Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neex

19.12.2016 16:53
Neex

XXX.XXX.149.3

Dobrý den, potřebovala bych poradit, jaké plemeno by jste nám doporučili.
- Bydlíme v bytě 4+1.
- V práci jsme cca 7 hodin.
- Celý zbytek dne bychom měli na psa čas a věnovali by jsme se především agility, poslušnosti a obraně, běhu vedle kola/ koloběžky, ale chtěla bych s ním vyzkoušet všechno a až podle toho co ho bude bavit tak budeme dělat.
- Doma máme ještě kocoura, takže ne loveckého.
- Celý víkend by jsme se psu mohli věnovat a volna trávíme na chatě v horách, kde je možnost volného běhání.
- Každoročně jezdíme pod stan a chodíme často do řeky.
- Čas od času jezdíme na statek, kde jsou jak koně, tak ovce.
- Rádi bychom nějakého hlídače, lehčeji vycvičitelného a ne hrubosrstého.
Jaké plemeno by jste nám doporučili?
Děkuji.
N.

19.12.2016 17:34
asurwic

XXX.XXX.36.3

Neex napsal(a):
- Bydlíme v bytě 4+1.
- Celý zbytek dne bychom měli na psa čas a věnovali by jsme se především agility, poslušnosti a obraně, běhu vedle kola/ koloběžky, ale chtěla bych s ním vyzkoušet všechno a až podle toho co ho bude bavit tak budeme dělat.
- Celý víkend by jsme se psu mohli věnovat a volna trávíme na chatě v horách, kde je možnost volného běhání.
Děkuji.
N.

Německý ovčák? Pak mě ještě napadla kolie (krátko i dlouho) nebo chodský pes.

19.12.2016 17:36
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Neex napsal(a):
- Bydlíme v bytě 4+1.
Děkuji.
N.

Víte kolik je plemen na světě? To nemáte užší výběr co se Vám líbí, menší, větší, krátkosrstý, dlouhosrstý, s dlouhým čenichem, krátkým čenichem..Teď se ptám na vzhled, protože se Vám musí pes líbit, poté si vybere z plemen které se Vám líbí, plemena povahově pro Vás vhodná..

19.12.2016 18:03
anonymx

XXX.XXX.226.87

A co si polozit otazku obracene? Pro jakeho psa jsem vhodna ja a co od života se psem ocekavam, co jsem ochotna a schopna zmenit ve svem zivote?

Neex

19.12.2016 18:18
Neex

XXX.XXX.149.3

asurwic napsal(a):
Německý ovčák? Pak mě ještě napadla kolie (krátko i dlouho) nebo chodský pes.

O ovčákovi jsem také přemýšlela. Líbil by se mi spíše BŠO. Děkuji.

Neex

19.12.2016 18:20
Neex

XXX.XXX.149.3

Lorie161 napsal(a):
Víte kolik je plemen na světě? To nemáte užší výběr co se Vám líbí, menší, větší, krátkosrstý, dlouhosrstý, s dlouhým čenichem, krátkým čenichem..Teď se ptám na vzhled, protože se Vám musí pes líbit, poté si vybere z plemen které se Vám líbí, plemena povahově pro Vás vhodná..

Omlouvám se. Doplním. Spíš se mi líbí větší/ střední a délka srsti je mi prakticky jedno. Čenich rozhodně dlouhý, ne psi typu bulldog či boxer :)
Děkuji.

Neex

19.12.2016 18:25
Neex

XXX.XXX.149.3

anonymx napsal(a):
A co si polozit otazku obracene? Pro jakeho psa jsem vhodna ja a co od života se psem ocekavam, co jsem ochotna a schopna zmenit ve svem zivote?

Tak pro jakého psa jsem vhodná se snažím zjistit, podle zkušeností chovatelů jednotlivých plemen. Ale očekávám parťáka co bude všude se mnou, nejlepšího kamaráda a zároveň pracovního psa. Sportům, které jsem vypsala bych se chtěla věnovat závodně a také bych chtěla se psem absolvovat bonitaci a zkoušky. V životě jsem schopna změnit dost věcí, ať už je to délka spánku (ranní vstávání) až po ubrání si dva týdny dovolené v prvních dnech psa doma až přes víkendy, které budeme trávit spolu. Psa jsem si vždycky přála a jsem od malička jejich milovnice a konečně se mi teď naskytla možnost ho mít, takže jsem ochotná změnit hodně.
Děkuji.

19.12.2016 18:33
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Já myslím, že ten NO i BŠO by šli, univerzální psi, pak ještě třeba některý z retrívrů, ty Kolie tu už taky padli, choďák též, možná ještě dalmatin nebo někteří z bull psů, na sporty jsou suprovy, jen se zařídit, že nemusejí vycházet z kazdym psem, ale na lidi jsou milionový. Furt je to dost velká škála plemen. Taky záleží teda jestli bude agility nebo bude úplně něco jiného atd..

Neex

19.12.2016 18:44
Neex

XXX.XXX.149.3

Andrýsek3 napsal(a):
Já myslím, že ten NO i BŠO by šli, univerzální psi, pak ještě třeba některý z retrívrů, ty Kolie tu už taky padli, choďák též, možná ještě dalmatin nebo někteří z bull psů, na sporty jsou suprovy, jen se zařídit, že nemusejí vycházet z kazdym psem, ale na lidi jsou milionový. Furt je to dost velká škála plemen. Taky záleží teda jestli bude agility nebo bude úplně něco jiného atd..

Nejspíš to tedy vyhraje BŠO. Nebo jsem přemýšlela o AUO, ale tam nevím jak moc by se doma těch 7 hodin než přijdu nudil doma. Samozřejmě bychom byli ráno minimálně hoďku venku a zaměstnali alespoň částečně hlavu a vybili energii, ale i tak, žádného osobně neznám, takže nevím jak hodně moc jsou aktivní. Psy typu bull bohužel mít nemůžu. Rodina se jich bojí, což by nešlo kvůli výchově. A s těmi sporty je to tak, jak už jsem psala, chtěla bych vyzkoušet všechno možné a až potom do čeho bude pes více zapálený, tak tomu se budeme plně věnovat. A Děkuji.

Neex

19.12.2016 18:49
Neex

XXX.XXX.149.3

A ještě bych se chtěla zeptat jak jste to řešili se štěnětem, když máme kamna? Bojím se, aby se nespálil, takže mám zatím okolo nic vytvořit jakousi síťovanou zábranu, nebo si pes jednoduše uvědomí, že je to horké a že k tomu nemá lézt? Náš kocour, nejspíš nemá cit a necítí, že je to horké, takže ho hlídáme co to jen de, když jsme měli zapálenou svíčku tak si vedle ní lehl a spálil si chlupy na boku, až to smrdělo po celém bytě a příští den si tam lehl znovu a spálil si pro změnu ocas, takže se toho trochu obávám. Děkuji za rady.

19.12.2016 18:50
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Neex napsal(a):
Nejspíš to tedy vyhraje BŠO. Nebo jsem přemýšlela o AUO, ale tam nevím jak moc by se doma těch 7 hodin než přijdu nudil doma. Samozřejmě bychom byli ráno minimálně hoďku venku a zaměstnali alespoň částečně hlavu a vybili energii, ale i tak, žádného osobně neznám, takže nevím jak hodně moc jsou aktivní. Psy typu bull bohužel mít nemůžu. Rodina se jich bojí, což by nešlo kvůli výchově. A s těmi sporty je to tak, jak už jsem psala, chtěla bych vyzkoušet všechno možné a až potom do čeho bude pes více zapálený, tak tomu se budeme plně věnovat. A Děkuji.

BŠO se mi taky hrozně líbí jak vzhledově, tak povahově. Máte podobná kritéria jako my. :)
AUO já nevím, jsou to psi přímo na práci, a bohužel to vidím a slyším částo, jak jsou temperamentní a jsou to takové střely, no prostě neustále někde na ranči pracovali, a ne jen nohama, ale i hlavou, což je pro mě teda horší, zaměstnávat jim tu kebuli, určitě není jednoduché. A co jsem tak slyšela chovají se i dost teritoriálně. Ale učenlivý, krásní psi. Za mě raději BŠO. Myslím, že tu má někdo dokonce dva v bytě. Třeba se objeví.

19.12.2016 18:51
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Neex napsal(a):
A ještě bych se chtěla zeptat jak jste to řešili se štěnětem, když máme kamna? Bojím se, aby se nespálil, takže mám zatím okolo nic vytvořit jakousi síťovanou zábranu, nebo si pes jednoduše uvědomí, že je to horké a že k tomu nemá lézt? Náš kocour, nejspíš nemá cit a necítí, že je to horké, takže ho hlídáme co to jen de, když jsme měli zapálenou svíčku tak si vedle ní lehl a spálil si chlupy na boku, až to smrdělo po celém bytě a příští den si tam lehl znovu a spálil si pro změnu ocas, takže se toho trochu obávám. Děkuji za rady.

Pes to pochopil, když si k tomu strčil čumák, kotě taktéž. Samozřejmě bych to nikdy nenechala bez dozoru. Ale úplně mít nějaký zábrany asi ne, u nás se to pochopilo hned.

19.12.2016 18:55
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Neex napsal(a):

BŠO je krásný, ale mě osobně by asi vadily ty bílé chlupy všude...

Neex

19.12.2016 18:57
Neex

XXX.XXX.149.3

Andrýsek3 napsal(a):
BŠO se mi taky hrozně líbí jak vzhledově, tak povahově. Máte podobná kritéria jako my. :)
AUO já nevím, jsou to psi přímo na práci, a bohužel to vidím a slyším částo, jak jsou temperamentní a jsou to takové střely, no prostě neustále někde na ranči pracovali, a ne jen nohama, ale i hlavou, což je pro mě teda horší, zaměstnávat jim tu kebuli, určitě není jednoduché. A co jsem tak slyšela chovají se i dost teritoriálně. Ale učenlivý, krásní psi. Za mě raději BŠO. Myslím, že tu má někdo dokonce dva v bytě. Třeba se objeví.

Mě právě také tak jestli jsou hodně teritoriální, tak to by nešlo..právě, že když jezdíme na ty různé výlety tak s námi jezdí kamarádi co mají také psi a třeba s námi spí i ve stanu, takže bych nerada, aby se ještě poprali. Každopádně moc děkuji a s tím krbem, tak ho tedy nechám odkrytý a uvidím, snad se nepopálí..ale pro jistotu ho budu hlídat jako ostříž :) Děkuji.

Neex

19.12.2016 19:01
Neex

XXX.XXX.149.3

Lorie161 napsal(a):
BŠO je krásný, ale mě osobně by asi vadily ty bílé chlupy všude...

Tak my máme právě i dlouhosrstého bílého ragdoll kocoura, takže se dávka akorát zdvojnásobí až ztrojnásobí. Každý z nás dostává pod stromeček povinně minimálně jedno balení odchlupovacích válečků. Taktéž na nás lidi v IKEE koukají jak na zjevení, když bereme po desítkách válečky co jsou zrovna v akci. A navíc jsme si už tak zvykly a přizpůsobili, že bílé podlahy, koberec, deky, sedačka jsou u nás samozřejmostí.

19.12.2016 19:09
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Neex napsal(a):
Tak my máme právě i dlouhosrstého bílého ragdoll kocoura, takže se dávka akorát zdvojnásobí až ztrojnásobí. Každý z nás dostává pod stromeček povinně minimálně jedno balení odchlupovacích válečků. Taktéž na nás lidi v IKEE koukají jak na zjevení, když bereme po desítkách válečky co jsou zrovna v akci. A navíc jsme si už tak zvykly a přizpůsobili, že bílé podlahy, koberec, deky, sedačka jsou u nás samozřejmostí.

Aha, tak pár chlupu navíc už vám bude jedno...
Ragdollku jsem taky chtěla, ještě, že jsem pořídila psa...

Neex

19.12.2016 19:13
Neex

XXX.XXX.149.3

Lorie161 napsal(a):
Aha, tak pár chlupu navíc už vám bude jedno...
Ragdollku jsem taky chtěla, ještě, že jsem pořídila psa...

Přesně tak, nejhorší to tedy je na ručnících, ale dá se to přežít Ragdollky jsou mazlové, my toho vůbec nelitujeme (do té doby, než jde na velkou a jak má dlouhé chlupy, tak se mu to na ně nalepí a my ho musíme umýt ).

Přidejte reakci

Přidat smajlík