Novinka granule Primordial rozbor (pan Miloš?)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.10.2016 12:18
Cursed_Nemesis

XXX.XXX.157.194

Dobrý den, dostaly se mi do rukou zřejmě hodně nové granule Primordial a ráda bych znala názor někoho povolanějšího na jejich složení. Přijdou mi jako granule srovnatelné například s TotW, nijaký zázrak, ale daly by se doporučit. Něco mi na nich ale nesedí, možná je to tím, že jsou Italské a nemám s Italským krmivem moc dobré zkušenosti. Přijde mi že mají i docela dlouhou záruční dobu, ale nevyznám se v chemicky rozepsaných částech složení, abych dokázala říct jak jsou konzervované. Ráda bych tedy požádala někoho na slovo vzatého, jako je pan Miloš a jemu podobní o rozbor. Moc děkuji.

Složení:
čerstvé krůtí maso (35 %), sušené maso z vysoké zvěře (14 %), hrášek, brambory, kuřecí a krůtí tuk (10 %), bob, sušené kuřecí maso (6 %), rybí moučka (3 %), hydrolyzát z jater (2 %), lněné semínko (2 %), sušená dužnina řepy, kvasnice, prášek z mořské řasy (0,3 %), oligofruktóza (0,2 %), kvasnicový produkt (0,2 %), mojave yucca (0,03 %), prášek z kořene pampelišky (Taraxacum officinale W.) (0,02 %), sušené granátové jablko (Punica granatum) (0,02 %), sušený ananas (Ananas sativus L.) (0,02 %), sušený plod šípku (Rosa Canina L.R., Pendulina L.) (0,002), glukosamin, chondroitin-sulfát, extrakt z rozmarýnu.

Výživové doplňky na kg:
vitamin A 21000 UI, vitamin D3 1400 UI,3a700 vitamin E 180 mg, E4 síran měďnatý pentahydrát 59 mg, E1 siderit 62 mg, E5 oxid manganatý 77 mg, E6 síran zinečnatý monohydrát 186 mg, E2 jodid draselný 4,85 mg, E8 selenin sodu 0,35 mg.

Analytické složky:
Vlhkost 8 %, hrubá bílkovina 28 %, hrubé oleje a tuky 18 %, hrubá popelovina 8,4 %, hrubá vláknina 2,4 %.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.10.2016 13:33

Itálie není nic špatného.Tak jako Farmina dělá hrůzu Cibau a špičkové N&D, tak Mister pet dělá Crockex a lepší Primordial.
Je tu maso, ne moučka, žádnou špatnou složku nevidím, přírodní konzervaci slibují a i to tak vypadá.
Totw se s tímto nedá srovnávat. Moučky a výlisky, anonymní zdroje, víc soli než ovoce.
A teda odkud značka je, je skoro jedno. Evropa lepší než USA, ale třeba Farmina vyrábí ve Srbsku aj v Jižní Americe.

Nedávno jsem našla článek o Canidae, které vypadají tak hezky..dlouho tajili kde mají svou fabriku..a ono se to vyrábí v Diamondu - jako Totw.
Tak asi tak.

Primordial je v pohodě.

12.10.2016 13:56
inusanka

XXX.XXX.98.58

Připadá mi to také velmi slušné - mají jen tuto jednu příchuť?

12.10.2016 14:00

12.10.2016 16:44

Primordial obsahuje "kvasnicový produkt", což může být zakuklený glutaman.

12.10.2016 17:13
Cursed_Nemesis

XXX.XXX.157.194

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Itálie není nic špatného.Tak jako Farmina dělá hrůzu Cibau a špičkové N&D, tak Mister pet dělá Crockex a lepší Primordial.
Je tu maso, ne moučka, žádnou špatnou složku nevidím, přírodní konzervaci slibují a i to tak vypadá.
Totw se s tímto nedá srovnávat. Moučky a výlisky, anonymní zdroje, víc soli než ovoce.
A teda odkud značka je, je skoro jedno. Evropa lepší než USA, ale třeba Farmina vyrábí ve Srbsku aj v Jižní Americe.

Nedávno jsem našla článek o Canidae, které vypadají tak hezky..dlouho tajili kde mají svou fabriku..a ono se to vyrábí v Diamondu - jako Totw.
Tak asi tak.

Primordial je v pohodě.

Děkuju za názor, jak říkám je to asi jenom moje předpojatost, prostě kdykoli jsem měla zkušenost s italským krmivem tak nebyla dobrá. Ale tohle se mi objektivně jeví jako docela fajn a hlavně maj docela zajímavé příchutě.
Jen dotaz: Já měla za to že moučka prostě znamená maso v dehydrovaném stavu?

12.10.2016 17:52

Cursed_Nemesis napsal(a):
Děkuju za názor, jak říkám je to asi jenom moje předpojatost, prostě kdykoli jsem měla zkušenost s italským krmivem tak nebyla dobrá. Ale tohle se mi objektivně jeví jako docela fajn a hlavně maj docela zajímavé příchutě.
Jen dotaz: Já měla za to že moučka prostě znamená maso v dehydrovaném stavu?

Dehydrované maso = maso zbavené většiny vody. Maso jsou měkké části zvířat + jazyk, jícen, srdce.
Drůbež = to samé s nebo bez kostí
Ryby = bez pravidel
Moučka masová = savčí tkáně bez rohů, krve, kopyt, srsti..může obsahovat nestrávený obsah žaludku do 12%..vyrábí se v různých kvalitách "vařením" na 270°C např. po 3 hodiny.
Drůbeží moučka má zase jiná pravidla, aj rybí.
V USA jsou jiná pravidla, povolena jsou i léčená zvířata, přejetá, uspaná..tu jsou také jiná pravidla.

Mně se moučky prostě nelíbí. Nevím odkud jsou, čím konzervované a tak.

Jdu po výrobě ve VB například - "potravinová kvalita" + Německo a právě ty ND z Itálie..tedy Srbska.

12.10.2016 17:53

Primordial obsahuje "kvasnicový produkt", což může být zakuklený glutaman.

Jak je to v italštině ?

12.10.2016 22:06

Jak je to v italštině ?

Tuhle jsem pátrala a u výrobce našla jen statické stránky s fotkou, názvem a pár slov navíc. Jinak na mě vyběhla jen čeština, nic jiného, hledala jsem origo text právě kvůli "kvasnicovému produktu.".

12.10.2016 22:45

Tuhle jsem pátrala a u výrobce našla jen statické stránky s fotkou, názvem a pár slov navíc. Jinak na mě vyběhla jen čeština, nic jiného, hledala jsem origo text právě kvůli "kvasnicovému produktu.".

Já je našla, musí se kliknout vpravo na šipku..
http://www.misterpetsrl.com/pdf/primordial.html#book5/page2

Jsou tam pivovarské kvasnice a kdesi hodně vzadu produkt z kvasnic.

Kvůli MOS. Mannan oligosacharidy.

Tohle je extrakt z kvasnic a není to nic jedovatého.

Někde psané přímo kvasinky a druh.

12.10.2016 23:08

Já je našla, musí se kliknout vpravo na šipku..
http://www.misterpetsrl.com/pdf/primordial.html#book5/page2

Jsou tam pivovarské kvasnice a kdesi hodně vzadu produkt z kvasnic.

Kvůli MOS. Mannan oligosacharidy.

Tohle je extrakt z kvasnic a není to nic jedovatého.

Někde psané přímo kvasinky a druh.

No tak to je novinka. Ještě před týdnem a něco tam nebyl ani domeček, ani lupa, ani šipka. Dík. :) I tak je to trochu záhada, že krmivo je k nalezení pouze v ČR a ofiko stránky jdou v závěsu.

12.10.2016 23:22

No tak to je novinka. Ještě před týdnem a něco tam nebyl ani domeček, ani lupa, ani šipka. Dík. :) I tak je to trochu záhada, že krmivo je k nalezení pouze v ČR a ofiko stránky jdou v závěsu.

Stejně je to blbé. Kuřecí tuk všude. Taková škoda. Makrelí granule jsou snad jen pro kočky F4D a fakt drahé.
Tak tohle si v té Itálii můžou nechat. Zas tolik skvělé nejsou.
Mě by zas zajímalo, proč je všude teď drůbeží tuk.
Kde se vzal. Proč. Drahá likvidace a fakt je z mekáče ? Všude je. Kde nebyl, tam se dal teď.

12.10.2016 23:37

Stejně je to blbé. Kuřecí tuk všude. Taková škoda. Makrelí granule jsou snad jen pro kočky F4D a fakt drahé.
Tak tohle si v té Itálii můžou nechat. Zas tolik skvělé nejsou.
Mě by zas zajímalo, proč je všude teď drůbeží tuk.
Kde se vzal. Proč. Drahá likvidace a fakt je z mekáče ? Všude je. Kde nebyl, tam se dal teď.

Tlak na cenu, asi, je nejlevnější. Nedávno mě inspirovala Rájka, tak jsem zakoupila pro začátek 2 receptury 2 kg Wolfsblutů, tož uvidíme. :) Prodejce (chovatel) se kuřeti vč. tuku taky vyhýbá na sto honů. Jinak slepě nezavrhuji, o kuře z malochovu se se psem ráda podělím.

13.10.2016 07:31
bery25

XXX.XXX.5.78

Dobry, tak po s krmeni jedneho vreca som zatial spokojny, psi to prijimaju v pohode, az sa tesia, stolice vyrazne ubudlo a je tuha tmavej az ciernej farby, normalne sa leskne, krmivo je na dotyk dost mastne, neviem ci to je lepsie alebo horsie, predtym som krmil towt a to bolo uplne suche a co sa tyka stolice tak sa to neda porovnat, bez tvaru, skor kasovite, uvidim ako na tom bude este srst, mam to s makrelou.

23.2.2021 07:12
zuzanazuzana81

XXX.XXX.1.208

Dobrý den...
narazila jsem na tenhle příspěvek hledám taky granule pro své šttěndo a primordial mne zaujal.....
Zůstal jste u něho ?

23.2.2021 10:16
lupus4

XXX.XXX.205.61

zuzanazuzana81 napsal(a):
Dobrý den...
narazila jsem na tenhle příspěvek hledám taky granule pro své šttěndo a primordial mne zaujal.....
Zůstal jste u něho ?

komu není rady , tomu není pomoci

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík