Moucha
XXX.XXX.168.56
Jedna z mych fen dnes na projiřdce na kole najednou začala brzdit, cela se trasla, chtěla pit, šla jakoby tanecnim krokem, tak nejak divne před sebe davala predni nohy. Zpomalila jsem uz tak hodne pomalpu jizdu, pdi jsou stari, jedna fena trochu kluhla, jezdim tak aby i ona stihala, takze o pretizeni nemůže byt rec. Pak v lese to přestalo, dokonce fen sama chtěla bezet. Ale asi jeden km před domem se to opakovalo, fena proste nechtěla jit dal. Nikdy před tim to za deset les svého zivoata neudelala. Ale asi před týdnem když na vycházce slyšela z dalky petardy, chtěla jit jinam.Otacela se, takze jsme to trochu obesli. Fena ted žrala, pije, cura a kadi v norme. Promtala jsem nohy, bricho, hrud, ted je jako vždy s ostatními na zahrade a vse vypada ok. Muze to byt projev strachu z petard, co okolo nas občas jsou?
Moucha
napsal(a):
Jedna z mych fen dnes na projiřdce na kole najednou začala brzdit, cela se trasla, chtěla pit, šla jakoby tanecnim krokem, tak nejak divne před sebe davala predni nohy. Zpomalila jsem uz tak hodne pomalpu jizdu, pdi jsou stari, jedna fena trochu kluhla, jezdim tak aby i ona stihala, takze o pretizeni nemůže byt rec. Pak v lese to přestalo, dokonce fen sama chtěla bezet. Ale asi jeden km před domem se to opakovalo, fena proste nechtěla jit dal. Nikdy před tim to za deset les svého zivoata neudelala. Ale asi před týdnem když na vycházce slyšela z dalky petardy, chtěla jit jinam.Otacela se, takze jsme to trochu obesli. Fena ted žrala, pije, cura a kadi v norme. Promtala jsem nohy, bricho, hrud, ted je jako vždy s ostatními na zahrade a vse vypada ok. Muze to byt projev strachu z petard, co okolo nas občas jsou?
Může to být tím - zvláště pokud nechce jít na místo, kde slyšela rány. No, prostě takový zvláštní projev strachu. Každopádně pokud se to bude opakovat, zašla bych za veterinářem na celkovou kontrolu pohybového aparátu.
Moucha
XXX.XXX.168.56
Ne, to místo bylo jinde. Před vyjížďkou jsem ji ještě vyčesávala, byla v pohode. Ale uz není nejmladsi. Tam na tom miste kde zacala nebyli vic jak několik let, objizdli jsme to po male silničce kvůli bahnu.
Me napadlo to cele obejit pesky pomaličku a na kole zkusit uplne jinam, podle toho kde se to bude opakovat.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Moucha
napsal(a):
Ne, ze strachu psi projevují strach - vytřeštěné oči, těkání očima, olizování, stažené uši, stažené koutky, přikrčení, ocas mezi nohama, při velkém strachu útěk.
Strach nezpůsobuje taneční krok ani jinak nekoordinované pohyby. To bude jiný problém. Onemocnění svalů, nervové soustavy, srdce, nerovnováha vnitřního prostředí (ionty) nebo třeba i špatná štítná žláza.