Štěně doráží (napadá) partnerku

Zlatý retrívr
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Petr-zlatyretrivr

Dnes 14:37
Petr-zlatyretrivr

XXX.XXX.206.162

Dobrý den,

před měsícem jsme si s partnerkou pořídili štěně fenky zlatého retrívra. Momentálně ji jsou 3 měsíce.
Od začátku jako každé štěně rádo kouše a "loví" nohy. Samozřejmě vždy odvádíme pozornost hračkami, povely. Nejdříve takto "napadala" s vrčením štěkáním a dorazenim mě. Partnerku vůbec. Před týdnem se to ale celé otočilo. Mně to už dělá výjimečně a naopak ke mně začala často chodit a mazlit se (to dřív moc nedělala). Začala to ale dělat partnerce a 90% času při každé příležitosti po ní "jde". Dokonce ignoruje hračky a převedení pozornosti nezabírá. Ať je partnerka na gauči, stojí, tak po ní stále vyjíždí a kouše. Jakmile partnerka odejde do jiné místnosti, tak se uklidní a třeba si lehne nebo začne chodit ke mně. Občas ale sleduje dveře a zakňučí. Hraček máme spoustu, od lizacich podložek, míčků, piskacich hraček, Kongu, pretahovadla po cmuchaci dečku. Nezáleží jestli je unavená po hře, po jídle, po venčení atd, takže netušíme proč to začala dělat. Napadá mě, že může být dominantní. Nejdříve to zkoušela na mě a když nepochodila, tak teď na partnerku. Nicméně nechá se položit na záda a má ráda drbání. Spí s námi v posteli a nemá žádný problém, když ji vezmu a posunu kus dál pokud mi zalehne místo. Je to náš první pes, takže informace čerpáme především z internetu. Samozřejmě budu teď od 3 měsíce řešit a docházet na cvičák.

Prosím o Vaše rady, případně názory na toto chování.

Přidejte reakci

Přidat smajlík