Jak se spaním štěněte NO?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

lu80

25.1.2017 08:59
lu80

XXX.XXX.254.221

Dobrý den. Pořídili jsme si štěndo křížence NO a labradora. Dostali jsme ho hodně brzo - 6 týdnů. Už měsíc je u nás, začátky jsme zvládli hravě a už se umí venčit na dvorku. V podstatě jsme s ním pořád...náš půlhodinový nákup samotné zvládne v pohodě doma, pokud ho předtím unavíme. Nicméně po tom měsíci jsme s partnerem už oba totálně vyřízení a nevyspalí. Střídáme se u něj na gauči...štěně dvě-tři hodinky spí a pak vyžaduje pozornost. Nechtěli jsme jej od malinka zavírat někde na chodbě nebo venku (v těch mrazech to stejně není možné), neradi bychom mu způsobili nějaký celoživotní stresový syndrom, ale teď si nejsem jistá, jestli ho spíš nerozmazlujeme...vím, že jsou to začátky a nestěžuju si, spíš mi jde o to, abychom neudělali nějakou naprosto zásadní chybu, kterou bychom pak řešili zbytek psího života...takže kdy začít nechávat štěně přes noc samotné? Poradíte? Děkuji moc. Lucka.

25.1.2017 09:08
rapotacka11

XXX.XXX.32.21

- abychom neudělali nějakou naprosto zásadní chybu,
""""""""""""""
Tu jste udělali předčasným odběrem.

lu80

25.1.2017 09:21
lu80

XXX.XXX.254.221

Ano, toho jsem si vědoma. Když se podíváte, většina štěňátek mimo těch ze slušných chovných stanic jdou k novým páníčkům v šestém, sedmém měsíci. Bohužel, je to tak. Já sama měla Erdelteriérku s PP 14 let...také jsem jí dostala, když měla šest týdnů... Tohle štěně je ale úplně jiné...
Je to velmi podobné, jako byste napsala, že člověk udělal zásadní chybu, když si vzal pejska z útulku...

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.1.2017 09:24

Je to štěně, věnujte se mu co nejvíc, za chvíli vám vyroste.

25.1.2017 09:33

lu80 napsal(a):
Ano, toho jsem si vědoma. Když se podíváte, většina štěňátek mimo těch ze slušných chovných stanic jdou k novým páníčkům v šestém, sedmém měsíci. Bohužel, je to tak. Já sama měla Erdelteriérku s PP 14 let...také jsem jí dostala, když měla šest týdnů... Tohle štěně je ale úplně jiné...
Je to velmi podobné, jako byste napsala, že člověk udělal zásadní chybu, když si vzal pejska z útulku...

Lu, ale tak ne...většina štěňat, pokud jsou zájemci, jde v 8.-9. týdnu, legální pro odběr je 50. den věku štěněte. Těch 6 týdnů fakt taková katastrofa není (a někdy to může být naopak pro to štěně výhra).

Prostě si musíš uvědomit, že máš doma malé mimino (a u toho lidského to není o nějakém měsící, ale o letech! ) a prostě mu poskytnout to, co potřebuje - společnost, vedení, podporu...Já jsem netrávila noci na gauči, ale pěkně v posteli i se štěníkem, ono se dá jeho "boj" s rukou i prodřímat , a psiska z toho neměli žádnou újmu a vyrostli z nich normální a samostatní bafani...všechno chce svůj čas...

jo, a pastevec měl režim asi tak 10 minut spánku, hodina řádění,10 minut spánku,2 hodiny řádění...

lu80

25.1.2017 09:50
lu80

XXX.XXX.254.221

Díky moc . Dokonce bych si troufla tvrdit, že pro tohle konkrétní štěně to špatně nebylo...Já s ní klidně budu trávit noci na gauči i dál.(v posteli to nejde, tu máme nad hodně strmejma schodama)..jen mě znejistěly poznámky okolí typu - jo vy s ní i spíte? Tak to jí budete mít v posteli už pořád...

25.1.2017 09:53

lu80 napsal(a):
Díky moc . Dokonce bych si troufla tvrdit, že pro tohle konkrétní štěně to špatně nebylo...Já s ní klidně budu trávit noci na gauči i dál.(v posteli to nejde, tu máme nad hodně strmejma schodama)..jen mě znejistěly poznámky okolí typu - jo vy s ní i spíte? Tak to jí budete mít v posteli už pořád...

To s tím nesouvisí, tohle souvisí s výcvikem, přece.

lu80

25.1.2017 10:41
lu80

XXX.XXX.254.221

Tak to jsem asi mimo. . To člověk může přečíst stovky článků a příspěvků, v každým je to stejně úplně jinak... Jak pak člověk má získat znalosti, když každej kynolog či veterinář tvrdí úplně něco jinýho? To by přece mohli psy chovat jenom ti, co mají zkušenosti...a i ti je musí nějak získat, že? To je stejný jako s krmením...co člověk, to názor. Asi holt dát hodně na vlastní intuici...a přiklonit se k názoru, kterej je mi nejblíž. Což u mě znamená v noci nadále gauč

25.1.2017 10:45

lu80 napsal(a):
Tak to jsem asi mimo. . To člověk může přečíst stovky článků a příspěvků, v každým je to stejně úplně jinak... Jak pak člověk má získat znalosti, když každej kynolog či veterinář tvrdí úplně něco jinýho? To by přece mohli psy chovat jenom ti, co mají zkušenosti...a i ti je musí nějak získat, že? To je stejný jako s krmením...co člověk, to názor. Asi holt dát hodně na vlastní intuici...a přiklonit se k názoru, kterej je mi nejblíž. Což u mě znamená v noci nadále gauč

Přesně tak mmch, čím krmíte?

lu80

25.1.2017 10:49
lu80

XXX.XXX.254.221

No, prozatím kombinujem Brit pro štěňata velkých plemen a BARF. Časem bychom rádi úplně přešli na BARF, ale prozatím si nejsem úplně jistá v kramflecích, byť jsem toho o tom přečetla dost a dost... Apropó poslední denní krmná dávka v devět večer je v pohodě?

25.1.2017 10:54

lu80 napsal(a):
No, prozatím kombinujem Brit pro štěňata velkých plemen a BARF. Časem bychom rádi úplně přešli na BARF, ale prozatím si nejsem úplně jistá v kramflecích, byť jsem toho o tom přečetla dost a dost... Apropó poslední denní krmná dávka v devět večer je v pohodě?

Pokud byste pak chtěla přejí úplně na Barf, tak mi písněte zprávu a já Vám doporadím. Poslední dávka, to záleží jednak na venčení a jednak třeba jestli nezvrací z hladu. Můžu se zeptat na složení vaší krmné dávky?

lu80

25.1.2017 11:04
lu80

XXX.XXX.254.221

Ufff. Nezvrací vůbec, kadí pěkně, žere všechno a vypadá, že má neustále hlad...tedy ne napohled - to je akorát- ale podle chování. Váží 7kilo
Dvakrát denně dostává 50g granulí
Třikrát denně 70g ve složení:
Maso 70-80procent, z toho 30procent kosti. střídáme kuřecí, krůtí krky, křídla, vepřové, jehněčí atd...někdy místo masa tvaroh, bílej jogurt
30 procent přílohy (syrová zelenina, kuskus, rýže, občas těstoviny, občas posypu zel. řasou)

no a samozřejmě mňamky...

25.1.2017 11:17

lu80 napsal(a):
Ufff. Nezvrací vůbec, kadí pěkně, žere všechno a vypadá, že má neustále hlad...tedy ne napohled - to je akorát- ale podle chování. Váží 7kilo
Dvakrát denně dostává 50g granulí
Třikrát denně 70g ve složení:
Maso 70-80procent, z toho 30procent kosti. střídáme kuřecí, krůtí krky, křídla, vepřové, jehněčí atd...někdy místo masa tvaroh, bílej jogurt
30 procent přílohy (syrová zelenina, kuskus, rýže, občas těstoviny, občas posypu zel. řasou)

no a samozřejmě mňamky...

Tak to bude spíš střední velikosti, takže není nutné brát granule pro velká plemena.
Určitě pak přejděte na Barf, jelikož Brit nejsou kvalitní granule. A jiné přírodní doplňky dáváte? A na klouby něco?

lu80

25.1.2017 11:22
lu80

XXX.XXX.254.221

Mám objednáno Petvet Panagamin, Malpicol a zvápenatělé řasy... Střední velikost? Já mám pocit, že roste jak šílená...kilo za tejden... Když mi doporučíte nějaké vhodnější doplňky, budu jen ráda.. Moc Vám děkuji. Lucka.

25.1.2017 11:32

lu80 napsal(a):
Mám objednáno Petvet Panagamin, Malpicol a zvápenatělé řasy... Střední velikost? Já mám pocit, že roste jak šílená...kilo za tejden... Když mi doporučíte nějaké vhodnější doplňky, budu jen ráda.. Moc Vám děkuji. Lucka.

Pokud má ve 2,5měs 7kg tak v dospělosti max 30kg. Pangamin určitě
No, v tom Malpicolu těch potřebných látek moc není... za sebe a své odchovy mohu doporučit zkrmování hydrolizovaného kolagenu, glukosaminu nebo chondroitinu, msm (i na srst) a kys hyaluoronové, vše až na tu hyauluoronovku objednávám po kilovce namaximum.cz a kys h beru v koňské kloubní výživě http://www.vase-krmivo.cz/hyalgel-horse-jablko prodává se i po 1 litru nebo v jedné kloubní výživě Aptus Aptoflex http://www.vase-krmivo.cz/aptus-apto-flex-equine-vet-sirup

Do krmení nezapomínejte na za studena lisované oleje (lněný, makový, slunečnicový, sezamový, olivový, dýňový, atd)

25.1.2017 11:35

lu80 napsal(a):

A nezapomínejte na zkrmování syr. ryb (sledě, šproty, pstruhy, šproty)

25.1.2017 11:43

" vypadá, že má neustále hlad"
ona (teda, je to fenka?) tak nemusí jen vypadat, klidně ten hlad může mít, podle té gramáže, co píšeš zas ta dávka nijak moc není (dle teorie - např.u barfu se potřeba štěňat v růstu udává až 10% jejich hmotnosti, což by u těch 7mi kil dělalo 700g denně!).

Řiď se její kondicí, to je směrodatné, ne tabulky...ale je fakt, že jestli podědila pověstný labraapetit, tak se jako hladová bude tvářit furt

lu80

25.1.2017 12:52
lu80

XXX.XXX.254.221

Rybky nejsou problém (jsem rybářka :o)... Ale s tou gramáží, já našla tři výpočty a všechny mi vycházejí + - 350g na den na 7kg štěně...

lu80

25.1.2017 12:57
lu80

XXX.XXX.254.221

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No, v tom Malpicolu těch potřebných látek moc není... za sebe a své odchovy mohu doporučit zkrmování hydrolizovaného kolagenu, glukosaminu nebo chondroitinu, msm (i na srst) a kys hyaluoronové, vše až na tu hyauluoronovku objednávám po kilovce namaximum.cz a kys h beru v koňské kloubní výživě http://www.vase-krmivo.cz/hyalgel-horse-jablko prodává se i po 1 litru nebo v jedné kloubní výživě Aptus Aptoflex http://www.vase-krmivo.cz/aptus-apto-flex-equine-vet-sirup

Do krmení nezapomínejte na za studena lisované oleje (lněný, makový, slunečnicový, sezamový, olivový, dýňový, atd)

Já si moc ráda nechám poradit, děkuji...ale je tam nějaké dávkování? Abych to zas nepřepískla...

25.1.2017 13:14

lu80 napsal(a):
Rybky nejsou problém (jsem rybářka :o)... Ale s tou gramáží, já našla tři výpočty a všechny mi vycházejí + - 350g na den na 7kg štěně...

Krmení ryb bez thiaminázy
Spíše než 4% bych kalkulovala s 6ti %, což není 350g

25.1.2017 13:15

lu80 napsal(a):
Já si moc ráda nechám poradit, děkuji...ale je tam nějaké dávkování? Abych to zas nepřepískla...

Všude je dávkování, ale zase když dáte o něco víc, tak se nic nestane

lu80

25.1.2017 13:35
lu80

XXX.XXX.254.221

Jste skvělé...děkuji Vám moc. a moc ráda tý svý hafuně přidám

25.1.2017 13:42

lu80 napsal(a):
Jste skvělé...děkuji Vám moc. a moc ráda tý svý hafuně přidám

Za málo sledujte kondici

25.1.2017 17:30
lu80

XXX.XXX.48.206

Provedu!

31.1.2017 08:57
lu80

XXX.XXX.48.206

Ahoj!. Tak ve 2,5 měsících má to naše zvíře 9kg. Je to děsnej fofr... .nenašla bych někde nějakou šikovnou tabulku, alespoň orientační, abych mohla vydedukovat kolik zhruba bude mít v dospělosti? Je nám tedy jedno jestli 30 nebo 50kg...spíš kvůli dávkování a ze zvědavosti...
Jinak mě teda baví, jak všude píše, že by štěndo nemělo na schody, zdolávat překážky a vycházky jen kratičké... Schody se snažíme přenášet, ale jak má možnost, bere to po dvou. Skákání na gauče a křesla je zkrátka neuhlídatelný...a prochajda když není alespoň půl hodiny, tak je evidentně nevybitá. Je to čertí mimino

31.1.2017 09:20
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Tak to bude spíš střední velikosti, takže není nutné brát granule pro velká plemena.
Určitě pak přejděte na Barf, jelikož Brit nejsou kvalitní granule. A jiné přírodní doplňky dáváte? A na klouby něco?

Můžu se zeptat, jestli jsou přípravky na klouby nutné a - není na ně brzo? Někdy ve třech měsících?

31.1.2017 09:22
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

lu80 napsal(a):

Dáváte čerstvé nebo radši přemražené? Slyšela jsem od rybáře, že z našich vodních toků by se bál je psovi dát hned.

Jinak - my jsme byli mírně nešťastní z přílišné aktivity naší AUO, ale blíží se jí dva roky a už chrupe pěkně. Až se tomu naopak skoro divíme. smajlík

31.1.2017 10:29
lu80

XXX.XXX.48.206

RomčaJelča napsal(a):
Dáváte čerstvé nebo radši přemražené? Slyšela jsem od rybáře, že z našich vodních toků by se bál je psovi dát hned.

Jinak - my jsme byli mírně nešťastní z přílišné aktivity naší AUO, ale blíží se jí dva roky a už chrupe pěkně. Až se tomu naopak skoro divíme. smajlík

Já dávám všechno maso přemražené...stejně mi přijde nejjednodušší koupit (či nalovit) maso ve větším množství a pak to namíchat s přílohami a zamrazit. Mám vyhrazenou půlku mrazáku...a tam jsou v krabičkách porce, A co se týče ryb, jak psala Rájka999 - u syrových ryb pozor na thiaminázu...

31.1.2017 12:52
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

lu80 napsal(a):
Já dávám všechno maso přemražené...stejně mi přijde nejjednodušší koupit (či nalovit) maso ve větším množství a pak to namíchat s přílohami a zamrazit. Mám vyhrazenou půlku mrazáku...a tam jsou v krabičkách porce, A co se týče ryb, jak psala Rájka999 - u syrových ryb pozor na thiaminázu...

A co kosti? Nemáte obavy? Já jsem se minule docela podivila, jak ta naše koza úžasně vypreparovala jednu kostičku a vyplivla ji před sebe...smajlík Moc jí ryby nedopřávám.
Zavařené třešně mi užírá i s peckou smajlík.

31.1.2017 13:51
lu80

XXX.XXX.48.206

RomčaJelča napsal(a):
A co kosti? Nemáte obavy? Já jsem se minule docela podivila, jak ta naše koza úžasně vypreparovala jednu kostičku a vyplivla ji před sebe...smajlík Moc jí ryby nedopřávám.
Zavařené třešně mi užírá i s peckou smajlík.

Měla jsem obavy, protože Yoko tedy zásadně nic nepreparuje...polyká celé. Takže dle rady krky nadrtím paličkou, větší kosti jí nechám okousat a pravda, ty rybí jí vyndavám...to se zkrátka bojím moc

31.1.2017 14:42
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

lu80 napsal(a):
Měla jsem obavy, protože Yoko tedy zásadně nic nepreparuje...polyká celé. Takže dle rady krky nadrtím paličkou, větší kosti jí nechám okousat a pravda, ty rybí jí vyndavám...to se zkrátka bojím moc

Aha, tak naše naštěstí kouše, ale já jí ty rybí taky radši preparuji, takže je to u nás na dlouho. smajlík

31.1.2017 14:48
Atheira

XXX.XXX.240.42

lu80 napsal(a):
Ahoj!. Tak ve 2,5 měsících má to naše zvíře 9kg. Je to děsnej fofr... .nenašla bych někde nějakou šikovnou tabulku, alespoň orientační, abych mohla vydedukovat kolik zhruba bude mít v dospělosti? Je nám tedy jedno jestli 30 nebo 50kg...spíš kvůli dávkování a ze zvědavosti...
Jinak mě teda baví, jak všude píše, že by štěndo nemělo na schody, zdolávat překážky a vycházky jen kratičké... Schody se snažíme přenášet, ale jak má možnost, bere to po dvou. Skákání na gauče a křesla je zkrátka neuhlídatelný...a prochajda když není alespoň půl hodiny, tak je evidentně nevybitá. Je to čertí mimino

Je nám tedy jedno jestli 30 nebo 50kg
Spíš bych nepočítala s obrem. Hádám, že nad těch třicet se nevyšplhá. Ale divný věci se dějou, tak uvidíte časem.
Jinak jsem chtěla reagovat hlavně na toto: že by štěndo nemělo na schody, zdolávat překážky a vycházky jen kratičké...
Ono se na to všude upozorňuje kvůli tomu, že se mu teprve vyvíjí kostra. Tak abyste ho hned nějak nehonila a necvičila ho jak blázen ve skocích, tahání a tak dál a nezničila mu klouby, páteř... Běžný provoz je něco jiného a určitě se tomu nedá vyvarovat. Moje feňule taky od malička lítá a skáče, na co může. Je to mrně plné energie, děti si taky hrajou jako blázni a někdy si zpětně říkáme, jak jsme dětství mohli přežít. Věci by se neměly brát moc na lehkou váhu, ale ani přehnaně hrotit. Jestli je to pořád v rámci toho normálního psího žití a nedrtíte ho nějakým extra cvičením, já osobně bych to nijak zvlášť neřešila. Akorát teda každodenní vyšlapávání a scházení většího počtu schodů bych se pokusila nějak omezit, ale to děláte, tak si fakt myslím, že není problém. Leda byste ho naučili lítat.

31.1.2017 18:13
lu80

XXX.XXX.48.206

Já mám pocit, že už to trošku umí i bez učenííí

31.1.2017 18:34
Atheira

XXX.XXX.147.32

lu80 napsal(a):
Já mám pocit, že už to trošku umí i bez učenííí

Nějak takhle?

31.1.2017 19:12

"Tak ve 2,5 měsících má to naše zvíře 9kg"
jsem se schválně podívala na ta svá zvířátka :
ten menší 2m+10dní=11,2 kg...v dospělosti 50 kg
ten větší v 11ti týdnech = 9 kg...v dospělosti cca 60kg

31.1.2017 19:43

Dívám se do svých poznámek a můj labrador (s PP) měl ve 2,5 měsících 9,7kg. Teď v dospělosti (5 let) váží 36kg.

1.2.2017 08:38
lu80

XXX.XXX.254.221

Atheira napsal(a):
Nějak takhle?

Jéééé...kdepak, my jsme teprvá lítací začátečníci , tohle už je vyšší liga!

1.2.2017 08:42
lu80

XXX.XXX.254.221

Díky moc, ...tak to se tedy uvidí, co na nás nakonec ta příroda vymyslí...

1.2.2017 09:18

RomčaJelča napsal(a):
Můžu se zeptat, jestli jsou přípravky na klouby nutné a - není na ně brzo? Někdy ve třech měsících?

Úplně nutné nejsou, pokud ale tušíte, že štěně mohlo podědit vlohu k horším kloubům, je podávání kloubní výživy vhodné. Není brzo, jsou to látky tělu vlastní, takže jejich podáváním jen zvětšujete jejich objem v těle.

1.2.2017 09:20

lu80 napsal(a):

Nejedná se o hrozbu syrových ryb, ale ryb, které thyaminázu obsahují, proto je vhodnější krmit ryby mořské (makrely, sledě, šproty nebo pstruhy)

Přidejte reakci

Přidat smajlík