Chutna nekomu vice maso z lidskych nez psich obchodů?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.10.2016 21:08
Lexaurin

XXX.XXX.226.60

Ja nevim, jestli he to jen muj dojem, ale moje mlsoňka dava prednost"lidskemu" masu pred "psim". I za sebe mohu rici, ze mi to lidske voni za syrova ci za tepla, vice. Ma nekdo stejnou zkusenost?

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.10.2016 21:15

Lexaurin napsal(a):
Ja nevim, jestli he to jen muj dojem, ale moje mlsoňka dava prednost"lidskemu" masu pred "psim". I za sebe mohu rici, ze mi to lidske voni za syrova ci za tepla, vice. Ma nekdo stejnou zkusenost?

Těžko posoudím, já to nejím a ty moje popelnice se na všechno vrhnou, co se týče toho "jestli" víc smrdí, tak to bych ani neřekla...ale asi záleží na dodavateli.
Já jsem teda odbourala mletiny, protože u nich jsem se nejdřív málem poblinkala já, smrdělo to strašně a následně to ani pes nežral

20.10.2016 21:18

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Těžko posoudím, já to nejím a ty moje popelnice se na všechno vrhnou, co se týče toho "jestli" víc smrdí, tak to bych ani neřekla...ale asi záleží na dodavateli.
Já jsem teda odbourala mletiny, protože u nich jsem se nejdřív málem poblinkala já, smrdělo to strašně a následně to ani pes nežral

Tak ono hlavně záleží, jské porovnáváte mletiny, jestli od Vetamixu nebo od BD yummy

20.10.2016 21:19
Lexaurin

XXX.XXX.226.60

No ja vetsinou varim nebo zkrmuji to lidske a jednou za cas koupim psi. A rozdil ve vuni poznam nejen ja, ale i psiska. Ted susim, susila jsem jako prbni kureci prsa a OK a ted susim psi hovezi jazyk, jatra, kachni zaludky a ohlas neni ani trochu takovy. Asi poznaji kvalitu

20.10.2016 21:26
Pupča

XXX.XXX.54.33

Já mám zkušenost půl na půl. Pes je fajnovka a moc jídlu nedá, ten mi maso od Falca ani Vetamixu nežere...upřímně mi to také smrdí. Fenka je čuník a zbaští téměř vše. Kupuji jim maso z nuceného výseku, nebo jak se tomu říká...

20.10.2016 21:26

Tak ono hlavně záleží, jské porovnáváte mletiny, jestli od Vetamixu nebo od BD yummy

No teď nevim od koho...chtěla jsem se juknout na stránky svýho dodavatele, ale jak na potvoru je zrovna předělávaj, ale vetamix bych neřekla a BD...mi nic neříká, ale i kdy nebudu brát mletinu s vnitřnostma, která je obecně víc cítit, ale vemu jen čistou mletou hovězí svalovinu, tak ani tu pes nechce, ale "lidský" mletý hovězí sní...

20.10.2016 21:28

Jinak, mě maso chodí většinou "pošvář" nebo "do psí misky" a kuřecí je většinou "vodňanský kuře" takže lidská kvalita...

20.10.2016 22:49

Lexaurin napsal(a):

Jestli to nebude tím, že na maso pro lidskou spotřebu jsou přísnější požadavky než na maso pro psy. Já maso pro psy v "psím" obchodě nekupuji, takže s ním zkušenost nemám, ale připadá mi to logické. V minulosti, za socáče, se maso pro psy kupovalo v nuceném výseku. Masem krmíme, ale kupujeme u řezníka, nebo v super- hypermarketech.

20.10.2016 23:07

Jestli to nebude tím, že na maso pro lidskou spotřebu jsou přísnější požadavky než na maso pro psy. Já maso pro psy v "psím" obchodě nekupuji, takže s ním zkušenost nemám, ale připadá mi to logické. V minulosti, za socáče, se maso pro psy kupovalo v nuceném výseku. Masem krmíme, ale kupujeme u řezníka, nebo v super- hypermarketech.

Já taky kupuji u řezníka, potažmo se dělím. Přece jen toho tolik nesní. Vnitřnosti jsou zpravidla jen pro psa, ale u zbytku je to někdy komplikované. Když pro lidi nemám čerstvé a vytáhnu něco z mrazáku, tak to pak někdy v nestřežené chvíli zmizí všechno. Když skončí drůbež na pekáči i s křídly a podobnými okrajovými mňamkami, na které má rezervačku pes, to by mě piclo. A standard situace - suším třeba krůtí na pamlsky a čtvrtinu nechám k okamžité spotřebě: "To bude čína?"
"Ne, to je k večeři."
"No a co z toho bude?"
"No nic, prostě mu to dám do misky."

20.10.2016 23:43
honzapm

XXX.XXX.182.25

Nedávno na dálnici havaroval návěs s vepři. Polovina jich to nepřežila.
Je logické, jak toto "maso" skončí. A to dělá ten rozdíl (v ceně i odéru).

21.10.2016 06:49
Lexaurin

XXX.XXX.224.178

Ja se vždycky vytrestam.Normalne krmim lidskym a jednou za cas mam potřebu jim koupit psi neb tam maji věci, co v lidské masne ne, treba hrtany, jehneci jatra a primadona to nechce. Vykvajznu se na psí definitivně.
To Vodnansky kure od nich beru taky, není to prosle, ale myslim si, ze, třeba jednou rozmrzlo a bylo znovu zamrazeno, tak už tam pracovaly nějaké bakterie.

21.10.2016 07:38

Já taky kupuji u řezníka, potažmo se dělím. Přece jen toho tolik nesní. Vnitřnosti jsou zpravidla jen pro psa, ale u zbytku je to někdy komplikované. Když pro lidi nemám čerstvé a vytáhnu něco z mrazáku, tak to pak někdy v nestřežené chvíli zmizí všechno. Když skončí drůbež na pekáči i s křídly a podobnými okrajovými mňamkami, na které má rezervačku pes, to by mě piclo. A standard situace - suším třeba krůtí na pamlsky a čtvrtinu nechám k okamžité spotřebě: "To bude čína?"
"Ne, to je k večeři."
"No a co z toho bude?"
"No nic, prostě mu to dám do misky."

Docela blbé je, když o ty kuřecí křídla, atd., jak píšete okrajové části, má zájem kromě psa i nějaký dvounohý rodinný příslušník .

21.10.2016 07:44

Lexaurin napsal(a):
Ja se vždycky vytrestam.Normalne krmim lidskym a jednou za cas mam potřebu jim koupit psi neb tam maji věci, co v lidské masne ne, treba hrtany, jehneci jatra a primadona to nechce. Vykvajznu se na psí definitivně.
To Vodnansky kure od nich beru taky, není to prosle, ale myslim si, ze, třeba jednou rozmrzlo a bylo znovu zamrazeno, tak už tam pracovaly nějaké bakterie.

No všechno je možný, protože datum spotřeby je ok, tak proč by to prodával obchod pro psy, ale když to rozmrazí, tak smrad zkaženýho masa to není.

Taky bych raději krmila lidským, ale při spotřebě téměř kilo a půl masa denně se to dost vzdaluje mým finančním možnostem

21.10.2016 08:01
Lexaurin

XXX.XXX.83.65

No všechno je možný, protože datum spotřeby je ok, tak proč by to prodával obchod pro psy, ale když to rozmrazí, tak smrad zkaženýho masa to není.

Taky bych raději krmila lidským, ale při spotřebě téměř kilo a půl masa denně se to dost vzdaluje mým finančním možnostem

Ne, zkazene to nesmrdi, jen proste jinak.Varim vyvary, prilivam ke granulim, ale když se toto vari, moji puberťáci chodi s kolíkem na nose a větrají. No a dama ofrnuje.Tak mam smůlu.

21.10.2016 11:04
inusanka

XXX.XXX.98.58

Prosím, kde máte ještě v dnešní době nucený výsek? Jinak to je už opravdu hodně dlouho zakázané prodávat.

21.10.2016 12:56

Měla jsem masa od různých firem. Nýřany, Vetamix, Pošvář, Cebera a všechny tyto masa, mají stejný jiný pach, než když koupím maso u řezníka pro lidskou spotřebu. Ne že by smrděly, třeba svalovina, ale když čichnu k hov. přední z masny a k hovězí krmné, je to rozdíl. To samé vnitřnosti. Takže krmné nebude jen tak, že?

21.10.2016 13:05

Včera jsem čichla k rozmraženému losímu masu a NIJAK nesmrdělo, kdyby mi někdo zavázal oči, nepoznala bych, že se jedná o maso pro psy.

21.10.2016 13:20

Je velký rozdíl i ve vůni domácího a kupovaného.
A když to není tradiční 135 let přemražované z PL, tak nám to pak nevoní, nejsme zvyklí.
Koupil jste někdo to vepřové za Španělska, co je teď všude ?
Jak voní ?
Jako to v pennyultraalbertu ?
Ryby v krámě pro psy jsou pokaždé pěkné a voní, v krámě pro lidi.. no comment.
Bude to o dodavateli.

21.10.2016 13:54

Já mám tedy (obzvlášť u drůbežího) naprosto opačnou zkušenost - maso "psí" voňavé, barva krásná, maso "lidské" nalezelenalý smradlavý humus. Hovězí je možná víc cítit hovězím, protože se nenechává pro psy tak dlouho uležet a vyvonět? Já když si od našeho statkáře koupím hovězí, které bylo poražené dva dny předtím, tak je samozřejmě taky cítit jinak, než koupené u pultu.

21.10.2016 13:57
Lexaurin

XXX.XXX.83.65

Měla jsem masa od různých firem. Nýřany, Vetamix, Pošvář, Cebera a všechny tyto masa, mají stejný jiný pach, než když koupím maso u řezníka pro lidskou spotřebu. Ne že by smrděly, třeba svalovina, ale když čichnu k hov. přední z masny a k hovězí krmné, je to rozdíl. To samé vnitřnosti. Takže krmné nebude jen tak, že?

Jo, to je presne ono.A když suším lidské, psiska hlidaji sušičku. Sušila jsem psi a nic.

21.10.2016 14:00

Bingo!

21.10.2016 14:39
Beica

XXX.XXX.215.194

Já tedy absolutně netuším, kde švagrová kupuje krmné maso pro své psy, nicméně normálně v masně to stoprocentně není, to vím. Zkusím se zeptat, protože maso, kterým krmí, nesmrdí jinak než to pro lidskou konzumaci a ani jinak nevypadá. Normálně koupila psovi hovězí svíčkovou, krásnou, že bych pro ní vraždila na bifteky, nakonec jsme z ní udělali doma klasickou pečenou svíčkovou omáčku s knedlíkem a byla to luxusní večeře. (a to jsem na maso háklivá, tatínek je řezník) O lososa se taky pesani dělí s paničkou :) Samotnou mě to zajímá, neboť teď řeším stejný problém: Kde kupovat...

21.10.2016 14:40
Beica

XXX.XXX.215.194

A dvojnásob mě to zajímá, když tady čtu to co tady čtu...

21.10.2016 14:48

Včera jsem čichla k rozmraženému losímu masu a NIJAK nesmrdělo, kdyby mi někdo zavázal oči, nepoznala bych, že se jedná o maso pro psy.

Nevím, losí maso jsem nikdy neměla, takže bych nic nepoznala, ale pokud mi zavážete oči a dáte mi čichnout třeba k 5 vzorkům masa a vnitřností krmného (normálního NE smradlavého) a 5 z jatek určeného pro lidskou spotřebu, bezpečně ho poznám. Je prostě jiné. Je ale fakt, že já mám moc citlivý nos, cítím, co ani většina lidí necítí. Nemyslím tím jen maso, ale i jiné pachy a vůně. Nos mám tak citlivý, že např. nesnesu ani svoje vlastní, když jdu na velkou, honem a pryč, natahuje se mi na zvracení. Potom musím hned pořádně vyvětrat. Nebo, když sbírám po feňule její vzorky do skleničky na koprologii, ne jednou jsem si ublinkla. A jiné případy. Manžel mi říká, že nejsem normální, že bych se mohla živit v parfumerii jako tzv. nos, což by nebylo vůbec špatné, ale tam za ten jejich královský plat se dostanou jen ti nejvyvolenější.

21.10.2016 15:08
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Je velký rozdíl i ve vůni domácího a kupovaného.
A když to není tradiční 135 let přemražované z PL, tak nám to pak nevoní, nejsme zvyklí.
Koupil jste někdo to vepřové za Španělska, co je teď všude ?
Jak voní ?
Jako to v pennyultraalbertu ?
Ryby v krámě pro psy jsou pokaždé pěkné a voní, v krámě pro lidi.. no comment.
Bude to o dodavateli.

Nedokázala bych vařit z domácího čerstvého masa: králíka, slepice, kachny, o praseti ani nemluvím...zvedá se mi z toho smradu kufr. nesnesla bych žádné maso kozí a ovčí, ani čerstvé mléko. Nesnáším kozí sýry, i když třeba tvarůžky miluju. Všechno musím mít přemražené a převařené, jinak z toho cítím to zvíře a chce se mi blejt, velebnosti. A nevím, jak je to možné, ale můj pes z čerstvého masa také není nijak urvaný. Včera ráno dostal hřbet z králíka, co přinesl čestvě zabitého tchán a jedl ho až z donucení dneska ráno. kousnuté do něj trochu bylo, ale musela jsem nad ním stát jak dráb, aby ho dneska konečně sežral. Myslím, že psí maso víc páchne proto, že u mletin je větší podíl vnitřností a se skladováním i kusovek se nijak netrápí. U lidského masa, je velký tlak na hygienu skladování a stejně to občas stojí za prd, u psího se tedy není čemu divit, že zavání. Nijak to neřeším, pokud to nevadí psům, tak je to OK.

21.10.2016 15:23

Nedokázala bych vařit z domácího čerstvého masa: králíka, slepice, kachny, o praseti ani nemluvím...zvedá se mi z toho smradu kufr. nesnesla bych žádné maso kozí a ovčí, ani čerstvé mléko. Nesnáším kozí sýry, i když třeba tvarůžky miluju. Všechno musím mít přemražené a převařené, jinak z toho cítím to zvíře a chce se mi blejt, velebnosti To je u mě přesně taky tak. Kor skopové, jednou vařili u nás v jídelně, myslela jsem, že je můj konec, natož to sníst.

21.10.2016 17:30

lesnížínka napsal(a):
Nedokázala bych vařit z domácího čerstvého masa: králíka, slepice, kachny, o praseti ani nemluvím...zvedá se mi z toho smradu kufr. nesnesla bych žádné maso kozí a ovčí, ani čerstvé mléko. Nesnáším kozí sýry, i když třeba tvarůžky miluju. Všechno musím mít přemražené a převařené, jinak z toho cítím to zvíře a chce se mi blejt, velebnosti. A nevím, jak je to možné, ale můj pes z čerstvého masa také není nijak urvaný. Včera ráno dostal hřbet z králíka, co přinesl čestvě zabitého tchán a jedl ho až z donucení dneska ráno. kousnuté do něj trochu bylo, ale musela jsem nad ním stát jak dráb, aby ho dneska konečně sežral. Myslím, že psí maso víc páchne proto, že u mletin je větší podíl vnitřností a se skladováním i kusovek se nijak netrápí. U lidského masa, je velký tlak na hygienu skladování a stejně to občas stojí za prd, u psího se tedy není čemu divit, že zavání. Nijak to neřeším, pokud to nevadí psům, tak je to OK.

Ano, domácí je cítit jinak, třeba vepřové..to odcházím. Hovězí je ok. Zbytek zvířat je mi líto..králíček má ty malinké nožičky..
Pro psa kupuji od dopsimisky.cz a ta ryba - pražma - nemražená, nezakalené oko, pěkná barva, nerozmačkaná, voní,..baleno v ochranné atmosféře stejně jak v krámě.
Tak jak je to v eshopu vyfoceno, přesně takové maso dostanu.
Podle mě jsou to přebytky. U mraženého není zdaleko tolik vody, vlastně skoro nic, jak když rozmrazím kuře pro lidi.
Ale jiné firmy nevím a nechce se mi to zkoušet.
Kdyby to jednou vypadalo blbě nebo zavánělo, končím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík