Uživatel s deaktivovaným účtem

Lexaurin
napsal(a):
Ja nevim, jestli he to jen muj dojem, ale moje mlsoňka dava prednost"lidskemu" masu pred "psim". I za sebe mohu rici, ze mi to lidske voni za syrova ci za tepla, vice. Ma nekdo stejnou zkusenost?
Těžko posoudím, já to nejím a ty moje popelnice se na všechno vrhnou, co se týče toho "jestli" víc smrdí, tak to bych ani neřekla...ale asi záleží na dodavateli.
Já jsem teda odbourala mletiny, protože u nich jsem se nejdřív málem poblinkala já, smrdělo to strašně a následně to ani pes nežral
Uživatel s deaktivovaným účtem

Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Těžko posoudím, já to nejím a ty moje popelnice se na všechno vrhnou, co se týče toho "jestli" víc smrdí, tak to bych ani neřekla...ale asi záleží na dodavateli.
Já jsem teda odbourala mletiny, protože u nich jsem se nejdřív málem poblinkala já, smrdělo to strašně a následně to ani pes nežral
Tak ono hlavně záleží, jské porovnáváte mletiny, jestli od Vetamixu nebo od BD yummy
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Těžko posoudím, já to nejím a ty moje popelnice se na všechno vrhnou, co se týče toho "jestli" víc smrdí, tak to bych ani neřekla...ale asi záleží na dodavateli.
Já jsem teda odbourala mletiny, protože u nich jsem se nejdřív málem poblinkala já, smrdělo to strašně a následně to ani pes nežral
No ja vetsinou varim nebo zkrmuji to lidske a jednou za cas koupim psi. A rozdil ve vuni poznam nejen ja, ale i psiska. Ted susim, susila jsem jako prbni kureci prsa a OK a ted susim psi hovezi jazyk, jatra, kachni zaludky a ohlas neni ani trochu takovy. Asi poznaji kvalitu
Uživatel s deaktivovaným účtem

Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Tak ono hlavně záleží, jské porovnáváte mletiny, jestli od Vetamixu nebo od BD yummy
No teď nevim od koho...chtěla jsem se juknout na stránky svýho dodavatele, ale jak na potvoru je zrovna předělávaj, ale vetamix bych neřekla a BD...mi nic neříká, ale i kdy nebudu brát mletinu s vnitřnostma, která je obecně víc cítit, ale vemu jen čistou mletou hovězí svalovinu, tak ani tu pes nechce, ale "lidský" mletý hovězí sní...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jinak, mě maso chodí většinou "pošvář" nebo "do psí misky" a kuřecí je většinou "vodňanský kuře" takže lidská kvalita...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Lexaurin
napsal(a):
Ja nevim, jestli he to jen muj dojem, ale moje mlsoňka dava prednost"lidskemu" masu pred "psim". I za sebe mohu rici, ze mi to lidske voni za syrova ci za tepla, vice. Ma nekdo stejnou zkusenost?
Jestli to nebude tím, že na maso pro lidskou spotřebu jsou přísnější požadavky než na maso pro psy. Já maso pro psy v "psím" obchodě nekupuji, takže s ním zkušenost nemám, ale připadá mi to logické. V minulosti, za socáče, se maso pro psy kupovalo v nuceném výseku. Masem krmíme, ale kupujeme u řezníka, nebo v super- hypermarketech.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Jestli to nebude tím, že na maso pro lidskou spotřebu jsou přísnější požadavky než na maso pro psy. Já maso pro psy v "psím" obchodě nekupuji, takže s ním zkušenost nemám, ale připadá mi to logické. V minulosti, za socáče, se maso pro psy kupovalo v nuceném výseku. Masem krmíme, ale kupujeme u řezníka, nebo v super- hypermarketech.
Já taky kupuji u řezníka, potažmo se dělím. Přece jen toho tolik nesní. Vnitřnosti jsou zpravidla jen pro psa, ale u zbytku je to někdy komplikované. Když pro lidi nemám čerstvé a vytáhnu něco z mrazáku, tak to pak někdy v nestřežené chvíli zmizí všechno. Když skončí drůbež na pekáči i s křídly a podobnými okrajovými mňamkami, na které má rezervačku pes, to by mě piclo. A standard situace - suším třeba krůtí na pamlsky a čtvrtinu nechám k okamžité spotřebě: "To bude čína?"
"Ne, to je k večeři."
"No a co z toho bude?"
"No nic, prostě mu to dám do misky."
Ja se vždycky vytrestam.Normalne krmim lidskym a jednou za cas mam potřebu jim koupit psi neb tam maji věci, co v lidské masne ne, treba hrtany, jehneci jatra a primadona to nechce. Vykvajznu se na psí definitivně.
To Vodnansky kure od nich beru taky, není to prosle, ale myslim si, ze, třeba jednou rozmrzlo a bylo znovu zamrazeno, tak už tam pracovaly nějaké bakterie.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Já taky kupuji u řezníka, potažmo se dělím. Přece jen toho tolik nesní. Vnitřnosti jsou zpravidla jen pro psa, ale u zbytku je to někdy komplikované. Když pro lidi nemám čerstvé a vytáhnu něco z mrazáku, tak to pak někdy v nestřežené chvíli zmizí všechno. Když skončí drůbež na pekáči i s křídly a podobnými okrajovými mňamkami, na které má rezervačku pes, to by mě piclo. A standard situace - suším třeba krůtí na pamlsky a čtvrtinu nechám k okamžité spotřebě: "To bude čína?"
"Ne, to je k večeři."
"No a co z toho bude?"
"No nic, prostě mu to dám do misky."
Docela blbé je, když o ty kuřecí křídla, atd., jak píšete okrajové části, má zájem kromě psa i nějaký dvounohý rodinný příslušník .
Uživatel s deaktivovaným účtem

Lexaurin
napsal(a):
Ja se vždycky vytrestam.Normalne krmim lidskym a jednou za cas mam potřebu jim koupit psi neb tam maji věci, co v lidské masne ne, treba hrtany, jehneci jatra a primadona to nechce. Vykvajznu se na psí definitivně.
To Vodnansky kure od nich beru taky, není to prosle, ale myslim si, ze, třeba jednou rozmrzlo a bylo znovu zamrazeno, tak už tam pracovaly nějaké bakterie.
No všechno je možný, protože datum spotřeby je ok, tak proč by to prodával obchod pro psy, ale když to rozmrazí, tak smrad zkaženýho masa to není.
Taky bych raději krmila lidským, ale při spotřebě téměř kilo a půl masa denně se to dost vzdaluje mým finančním možnostem
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
No všechno je možný, protože datum spotřeby je ok, tak proč by to prodával obchod pro psy, ale když to rozmrazí, tak smrad zkaženýho masa to není.
Taky bych raději krmila lidským, ale při spotřebě téměř kilo a půl masa denně se to dost vzdaluje mým finančním možnostem
Ne, zkazene to nesmrdi, jen proste jinak.Varim vyvary, prilivam ke granulim, ale když se toto vari, moji puberťáci chodi s kolíkem na nose a větrají. No a dama ofrnuje.Tak mam smůlu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Měla jsem masa od různých firem. Nýřany, Vetamix, Pošvář, Cebera a všechny tyto masa, mají stejný jiný pach, než když koupím maso u řezníka pro lidskou spotřebu. Ne že by smrděly, třeba svalovina, ale když čichnu k hov. přední z masny a k hovězí krmné, je to rozdíl. To samé vnitřnosti. Takže krmné nebude jen tak, že?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Včera jsem čichla k rozmraženému losímu masu a NIJAK nesmrdělo, kdyby mi někdo zavázal oči, nepoznala bych, že se jedná o maso pro psy.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Je velký rozdíl i ve vůni domácího a kupovaného.
A když to není tradiční 135 let přemražované z PL, tak nám to pak nevoní, nejsme zvyklí.
Koupil jste někdo to vepřové za Španělska, co je teď všude ?
Jak voní ?
Jako to v pennyultraalbertu ?
Ryby v krámě pro psy jsou pokaždé pěkné a voní, v krámě pro lidi.. no comment.
Bude to o dodavateli.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já mám tedy (obzvlášť u drůbežího) naprosto opačnou zkušenost - maso "psí" voňavé, barva krásná, maso "lidské" nalezelenalý smradlavý humus. Hovězí je možná víc cítit hovězím, protože se nenechává pro psy tak dlouho uležet a vyvonět? Já když si od našeho statkáře koupím hovězí, které bylo poražené dva dny předtím, tak je samozřejmě taky cítit jinak, než koupené u pultu.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Měla jsem masa od různých firem. Nýřany, Vetamix, Pošvář, Cebera a všechny tyto masa, mají stejný jiný pach, než když koupím maso u řezníka pro lidskou spotřebu. Ne že by smrděly, třeba svalovina, ale když čichnu k hov. přední z masny a k hovězí krmné, je to rozdíl. To samé vnitřnosti. Takže krmné nebude jen tak, že?
Jo, to je presne ono.A když suším lidské, psiska hlidaji sušičku. Sušila jsem psi a nic.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Měla jsem masa od různých firem. Nýřany, Vetamix, Pošvář, Cebera a všechny tyto masa, mají stejný jiný pach, než když koupím maso u řezníka pro lidskou spotřebu. Ne že by smrděly, třeba svalovina, ale když čichnu k hov. přední z masny a k hovězí krmné, je to rozdíl. To samé vnitřnosti. Takže krmné nebude jen tak, že?
Bingo!
Já tedy absolutně netuším, kde švagrová kupuje krmné maso pro své psy, nicméně normálně v masně to stoprocentně není, to vím. Zkusím se zeptat, protože maso, kterým krmí, nesmrdí jinak než to pro lidskou konzumaci a ani jinak nevypadá. Normálně koupila psovi hovězí svíčkovou, krásnou, že bych pro ní vraždila na bifteky, nakonec jsme z ní udělali doma klasickou pečenou svíčkovou omáčku s knedlíkem a byla to luxusní večeře. (a to jsem na maso háklivá, tatínek je řezník) O lososa se taky pesani dělí s paničkou :) Samotnou mě to zajímá, neboť teď řeším stejný problém: Kde kupovat...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Včera jsem čichla k rozmraženému losímu masu a NIJAK nesmrdělo, kdyby mi někdo zavázal oči, nepoznala bych, že se jedná o maso pro psy.
Nevím, losí maso jsem nikdy neměla, takže bych nic nepoznala, ale pokud mi zavážete oči a dáte mi čichnout třeba k 5 vzorkům masa a vnitřností krmného (normálního NE smradlavého) a 5 z jatek určeného pro lidskou spotřebu, bezpečně ho poznám. Je prostě jiné. Je ale fakt, že já mám moc citlivý nos, cítím, co ani většina lidí necítí. Nemyslím tím jen maso, ale i jiné pachy a vůně. Nos mám tak citlivý, že např. nesnesu ani svoje vlastní, když jdu na velkou, honem a pryč, natahuje se mi na zvracení. Potom musím hned pořádně vyvětrat. Nebo, když sbírám po feňule její vzorky do skleničky na koprologii, ne jednou jsem si ublinkla. A jiné případy. Manžel mi říká, že nejsem normální, že bych se mohla živit v parfumerii jako tzv. nos, což by nebylo vůbec špatné, ale tam za ten jejich královský plat se dostanou jen ti nejvyvolenější.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Je velký rozdíl i ve vůni domácího a kupovaného.
A když to není tradiční 135 let přemražované z PL, tak nám to pak nevoní, nejsme zvyklí.
Koupil jste někdo to vepřové za Španělska, co je teď všude ?
Jak voní ?
Jako to v pennyultraalbertu ?
Ryby v krámě pro psy jsou pokaždé pěkné a voní, v krámě pro lidi.. no comment.
Bude to o dodavateli.
Nedokázala bych vařit z domácího čerstvého masa: králíka, slepice, kachny, o praseti ani nemluvím...zvedá se mi z toho smradu kufr. nesnesla bych žádné maso kozí a ovčí, ani čerstvé mléko. Nesnáším kozí sýry, i když třeba tvarůžky miluju. Všechno musím mít přemražené a převařené, jinak z toho cítím to zvíře a chce se mi blejt, velebnosti. A nevím, jak je to možné, ale můj pes z čerstvého masa také není nijak urvaný. Včera ráno dostal hřbet z králíka, co přinesl čestvě zabitého tchán a jedl ho až z donucení dneska ráno. kousnuté do něj trochu bylo, ale musela jsem nad ním stát jak dráb, aby ho dneska konečně sežral. Myslím, že psí maso víc páchne proto, že u mletin je větší podíl vnitřností a se skladováním i kusovek se nijak netrápí. U lidského masa, je velký tlak na hygienu skladování a stejně to občas stojí za prd, u psího se tedy není čemu divit, že zavání. Nijak to neřeším, pokud to nevadí psům, tak je to OK.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nedokázala bych vařit z domácího čerstvého masa: králíka, slepice, kachny, o praseti ani nemluvím...zvedá se mi z toho smradu kufr. nesnesla bych žádné maso kozí a ovčí, ani čerstvé mléko. Nesnáším kozí sýry, i když třeba tvarůžky miluju. Všechno musím mít přemražené a převařené, jinak z toho cítím to zvíře a chce se mi blejt, velebnosti To je u mě přesně taky tak. Kor skopové, jednou vařili u nás v jídelně, myslela jsem, že je můj konec, natož to sníst.
Uživatel s deaktivovaným účtem

lesnížínka
napsal(a):
Nedokázala bych vařit z domácího čerstvého masa: králíka, slepice, kachny, o praseti ani nemluvím...zvedá se mi z toho smradu kufr. nesnesla bych žádné maso kozí a ovčí, ani čerstvé mléko. Nesnáším kozí sýry, i když třeba tvarůžky miluju. Všechno musím mít přemražené a převařené, jinak z toho cítím to zvíře a chce se mi blejt, velebnosti. A nevím, jak je to možné, ale můj pes z čerstvého masa také není nijak urvaný. Včera ráno dostal hřbet z králíka, co přinesl čestvě zabitého tchán a jedl ho až z donucení dneska ráno. kousnuté do něj trochu bylo, ale musela jsem nad ním stát jak dráb, aby ho dneska konečně sežral. Myslím, že psí maso víc páchne proto, že u mletin je větší podíl vnitřností a se skladováním i kusovek se nijak netrápí. U lidského masa, je velký tlak na hygienu skladování a stejně to občas stojí za prd, u psího se tedy není čemu divit, že zavání. Nijak to neřeším, pokud to nevadí psům, tak je to OK.
Ano, domácí je cítit jinak, třeba vepřové..to odcházím. Hovězí je ok. Zbytek zvířat je mi líto..králíček má ty malinké nožičky..
Pro psa kupuji od dopsimisky.cz a ta ryba - pražma - nemražená, nezakalené oko, pěkná barva, nerozmačkaná, voní,..baleno v ochranné atmosféře stejně jak v krámě.
Tak jak je to v eshopu vyfoceno, přesně takové maso dostanu.
Podle mě jsou to přebytky. U mraženého není zdaleko tolik vody, vlastně skoro nic, jak když rozmrazím kuře pro lidi.
Ale jiné firmy nevím a nechce se mi to zkoušet.
Kdyby to jednou vypadalo blbě nebo zavánělo, končím.