Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.242.18
Zdravím,
tak mám již druhého psa co chodí mimochodem, doslechla jsem se, že to může mít nějaké dopady později na klouby a celkový stav zvířete? Mimochod u nás bývá, tak jako asi u většiny, přechodný pohyb z chodu do klusu, mimochod tedy trvá několik sekund, ale je tam, prý to nějak jde i odnaučit, u poslední feny jsme skrz mimochod měli na výstavách jen velmi dobrá s touto fenou sice výstavy neplánujeme, ale tak člověk nikdy neví, ještě je malá...
Díky.
Koukám, že (mimo Julinky ) si hledáte problémy i tam kde nejsou
mimochodem chodí pesani,
1) když jsou unavení - ulevují si tím,
2) někdy tak reagují na únavně pomalé tempo chůze páníka, stačí jen lehce zrychlit a jdou do normál režimu
na výstavě je třeba si to pohlídat a HNED změnit tempo...
PS. souvislost s DKK neprokázána...
Uživatel s deaktivovaným účtem
Mimochod je jeden z normálních způsobů chodu psa. Pro některá plemena je přímo povinný.
Zamýšlela bych se nad tím u psa, kterému není mimochod přirozený a který tak začal "najednou" chodit.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.242.18
napsal(a):
Mimochod je jeden z normálních způsobů chodu psa. Pro některá plemena je přímo povinný.
Zamýšlela bych se nad tím u psa, kterému není mimochod přirozený a který tak začal "najednou" chodit.
Tak první mimochod jsme měli u boxerky a teď jej máme u Caníka. U boxeru pokud vím, to bylo nežádoucí. U Caníku jsem to zatím nezjišťovala, dřív jsme mívali křížence a u těch si nepamatuji mimochod, nebo spíš jsem byla dítě a nijak jsme tomu nevěnovala pozornost jinak i boxerka i caník mimochod používají ode dne kdy jsme je měli doma, takže od mala.
napsal(a):
Ano, souhlasím. Mí psi taky někdy spadli do mimochodu. Berňák častěji, samík jen někdy. Jestli je to únavou, změnou rychlosti chůze, nebo když ho zrovna bolí některá z tlapek jsem ani nevypozorovala. Jen, když si to uvědomím, že se nějak divně u chůze houpá a zaměřím se na to, tak mu pak říkám:, hele mimoni, proč jdeš takhle?" A zpomalím nebo zrychlím a on se chytne Myslím, že pes o tom ani neví, jak zrovna jde, prostě...jak se mu to hodí
Andrýsek3
napsal(a):
Nám teda mimochod nedělá. Ale běhá vám pes někomu jako zajíc (Přední spolu, zadní spolu)?. Můj pes se takhle většinou rozbíhá, když mu řeknu volno, jak je natěšený, tak vždycky tak vyběhne.
Jestli zajíc u rozběhu zachrochtá a skočí 1,70m vysoko, tak ano, můj pes
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.242.18
Andrýsek3
napsal(a):
Nám teda mimochod nedělá. Ale běhá vám pes někomu jako zajíc (Přední spolu, zadní spolu)?. Můj pes se takhle většinou rozbíhá, když mu řeknu volno, jak je natěšený, tak vždycky tak vyběhne.
Teď tu sedím a čumím do zdi a představuji si veškeré chody našich psů já mám pocit že když dávají obě přední do zadu a zadní jakoby jdou spolu a předbíhají přední tak je to vrcholný trysk právě při honění zajíce
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.242.18
napsal(a):
Jestli zajíc u rozběhu zachrochtá a skočí 1,70m vysoko, tak ano, můj pes
A pleskne pacičkama o sebe?
Moucha
XXX.XXX.168.56
Me jdena fena behala i chodila mimochodem celou zavodni, karieru, a to i dobach kdy jsem nejedzila Ufotempem. Byvala vzdy v silnejsi casti smecky, nikdy nekulhala, vudycky mohla. Ted jak chodi pesky tak si taky stale mimochodi. a takova jako.. no.. jako malinko neohrabana.. proste na ni mi ten mimochod sedi. Sarka.
Andrýsek3
napsal(a):
Lara běhá jenom takhle... Popravdě, teď jsi mě docela zaskočila. Ono to jde i jinak?
Atheira
napsal(a):
Lara běhá jenom takhle... Popravdě, teď jsi mě docela zaskočila. Ono to jde i jinak?
No teď když nad tím přemýšlím. Tak hodně rychle asi ne? Teď koukám na videa běžících psů a některý to nedávají úplně současně.jako zajíc, ale asi když fakt vyrazí tak jo. Jsem zmátla i sebe.
Mě to právě přišlo divný, protože se vždycky ťuknul packama o sebe.
Andrýsek3
napsal(a):
No teď když nad tím přemýšlím. Tak hodně rychle asi ne? Teď koukám na videa běžících psů a některý to nedávají úplně současně.jako zajíc, ale asi když fakt vyrazí tak jo. Jsem zmátla i sebe.
Mě to právě přišlo divný, protože se vždycky ťuknul packama o sebe.
Náš druhej smraďoch mi právě vždycky přišel k smíchu, protože nikdy pořádně neběhal. On spíš jen tak rychle chodí a plete nohama... Dělá to odjakživa už co byl štěně, je jinak normálně zdravej. Pak to ani nevypadá, že má jen 4, ale že je to minimálně pořádně chlupatej přerostlej pavouk. Ale jinak jsem ještě neviděla psa, co by neběhal tak, že jdou přední nohy spolu a zadní spolu.
Ta moje blecha právě, když se rozeběhne, tak pak předbíhá zadníma přední, jak tu někdo psal, zuby vyceněný, uši připláclý k hlavě... No, kdo by ji někdo potkal v tomhle stavu, asi by se leknul, co je to za strašáka hnusnýho.
Accuracy
XXX.XXX.1.187
Náš běhá trochu jako kůň, obvykle mu pravá strana trochu předbíhá tu levou, na předních je to víc vidět, hlavně při dopadu, do vzduchu jdou skoro zaráz.
Atheira
napsal(a):
Náš druhej smraďoch mi právě vždycky přišel k smíchu, protože nikdy pořádně neběhal. On spíš jen tak rychle chodí a plete nohama... Dělá to odjakživa už co byl štěně, je jinak normálně zdravej. Pak to ani nevypadá, že má jen 4, ale že je to minimálně pořádně chlupatej přerostlej pavouk. Ale jinak jsem ještě neviděla psa, co by neběhal tak, že jdou přední nohy spolu a zadní spolu.
Ta moje blecha právě, když se rozeběhne, tak pak předbíhá zadníma přední, jak tu někdo psal, zuby vyceněný, uši připláclý k hlavě... No, kdo by ji někdo potkal v tomhle stavu, asi by se leknul, co je to za strašáka hnusnýho.
Jasnýý, tak to joo. Akorát právě můj dělá, že dá přední spolu dozadu, zadní spolu dopředu, ale ne tak, aby zadní šli venkem od předních, ale oni do sebe narazí, takhle vždycky tak divně třikrát poskočí. Ale když sprintuje, tak to dělá správně. Proto mi to přišlo divný, ale ono to je fakt normální..tak nic..
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A pleskne pacičkama o sebe?
Vy si z toho děláte legraci, ale ona ještě dupne předními o zem a odfrkne jak koník, vždyť vypadáme jak mag.oři ![]()
Když pes běží, musí obě nohy zároveň, ne ? Pak zas ty další dvě..
Rychlokroky - klus, to je naproti.
Cval..tu je to
http://www.dog.cz/files/obsahy/2007/12/SP_2007_12_15.pdf.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.242.18
Tak já mám asi křížence mezi koněm, psem, kočkou, prasetem a tazmánským čertem občas si klušou jako drezúrní kůň, krásně zvědají packy do vrchu, můj chlap tomu říká, že jedou jak šicí stroj občas plácají packou do země (jako když kůň hrabe) potom se mi otírají o nohy a proplítají se mezi nohama, jak kočka, hlavně ta nejmladší to má mega v oblibě doufám že ji to brzy přejde, protože nechci vidět cca 45 kilovýho psa jak se mi proplítá mezi nohama po večeři se válí na zádech v pelechu a chrochtají jak čuňata a při hře řvou jak tazmánští čerti když je u nás návštěva, tak se vždy všichni ptají "a nežerou se vám náhodou? "
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.242.18
lesnížínka
napsal(a):
Ty přední a zadní nejsou u cvalu úplně zároveň, spolu. Vždy je jdena přední a jedna zadní o kousek víc vpředu(asi ty odrazové ) Nevím jak u totálního sprintu třeba u chrtů...to by se asi muselo vidět úplně zpomaleně
Všude jsem našla jen obrázky do cvalu ale trysk už ne, ten trysk je takový směšně rychlý cval, kdy mi příjde že je předběhne jejich vlastní prdelka
Nevím kam, už se to určitě v různých tématech probíralo, ale netuším kde, tak to hodím sem. Dneska jsem studovala chůzi(no chůzi...) toho mého torpéda na vodítku. Šli jsme velkou prochajdu pole-lán, sníh už jen tam, kde ho sfoukalo(většinou na tu cestu právě) takže lítal opět na flexině jak poděs, s jediným záměrem vyplašit něhoho z remízku. Když jsme vyšli na cestu lánem, tak jsem ho právě sledovala jak on trdlo jde. Vážně nevím, jestli je to moje chyba, jestli se pes dá naučit blbě chodit? Přibrzdím ho. Jakmile se rozejdeme, on prostě nechytne moje tempo(ono ho ani nezajímá popravdě) ale začne doslova cupitat dopředu. Cupitá rychleji a rychleji, nezačne běžet, ale pořád cupitá, až na konci trhne flexinou, tak se zastaví, čučí pátravě po polích, já ho skoro dojdu a opakuje se to. Takže bych to shrnula jako: cupitá, trhne, stojí, cupitá, trhne, stojí...Trhání si trochu hlídá, když na něj párkrát houknu a zastavím se, ale to cupitání prostě nezmění. tedy ano, když už je hodně unavený, tak se vleče v půli flexiny a jde normálně, necupitá. Nevím, jestli je to pro tohle plemeno přirozené, nebo proč takhle začal chodit, jestli jsme ho třeba nějak nemohli zkazit? Vždycky mu říkám: bože Worko necupitej, pojď normálním krokem a pomalu(ne, že by mi rozumněl to si jen tak ulevuju ) Dneska už jsem se nad tím dlouze zamyslela, neb jsme šli 8km Máte někdo podobnou zkušenost?
anonymx
napsal(a):
To je normalni z flexiny, boji ze udelat normální krok, protoze ceka trhnuti a pritom by se tak rad rozebehl.
Tím myslíte, že na vodítku, by takhle nechodil? On tak právě jde i na vodítku. Jakž takž se snaží u nohy(či cupitá pomalej, ani vlastně nevím) ale ve chvíli, kdy se dostane přede mne, začne cupitat. Úplně to nevylučuju, ale nepřipadne mi, že by se bál trhnutí. On totiž nějak zvlášť nereaguje ani na trhnutí ode mne. Tohle trhnutí, co popisuju je trhnutí mnou, jde mi vyrvat ruku z ramene Já třeba škubnu, až už je toho moc a naštvu se. Párkrát ho jen upozorňuju, ať neškube a když už toho mám plné zuby, tak škubnu já dřív. Ale třeba dneska jsem ho nechala a neškubla ani jednou, protože to od něj nebylo tak strašné, jako třeba na prochajdě před pár dny. Ještě se ráno podívám pořádně, jak vlastně chodí, když je na volno. Ale když přemýšlím, on cupitá myslím i tak. Protože si vzpomínám, že jsem mu onehdá říkala, ať neletí dopředu a jde se mnou...a vím, že jsem ho nabádala, ať nezrychluje a necupitá pryč
Lesnížínka: no, pro samojeda je přirozený klus s dlouhým krokem a pohyb na dlouhou vzdálenost. Když má trvalé omezení v podobě flexiny, tak se nemůže pořádně rozběhnout a jak píše anonymx, bojí se udělat normální krok. U seveřanů, kteří nemají možnost přirozeného pohybu, chodí málokterý normálním pomalým tempem a pak takto popolítávají rychlým krůčkováním, aby se alespoň trošku protáhli a nebyl náraz do krku o vodítko tak silný, jako kdyby se rozklusali a vyšel jim konec flexiny na fázi odrazu.
asurwic
napsal(a):
Lesnížínka: no, pro samojeda je přirozený klus s dlouhým krokem a pohyb na dlouhou vzdálenost. Když má trvalé omezení v podobě flexiny, tak se nemůže pořádně rozběhnout a jak píše anonymx, bojí se udělat normální krok. U seveřanů, kteří nemají možnost přirozeného pohybu, chodí málokterý normálním pomalým tempem a pak takto popolítávají rychlým krůčkováním, aby se alespoň trošku protáhli a nebyl náraz do krku o vodítko tak silný, jako kdyby se rozklusali a vyšel jim konec flexiny na fázi odrazu.
No, nějak tak jsem si to myslela, díky za upřesnění. No, ráda bych měla seveřana na volno, bohužel Já se právě spíš bála, jestli jsme to něčím přímo nezpůsobili my, nějakým nesprávným vedením...třeba když byl mladý, chodili jsme běhat, tak klusal. No a jestli tím, že jsme pak už jen chodili, nějak nepobral jak tedy?!? a nevzniklo z toho tohle. To jen jako příklad. Je možné, že ráno na volno kluše(fakt se musím podívat pořádně) a když má to omezení vodítkem, flexinou, tak z toho vzejte tohle jeho srandovní cupitání Jen mne to prostě štve z důvodu, že by mohl jít na vodítku mým tempem, rozhlížet se, netahat a šli by jsme normálně. Ale on jde prostě tak jak jsem psala prvně...a to je děs tohle.
lesnížínka
napsal(a):
Nevím kam, už se to určitě v různých tématech probíralo, ale netuším kde, tak to hodím sem. Dneska jsem studovala chůzi(no chůzi...) toho mého torpéda na vodítku. Šli jsme velkou prochajdu pole-lán, sníh už jen tam, kde ho sfoukalo(většinou na tu cestu právě) takže lítal opět na flexině jak poděs, s jediným záměrem vyplašit něhoho z remízku. Když jsme vyšli na cestu lánem, tak jsem ho právě sledovala jak on trdlo jde. Vážně nevím, jestli je to moje chyba, jestli se pes dá naučit blbě chodit? Přibrzdím ho. Jakmile se rozejdeme, on prostě nechytne moje tempo(ono ho ani nezajímá popravdě) ale začne doslova cupitat dopředu. Cupitá rychleji a rychleji, nezačne běžet, ale pořád cupitá, až na konci trhne flexinou, tak se zastaví, čučí pátravě po polích, já ho skoro dojdu a opakuje se to. Takže bych to shrnula jako: cupitá, trhne, stojí, cupitá, trhne, stojí...Trhání si trochu hlídá, když na něj párkrát houknu a zastavím se, ale to cupitání prostě nezmění. tedy ano, když už je hodně unavený, tak se vleče v půli flexiny a jde normálně, necupitá. Nevím, jestli je to pro tohle plemeno přirozené, nebo proč takhle začal chodit, jestli jsme ho třeba nějak nemohli zkazit? Vždycky mu říkám: bože Worko necupitej, pojď normálním krokem a pomalu(ne, že by mi rozumněl to si jen tak ulevuju ) Dneska už jsem se nad tím dlouze zamyslela, neb jsme šli 8km Máte někdo podobnou zkušenost?
Viděla jsem belgičáka dělat na vodítku kolečka při chůzi, prostě aby se neškrtil aby nedostal cuknutí udělal si kroužek- no strašné...a u toho cupital.
Prostě ten pes je dychtivej a chtěl by se proběhnout, ale je deprivovaný - trochu ve stresu, tak si udělá stereotyp- pohybový vzorec ( cupitání, kolečka a bůh ví co ještě)
Psina mi chodila občas mimochodem asi tak od 9 let, při delší procházce, jen v kroku...únava-šetření energií. Dělala to i kamarádky psina...nepřišlo mi to nijak zvláštní, prostě si odpočinout za chůze, já mít tolik nohou tak sedím na každém pařezu...