Je možné získat p.p?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.12.2016 05:23
PeeT68

XXX.XXX.86.97

Dobrý den, chci se zeptat mám doma pejska Rotwajlera oba rodiče s PP otec výstavní, matka to samé ale jen do prvního vrhu potom majitelé neměli čas a matku nechtěli uchovnit..Oba rodiče jsem viděla i původ atd, ale štěně, které jsem kupovala papíry mělo i nemělo spíše se mě majitelka zeptala zda chci k pejskovy papíry či ne..řekla jsem že ne...a tak by mě zajímalo jestli jde zpětně vyžádat si papíry na pejska. Dobrý den, chci se zeptat mám doma pejska Rotwajlera oba rodiče s PP otec výstavní, matka to samé ale jen do prvního vrhu potom majitelé neměli čas a matku nechtěli uchovnit..Oba rodiče jsem viděla i původ atd, ale štěně, které jsem kupovala papíry mělo i nemělo spíše se mě majitelka zeptala zda chci k pejskovy papíry či ne..řekla jsem že ne...a tak by mě zajímalo jestli jde zpětně vyžádat si papíry na pejska.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.12.2016 08:57

PeeT68 napsal(a):
Dobrý den, chci se zeptat mám doma pejska Rotwajlera oba rodiče s PP otec výstavní, matka to samé ale jen do prvního vrhu potom majitelé neměli čas a matku nechtěli uchovnit..Oba rodiče jsem viděla i původ atd, ale štěně, které jsem kupovala papíry mělo i nemělo spíše se mě majitelka zeptala zda chci k pejskovy papíry či ne..řekla jsem že ne...a tak by mě zajímalo jestli jde zpětně vyžádat si papíry na pejska. Dobrý den, chci se zeptat mám doma pejska Rotwajlera oba rodiče s PP otec výstavní, matka to samé ale jen do prvního vrhu potom majitelé neměli čas a matku nechtěli uchovnit..Oba rodiče jsem viděla i původ atd, ale štěně, které jsem kupovala papíry mělo i nemělo spíše se mě majitelka zeptala zda chci k pejskovy papíry či ne..řekla jsem že ne...a tak by mě zajímalo jestli jde zpětně vyžádat si papíry na pejska.

NE!

21.12.2016 09:08
Lorie161

XXX.XXX.66.112

PeeT68 napsal(a):

Pokud nejsou oba rodiče uchovněni, tak papíry štěně mít nemůže..Buď pes má papíry a nebo nemá, jako otázka zda chcete papíry a nebo ne je totálně mimo...

21.12.2016 12:10
awake

XXX.XXX.115.235

PeeT68 napsal(a):

Pokud není matka uchovněná nemůže mít nikdy štěňata s rodokmenem. O rodokmeny pro štěňata žádá chovatel (majitel matky štěňat) do 3 týdnů od jejich narození. Pokud to neudělá, nelze rodokmen štěňatům vystavit již nikdy. Pokud chovatel o rodokmeny na štěňata zažádá a přijdou mu, MUSÍ je předat novému majiteli štěněte. Rodokmen je nedílnou součástí štěněte. Pokud tak neučiní a budete si na něj stěžovat, bude z toho mít problémy že Vám rodokmen nedal.

21.12.2016 12:17

awake napsal(a):
Pokud není matka uchovněná nemůže mít nikdy štěňata s rodokmenem. O rodokmeny pro štěňata žádá chovatel (majitel matky štěňat) do 3 týdnů od jejich narození. Pokud to neudělá, nelze rodokmen štěňatům vystavit již nikdy. Pokud chovatel o rodokmeny na štěňata zažádá a přijdou mu, MUSÍ je předat novému majiteli štěněte. Rodokmen je nedílnou součástí štěněte. Pokud tak neučiní a budete si na něj stěžovat, bude z toho mít problémy že Vám rodokmen nedal.

Totéž, co bylo napsáno o matce, platí i o otci.

21.12.2016 16:35
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Majitelka(pravděpodobně feny) je čistá podvodnice. Jestli je fena opravdu s PP a někdy byla na nějaké výstavě je jedno, ale fenu neuchovnila a tudíž na její štěňata nikdy žádné papíry nedostane. Krom toho se provinila proti pravidlům chovu. Žádné: jestli chcete papíry neexistuje. Její štěňata jsou voříšci, bez rodokmenu. A údajný majitel chovného psa je také podivný, protože pokud by byl pes výstavní a uchovněný, také je proti pravidlům chovu plodit někde bokem psy s nechovnou fenou a předpokládám, že by mu byla od klubu odebrána chovnost(pokud by jste si ovšem vy, či jiní podvedení, stěžovali) Normální množitelka, páč slušný člověk, by řekl, že chtěl od své Bobinky štěňátka, tahle si účelově vymýšlí A všem, co si pořád tak rádi kupují, skoropapírové" psy bych doporučovala, aby jména podvodníků alespoň zveřejňovali, ať nenaletí další...

22.12.2016 13:37
LájošM

XXX.XXX.14.251

Na co by vám to PP bylo?
Doteď nevíte ani nic o rodičích vašeho štěňata, nezajímala jste se o dané plemeno (jinak byste se na webu klubu dozvěděla základní pravidla vydávání PP, uchovnění atd.), nezajímalo vás, jestli je chovatelka opravdová (registrovaná) pod klubem.
Výmluvy, že někdo neměl čas jít na výstavu (1 půlden), udělat nějaké povinné vyšetření (dle plemene, většinou jen RTG nebo podobně časově nenáročné), zajít na bonitaci (opět to zabere pár hodin). Hlavně že měli čas krýt, odchovávat štěńata, inkasovat peníze za bezpapíráky.
Nebuďte jako oni, nemnožte voříšky, jsou jich plné útulky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík