Uživatel s deaktivovaným účtem
Vyhodit na mráz.
Pár dní musí obměkčit i kožený obojek.
Kočičí stelivo nepobere pach ? Někde psali..
tapina
napsal(a):
Žlučové mýdlo nepomohlo, Marseille taky ne, Lanza taky ne, Alepe taky ne. Draselné taky ne.
Jestli nezabere soda, ještě je tu enzymatický koncentrát.
Savo poslední šance. To popraská kůži, už se mi to jednou povedlo.
Co s tím psem, nechcete ho někdo? Přidám obojek, vodítko a tenisák.
Psa beru, obojek od ježka nechci
Nestrašte. Proti leptosp. je očkování. Takové to běžné. Však už by ti psi nemohli nic. Ani se válet po mrtvém ježkovi
napsal(a):
Nestrašte. Proti leptosp. je očkování. Takové to běžné. Však už by ti psi nemohli nic. Ani se válet po mrtvém ježkovi
Ja vim, zrovna jsem psy preockovavala, vydesil me veterinar, protoze u nas je ted jezku mraky, guglila jsem lepto a je to humus-prenosna na lidi, fuj. Moje fenka sice nad kazdym jezkem pridrepne a pocura ho, ale blechu uz od nej mela
Neblbněte.
Leptosvině je všude, hlavně od krys, tak až půjdete s košem, bacha, až půjdete i bez psa na zahradu, blechy donesete na nohavicích..
Pes je očkovaný, nemá cenu nechávat v lese, stejně najde cestu domů,
panička si dá kyblík zmrzliny,
obojek se vyrobí na míru nový a Lexaurin si dá..lex..přestane číst černou kroniku ;-).
blackserigala
napsal(a):
Zkuste to kočičí stelivo jak píše i megííí. Na smrad v botách pomáhá dokonale tak třeba na tohle taky zabere.
A který přesně? Nebo který nejlíp? Super rada, protože vím, komu smrdí nohy nějak rak dost podobně. Takže čas na test a čas na změnu.
Super. Díky všem.
napsal(a):
Neblbněte.
Leptosvině je všude, hlavně od krys, tak až půjdete s košem, bacha, až půjdete i bez psa na zahradu, blechy donesete na nohavicích..
obojek se vyrobí na míru nový a Lexaurin si dá..lex..přestane číst černou kroniku ;-).
Jo ja vim, hlavne pry kvuli leptoblbce chteji utratit vsechny myvaly, ale ze ji maji lisky, krysy, mysi... Jezci , to je v pohode
napsal(a):
Neblbněte.
Dám si kolíček.
Je nějaká teorie o zahlcení čichového smyslu. Jakože když je moc, přestane to člověk vnímat. Teorie, proč se smradlaví lidi necítí. Mám počkat nebo kolíček? Nebo se taky vykoupat v ježkovi? ![]()
Všechno smrdí jak mrtvej ježek.
Lexaurin
napsal(a):
Jo ja vim, hlavne pry kvuli leptoblbce chteji utratit vsechny myvaly, ale ze ji maji lisky, krysy, mysi... Jezci , to je v pohode
Ach jo. Koho to zas napadlo? Třeba je za tím ještě něco jiného.
Ježci - užiteční, ohrožení.
Potkani a myši - nevyhubitelní.
Mývalí - exemplárně potrestáni.
Jak je chtějí hubit?
tapina
napsal(a):
A který přesně? Nebo který nejlíp? Super rada, protože vím, komu smrdí nohy nějak rak dost podobně. Takže čas na test a čas na změnu.
Super. Díky všem.
Používáme Magic Pearl silica gel a musím říct že pomáhá. Na smrad z bot dám do staré ponožky a vložím do bot. Za chvíli je po smradu.
tapina
napsal(a):
Ach jo. Koho to zas napadlo? Třeba je za tím ještě něco jiného.
Ježci - užiteční, ohrožení.
Potkani a myši - nevyhubitelní.
Mývalí - exemplárně potrestáni.
Jak je chtějí hubit?
To vite myvalove jsou invazivni druhy- zakazuje je EU a mimo jine se argumentuje leptospirozou . Myvala jsem mela doma...
tapina
napsal(a):
Dám si kolíček.
Je nějaká teorie o zahlcení čichového smyslu. Jakože když je moc, přestane to člověk vnímat. Teorie, proč se smradlaví lidi necítí. Mám počkat nebo kolíček? Nebo se taky vykoupat v ježkovi? ![]()
Všechno smrdí jak mrtvej ježek.
V jehličí. Stylově ;-)
Podle mě na parfém z mrvého ježečka pomůže vodka.
Sobí.
0,5 - 1 litr
Spolehlivě
napsal(a):
V jehličí. Stylově ;-)
Podle mě na parfém z mrvého ježečka pomůže vodka.
Sobí.
0,5 - 1 litr
Spolehlivě
Borovička. Archivní. Zatím se cítím spíš na Jedličku. Jo někde tu psali, že po pěti pivech každá princezna. Teď nevím, jestli mně, psovi, oběma?
tapina
napsal(a):
Zdravím,
nemáte někdo tip, jak dostat smrad uzrálé mršiny z koženého obojku? Už jsem zkusila všechny druhy mýdel, prášky na praní, sanytol, momentálně to je v sodě.
Psa vyhodím po třetím přání někde v lese, ale toho obojku je mi fakt líto ;-).
Dostat smrad z poctivého koženého obojku (ne nějaké napodobeniny) může být problém. Mám kvalitní kožený obojek pro psy už 20 let a v případě podobného nasmrádnutí zabralo jediné. Není to asi moc citlivé pro obojek, ale ten stále drží a nepraská, a hlavně nesmrdí. Když se pes dobytek výjimečně vyválí v mršině (nejvíc "in" jsou rybí i jiné parfémy a jede do nich takovým tím grifem šipky, nabrat co nejvíc smradu na tváře a krk), vezmu obojek a umístím ho do vodní lázně s octem. Ocet pohlcuje pachy a pravé kůži neuškodí. Ředění je obojek do širokého lavorku a ponořit do vody, pak přiměřeně cáknout klasickým octem, stačí troška, prostě přiměřeně. Nechat louhovat obojek v lázni třeba přes noc. Pak nechat obojek zvolna uschnout ne na slunci, namastit klasickou indulonou či sádlem a je po smradu.
Lexaurin
napsal(a):
To vite myvalove jsou invazivni druhy- zakazuje je EU a mimo jine se argumentuje leptospirozou . Myvala jsem mela doma...
Názory hodny dítěte v první třídě. Vždyť to je medvídek. Hezký medvídek a my ho měli doma.
Že sem nepatří, vytlačuje druhy, které tady prostě žijí. Nevadí? Jsou prostě přemnožení, pokud roznáší co roznáší, tak je potřeba likvidace. Snižování stavů a nebo prostě vymýcení. Natáhl to sem člověk. Viník je člověk.
Co třebas Austrálie a králík? Peklo to tam je. A takových příkladů je mnoho.
No hlavně že se všemu rozumí a vše medvídkové se musí přece chránit.
Tak když už tak. Co tedy sem dotáhnout takovou Priraňu obecnou. Ve své domovině v brzku bude hrozit vyhubení, tak co sem. Rybníků, řek, mnoholi. Tak šup. A pak si tam koupejme své psy. To bude dobré. Vždyť co jeden pes, vždyť to jsou tak hezké rybičky.
Aliens_II
napsal(a):
Názory hodny dítěte v první třídě. Vždyť to je medvídek. Hezký medvídek a my ho měli doma.
Že sem nepatří, vytlačuje druhy, které tady prostě žijí. Nevadí? Jsou prostě přemnožení, pokud roznáší co roznáší, tak je potřeba likvidace. Snižování stavů a nebo prostě vymýcení. Natáhl to sem člověk. Viník je člověk.
Co třebas Austrálie a králík? Peklo to tam je. A takových příkladů je mnoho.
No hlavně že se všemu rozumí a vše medvídkové se musí přece chránit.
Tak když už tak. Co tedy sem dotáhnout takovou Priraňu obecnou. Ve své domovině v brzku bude hrozit vyhubení, tak co sem. Rybníků, řek, mnoholi. Tak šup. A pak si tam koupejme své psy. To bude dobré. Vždyť co jeden pes, vždyť to jsou tak hezké rybičky.
Neříkám tak ani tak. Máme tu bobry Mouše bych neublížila, ale když vidím, jak tu zlikviduje celý břeh 50let starých stromů, jsem ráda, že ho myslivec zlikviduje. A to sem prý patří. Jenže ono to tak není. On sem patřil, možná někdy, kdy tu byla divočina, jako někde v Kanadě. Užitek z bobra? Nevím, nevím o žádném. Vidím jen ty škody, bohužel. Čím škodí či neškodí mýval netuším, nepřečetla jsem si, my ho tu nemáme(zatím) Piraně...no, tak ty se už různě po nádržích objevují, naštěstí tuším nepřežijou naše zimy. Hážou je tam lidi, co se jim přemnožili v akvárku, stejně jako klasické vodní želvy. Ty už dokonce zimu i přežily
lesnížínka
napsal(a):
Neříkám tak ani tak. Máme tu bobry Mouše bych neublížila, ale když vidím, jak tu zlikviduje celý břeh 50let starých stromů, jsem ráda, že ho myslivec zlikviduje. A to sem prý patří. Jenže ono to tak není. On sem patřil, možná někdy, kdy tu byla divočina, jako někde v Kanadě. Užitek z bobra? Nevím, nevím o žádném. Vidím jen ty škody, bohužel. Čím škodí či neškodí mýval netuším, nepřečetla jsem si, my ho tu nemáme(zatím) Piraně...no, tak ty se už různě po nádržích objevují, naštěstí tuším nepřežijou naše zimy. Hážou je tam lidi, co se jim přemnožili v akvárku, stejně jako klasické vodní želvy. Ty už dokonce zimu i přežily
Bobr má neskutečný přínos pro přírodu. Tím že staví hráze, zadržuje vodu, vytváří a udržuje lužní lesy, porosty. Zavlažuje krajinu a ták. Prostě je to hodně složité no. Pokud ale přijde invazní druh a jedno jak, mívá to většinou fatální následky. Nemá přirozeného nepřítele, protože tu není. Toho tedy také zavlečeme?
Dokonce lidé vypouští ty veleobří šneky. Co mají doma. To je taky dost špatné.
Nic. Není to k tématu.
Poslušně hlásím:
Namočení v octovém čističi, dost pomohlo, ještě to nebylo ono. Výborný tip. Poté ošetření jednou výbornou italskou aviváží. Už je skoro suchý a nesmrdí. Hurá! Doschne a natřu lanolinem, vypadá to, že to celkem přežil.
Pes teď bude mít tak 14 dní přílohy - biohrášek, biopohanka, špalda, tak vše přebyjí silnější dojmy. Věřím, že i ty blechy dobrovolně opustí svá stanoviště. Ale to už je jiný příběh.
Mýval. Zavlečené druhy. No když se to tak vezme, co by v ČR vlastně mělo žít a růst? Akáty pryč, meruňky, švestky, spousty ptáků, hmyzu, nutrie. Nerozumím tomu, ale zdá se mi, že původní druhy to sem nevrátí. Tady asi to nevymyslíme, když ani s tím kůrovcem, který tu sice být má, ale zas tu je na stromech, které tu být nemají, to nevymysleli, lidi, kteří se zabývají jen a jen tím. No první třída. Někdy děcka překvapí. Čistá mysl. Jednoduchý nápad.
Mějte krásné sváteční odpoledne ;-).
tapina
napsal(a):
Poslušně hlásím:
Namočení v octovém čističi, dost pomohlo, ještě to nebylo ono. Výborný tip. Poté ošetření jednou výbornou italskou aviváží. Už je skoro suchý a nesmrdí. Hurá! Doschne a natřu lanolinem, vypadá to, že to celkem přežil.
Pes teď bude mít tak 14 dní přílohy - biohrášek, biopohanka, špalda, tak vše přebyjí silnější dojmy. Věřím, že i ty blechy dobrovolně opustí svá stanoviště. Ale to už je jiný příběh.
Mýval. Zavlečené druhy. No když se to tak vezme, co by v ČR vlastně mělo žít a růst? Akáty pryč, meruňky, švestky, spousty ptáků, hmyzu, nutrie. Nerozumím tomu, ale zdá se mi, že původní druhy to sem nevrátí. Tady asi to nevymyslíme, když ani s tím kůrovcem, který tu sice být má, ale zas tu je na stromech, které tu být nemají, to nevymysleli, lidi, kteří se zabývají jen a jen tím. No první třída. Někdy děcka překvapí. Čistá mysl. Jednoduchý nápad.
Mějte krásné sváteční odpoledne ;-).
Není všechnno jen bílé a černé. Kdo by nechtěl dívat se na slony a žirafy v Milovicích. Každé dítě. Čistá mysl i nápad. Ale. Nic, je to složité, nevymyslíme. I když osvěta je fajn. Aspoň to.
Testuje se
http://www.laboklin.de/pages/html/cz/VetInfo/aktuell/lab_akt_1304_leptospirose_cz.htm
Psa byste neměli pouštět přes kaluže, do rybníka, kolem popelnic, na louku, lovit myši,...vlastně nikam.
Můžete se nakazit i jen při něchtěném si loknutí při koupání v rybníce.
Alliens_II - Bobr má neskutečný přínos pro přírodu. Tím že staví hráze, zadržuje vodu, vytváří a udržuje lužní lesy, porosty. Zavlažuje krajinu a ták. - jóó...to by bylo krásné, kdyby to tak bylo... Jenže v naší industrializované zemičce pro něj není místo. Pokud tam zrovna nestojí domy, jsou tam pole, které zemědělci, dnes už soukromí, nechtějí zatopit a ponechat tak. Bohužel. Pokud bobr postaví hráz, naběhne Povodí Moravy(dosaďte si své ) a hráz odstraní, protože dělá (pseudo) ochranu proti povodním. Jediné čeho docílí, páč bobr je chráněný, že áno, že se posune o 50m dál, kde dosud stromy ještě stály a udělá do týdne hráz novou..atd...
Chce to správně organizovat.
Registrační autoritu. Disciplinovaně. Papíry. Výkonnostní knížka a tak.
RCBMH se to bude jmenovat.
Registrovaní
Cvičení
Bobři
Místo
Harvestorů
Nemáte zač
tapina
napsal(a):
Řekla BB
Bobr Breeder.