Ničení venkovních dveří

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ROBÍ1234

3.1.2017 10:17
ROBÍ1234

XXX.XXX.169.121

Dobrý den, máme problém s naší fenkou Španělského mastina. Fenku jsme si vzali ve 2 letech. Nyní ji máme asi 2 měsíce. Ze začátku byla velmi bojácná, bála se nejen cizích lidí ale i naší rodiny. Nyní si na nás zvykla resp. je na nás závislá. Vyžaduje naší neustálou přítomnost. Jelikož se jedná o dost velkého psa musí být venku a v tom je právě problém. Začala devastovat vchodové dveře aby se mohla dostat za náma dovnitř..
Nevěděl by tedy někdo jak ji ničení dveří odnaučit? Jestli to takhle pude dál tak budeme muset každý měsíc pořizovat nocé dveře :/.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.1.2017 10:21

Dejte před dveře zábranu, u nás doma se tomu říká lísa. Stačí svařit pár tyček, nebo my jsme třeba použili do rámu svařené takové ty mřížky z ledničky. je to praktické i v létě, můžu otevřít dveře a psi se necourají dovnitř, i v domě jich máme několik, oddělují prostory kam který pes smí a nebo nesmí. nemůžete zamezit něčemu při čem psa nevidíte jak to dělá, takhle se ke dveřím nedostane.

3.1.2017 10:21

Velký pes venku. Závislý. To vy jste ji přivázali k sobě. Co má teď asi dělat. Měli byste být rádi.

3.1.2017 21:48
bhk

XXX.XXX.210.99

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Velký pes venku. Závislý. To vy jste ji přivázali k sobě. Co má teď asi dělat. Měli byste být rádi.

Je od nich přece hezké, že se ujali 2letého psa, věnují se mu..Ne každý pes opravdu nutně musí být v domě. Určitě ne Španělský mastin.
Jak píše Habe - vyrobte před dveře zábranu třeba jejím doporučeným způsobem.
Dají se různé zábrany i koupit.
Dá se na dveře natáhnout i králičí sít např.
Ale zadavatelka jí má jen 2měsíce - takže tam bych dala hodně, hodně energie tomu, že se jí budu věnovat a na noc bude ráda, že si půjde dáchnout a odpočinout do boudy.Ta by měla být nejlépe umístěná tak, že na ty dveře uvidí.
A pak klasika jak se štěndem. Učit.Pamlskovat.Věnovat co nejvíc pozornosti psu.Fyzicky netrestat.Když už začne dveře ničit - obrnit se, obléknu se a jdu psa zaměstnat, unavit.
Ono to půjde, jen vytrvat.

4.1.2017 05:41
scylla

XXX.XXX.150.32

bhk napsal(a):
Je od nich přece hezké, že se ujali 2letého psa, věnují se mu..Ne každý pes opravdu nutně musí být v domě. Určitě ne Španělský mastin.
Jak píše Habe - vyrobte před dveře zábranu třeba jejím doporučeným způsobem.
Dají se různé zábrany i koupit.
Dá se na dveře natáhnout i králičí sít např.
Ale zadavatelka jí má jen 2měsíce - takže tam bych dala hodně, hodně energie tomu, že se jí budu věnovat a na noc bude ráda, že si půjde dáchnout a odpočinout do boudy.Ta by měla být nejlépe umístěná tak, že na ty dveře uvidí.
A pak klasika jak se štěndem. Učit.Pamlskovat.Věnovat co nejvíc pozornosti psu.Fyzicky netrestat.Když už začne dveře ničit - obrnit se, obléknu se a jdu psa zaměstnat, unavit.
Ono to půjde, jen vytrvat.

Když jí na sebe navázali a neučili samostatnosti, je to chyba majitelů, která se ale už bohužel stala.
Když se fenka pustí do dveří a oni vylezou a budou se jí věnovat, dosáhnou absolutně opačného efektu, než chtějí dosáhnout.
Zábrana sice zamezí ničení dveří, ale nevyřeší podstatu problému - stres fenky ze samoty. A o stav psa by mělo jít v první řadě, ne? Protože jinak si fenka najde jinou činnost, kterou se bude snažit vybít svůj stres.
Takže učit samostatnosti jako štěně, naučit jí, jak se má sama zabavit a dát jí k tomu dost prostředků.

Ale nevidím důvod, proč by nemohla být s nimi doma. To, že je velká, v tom snad nehraje roli.

4.1.2017 06:15
scylla

XXX.XXX.150.32

Ta linkovaná diskuse je celkem o ničem, žádná rozumná rada tam není.

4.1.2017 08:56
koňadra

XXX.XXX.182.238

To říkáte Vy, rad je tam několik, jen je třeba se tím prokousat a vybrat to, co bude pro daného psa vhodné, a to může rozhodnout jedině majitelka. My tady těžko posoudíme chování toho psa.

4.1.2017 09:20

ROBÍ, velmi se přimlouvám za fenku, umožněte jí ten přístup domů. Je u vás velmi velmi krátce a zároveň to bude labilnější kousek, který prostě tu potřebu kontaktu má opravdu velkou, potřebuje plně cítit tu jistotu smečky, že k vám opravdu patří a vy patříte k ní (velmi důležitý aspekt !), ono se vám to na vašem vztahu 100x vrátí...

Mám pyrenejského horského, tudíž velikost bude stejná, a pes má maximální potřebu být s námi (doslova se zavrtat do svého člověka), a zároveň i si plnit své povinnosti venku - od jara do podzimu máme otevřeno, v zimě děláme vrátné...a myslím, že právě proto, že mu tu jeho potřebu být s námi naplňujeme, je pes s námi ochotně spolupracující, což je u této kategorie psů opravdu důležité...

4.1.2017 22:04
bhk

XXX.XXX.210.29

scylla napsal(a):
Když jí na sebe navázali a neučili samostatnosti, je to chyba majitelů, která se ale už bohužel stala.
Když se fenka pustí do dveří a oni vylezou a budou se jí věnovat, dosáhnou absolutně opačného efektu, než chtějí dosáhnout.
Zábrana sice zamezí ničení dveří, ale nevyřeší podstatu problému - stres fenky ze samoty. A o stav psa by mělo jít v první řadě, ne? Protože jinak si fenka najde jinou činnost, kterou se bude snažit vybít svůj stres.
Takže učit samostatnosti jako štěně, naučit jí, jak se má sama zabavit a dát jí k tomu dost prostředků.

Ale nevidím důvod, proč by nemohla být s nimi doma. To, že je velká, v tom snad nehraje roli.

Aha, ano, asi jsem se špatně vyjádřila. Nebylo to myšleno tak, že fena začne ničit dveře a já za ni přijdu s nějakou zábavou, kterou by mohla vnímat jako "vyškrábanou" odměnu..
Ostatní na svém příspěvku měnit nehodlám. Nakonec v tomto se shodnem - jak se štěnetem.

Vy sice nevidíte důvod proč by nemohla být s rodinou doma - ale ona rodina ten důvod nejspíš má.Nemám s tím problém.

5.1.2017 05:43
scylla

XXX.XXX.150.32

bhk napsal(a):
Aha, ano, asi jsem se špatně vyjádřila. Nebylo to myšleno tak, že fena začne ničit dveře a já za ni přijdu s nějakou zábavou, kterou by mohla vnímat jako "vyškrábanou" odměnu..
Ostatní na svém příspěvku měnit nehodlám. Nakonec v tomto se shodnem - jak se štěnetem.

Vy sice nevidíte důvod proč by nemohla být s rodinou doma - ale ona rodina ten důvod nejspíš má.Nemám s tím problém.

Pokud rodina má důvod stresovat takto psa, neměla si ho pořizovat. Když už ho má, je povinná se o něj dobře starat o psa a ne o to, aby měla zničené dveře.

5.1.2017 05:43
scylla

XXX.XXX.150.32

koňadra napsal(a):
To říkáte Vy, rad je tam několik, jen je třeba se tím prokousat a vybrat to, co bude pro daného psa vhodné, a to může rozhodnout jedině majitelka. My tady těžko posoudíme chování toho psa.

Myslíte ten EO? To ale není rozumná rada.

5.1.2017 05:50
lmusa

XXX.XXX.41.2

ROBÍ, velmi se přimlouvám za fenku, umožněte jí ten přístup domů. Je u vás velmi velmi krátce a zároveň to bude labilnější kousek, který prostě tu potřebu kontaktu má opravdu velkou, potřebuje plně cítit tu jistotu smečky, že k vám opravdu patří a vy patříte k ní (velmi důležitý aspekt !), ono se vám to na vašem vztahu 100x vrátí...

Mám pyrenejského horského, tudíž velikost bude stejná, a pes má maximální potřebu být s námi (doslova se zavrtat do svého člověka), a zároveň i si plnit své povinnosti venku - od jara do podzimu máme otevřeno, v zimě děláme vrátné...a myslím, že právě proto, že mu tu jeho potřebu být s námi naplňujeme, je pes s námi ochotně spolupracující, což je u této kategorie psů opravdu důležité...

Pěkný příspěvek
U nás je to taky tak. Psi můžou do domu kdykoli - v zimě v létě. Dveře do zahrady jsou zdevastované, ale to neřešíme. Až budeme ve věku kdy psy mít nebudeme moci (naše láska jsou kavkazáci) tak si holt pořídíme nové dveře, ale ty nám tu psí lásku nevynahradí.
Co z krásných dveří, udržované zahrady, domu bez chlupů, když není koho pohladit, s kým se pomazlit ?

5.1.2017 08:37
inusanka

XXX.XXX.98.58

Moje představa života se psem byla a je pes se mnou, tedy s námi. A ničení dveří? Tak to známe také, naše poslední si neumí štěknout, takže pokud nereaguji okamžitě na jemné bouchnutí do dveří, tlak se stupňuje. Od podzima do jara jsem holt dveřník a okník, protože mimo psa courají dva kocouři. Ale když tak večer sedíme v obýváku, volný prostor zabírá černá masa, která se poté volně přesune s námi do ložnice před postel, jsem šťastná. Protože vím, že takhle jí to vyhovuje a že je spokojená s námi. Klidně může být venku a taky je, když chce. Mastinové jsou podle mne stejní jako naši fufáci - chtějí být s námi.

5.1.2017 08:47

"Od podzima do jara jsem holt dveřník a okník, protože mimo psa courají dva kocouři."

přesně
...a to ještě musím řídit provoz - jdu ven se psem = musím zavřít některé kočičí jedince (včetně sousedovic kocoura), protože ti jdou s námi = zavřít kočičí dvířka v kuchyni + sofistikovaně vypouštět lidi a psa ven přes "přechodovou komoru"-předsíň, aby nedošlo k úniku kočičiny ven...
no nemiluj to

5.1.2017 09:19

I když mám psa doma, chápu, že to tak každý mít nemusí a třeba k tomu má důvod. Možná by stačilo, pouštět psa do chodby
( nemusí zrovna do ložnice ), aby měl pocit sounáležitosti s rodinou.

5.1.2017 09:32
rapotacka11

XXX.XXX.32.111

Jak je možné, že to někdo nechápe - necítí ?

5.1.2017 09:37

"Možná by stačilo, pouštět psa do chodby
( nemusí zrovna do ložnice ), aby měl pocit sounáležitosti s rodinou"

ani ne, co v té chodbě...?

je dobré si uvědomit, co je to za plemeno, že k zadavatelce přišla už jako dvouletá, je u ní teprve 2 měsíce, a fenka má evidentní problém (krom toho, že toto plemeno je na rodinu silně vázáno) ! Ty dveře jsou už jenom důsledek.

Takže bych řešila problém - nechala fenku navázat na smečku, znovu zopakuji - dát jí tu velepotřebnou JISTOTU, že někam patří, a pak ji začala postupně učit na samotu, jako malé štěně. Je i pravděpodobné, že až se fenka "usadí", tak sama začne preferovat pobyt venku, kde má přehled o okolí a může hlídat, jak jí káže plemenná příslušnost. Ale stejně si myslím, že tu potřebu kontaktu bude mít pořád (ale zase - když jí zadavatelka naučí nějaký režim, jehož součástí bude jejich společná existence a fenka bude vědět, že "mamka přišla z práce, pomuchláme se, mamka uklidí nákup - já budu čekat venku, mamka za chvilku přijde, půjdeme spolu ven, vrátíme se, já budu hlídat venku, dostanu sváču a v 19:00 zase mamka přijde a půjdeme spolu očuchat okolí, pak se nabaštím a půjdu spát..."...tak se domů přestane takto dobíjet...ale musí mít tu JISTOTU!).

i když to tak vypadá, že zadavatelka jenom vznesla úvodní dotaz a tím zájem skončil...

5.1.2017 09:48

"Možná by stačilo, pouštět psa do chodby
( nemusí zrovna do ložnice ), aby měl pocit sounáležitosti s rodinou"

ani ne, co v té chodbě...?

je dobré si uvědomit, co je to za plemeno, že k zadavatelce přišla už jako dvouletá, je u ní teprve 2 měsíce, a fenka má evidentní problém (krom toho, že toto plemeno je na rodinu silně vázáno) ! Ty dveře jsou už jenom důsledek.

Takže bych řešila problém - nechala fenku navázat na smečku, znovu zopakuji - dát jí tu velepotřebnou JISTOTU, že někam patří, a pak ji začala postupně učit na samotu, jako malé štěně. Je i pravděpodobné, že až se fenka "usadí", tak sama začne preferovat pobyt venku, kde má přehled o okolí a může hlídat, jak jí káže plemenná příslušnost. Ale stejně si myslím, že tu potřebu kontaktu bude mít pořád (ale zase - když jí zadavatelka naučí nějaký režim, jehož součástí bude jejich společná existence a fenka bude vědět, že "mamka přišla z práce, pomuchláme se, mamka uklidí nákup - já budu čekat venku, mamka za chvilku přijde, půjdeme spolu ven, vrátíme se, já budu hlídat venku, dostanu sváču a v 19:00 zase mamka přijde a půjdeme spolu očuchat okolí, pak se nabaštím a půjdu spát..."...tak se domů přestane takto dobíjet...ale musí mít tu JISTOTU!).

i když to tak vypadá, že zadavatelka jenom vznesla úvodní dotaz a tím zájem skončil...

To je hezky napsané. Kdybych měla potřebu, aby pes byl venku, takhle bych ho to učila smajlík

5.1.2017 10:51
lmusa

XXX.XXX.41.2

"Od podzima do jara jsem holt dveřník a okník, protože mimo psa courají dva kocouři."

přesně
...a to ještě musím řídit provoz - jdu ven se psem = musím zavřít některé kočičí jedince (včetně sousedovic kocoura), protože ti jdou s námi = zavřít kočičí dvířka v kuchyni + sofistikovaně vypouštět lidi a psa ven přes "přechodovou komoru"-předsíň, aby nedošlo k úniku kočičiny ven...
no nemiluj to

Zkrátka nás udržují v kondici

5.1.2017 11:17
inusanka

XXX.XXX.98.58

No, můj muž chápal psa jako obyvatele dvorka. První náš pes směl být maximálně v chodbě a v koupelně, do které byly z chodby dveře. Posléze přes otevřené dveře - tlapky na prahu - tak teda lehnout si tu můžeš - -až po ale ta deka je moje a kousek postele bych též potřeboval. Dneska to sám vidí, jak je s námi spokojená. Taky si ale nepořizujeme psa pracovního, ale rodinného, což ale bohužel je i ten mastin.

Přidejte reakci

Přidat smajlík