Jorkšír - kolaps průdušnice

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

KristinaHaj

26.9.2016 21:17
KristinaHaj

XXX.XXX.72.147

Ahojky, mám prosbu o radu: Náš pes (10 let) často kašle (pan doktor to nazval husí kejchání), když je rozrušen, ale i při procházce, ale nedělá mu problém se nadechnout. Pan doktor říkal šelest na srdci, plus zploštěla průdušnice, časem se to zhoršuje. Doporučoval codein + steroidy nebo inhalační léčbu. Máme si to rozmyslet a přijít za měsíc.. proto se ptám máte s těmito problémy někdo zkušenosti? Moc děkuji! :).

27.9.2016 07:04
anonymx

XXX.XXX.228.168

Ano, bohuzel kolaps byl takovy, ze musela byt uspana.

27.9.2016 08:29
scylla

XXX.XXX.150.32

KristinaHaj napsal(a):
Ahojky, mám prosbu o radu: Náš pes (10 let) často kašle (pan doktor to nazval husí kejchání), když je rozrušen, ale i při procházce, ale nedělá mu problém se nadechnout. Pan doktor říkal šelest na srdci, plus zploštěla průdušnice, časem se to zhoršuje. Doporučoval codein + steroidy nebo inhalační léčbu. Máme si to rozmyslet a přijít za měsíc.. proto se ptám máte s těmito problémy někdo zkušenosti? Moc děkuji! :).

Vodit na kšírách, ubrat na všech emocích, nesvystavovat ho situacím, které by ho nějak moc vzrušovali a ta léčba asi ano, může mu to prodloužit život.

4.12.2020 17:40
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Máte někdo zkušenosti s touto diagnózou? Jaké jsou prognózy? Pokud dobře chápu, tak léčit nejde, jen nějak udržovat?

Rodiče mají jorkšírku, 13 let. Před pár dny se začala dusit, kašlat... Byli u vete a diagnóza byla zúžená průdušnice. Dostala nějaké léky, bohužel nevím jaké. Po dobrání léku (dneska) se stav zhoršil a fena chrčela. Tak letěli zase na veterinu. Fena dostala tři injekce, které mají nachvíli pomoct a v pondělí se uvidí co dál. Jo a jinak ještě dneska bez teploty a zjištěny chrapoty na plicích.

5.12.2020 11:07
fikovnice

XXX.XXX.55.33

marcelaamax napsal(a):
Máte někdo zkušenosti s touto diagnózou? Jaké jsou prognózy? Pokud dobře chápu, tak léčit nejde, jen nějak udržovat?

Rodiče mají jorkšírku, 13 let. Před pár dny se začala dusit, kašlat... Byli u vete a diagnóza byla zúžená průdušnice. Dostala nějaké léky, bohužel nevím jaké. Po dobrání léku (dneska) se stav zhoršil a fena chrčela. Tak letěli zase na veterinu. Fena dostala tři injekce, které mají nachvíli pomoct a v pondělí se uvidí co dál. Jo a jinak ještě dneska bez teploty a zjištěny chrapoty na plicích.

Zkušenost nemám...ale asi by si rodiče měli vyptat ty léky, když pomáhaly (teda pochopila jsem to dobře, že léky pomáhaly?). Možná to byl Euphyllin...? Možná nějaký kortikoid...?

5.12.2020 14:53
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

V pondělí zjistí, mám za to že říkali nějaká atb, ale nevím.

Teď v těch třech injekcich byl furon, shotapen a dexafort a pomohlo to. Tak uvidí v pondělí, ale vet prý mluvil o dlouhodobém užívání kortikoidu, takže vlastně asi doživotním.

Přidejte reakci

Přidat smajlík