, k lidem, ke psům (protože se se sousedy potkáváte)...víte, že otec je známý, protože si ženicha vybrali a protože jsou "zodpovědní" tak mají oba rodiče zdravotní testy (minimálně rentgeny)...než psa s PP od někoho cizího, protože už prostě nikomu cizímu nevěřim ...
Vemte třeba mě konkrétně...co od psa primárně očekávám...aby byl velký a dostatečně ostrý hlídač...co tedy mluví proti tomu, abych si takového psa bez PP koupila, navíc už jsem toto udělala 2x jednou bez PP a jednou kříženci a naprostá spokojenost...
Nejsem pro množení psů bez PP, ale narovinu, pokud budu mít možnost koupit příští štěně ze známého prostředí, kde mám dostatečné množství informací o štěňatech, tak klidně odeberu opět takové štěně bez PP...a o peníze u mě opravdu nejde, je mi šumák jestli pes bude stát pět nebo dvacet tisíc...protože jestli PP není zárukou nejen zdraví a povahy, ale ani nějakého chovatelského standardu, tak chápu proč, pokud se nechci věnovat výstavám a chovu, jsou tak dobře prodejná štěňata bez PP...

29.9.2016 18:18
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

29.9.2016 18:27
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

„Zveřejnění záběrů je veřejným zájmem, který převažuje zájem vlastníka pozemku před neoprávněným vstupem. Jde o běžnou investigativní metodu ochranářských organizací, “ říká k trestnímu oznámení mluvčí spolku Obraz Daniel Cao, povoláním právník.

To jako, že je v pořádku, že jí někdo vnikl na pozemek a cosi kdesi natočil bez jejího vědomí?
Pro ochranáře neplatí zákony? Jiný by se jí vloupal do stodoly, ochranáři se ve veřejném zájmu nevloupali, ale použili investigativní metodu ochranářských organizací?

29.9.2016 18:29
Sam 90210

XXX.XXX.130.36

Fiona.Praha napsal(a):
Nešlo mi to otevřít.

http://www.rozhlas.cz/zpravy/regiony/_zprava/1654525.

Asi odkaz z FB, dík za nový.

29.9.2016 18:31
Sam 90210

XXX.XXX.130.36

Fiona.Praha napsal(a):
„Zveřejnění záběrů je veřejným zájmem, který převažuje zájem vlastníka pozemku před neoprávněným vstupem. Jde o běžnou investigativní metodu ochranářských organizací, “ říká k trestnímu oznámení mluvčí spolku Obraz Daniel Cao, povoláním právník.

To jako, že je v pořádku, že jí někdo vnikl na pozemek a cosi kdesi natočil bez jejího vědomí?
Pro ochranáře neplatí zákony? Jiný by se jí vloupal do stodoly, ochranáři se ve veřejném zájmu nevloupali, ale použili investigativní metodu ochranářských organizací?

Jo zní to divně, za jiných okolností bych to neschvalovala, je to jako vloupaní, ale natočit tuto množku už bylo třeba.

29.9.2016 18:36
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Sam 90210 napsal(a):
Asi odkaz z FB, dík za nový.

Tak jsem si to přečetla.
Mnoho slov o ničem, dost podobné reportáži a na závěr zmínka o tom, že Česká republika v Evropě patří za jednoho z hlavních vývozců neregistrovaných štěňat. Zákonodárci už hledají řešení.

Zaujala mne ta zmínka neznámého právníka o veřejném zájmu a investigativní metodě ochranářských organizací - vypadá to, jako by pseudozáchranáři mohli vlézt kdykoli kamkoli a asi si i vzít cokoli, co je napadne nebo se jim zalíbí.

29.9.2016 18:40
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Sam 90210 napsal(a):
Jo zní to divně, za jiných okolností bych to neschvalovala, je to jako vloupaní, ale natočit tuto množku už bylo třeba.

Mně se to teda nelíbí ani i kdyby to byla množírna. Vloupání je vloupání, zákon je jen jeden.
Příště si ochránci usmyslí, že se ve jménu záchrany, ochrany nebo veřejného zájmu kouknou do sklepa třeba Vám bez Vašeho vědomí.

29.9.2016 18:44
Sam 90210

XXX.XXX.130.36

Fiona.Praha napsal(a):
Tak jsem si to přečetla.
Mnoho slov o ničem, dost podobné reportáži a na závěr zmínka o tom, že Česká republika v Evropě patří za jednoho z hlavních vývozců neregistrovaných štěňat. Zákonodárci už hledají řešení.

Zaujala mne ta zmínka neznámého právníka o veřejném zájmu a investigativní metodě ochranářských organizací - vypadá to, jako by pseudozáchranáři mohli vlézt kdykoli kamkoli a asi si i vzít cokoli, co je napadne nebo se jim zalíbí.

Snad to tak není a jde jim jen o blaho zvířat, podle zákonů ČR by se mělo jednat o neoprávněný vstup na soukromý pozemek, ale v tomto případě to schvaluji.
Dávám to sem, protože mě zaujal popis kontrol, jeden den 30 psů, při další kontrole měla venku už 70.

29.9.2016 18:51
Sam 90210

XXX.XXX.130.36

Fiona.Praha napsal(a):
Mně se to teda nelíbí ani i kdyby to byla množírna. Vloupání je vloupání, zákon je jen jeden.
Příště si ochránci usmyslí, že se ve jménu záchrany, ochrany nebo veřejného zájmu kouknou do sklepa třeba Vám bez Vašeho vědomí.

Tak ke mě do sklepa se může kdokoliv stavit kouknout, ale jestli by se dostal zpátky na denní světlo už by tak jisté nebylo
Chápu to tak, že (asi uvedu blbý příklad) když uvidím na pozemku např. zraněného člověka, vniknutí na pozemek má přednost před právy majitelé pozemku, snad by tady někdo mohl tu definici vysvětlit líp, já teda ani dodnes netušila že něco takového existuje.

29.9.2016 19:35
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Fiona.Praha napsal(a):
Pořád hledáte grifonka (nebo brabantíka-mám v těch fousáčích chaos ) nebo jste manžela přesvědčila, že potřebuje druhého yorka?

Já viděla běhat agility brabantika-grifonka (nevím), byl to černý kluk, lítal jak čamrda a očividně ho to s paničkou bavilo

no o druhém jsme mluvili celkem brzo aby naše měla kamarádku ale že chci dokud je hodně mladá a já počítala s jorkem, nemusela bych řešit chovku a vzala bych od stejné chovatelky ale manžel že chce grifonka teda že by ho chtěl tak jsme hledala a mylim že by i k sobě šly obě plemena ale cenu netušim Brabantíka ne, ten má krátkou srst a určitě bude dost línat a manželovi se právě líbí ty vousy , já prosadila fenu a chceme černou s pálenim . ale hodně chs je dost z ruky, našla jsme jednu v Praze tak musím paní napsat pár dotazů včetně dotaz na cenu, ale už jsem manžela připravila že asi bude stát víc než jork ale výběr opět nechává na mě, prý by určitě vybral špatně, ten by bral jak plus kdyby mu někdo nabídnul že mu štěně doveze

29.9.2016 19:46

Markéta80 napsal(a):
no o druhém jsme mluvili celkem brzo aby naše měla kamarádku ale že chci dokud je hodně mladá a já počítala s jorkem, nemusela bych řešit chovku a vzala bych od stejné chovatelky ale manžel že chce grifonka teda že by ho chtěl tak jsme hledala a mylim že by i k sobě šly obě plemena ale cenu netušim Brabantíka ne, ten má krátkou srst a určitě bude dost línat a manželovi se právě líbí ty vousy , já prosadila fenu a chceme černou s pálenim . ale hodně chs je dost z ruky, našla jsme jednu v Praze tak musím paní napsat pár dotazů včetně dotaz na cenu, ale už jsem manžela připravila že asi bude stát víc než jork ale výběr opět nechává na mě, prý by určitě vybral špatně, ten by bral jak plus kdyby mu někdo nabídnul že mu štěně doveze

No kupodivu můj chlap, který vůbec netuší, jaké nástrahy můžou nastat při koupi štěňete, by taky bral jako plus, že mu štěně někdo přiveze...když jsme před sedmi lety vybírali nového psa, tak se do užšího výběru dostala i pyrenejská horská fenečka z druhého konce republiky...a můj chlap, že tak daleko se mu nechce (navíc když zjistil, že se na ní chci jet podívat a že vůbec není jisté, zda jí povezeme domů), ale kdyby s ní přijeli ALESPOŇ na půl cesty, tak by snad i bral ...no nezabili byste ho?

29.9.2016 20:06
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Nechtěla jsem, ale musím reagovat na Vaše nesmyslná přirovnání.

Když budu chtít auto a rozhodnu se, že chci nové auto určité značky, určitého typu, za nějakou cenu, půjdu do jakékoli značkové prodejny aut mé vybrané značky a prostě si ho koupím.
Ani mne nenapadne prověřovat, jestli tahle prodejna je nebo není věrohodná. Nebudu googlit, jestli nemají někde ve sklepě rezavá, nepojízdná auta a vydávají je za nová. Nebudu hledat špínu, že je třeba konkurence pomluvila. Nebudu hledat, že někomu neuznali reklamaci a on se s nimi soudí a všude a všem to sděluje. Prostě půjdu a s důvěrou si to nové auto koupím. Budu tak nějak očekávat, že případná reklamace se vyřeší k mé spokojenosti (za ty prachy).

To samé udělám u mobilu, lednice, ... nebudu prověřovat prodejnu, kterou zná celá republika (možná Evropa) a všichni u ní nakupují jak na prodejnách, tak i v e-shopech. Koupím s důvěrou, že lednice bude nová, funkční lednice. Případnou reklamaci se mnou nějak vyřeší.

A stejné je to s tím, že jsem si vybrala CHS, o které jsem četla samá pozitiva během posledních pár let, co přemýšlím o určitém plemeni. V té CHS si koupím v dobré víře štěně, protože jsem netušila, že mám hledat špínu a domněnky.

29.9.2016 20:09
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

No kupodivu můj chlap, který vůbec netuší, jaké nástrahy můžou nastat při koupi štěňete, by taky bral jako plus, že mu štěně někdo přiveze...když jsme před sedmi lety vybírali nového psa, tak se do užšího výběru dostala i pyrenejská horská fenečka z druhého konce republiky...a můj chlap, že tak daleko se mu nechce (navíc když zjistil, že se na ní chci jet podívat a že vůbec není jisté, zda jí povezeme domů), ale kdyby s ní přijeli ALESPOŇ na půl cesty, tak by snad i bral ...no nezabili byste ho?

No a to mají doma pejskařky.
Ale nečtou ifaunu a tak netuší.
A myslím, že byste ani jedna o svém muži neřekla, že je nesvéprávný.

Prostě takoví lidé existují a není jejich chyba, že netuší, co vše se v chovu s PP může stát.

29.9.2016 20:10

bilusik napsal(a):

Já vám musím ještě jednou poděkovat. Opět musím přiznat že máte absolutní pravdu v tom, že jsem byla absolutně naivní, když jsem podléhala dojmu, že průkaz původu a známá chovatelská stanice by měla být pro kupce štěněte jakýmsi předpokladem kvality. Já tleskám vaší odvaze a nekompromisnímu přístupu s jakým jste byl ochoten mi tyto mé naivní domněnky vyvrátit.
Děkuji vám nejen jménem svým, ale i jménem lidí, kteří se právě rozhodují jakého psa si koupit.

29.9.2016 20:19
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Markéta80 napsal(a):

Myslím, že mnoho lidí by bralo jako bonus, kdyby jim někdo přivezl štěně až domů

Ve fousáčích se nevyznám vůbec. Myslela jsem si, že je to jeden pes a oni jsou 3
Dočetla jsem se, že je to Bruselský grifonek, Belgický grifonek a Brabantík. Jak se od sebe liší, netuším. Hledala jsem to, abych se koukla, jestli ten černý agiliťák byl maličký nebo standard.
Jakou chcete barvu? Jsou hnědí a černí. Nebo mají víc barev?

S yorkovou to bude určitě zvláštní roztomilá dvojka

29.9.2016 20:20
Markéta80

XXX.XXX.176.2

No právě, chápe rozdíly mezi PP a bez PP, o množírnách asi ví ale nehce se o tom bavit že už jen o tom mluvit je hrůza ale když jsme vybírala chs jorků tak že taky bude hledat, říkam super ale vždy mě řekni co jsi našel. Po hodině jako vítěz přišel a že našel super inzerát, čistokrevný jork a přivezou domů a prý jen 7000 , když jsme mu říkala že to je bez Pp tak prý to ne přece píší čistokrevné Naštěstí je rozumný a konečný výběr nechává na mě , ten by ve výsledku vzal bez PP, ani fena by to nebyla a pak by se ještě urazil že vybral špatně . Do ted říká jak jsme krásně vybrali fenku co máme , hm jen mě z práce potvrdil sms at zavolam že máme zájem o štěně

29.9.2016 20:26

Ještě v prehistorických dobách kynologie v Čechách jsem vezla štěně ze severních Čech do Brna - na půl cesty. Dál cestovalo už s novým majitelem do Bratislavy. K oboustrané spokojenosti.

Přidejte reakci

Přidat smajlík