Jak reagovat - štěně útočí na psy

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.11.2016 17:16
Nliyah

XXX.XXX.16.90

Zdravím,

prosím o radu. Mám vlčáka 7 měsíců, když jdeme na procházku a objeví se jakýkoliv pes, tak se naježí a je zlý a začne štěkat a útočit na něj.. Jakmile se pustí bez vodítka, tak je to pravý opak.

Děkuji za rady.

22.11.2016 17:22
stop týrání

XXX.XXX.236.4

Učte ho chodit bez vodítka, cítí se na něm v ohrožení a proto brání bezdůvodně sebe i vás.na vodítko zvykejte postupně.

22.11.2016 17:27
asurwic

XXX.XXX.36.3

stop týrání napsal(a):
Učte ho chodit bez vodítka, cítí se na něm v ohrožení a proto brání bezdůvodně sebe i vás.na vodítko zvykejte postupně.

Ano. Pes, které je schopný útočit by měl chodit bez vodítka.

Pro zadavatele: Naopak nechávejte psa na vodítku. Domluvte se na nějaké sehrané situaci s někým, kdo má hafana. Počkejte, dokud se Váš pes neuklidní (i kdybyste tam měli stát hodinu) a pak ho za odměnu vezměte blíže si pohrát. Venku můžete trénovat odvádění pozornosti na pamlsek nebo hračku. Začněte první z větší vzdálenosti a postupem času ji zmenšujte, až budete procházet bez problémů těsně kolem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.11.2016 17:31

Na vodítku je větší napětí, dělá to hodně psů, ale pozor musí se naučit nevyjíždět na psy, když je na vodítku, teď je mu sedm měsíců, ale když s tím nezačnete něco dělat, když mu neřeknete, že je to špatně, tak jako dospělý s vámi bude pěkně cloumat.

22.11.2016 17:36
Nliyah

XXX.XXX.16.90

Super, děkuji moc za rady. Určitě vyzkoušíme.. myslíte že to také platí, to že ho mám na vodítku a on vyjíždí na psy za plotem ? A bez vodítka se vše zklidní ? Každý nám radil jen ho nechte je to štěně, ale mně se to nelíbí, nemůžu s ním nikam jít, aby nedělal rozruch. To stejný když jdu na veterinu a on má být v jedné místnosti se psama, tak tam dělá vždycky tyjátr.. a přitom ostatní psy jsou v klidu, nic mu nedělají. To taky nevím, jak reagovat, např. na té veterině ? Děkuji moc.

22.11.2016 17:44
stop týrání

XXX.XXX.236.4

asurwic napsal(a):
Ano. Pes, které je schopný útočit by měl chodit bez vodítka.

Pro zadavatele: Naopak nechávejte psa na vodítku. Domluvte se na nějaké sehrané situaci s někým, kdo má hafana. Počkejte, dokud se Váš pes neuklidní (i kdybyste tam měli stát hodinu) a pak ho za odměnu vezměte blíže si pohrát. Venku můžete trénovat odvádění pozornosti na pamlsek nebo hračku. Začněte první z větší vzdálenosti a postupem času ji zmenšujte, až budete procházet bez problémů těsně kolem.

Musíte to číst celé, bez vodítka ztrácí útočnost a není to pes, ale štěně:.

22.11.2016 17:48
stop týrání

XXX.XXX.236.4

Nliyah napsal(a):
Super, děkuji moc za rady. Určitě vyzkoušíme.. myslíte že to také platí, to že ho mám na vodítku a on vyjíždí na psy za plotem ? A bez vodítka se vše zklidní ? Každý nám radil jen ho nechte je to štěně, ale mně se to nelíbí, nemůžu s ním nikam jít, aby nedělal rozruch. To stejný když jdu na veterinu a on má být v jedné místnosti se psama, tak tam dělá vždycky tyjátr.. a přitom ostatní psy jsou v klidu, nic mu nedělají. To taky nevím, jak reagovat, např. na té veterině ? Děkuji moc.

Psi bez vodítka obecně tam, kde jim nehrozí nebezpečí a pokud jsou na volno oba, jsou k sobě zpravidla přátelští nebo lhostejní nebo alespoň přátelštější či lhostejnější nežli na vodítku.
¨psi za plotem štěkají na kolemjdoucí psy, to je normálka, baví se tím. Pokud řádí na veterině si se fakt bojí, tam by, podle mne, bylo na místě utěšovat a dávat pamlsky nebo hračku, ale hlavně klidně mluvit.

22.11.2016 18:27
asurwic

XXX.XXX.36.3

stop týrání napsal(a):
Musíte to číst celé, bez vodítka ztrácí útočnost a není to pes, ale štěně:.

Čtu to celé. I v sedmi měsících může se štěkotem vyletět na druhého psa. Je to puberťák, už ne malá chlupatá kulička. Pokud se neumí chovat ani na vodítku, tak pochybuji, že půjde pořád kolem lidí, psů a mezi dopravními prostředky bez toho, aby ohrožoval celé své okolí.

22.11.2016 18:58
scylla

XXX.XXX.150.32

Nliyah napsal(a):
Zdravím,

prosím o radu. Mám vlčáka 7 měsíců, když jdeme na procházku a objeví se jakýkoliv pes, tak se naježí a je zlý a začne štěkat a útočit na něj.. Jakmile se pustí bez vodítka, tak je to pravý opak.

Děkuji za rady.

Vadí mu omezení, cítí se nejistě. Naučte se pracovat s vodítkem - nenapínat ho, to ho povzbuzuje k agresi, zachovejte klid, psa i situaci uklidněte. Odvádění pozornosti je celkem k ničemu, vy potřebujete, aby v té situaci zůstal a naučil se chovat. Předvídejte - když víte, že tohle může dělat, dejte mu povel který zná a pochvalte ho, nenechte ho napínat vodítko a vy ho také nenapínejte. Mluvte na něj. Pokud máte možnost, seznamujte na vodítku s fenami, později s klidnými, komunikativními psy. Když na něj vyletí pes, vy jste ten, kdo ho bude bránit.

22.11.2016 19:09
mikimajky

XXX.XXX.144.252

Ja mám 10 týždňové šteňa robí to tiež.
Keďže u nás v dedine som objavil až dvoch vyrovnaných psov, všetci ostatní štekajú. Tak začal aj malý opakovať. Riešim to odvedením pozornosti.
Starú suku mám pohodovú tá si pri prechádzke iných psov nevšíma. Tá chodí bez vodítka. Malý by to mal postupne od nej odkukať. Keďže sa nedá tým psom nijako vyhnúť(musím popri nich prejsť) tak máme kopu času na trénovanie :)
Treba iba šteňaťu vysvetliť postupne že je to nežiadúce chovanie.
Kľudne aj na vodítku. Dajte ho sadnúť, ľahnúť a odvedťe jeho pozornosť na vás. Ako píšu ak tam budete aj pol hodiny.
Ja síce malého odpútam.ale pes za plotom breše stále tak sa malý k nemu po chvíli vráti a šteká. Vtedy zasa odvediem pozornosť na seba a odmením po splnených poveloch. Funguje to. Len trpezlivosť.

22.11.2016 21:01
stop týrání

XXX.XXX.236.4

asurwic napsal(a):
Čtu to celé. I v sedmi měsících může se štěkotem vyletět na druhého psa. Je to puberťák, už ne malá chlupatá kulička. Pokud se neumí chovat ani na vodítku, tak pochybuji, že půjde pořád kolem lidí, psů a mezi dopravními prostředky bez toho, aby ohrožoval celé své okolí.

Pro psa je, zejména zpočátku, o hodně více stresující při setkání s jiným psem vodítko. Volný pes je většinou neútočný pes. Dokud pes nedosáhne pohlavní dospělosti, řádně socializovaný, i když třeba ostrý pes, mu neublíží. Posedlost vodění psů i mimo místa, kde jsou navolno v ohrožení vytrvale na vodítku vede jen k tomu, že pši jsou nesocializovaní, neumějí se choivat k jiným psům a i kdyby to uměli, jejich majitelé si veselé přibíhání mají tendenci vysvětlit jako agresi. Pes od štěněte by měl chodit tam, kde jsou psi a přátelit se s nimi,
Je potřeba taky pochopit, že psi jsou psi a pokud nechceme, aby naši psi tu a tam zaštekali, měli jsme si pořídit plyšové.

23.11.2016 01:17
fikovnice

XXX.XXX.30.49

stop týrání napsal(a):
Psi bez vodítka obecně tam, kde jim nehrozí nebezpečí a pokud jsou na volno oba, jsou k sobě zpravidla přátelští nebo lhostejní nebo alespoň přátelštější či lhostejnější nežli na vodítku.
¨psi za plotem štěkají na kolemjdoucí psy, to je normálka, baví se tím. Pokud řádí na veterině si se fakt bojí, tam by, podle mne, bylo na místě utěšovat a dávat pamlsky nebo hračku, ale hlavně klidně mluvit.

"Pokud řádí na veterině si se fakt bojí, tam by, podle mne, bylo na místě utěšovat..."

Tak přesně toto se nedoporučuje! Klidně na psa mluvit ano, s tím souhlasím. Ale proč utěšovat?! Ten pes tam nejde na porážku (tedy doufám) a pokud bude mít návštěvu veta spojenou s utěšováním a tedy s něčím nepříjemným, tak se nenaučí chovat se tam normálně a nechat se v klidu ošetřit.

23.11.2016 01:46
Kubaexo

XXX.XXX.128.56

V takove situacu musite psovi ukazat, ze vy jste ten kdo ma momentalne navrh a prehled o deni a ze vy jste ten, kdo to musi vyresit., nechat sveho sednout k noze a uklidnit, pote vyjit v blizkosti aby si ho vas pes vsiml s jinym psem. Pokusit se ho udrzet v klidu u nohy, pokud vydrzi, pamlsek, pokud ne stoupnout si pred nej a drzet ho za sebou, mezi nim a psem. Takto by se mel sklidnit, stale ho drzte za sebou. Nehystercit, zbytecne nekricet a nedavat zbytecne povely. Az se zklidni opet nechat posadit chvili cekat, pamlsek a znovu.

23.11.2016 08:09
stop týrání

XXX.XXX.236.4

fikovnice napsal(a):
"Pokud řádí na veterině si se fakt bojí, tam by, podle mne, bylo na místě utěšovat..."

Tak přesně toto se nedoporučuje! Klidně na psa mluvit ano, s tím souhlasím. Ale proč utěšovat?! Ten pes tam nejde na porážku (tedy doufám) a pokud bude mít návštěvu veta spojenou s utěšováním a tedy s něčím nepříjemným, tak se nenaučí chovat se tam normálně a nechat se v klidu ošetřit.

Co si představujete pod pojmem utěšovat? společný pláč? utěšování je klidná rozmluva: to víš, že jsi můj klučík, že tě nikomu nedám, ty jsi moje zlatíčko, nic se neděje, tomu já říkám utěšování a že se něco děje to chápe každý pes, který jde na veterinu jen občas. vy utěšujete tak, že je to nepříjemné? tak já tedy ne.

23.11.2016 13:39
fikovnice

XXX.XXX.30.49

stop týrání napsal(a):
Co si představujete pod pojmem utěšovat? společný pláč? utěšování je klidná rozmluva: to víš, že jsi můj klučík, že tě nikomu nedám, ty jsi moje zlatíčko, nic se neděje, tomu já říkám utěšování a že se něco děje to chápe každý pes, který jde na veterinu jen občas. vy utěšujete tak, že je to nepříjemné? tak já tedy ne.

Já se svým psem nikdy nezacházím tak, aby mu to bylo nepříjemné.

23.11.2016 15:34
asurwic

XXX.XXX.36.3

stop týrání napsal(a):

Při utěšování nejde o to, že by to bylo psovi nepříjemné. Jde o to, že Vy převezmete jeho chování, přemýšlíte o situaci a vysvětlujete mu jí. Nechováte se tak, abyste psa vedla. Chováte se tak, že jste na tom stejně jako on a že je pro Vás daná situace také nezvyklá a tudíž je třeba se ji obávat. Tím ve vás ztrácí pes oporu.

23.11.2016 18:59
scylla

XXX.XXX.150.32

stop týrání napsal(a):

To je přímá cesta k prohloubení problému. Pes se bojí, konejší, vy konejšíte jeho - také se bojíte, pes se bojí dvakrát. Není vůbec dobré takto postupovat.

23.11.2016 22:54
stop týrání

XXX.XXX.236.4

scylla napsal(a):
To je přímá cesta k prohloubení problému. Pes se bojí, konejší, vy konejšíte jeho - také se bojíte, pes se bojí dvakrát. Není vůbec dobré takto postupovat.

A zase vedle... jak vy to, scyllo, jen děláte? konejším i dítě, konejším každého a v podobné situaci jsem ráda konejšena. a všem nám to moc a moc pomáhá

23.11.2016 22:55
stop týrání

XXX.XXX.236.4

asurwic napsal(a):
Při utěšování nejde o to, že by to bylo psovi nepříjemné. Jde o to, že Vy převezmete jeho chování, přemýšlíte o situaci a vysvětlujete mu jí. Nechováte se tak, abyste psa vedla. Chováte se tak, že jste na tom stejně jako on a že je pro Vás daná situace také nezvyklá a tudíž je třeba se ji obávat. Tím ve vás ztrácí pes oporu.

Nemám potřebu psa, který se bojí, vést, ráda si s ním pokecám a jemu i mně to prospívá. Pes nachází a taky najde oporu nejen ve mně, ale hlavně v sobě, vidí, že na strasti života není sám.

23.11.2016 22:56
stop týrání

XXX.XXX.236.4

fikovnice napsal(a):
Já se svým psem nikdy nezacházím tak, aby mu to bylo nepříjemné.

Tak snad abyste ho prodala.

23.11.2016 23:01
asurwic

XXX.XXX.36.3

stop týrání napsal(a):
A zase vedle... jak vy to, scyllo, jen děláte? konejším i dítě, konejším každého a v podobné situaci jsem ráda konejšena. a všem nám to moc a moc pomáhá

Pes není dítě. Dítě rozumí slovům a chápe jejich význam. Pes jen vidí, že Vás daná situace donutila k tomu, abyste se na něj s nějakými řečmi obrátila = řeší to panička, budu to řešit i já.

23.11.2016 23:03
stop týrání

XXX.XXX.236.4

asurwic napsal(a):
Pes není dítě. Dítě rozumí slovům a chápe jejich význam. Pes jen vidí, že Vás daná situace donutila k tomu, abyste se na něj s nějakými řečmi obrátila = řeší to panička, budu to řešit i já.

No tak mí psi slovům rozumějí jsme spolu spokojeni a to již dlouhá a dlouhá léta. vaše nesmysly ohledně výkladu toho, jak to vidí pes, jsou fakt jen nesmysly.

23.11.2016 23:19
asurwic

XXX.XXX.36.3

stop týrání napsal(a):
No tak mí psi slovům rozumějí jsme spolu spokojeni a to již dlouhá a dlouhá léta. vaše nesmysly ohledně výkladu toho, jak to vidí pes, jsou fakt jen nesmysly.

Jo. Řeknu psovi "neboj se, jdeme k veterináři jen na injekci". Pes se samozřejmě uklidní, protože už ví, že se nejde na žádnou hroznou operaci a včeličku do packy přeci zvládne.

24.11.2016 05:22
scylla

XXX.XXX.150.32

stop týrání napsal(a):

Určitě, jen jde o to, kam vám to pomáhá, což je z všich příspěvků jasně vidět.

24.11.2016 05:34
stop týrání

XXX.XXX.236.4

asurwic napsal(a):
Jo. Řeknu psovi "neboj se, jdeme k veterináři jen na injekci". Pes se samozřejmě uklidní, protože už ví, že se nejde na žádnou hroznou operaci a včeličku do packy přeci zvládne.

No to máte velmi racionálně uvažujícího psa, ten sebevraždu nespáchá. Moji psi si to spíše vyhodnotí tak, že jsme tam spolu, čelíme tomu, co přijde spolu.
A že je to situace nová, nebo možná až příliš známá, to vědí sami. Injekce zpravidla dostáváme do zátylku.

24.11.2016 05:36
stop týrání

XXX.XXX.236.4

scylla napsal(a):
Určitě, jen jde o to, kam vám to pomáhá, což je z všich příspěvků jasně vidět.

Když jdu k lékaři sama se sebou, bohužel své psy s sebou vodit nesmím, takže mi útěchu neposkytnou, i když vím, že by to dokázali.

24.11.2016 06:15
scylla

XXX.XXX.150.32

stop týrání napsal(a):
No to máte velmi racionálně uvažujícího psa, ten sebevraždu nespáchá. Moji psi si to spíše vyhodnotí tak, že jsme tam spolu, čelíme tomu, co přijde spolu.
A že je to situace nová, nebo možná až příliš známá, to vědí sami. Injekce zpravidla dostáváme do zátylku.

To máte velmi zvláštního veteináře, když dává injekce psům do zátylku.

24.11.2016 09:47

No nevím, ale 7 měsíční pes už by měl umět nějaké povely.Mně u mých psů, pokud na nějakého psa začnou vyjímečně štěkat či vrčet, stačí povel "k noze" nebo "sedni" či "lehni".To samé u veterináře.Dostanou povel "lehni" a vědí o co jde.Správně naučený cvik, vylučuje ostatní nepřístojnosti.

24.11.2016 10:01
stop týrání

XXX.XXX.236.4

Do zátylku, tedy do míst vzadu na krku, hřbetu... asi mu budu muset dát na vás kontakt, aby se poučil KAM je třeba dávat injekce.

24.11.2016 10:02
stop týrání

XXX.XXX.236.4

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No nevím, ale 7 měsíční pes už by měl umět nějaké povely.Mně u mých psů, pokud na nějakého psa začnou vyjímečně štěkat či vrčet, stačí povel "k noze" nebo "sedni" či "lehni".To samé u veterináře.Dostanou povel "lehni" a vědí o co jde.Správně naučený cvik, vylučuje ostatní nepřístojnosti.

Pohled na psy jako na roboty stále frčí?

24.11.2016 10:06
asurwic

XXX.XXX.36.3

stop týrání napsal(a):

Když psa učíte povely, tak z něj neděláte robota, ale ovladatelného společníka.

24.11.2016 10:32
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

asurwic napsal(a):

Když oni ti plyšoví psi těch povelů moc neudělají.. Ale zase jsou klidný a neštěkají, u doktora se o ně člověk opře, a tu sebevraždu chudák taky nespáchá.

24.11.2016 10:49
asurwic

XXX.XXX.36.3

Andrýsek3 napsal(a):
Když oni ti plyšoví psi těch povelů moc neudělají.. Ale zase jsou klidný a neštěkají, u doktora se o ně člověk opře, a tu sebevraždu chudák taky nespáchá.

Děti u známých měli kdysi takové plyšové robotické pejsky, na které se písklo speciální píšťalkou a oni buď šli dopředu, couvali nebo si sedli. V druhém režimu bylo snímání pohybu, takž pejsek "hlídal" = štěkal když někdo šel kolem senzoru. Chudák Stopka má asi obyčejné plyšáky, že je takto zaujatá proti robotickým. Normálně jen žárlí, kolik toho na rozdíl od jejich umějí.

Jinak sebevraždu možná plyšoví nespáchají, ale je zde nebezpečí setkání s mým retrívrem. On je úplný vrah měkkých hraček. Pokud se někdy se Stopkou potkáme na veterině, tak určitě těm jejím plyšákům Goldie první vyndá očíčka a čumáček a pak vzniklými dírkami začne vytahovat plyš.

24.11.2016 11:29
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

asurwic napsal(a):
Děti u známých měli kdysi takové plyšové robotické pejsky, na které se písklo speciální píšťalkou a oni buď šli dopředu, couvali nebo si sedli. V druhém režimu bylo snímání pohybu, takž pejsek "hlídal" = štěkal když někdo šel kolem senzoru. Chudák Stopka má asi obyčejné plyšáky, že je takto zaujatá proti robotickým. Normálně jen žárlí, kolik toho na rozdíl od jejich umějí.

Jinak sebevraždu možná plyšoví nespáchají, ale je zde nebezpečí setkání s mým retrívrem. On je úplný vrah měkkých hraček. Pokud se někdy se Stopkou potkáme na veterině, tak určitě těm jejím plyšákům Goldie první vyndá očíčka a čumáček a pak vzniklými dírkami začne vytahovat plyš.

Náš je taky vrah, udělá přesně to samé..ty by jim dali..
Já měla chodícího a štěkajícího foxíka...taky jsem ho měla ráda...a chlubila jsem se sním..ale už jsme z toho vyrostla..
Ale ty její už mají nějaký plyš vytahaný, vždyť jsou kastrovaný

24.11.2016 11:40
asurwic

XXX.XXX.36.3

Andrýsek3 napsal(a):
Náš je taky vrah, udělá přesně to samé..ty by jim dali..
Já měla chodícího a štěkajícího foxíka...taky jsem ho měla ráda...a chlubila jsem se sním..ale už jsme z toho vyrostla..
Ale ty její už mají nějaký plyš vytahaný, vždyť jsou kastrovaný

Vy jste z nich vyrostla a někdo musí od vycpaných k robotickým teprve dospět. Třeba potom za pár let s rozumnějším přístupem přijde i první živý pejsek.

24.11.2016 11:43
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

asurwic napsal(a):

Vy jste z nich vyrostla a někdo musí od vycpaných k robotickým teprve dospět. Třeba potom za pár let s rozumnějším přístupem přijde i první živý pejsek.

No to chraň bůh.

24.11.2016 11:55
asurwic

XXX.XXX.36.3

Andrýsek3 napsal(a):
No to chraň bůh.

Accuracy

24.11.2016 12:36
Accuracy

XXX.XXX.1.187

„...tu sebevraždu chudák taky nespáchá.“

Promiňte že se ptám, ale co máte s těmi sebevraždami psů? Nějak to nechápu. To je skutečně někte nějaký věrohodný výzkum zabývající se tímto tématem, nebo o co jde? Dosud jsem žila v přesvědčení, že pes sebevraždu nespáchá, neboť není schopen vlastního sebeuvědomění a nechápe vlastní smrtelnost... Můžete mi k tomu někdo něco podnětného říci?

24.11.2016 13:16
asurwic

XXX.XXX.36.3

Accuracy napsal(a):

Promiňte že se ptám, ale co máte s těmi sebevraždami psů? Nějak to nechápu. To je skutečně někte nějaký věrohodný výzkum zabývající se tímto tématem, nebo o co jde? Dosud jsem žila v přesvědčení, že pes sebevraždu nespáchá, neboť není schopen vlastního sebeuvědomění a nechápe vlastní smrtelnost... Můžete mi k tomu někdo něco podnětného říci?

Zde to vzniklo:
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3212478/pes-jednoho-pana#a3218721

Většina psů sebevraždu nespáchá (nebo alespoň ne efektivně - třeba jen přestanou jíst), ale vlk či plemeno se zachovanými původními instinkty je toho schopno. Opravdu to hezký pohled není.

Uživatelka "stop týrání" tvrdila opak, tak jsem jí napsala, že pokud k dané problematice nic neví, tak ať zde nepíše mylné informace, jako by to byla fakta, jen na základě vlastní představy. Od té doby se i přes mou ignoraci jejích poznámek pokouší k tomuto pro mě nepříjemnému tématu pokaždé vracet a evidentně jí to dělá dobře.

Accuracy

24.11.2016 14:06
Accuracy

XXX.XXX.1.187

asurwic napsal(a):
Zde to vzniklo:

Většina psů sebevraždu nespáchá (nebo alespoň ne efektivně - třeba jen přestanou jíst), ale vlk či plemeno se zachovanými původními instinkty je toho schopno. Opravdu to hezký pohled není.

Uživatelka "stop týrání" tvrdila opak, tak jsem jí napsala, že pokud k dané problematice nic neví, tak ať zde nepíše mylné informace, jako by to byla fakta, jen na základě vlastní představy. Od té doby se i přes mou ignoraci jejích poznámek pokouší k tomuto pro mě nepříjemnému tématu pokaždé vracet a evidentně jí to dělá dobře.

Děkuji za vysvětlení.
Zmíněné téma jsem nedočetla, protože se tam všichni poštěkali jako psi.
Ohledně sebevražd se mi to osobně také nějak nezdá, nicméně uznávám, že nejsem vševědoucí. Není to tak dávno, co lidi věřili, že zvířata necítí bolest, nejsou schopna logického uvažování a představivosti. A ejhle, najednou se zjišťuje, že delfíni na sebe volají jedinečnými zvuky - dávají si jména. Prasata, sloni a krkavci jsou prý inteligentní jako tříleté dítě. Arové jsou schopni naučit se 30 povelů. Atd. Kdo ví, na co přijdeme ještě.

24.11.2016 14:07
stop týrání

XXX.XXX.236.4

asurwic napsal(a):
Zde to vzniklo:

Ano, sebevražda psů nebo vlků je nesmysl, ztráta chuti do života a s tím spojené úmrtí samozřejmě možné je a tak mlže umřít každý mazlíček, nejen pes. a ano, směju se vám.

24.11.2016 14:10
stop týrání

XXX.XXX.236.4

asurwic napsal(a):

Ano, to jistě, nicméně ve strachu, rozrušení i pes má nárok na emoce a ne na povely, jestli samozřejmě jeho majitel není duší poddůstojník nebo poručík Dub.
kromě toho nevím jak vaše komunikace se psy, ale moje je založena na povelech opravdu minimálně, spíš na souhře a porozumění.

24.11.2016 15:09
Kubaexo

XXX.XXX.128.56

Tady koukam nekdo psum a jejich vnimani vubec nerozumi, koukaji na psa jako na dite, no tak hlavne aby byli take vnoucatka :), ze "stoptyrani", zajdi obcas na cvicak, pripadne na soukome lekce dane problematiky abys pochopil/a, o cem tady lidi vlastne pisi, protoze ano, pes prijima psychiku od vas, on nevi co je spravne a co je spatne. Stejne jako kdyz naucite psa kousat do lidi a vzdy hi za to pochvalite, bude si myslet ze je to spravne a v poradku. Stejne tak u veterinate. Ono to konejseni, "to bude dobree, pojd seem nebooj" zni podobne jako UMIRNENE chvaleni, "hodnyy, sikulka" aa jelikoz pes da spis na intonaci hlasu nez na nejake rozmlouvani, dost ho tim vlastne rozhodite. Vlaste mu tim spis davate pocit ze to, co dela je spravne.

24.11.2016 15:27
asurwic

XXX.XXX.36.3

stop týrání napsal(a):
Ano, sebevražda psů nebo vlků je nesmysl, ztráta chuti do života a s tím spojené úmrtí samozřejmě možné je a tak mlže umřít každý mazlíček, nejen pes. a ano, směju se vám.

U lidí, kteří se nikdy nesetkali s jinými než domestikovanými psy, nečekám, že něco takového přijmou nebo pochopí. Zvláště pak, když tvrdohlavě odmítají to, že pes není dítě.

24.11.2016 18:13
stop týrání

XXX.XXX.236.4

asurwic napsal(a):
U lidí, kteří se nikdy nesetkali s jinými než domestikovanými psy, nečekám, že něco takového přijmou nebo pochopí. Zvláště pak, když tvrdohlavě odmítají to, že pes není dítě.

No to víme, že pes není dítě... a vlk není sebevrah.

24.11.2016 18:13

stop týrání napsal(a):

Nám psy jako spolupracovníky a tak hold musí popely umět.Nejsou to roboti a pracují velice rádi.Jsou to pastevci a na práci byli vyšlechtěni.Kdyby je to nabavilo, tak nebudou pást když tam nejsem.A přesto spolehlivě hlídají a usměrnují aniž by se od koz vzdálili, ikdyž by mohli.
Ale to zřejmě neznáte.Také s ovladatelným psem mohu kamkoli, pes ví co kdy se po něm chce a je má jasno.Nemusí se stresovat ani on ani já.

24.11.2016 18:17
stop týrání

XXX.XXX.236.4

Kubaexo napsal(a):
Tady koukam nekdo psum a jejich vnimani vubec nerozumi, koukaji na psa jako na dite, no tak hlavne aby byli take vnoucatka :), ze "stoptyrani", zajdi obcas na cvicak, pripadne na soukome lekce dane problematiky abys pochopil/a, o cem tady lidi vlastne pisi, protoze ano, pes prijima psychiku od vas, on nevi co je spravne a co je spatne. Stejne jako kdyz naucite psa kousat do lidi a vzdy hi za to pochvalite, bude si myslet ze je to spravne a v poradku. Stejne tak u veterinate. Ono to konejseni, "to bude dobree, pojd seem nebooj" zni podobne jako UMIRNENE chvaleni, "hodnyy, sikulka" aa jelikoz pes da spis na intonaci hlasu nez na nejake rozmlouvani, dost ho tim vlastne rozhodite. Vlaste mu tim spis davate pocit ze to, co dela je spravne.

Ráda si poslechnu odborníka na falšování PP skutečného znalce poměrů psů. V TV totiž dnes nejde žádná dobrá komedie.

co je správné a co špatné neví mnozí z nás - vás tedy rozhodně nevyjímaje, Já chodím se svými psy rozmlouvajíc s nimi už léta, a nejen k veterináři - a prima. Odehrává se to bez scén, poveláři sípou své povely bez výsledku, a my se bavíme. Pokud vám vaši psi nerozumějí a vy jim... kde asi bude chyba?

24.11.2016 18:24
scylla

XXX.XXX.150.32

Accuracy napsal(a):

Měla jsem úžasné psy, pes BŠO a fena ČSV, fena byla o tři roky starší. Pes odešel v 9,5 letech na rakovinu, žádný pes ho nikdy nedokáže nahradit, byl jedinečný, nejlepší. Fenka ČSV po jeho odchodu lehla a odešla, prostě se rozhodla a odešla za ním. Do jeho odchodu žádné zdravotní problémy kromě slabého sluchu - stáří, potvrzeno vetem. Odešla ze svého rozhodnutí a také na ní nikdy nezapomenu. A budu jim oběma a mnoha dalším vždy děkovat za to, co mi darovali.

24.11.2016 18:31

scylla napsal(a):
Měla jsem úžasné psy, pes BŠO a fena ČSV, fena byla o tři roky starší. Pes odešel v 9,5 letech na rakovinu, žádný pes ho nikdy nedokáže nahradit, byl jedinečný, nejlepší. Fenka ČSV po jeho odchodu lehla a odešla, prostě se rozhodla a odešla za ním. Do jeho odchodu žádné zdravotní problémy kromě slabého sluchu - stáří, potvrzeno vetem. Odešla ze svého rozhodnutí a také na ní nikdy nezapomenu. A budu jim oběma a mnoha dalším vždy děkovat za to, co mi darovali.

Když se zamyslíte nad tím, kolik psů i dnes odejde umřít do ústraní, pokud je člověk nechá a dopřeje jim to...
Nevím, jestli se to dá nazvat sebevraždou...ale pes by mohl zůstat u svého majitele doma, ale když už "se mu zdá", že ten život stojí za prd, sebere se, někde si zaleze a umře.
Asi je to instinkt, co ho k tomu vede. Ale kdyby zůstal doma, přežíval by ještě 1/2 roku, rok ?

24.11.2016 18:34
asurwic

XXX.XXX.36.3

scylla napsal(a):

To je mi líto.
ČSV jsou tím bohužel proslavení. Mohu se jen za zvědavosti zeptat, jak dlouho "období smutku" před koncem trvalo? Pokud je to osobní, samozřejmě nemusíte odpovídat.

24.11.2016 18:53
scylla

XXX.XXX.150.32

Máte sz.

24.11.2016 20:53
stop týrání

XXX.XXX.236.4

scylla napsal(a):

Deprese není sebevražda. to snad je jasné- nebo snad ne?

24.11.2016 20:56
stop týrání

XXX.XXX.236.4

Když se zamyslíte nad tím, kolik psů i dnes odejde umřít do ústraní, pokud je člověk nechá a dopřeje jim to...
Nevím, jestli se to dá nazvat sebevraždou...ale pes by mohl zůstat u svého majitele doma, ale když už "se mu zdá", že ten život stojí za prd, sebere se, někde si zaleze a umře.
Asi je to instinkt, co ho k tomu vede. Ale kdyby zůstal doma, přežíval by ještě 1/2 roku, rok ?

Moji psi neodcházejí zemřít do ústraní, pokud tím ústraním nemyslíte klidné místo v bytě. Umírají, když přijde jejich čas, jako my všichni... v žádném případě nikam nezalézají protože jejich život stojí za prd, aby tam zemřeli, zemřou protože přišel jejich čas. KAždý, komu se to stalo, pozná, kdy to nastává.

To NENÍ sebevražda

definice
Sebevražda (lat. suicidium) je většinou definována jako vědomé a záměrné chování, které je vedeno s cílem ukončit vlastní život. Světová zdravotnická organizace přijala v r.1968 tuto definici: „Sebevražedný čin je útok proti vlastní osobě s různým stupněm úmyslu zemřít.

24.11.2016 22:18
Kubaexo

XXX.XXX.128.56

Prosimvas stoptyrani, uz ze sebe nedelejte zbytecne vola. sve prispevky zacinate "moji psi", pokud mate zkusenosti se svymi psy, bezte se o nich pobavit s rodici. Az prevychovate jine psy nety vase a naberete nejake zkusenosti, podelte se s nimi na forech o prevychove. Dekuji a preji hezky vecer.

25.11.2016 00:48
fikovnice

XXX.XXX.30.49

scylla napsal(a):

Ano, přesně toto jsem měla na mysli v mém příspěvku výše.

25.11.2016 00:51
fikovnice

XXX.XXX.30.49

stop týrání napsal(a):

To se máte čím chlubit...

25.11.2016 05:07
scylla

XXX.XXX.150.32

stop týrání napsal(a):
Deprese není sebevražda. to snad je jasné- nebo snad ne?

Prosím vás, už nic o tomhle nepište, když o tom nic nevíte.

25.11.2016 05:10
scylla

XXX.XXX.150.32

Ona nikam nezalezla, odešla nám v náručí. Jen s námi prostě nediskutovala o tom, jestli tu zůstane nebo ne.

25.11.2016 05:59
stop týrání

XXX.XXX.236.4

scylla napsal(a):
Prosím vás, už nic o tomhle nepište, když o tom nic nevíte.

Nenechte se vysmát.

25.11.2016 06:00
stop týrání

XXX.XXX.236.4

scylla napsal(a):
Ona nikam nezalezla, odešla nám v náručí. Jen s námi prostě nediskutovala o tom, jestli tu zůstane nebo ne.

Staří lidé diskutují? nebo nemocní? smrt přichází sama. a není to sebevražda.

25.11.2016 06:00
stop týrání

XXX.XXX.236.4

fikovnice napsal(a):
To se máte čím chlubit...

Směju se s chutí, a nad nesmysly opravdu srdečně.

25.11.2016 06:02
stop týrání

XXX.XXX.236.4

Kubaexo napsal(a):
Prosimvas stoptyrani, uz ze sebe nedelejte zbytecne vola. sve prispevky zacinate "moji psi", pokud mate zkusenosti se svymi psy, bezte se o nich pobavit s rodici. Az prevychovate jine psy nety vase a naberete nejake zkusenosti, podelte se s nimi na forech o prevychove. Dekuji a preji hezky vecer.

Počkám si, až seženu nějaký falšovaný PP a vyrazím s ním k vám.

ale jak ráda bych se o svých psech poradila se svými rodiči, to mi věřte.

25.11.2016 06:51
scylla

XXX.XXX.150.32

stop týrání napsal(a):
Staří lidé diskutují? nebo nemocní? smrt přichází sama. a není to sebevražda.

... asi metr, mozku nemaje... (konec citátu).

25.11.2016 07:41
stop týrání

XXX.XXX.236.4

scylla napsal(a):
... asi metr, mozku nemaje... (konec citátu).

No ono to bylo na vašich příspěvcích i poznat.

Accuracy

25.11.2016 09:13
Accuracy

XXX.XXX.1.187

Ach bože, že já se vůbec ptala. Nemůžeme se prostě shodnout v tom, že se neshodneme, a nechat to plavat?

Přidejte reakci

Přidat smajlík